Skocz do zawartości
IGNORED

ELAC Vela FS408 + NAD M10 V2 pierwszy odsłuch w domu

Rekomendowane odpowiedzi

A więc tak dziś była pierwsza próba i odsłuch  , zgrałem sobie płytę CD na USB format FLAC 16 / 44,1 , salon bez mebli firan itp , jak cała pozostała część domu , Vela FS408 + NAD M10 V2  powiem , wzruszyłem się przytkało mnie , emocje pojawiły się w momencie ,  to co usłyszałem przerosło moje oczekiwania , po umeblowaniu odpalę jeszcze Dirac Live Limited , okablowanie to : Klotz LY240 2x 4 mm² + Taga Harmony TCB-008 , IsoTek EVO3 Initium , słuchałem w sklepie zestawu na , który byłem już zdecydowany tj. Luxman L-505uXII + Bowers & Wilkins 702 S2 , jednak znajomy namówił mnie na D i wybrałem jak w temacie ,   w mojej ocenie a nie wiem na ile moje ucho  może wydać obiektywny werdykt Elac + Nad w moim domu zagrały lepiej i z tego się b.cieszę , nie jestem sobie w stanie wyobrazić jak by zagrały z NAD M33 , ale na ten moment jestem w muzycznym niebie 🙂

Edytowane przez bar72
  • bar72 zmienił(a) tytuł na ELAC Vela FS408 + NAD M10 V2 pierwszy odsłuch w domu

Co się dziwisz wystarczy połączyć kropki.. 33 m2 i 33k za zestaw i masz.. To nie mogło sie nie udać 😉

4 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

To bardzo udane połączenie też jestem takiego zdania i świetne kolumny!

Miłych odsłuchów 🙂

dzięki ! , nie ma nic lepszego jak dawka emocji podczas odsłuchu , ale nie umiem tego wytłumaczyć co jest tego źródłem , słuchem w sklepie droższych zestawów w pokojach odsłuchowych i było technicznie tip-top , ale u mnie doszło to coś jeszcze , może inaczej się słucha w salonie tam zwraca się uwagę na aspekty techniczne w domu dochodzi aspekt emocjonalny tak to sobie tłumaczę nie wiem czy dobrze   

Elac robi fajne kolumny, nawet najniższe serie fajnie grają. Super że się zgrało i jesteś zadowolony. Miłego słuchania. 

Dzień bez muzyki dniem straconym.

Nad z Elac Vela to bardzo często wybierane połączenie u nas 😉 Gratuluję

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

5 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Nad z Elac Vela to bardzo często wybierane połączenie u nas 😉 Gratuluję

dziękuję za miłą i fachową  obsługę 🙂

W dniu 19.02.2023 o 16:25, bar72 napisał:

nie jestem sobie w stanie wyobrazić jak by zagrały z NAD M33

Tak samo jak M10V2. Gratki udanego wyboru. 

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

8 minut temu, bar72 napisał:

dziękuję za miłą i fachową  obsługę 🙂

polecamy się na przyszłość 😉

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Powinniście sprzedawać vela poza wasze salony jak pozostałe elaci. Dobrze by im to zrobiło i waszej dystrybucji 🙂

ot taka moja mała rada 🙂

17 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Powinniście sprzedawać vela poza wasze salony jak pozostałe elaci. Dobrze by im to zrobiło i waszej dystrybucji 🙂

ot taka moja mała rada 🙂

no cóż, taka polityka 😉

www.tophifi.pl

3 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

no cóż, taka polityka 😉

Tak ja rozumiem no nie twoja decyzja. 

Mówię tylko że firma by zyskała.

Szkoda że twój salon nie jest bliżej

• 8 miesięcy później...
2 godziny temu, rd79 napisał:

@bar72 Dalej jesteś w muzycznym niebie z tym zestawem ?😉

nic się nie zmieniło , a nawet jest deczko lepiej , są firany meble nie ma pogłosu , jak bym zmieniał to pewnie na 409+M33 , ale na ten moment jestem b.zadowolony

30 minut temu, rd79 napisał:

@bar72 👍

Porównywałeś może M10v2 z Nad C399 ?

Serio wierzysz, że da się je rozróżnić ? 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

16 minut temu, bar72 napisał:

tak i wybrałem M10V2

Jakiej muzyki słuchasz?

7 minut temu, Piopio napisał:

Serio wierzysz, że da się je rozróżnić ? 😉 

Nie mam pojęcia dlatego pytam 😉

Cabasse Abyss + ELAC Carina BS243.4