Skocz do zawartości
IGNORED

Canare 4s11 vs mogami 3104

Rekomendowane odpowiedzi

Moje wrażenia o 4S11 są "wypisz wymaluj" takie same, z tym że u mnie gra na skrętce, raz - nie ma potencjalnej degradacji wtykami, dwa - chyba bym nie dał rady dobrze polutować😉

• 7 miesięcy później...

Jaki oplot - peszel na kabel na 4S11G polecicie ?

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

Witam. Mam od  kilku miesięcy kabel Canare 4S8. Mam je podłączone 'tradycyjnie'  + razem i - razem. dzwięk jest fajny przestrzenny. Ciekawi mnie jak by brzmiało w gwiazdę. Może ktoś mi podać jakiś link (najlepiej z grafikami) jak skręcić kabel w tzw. StarQuad.

• 2 miesiące później...

Przypadkowo wpadłem na ten temat znowu i chciałbym wszystkich zachęcić do zakupu Canare 4s11. Mam je już prawie rok i powiem szczerze że nie widzę sensu wydawania więcej na kable głośnikowe. Z pozłacanymi miedzianymi bananami one mają wszystko. Potężny bas super kontrolowany, piękne wokale itp itd. Mogę śmiało stwierdzić że pokażą potencjał każdego sprzętu. Rewelacja! Ja mam odcinek 2 x 3 metry bo nie wierzę w krótkie kable głośnikowe 😁. Słychać na nich każdą zmianę w sprzęcie łącznie z sieciówkami. Tak jak reszta fanów tego przewodu na całym świecie stwierdzam że 300-500 godzin grania się przyda zanim je ocenimy.

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

• 1 miesiąc później...

Witam, tydzień temu zakupiłem Canare 4s11g. Od 3 lat gram na Chord Clearway. Mam również tańsze canare 2S9F. Wszystkie zarobione w ten sam sposób z krokodylkami Jantzen. Z tego co piszą ludzie na forum Canare 4s11 muszą pograć 400h zanim pokażą ostateczny dźwięk. Po tygodniu jednak mogę wyciągnąć jakieś pierwsze wnioski w porównaniu do Chorda i 2S9F. 4s11g to przewody z górnej półki moim zdaniem. Grają najbardziej neutralnie, z największą przestrzenią, bez ostrości. Dodają mało od siebie, wyciągają mnóstwo informacji z nagrań. Chord gra bardziej przysadzistym basem, który schodzi nisko ale jest nieco spowolniony oraz nieco ostrzejszymi wysokimi tonami, tak zwaną Vka. Ma więcej barwy na średnicy i gra cieplej niż 4s11. Canare gra dynamicznej niż Chord. Jeśli chodzi o 2S9F to jest to najszybszy kabel z całej tej trójki ale gra też najagresywniej. Polecam do zamulonych systemów. Ma jednak najgorszej jakości wysokie tony. W całym paśmie nie daje tylu szczegółów i nie układa tak dobrze sceny. W swojej cenie jest to jednak też bdb kabel. Dużo lepszy niż porównywalny Klotz. W Chordzie czasami brakowało mi wyraźnie zaznaczonych dźwięków, rozmywał. Canare 4s11g gra pod tym względem dużo lepiej. Ciekawe co się zmieni po miesiącu grania 🙂 chord to też świetny kabel ale patrząc na cenę i jakość, nie ma wątpliwości kto jest zwycięzcą. 

W dniu 30.10.2024 o 09:52, mikel napisał:

Z pozłacanymi miedzianymi bananami one mają wszystko.

z jakimi bananami masz Canare?

Ja sobie zamontowałem te polecane i mocowane na kablach Benchmark, rozporowe, ale jakoś nie mam do nich przekonania.

• 1 miesiąc później...

Canare 4s11G kupiłem w listopadzie w ramach świątecznego prezentu. Podłączyłem i od tego czasu są cały czas w użyciu. Połączenie ''star quad'' i od kolumn oryginały WBT. Od wzmacniacza skrętka lub wtyki Kacsa rod.

Mam około 10 kabelków głośnikowych Qed , Cardas , Van Den Hul , Belkin , Wireworld itd i lubiłem sobie co jakiś czas podmieniać na kolejny. Po podłączeniu Canare 4S11g i kilkugodzinnym rozegraniu zacząłem  słuchać muzyki  i  nie ruszam   głośnikowych , bo cały czas cieszy mnie muzyka  . W cenie 44 zł/m -przedświąteczna promocja- dla mnie kabelki rewelacja .

W dniu 7.12.2024 o 11:36, Szymek_47295 napisał:

Polecam do zamulonych systemów. Ma jednak najgorszej jakości wysokie tony.

Czy tu nie ma aby sprzeczności?

14 godzin temu, MagneticFields napisał:

Czy tu nie ma aby sprzeczności?

Najgorszej jakości nie oznacza, że jest ich najmniej. Kable grają żywo, energetycznie ale nie wchodzą w niuanse, także w wysokich tonach. Nie mają długich szczegółowych wybrzmień ale sa wyraźnie zaznaczone.

Edytowane przez Szymek_47295
  • Pokaż nowe odpowiedzi