Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz Grundig A-903 Fine Arts

8815lukas

Rekomendowane odpowiedzi

=> lete

Żadnej przyjemności nie czerpię, nie wiem co sobie obzdurałeś......sam prowokujesz, obrażasz, a potem kwiczysz i zwalasz winę na trolla zyzia, a sam trollem jesteś :-)

Trudno, żebym pierwszy wyciagał rękę do zgody, bo to nie ja obrażałem.....

=> lete

Tak patrzę i patrzę i nadziwic się nie mogę - jak Ty się gęsto tłumaczysz, ciekawe czemu - może jakiś psycholog by to ocenił, tak tłumaczą się winni ;-) Tak poza wszystkim to Ty zacząłeś przepychanki, bo nie potafisz odróżnić zabawy, ironii i żartu od naprawdę poważnych zarzutów, zaczęły się chore analizy mojej osobowości, wyzywnie od kretynów itp. osobiste wycieczki, więc trudno żebym siedział cicho i udawał że deszcz pada :) Na dodatek chcesz tworzyć jakiś nowy wątek - puknij się w łeb i zastanów kto tu jest tak naprawde trollem ;-) To tyle - nie podobają Ci się moje uwagi wciśnij "ignoruj" i po kłopocie :-)

P.S. Trudno, żebym szukał lepszego dźwięku skoro ten co mam mi odpowiada, nie muszę zmieniać wzmaka co kwartał - ale o tym też już było :-)

>zyzio

Problem z Toba jest taki, ze nie potrafisz nigdy powiedziec nic sensownego i merytorycznego na dany temat...

Zreszta wielokrotnie inni tu obecni rowniez o tym pisali.

Nie slyszalem Twojej opinii na temat brzmienia A-903, a o tym jest ten watek (i wyobraz sobie, nie ja go zalozylem - na szczescie prawda?!).

Taki juz typ czlowieka z Ciebie, ktory chodzi jak zombie po watkach szukajac zwady...

Ba, kiedy juz zabierzesz glos, to tylko po to, aby zasiac zamieszanie (nie sadze, ze liczysz na to, ze atakowana przez Ciebie osoba jeszcze Ci przyklasnie?). Rozwijasz zatem skrupulatnie przemyslane w Twojej glowie intrygi i kleisz je kolejno, jak "baba pierogi" nowe i nowe.... Naprawde wymagasz w takiej sytuacji od ludzi humoru?

Naprawde myslisz, ze w dobrym guscie i szczytem humoru sa Twoje wieczne proby stawiania ludzi w zlym swietle i "dyskretne" obrzucanie ich blotem? Nigdy nie przedstawiles zadnych dowodow na swoje niestworzone wymysly, a w sytuacjach, kiedy jestes przyparty do muru, po prostu "znikasz" i po temacie? Nie zyzio, nie po temacie...

Dzis kolejny raz rzuciles w kierunku mojej osoby OSZCZERSTWO - tym razem, ze sprzedaje A-903 z "wyschnietymi kondensatorami"... To mnie ma tak smieszyc? Tutaj szukasz dobrego smaku i poczucia humoru?

Poniewaz pierwszej mlodosci juz nie jestes, totez i doskonale orientujesz sie w kwestii jak zaczepic czlowieka w sposob "czysty", by w przypadku niepowodzenia tej proby moc latwo sie wykpic - to wlasnie czynisz!

Oskarzasz mnie, a po tym, kiedy dostajesz zasluzone baty stawiasz sie w roli pokrzywdzonego - widzisz w tym jakis sens? Ja tak... To prosta socjotechnika, ale mam nadzieje, ze dla wszystkich rownie czytelna jak dla mnie.

Rzucajac oszczerstwa w przyszlosci staraj sie je poprzec konkretnymi dowodami, albo ugryz sie w jezyk, zanim cos "napaplasz"... Po prostu pomysl dwa razy i nie zaczepiaj ludzi...

Mialem dopisac jeszcze pewna "humoreske" na Twoj temat i rzeczywiscie - po takim tekscie, to naprawde mialbys juz prawo poczuc sie "pokazowo obrazony"...

Mam dla Ciebie 10 przykazan:

1. Nie rzucaj oszczerstw

2. Nie prowokuj

3. Nie zrazaj do siebie ludzi

4. Zajmij sie czyms pozytecznym

5. Zajmij sie soba

6. Zajmij sie zona (jak masz...)

7. Skos trawnik (chocby w styczniu, ale cos rob!)

8. Mysl pozytywnie o ludziach i zobacz w nich dobre cechy

9. Jezeli Cie nie chca, nie wracaj juz w to samo miejsce

10. Powtarzaj sobie codziennie "Jestem super" (terapia dowartosciowania).

Wroc po pol roku stosowania tych zasad i bedziesz naprawde fajny gosc.

Nic mnie tak nie zlosci, jak... zlosliwosc, ktorej zbyt wiele w tym kraju.

Mam nadzieje, ze doczekam Twojej "odnowy", choc w pozne reformy nie mam wiary.

Trzymaj sie chlopie...

Lete

lenam,

Lenam, myslisz ze egzorcyzmy odprawiane na zyziu to prosta sztuka? Sprobuj sam... ;p

Juz dawno zaproponowalem EOT, ale "diabel" nie zrozumial i wciaz wklada noge w brame niebios, a ja nie moge na to pozwolic... ;)

Poki co, zostal chwilowo "stracony w czelusci" - mala przerwa?... ;)

Ps.

ZYZIO SPRAWIA, ZE NAWET CHUCK NORRIS TRACI POCZUCIE HUMORU... :)

Pozdrawiam,

Lete

>lete

Ci, którzy chcieli, już dawno wyrobili sobie zdanie w przedmiotowej kwestii. Cokolwiek jeszcze napiszecie, jakimikolwiek inwektywami się obdarzycie - zda się to na niewiele.

Napiszcie lepiej coś o jakimś fajnym sprzęcie, może być nawet o kablach...

zwolennik łagodności

=> lete

Twoich 10 przykazań mnie rozwaliło :) Klepiesz i klepiesz w klawiaturkę jak troll przebrzydły ;-), napisz w końcu coś merytorycznego w tym wątku, bo przyparty do muru jeno piszesz, piszesz i piszesz jak jaki skryba w średniowieczu ;-). Już dawno proponowałem wpisy na temat w tym wątku, ale tak żeś się rozochocił chłopie, że nawet tego nie zauważyłeś :) Już Ci nawet inwektywy wybaczam i informuję, iż oszczerstw nie rzucam, a jedynie przypuszczenia oparte na łączeniu faktów :) Jak widzę nie masz dystansu do pewnych spraw to i Cię już zamęczać nie będę, bo przeze mnie jeszcze na OJOMIE wylądujesz.....tak więc nie odpowiadaj mi już, bo nerwy Ci puszczają, a napisz w końcu coś na temat :)

>zyzio

Wroc zyzio do poczatku tego watku i poczytaj moje wpisy na temat.

Bedac na poczatku tego watku czytaj kolejno posty i zauwaz, iz w pewnym momencie pojawiasz sie Ty i w tej chwili konczy sie merytoryka...

To samo polecam wszystkim zainteresowanym, a intencje zyzia zostana obnazone - w tym dzisiejszy poranny "zaczepny" wpis w celu dalszego "rozwijania dyskusji na tym poziomie".

Zamilcz juz wiec zyzio-TROLL'u i idz na sobotni spacer...

Pozdrawiam,

Lete

=> lete

Tak ja jestem potworem a Ty uosobieniem cnót wszelakich i wclae nie jesteś zaczepnym mega-trollem :) A miało być na temat...eeeh te trolle, co to nawet nie widzą swojego trollowania ;-)))

=>zyzio

Zyzio, po raz trzeci zmuszony jestem pozegnac Cie slowami znanego polityka - "Spadaj dziadu!" :)

Ps.

Sprawdz na spokojnie w slowniku definicje slowa "oszczerstwo". Zadaj sobie tyle trudu, choc Ty przeciez jedynie rzucasz "przypuszczenia"...

Lete

==>Kajo

Sprawa Emesze2 vs. Darkul to nie jakas ''sprawa wzajemnych relacji negatywnych'' tylko naciagniecia na pieniadze parokrotnie wieksze niz tutaj omawiany ''hi-end''

Kilka moich uwag.

Panowie tak jak ktos napisal, dla jednego hi-end to klocek za 500 pln dla drugiego 5 kzl to budzetowka.

Wiadomo, tu punk widzenia zalezy od stanu portfela. Powiedzmy, ze ktos mlody wymienil jakas plastykowa miniwierze na nawet tytulowego Grundiga (chociaz moze 20 letni klocek to przesada) i jakies normalne kolumny to wydaje mu sie, ze zlapal p Pana Boga z nogi. Jednak taki zestaw w porownaniu do czegoos swiezszego i z wyzszej polki to cienizna.

Musze zgodzic sie z Zyziem, ze ostatnio zrobila sie moda na wychwalanie 20 letniego szmelcu wygrzebanego gdzies na smietniku, wychwalania go gdzie sie da i sprzedawania potem na aukcjach w astronomicznych cenach.

Pomyslcie sami, kto kupil by 20 letniego golfa z wielkim przebiegiem za 10 kzl ??

Osttanio straszny zalew sprzedawcow z allegro na tym forum. Jak juz musicie cos sprzedawac to robice to chociaz tak jak maxwell777, kiedys popelnil kilka wpisow, forumowicza sie nei spodobalo i juz ponad rok nie pisze a daje kulturalnie ogloszenia w odpowiednim dziale.

> darkul

czyżbyś się zrobił wrażliwy na swój temat, na twoim miejscu nie zwracałbym już uwagi co piszą o tobie ...

musisz się przyzwyczaić, że temat "darkul vs. emesze2" będzie pewnie jeszcze przez długi okres pewnym odpowiednikiem pewnego postępowania ... i nie szukam z tobą zwady ;-))

> Harvi

chodzą słuchy, że chcesz się pozbyć swojego Accu??? :-O

Czy raczej kit mi wciskali???

pozdrawiam jodel

>Harvi

Odnosnie starych klockow to nie jest chyba jednak az tak zle - mam sporo pozytywnych doswiadczen.

Nie widze sensu w porownywaniu aut (kiedys juz o tym bylo) i domowej elektroniki audio. W zakresie eksploatacji i samej dewaluacji funkcji to zupelnie nieporownywalne sprawy (sam dzwiek sie przeciez nie starzeje). Bylbym ostrozny w stwierdzeniach, ze chocby wspomniany tu A-9000 FineArts jest sprzetem niegodnym uwagi milosnika dobrego brzmienia, gdyz lepszym rozwiazaniem jest zakup nowego, pachnacego i wielokrotnie drozszego, co "gwarantuje" ze lepszego... To przesada.

Dobrze by bylo, aby glos w dyskusji zabral ktos, kto ma bogate doswiadczenia w tym wzgledzie i bedze w stanie dokonac szerszego omowienia.

Widze jednak, ze nastepuje wyrazna linia podzalu pomiedzy posiadaczami nowoczesnej elektroniki (ze wszystkimi jej wadami i zaletami) oraz posiadaczy ceniacych sobie sprzet sprzed 10-20 lat.

Jeden ze znanych konstruktorow audio powiedzial kiedys, ze szczyt mozliwosci elektronika stereo osiagnela juz w latach '80tych, a potem bylo juz tylko polaryzowanie sie poszczegolnych firm w kierunku znalezienia "swojego rozpoznawalnego brzmienia" oraz rozwijaly sie technologie dzwieku wielokanalowego.

Jezeli wiec rozpatrujemy samo meritum jakosci stereo, warto miec na uwadze fakt, ze od tych 20 lat naprawde wiele nowego tu nie powstalo - oczywiscie pozostaje kwestia ceny i preferencji.

Ps.

Poniewaz jest to Off Topic, moze warto zalozyc inny watek dotyczacy podzialu na "starych" i "mlodych" ;)

Pozdrawiam,

Lete

mlody2,

Pisz smialo. Chetnie sam dowiem sie czegos jeszcze o tym sprzecie i poczytam dodatkowe opinie.

Szczegolnie, jezeli na temat tych FineArts'ow wypowiadaja sie osoby majace z nimi WLASNE I BEZPOSREDNIE doswiadczenia.

Pozdrawiam,

Lete

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - jak widać Diora była niegrzebana, ale być może lete wymienił kondki na markowe, z naciskiem na być może.....;-) Upss :-)

Co do starych klocków to Harvi ma rację, porównanie ze starymi samochodami jest jak najbardziej na miejscu, to że technologia wytwarzania wzmacniaczy się nie zmieniła nie ma nic do rzeczy, chodzi o starzenie się elementów i związany z tym spadek cen, np. 1200 zł za PM 75 to tak jakby dać 15 kzł za 10-cio letniego golfa, ale nie będę się już czepiał, bo skoro są na to nabywcy - to niech oni potem cierpią.....i sprzedają grata po miesiącu...:)

Zapewne za chilę zwymyśla mnie lete w swoim barwnym psychopatycznym stylu, ale ani mnie to ziębi ani grzeje, a takie reakcje świadczą jedynie o tym, iż ma coś na sumieniu :)

Narka, lete - pisz sobie co chcesz, tłumacz się, wij jak raniony dzik ;-) czy co tam chcesz, bo ja już dyskusji z Tobą prowadzić nie będę - powyżej podsumowałem jedynie temat :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zyzio sie nie zna na elektronice ale udziela "fachowych" wywodow... nie slyszal pewnie o tym ze dobrej jakosci np.elektrolity potrawia zyc nawet 20 lat i stracic zaledwie kilkanascie procent ze swojej fabrycznej aplikacji...

Tiak, tiak darkulku - idź zbijaj młoteczkiem swe klocuszki :-) Skoro 3 identyczne wzmaki grają inaczej to jednak tracą mistrzuniu, jeden szybciej, drugi wolniej, zależy to m.in. od tego jak często jest używany dany egzemplarz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.