Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz Grundig A-903 Fine Arts

8815lukas

Rekomendowane odpowiedzi

==>Darkul

Kilkanascie procent (przy tych najlepszychkondensatorach) to sporo, chcialbym miec pensje wyzsza o te procenty;)

Sam jednak przyznasz, ze przy 20 letnich klockach klasy sredniej i nizszej wyglada to mniej ciekawie.

p.s dopiero w ostatnich latach dobre, trwale kondensatory potanialy.

Harwi masz racje ..polowicznie.

Wszystko zalezy od klasy zaimplementowanych np.kondziorkow... natomiast z pewnoscia ten wiecej grany bedzie mial lepsze kondzie [wartosc pojemnosci wyjsciowej] od tego nie uzywanego...

Do dzis smigaja w sprzetach dwudziestoparoletnich i sa nadal dobre kondzie Frako,ROE,Rubicon...Siemans...

O super jakosc podzespolow w serii fine arts marzyc sie nie da.... w zasadzie CD11 i CD12 byly przyzwoite...ale to cedeki...

Darkul

Wlasnie ''klasa'' ktora przez audiofili jest okreslana jako ''hi-end'' :) Niestety ostani coraz wiecej naduzyc tego slowa.

Okazuje sie, ze sa juz hi-end playery mp-3, 20 letnie sprzety ze smietnika.

Oczywiscie nawet 20 letnie klocki zbudowane na bardzo dobrych elemntach moga zagrac bardzo dobrze i dzis, jednak w/w wzmacniacz do takich raczej nienalezy.

Osobisice szukalbym dobrych klockow po '90 roku a najchetniej '95 - obie daty dotycza naprawde zacnych urzadzen.

Poszedl bym dalej... klocki z lat 70' np.SANSUI ..JVC... Fisher.... japonce robili niedrogo i naprwde solidnie... obecnie wstrzelili sie w rynki i nawalaja masowe.. fakt ze i tak przyzwoita..

Harvi co sie dziwisz skoro ludzie pisza Radmor H-E.... czyli Radmor w cenie np. dobrego Gniazda RCA!

No to podajcie przyklad 10-15-20letniego hajendu ktory mozna dzis kupic za male pieniadze :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Od kiedy zaczeli robic H-E???

Wskazal bym na niemiaszkow.... na m.inn.pana Willi Studera... moj kumpel ma dwa szpulaki AEG i TFK,oba sa z roku 1944 i do dzis dzialaja... a zrobione sa spitzenklasse..., robota najwyzszych lotow... japonce sie chowaja...

=> zyzio

>Zyzio,

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - jak widać Diora była niegrzebana, ale być może

>lete wymienił kondki na markowe, z naciskiem na być może.....;-) Upss :-)

Tutaj masz te moja DIORE i stary watek na ten temat, ktorego IGNORANCIE znowu rzekomo nie znales...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

CELOWE MIESZANIE LUDZIOM W GLOWACH I KOLEJNE PUDLO!!!

Zadales sobie sporo trudu, by poszukac mnie na allegro, sprawdzic moje aukcje, poszukac Diory i znowu zasiac "przypuszczenie", ktore oczywiscie znowu okazalo sie OSZCZERSTWEM!!!

Czlowieku, czy ty naprawde jestes przy zdrowych zmyslach?

Ile mozna probowac "szukac haka" na czlowieka bez skutku?

Lete

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

=>zyzio

To moze zyzio "rozbierzemy" Cie wreszcie medotycznie, powoli...?

Przeczytajmy zatem caly Twoj wpis i przeanalizujmy intencje...

------------------------------------------

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - jak widać Diora była niegrzebana, ale być może lete wymienił kondki na markowe, z naciskiem na być może.....;-) Upss :-)

Co do starych klocków to Harvi ma rację, porównanie ze starymi samochodami jest jak najbardziej na miejscu, .to że technologia wytwarzania wzmacniaczy się nie zmieniła nie ma nic do rzeczy, chodzi o starzenie się elementów i związany z tym spadek cen, np. 1200 zł za PM 75 to tak jakby dać 15 kzł za 10-cio letniego golfa, ale nie będę się już czepiał, bo skoro są na to nabywcy - to niech oni potem cierpią.....i sprzedają grata po miesiącu...:)

Zapewne za chilę zwymyśla mnie lete w swoim barwnym psychopatycznym stylu, ale ani mnie to ziębi ani grzeje, a takie reakcje świadczą jedynie o tym, iż ma coś na sumieniu :)

Narka, lete - pisz sobie co chcesz, tłumacz się, wij jak raniony dzik ;-) czy co tam chcesz, bo ja już dyskusji z Tobą prowadzić nie będę - powyżej podsumowałem jedynie temat :)

---------------------------------------------

1. Pierwsze zdanie - atak na mnie.

2. Drugie zdanie - "zamarkowanie" nawiazania do tematu celem wytworzenia "nadbudowy" merotyrycznej.

3. Ostatnie zdanie - ponowny atak na mnie.

Reasumujac - wpis zrobiles wylacznie w celu ponownego mnie zaatakowania, a poniewaz glupio Ci bylo "ot tak, wyskoczyc", wstawiles w srodek historyjke o samochodach...

Kwintesencja obalenia Twojego ataku: Diora od zakupu byla "grzebana" i posiadala kondensatory SAMWHA.

Po raz czwarty wiec... "Spadaj dziadu!"

Lete

Ukryta Zawartość

>cyjanopan

Trolla wygania sie ciezko, ale mozna... Mysle, ze "Spadaj dziadu!" jest wystarczajaco jasne. Zyzio jednak ma inne zdanie, bo wraca juz czwarty raz ;)

Znacie zyzia, chlop te 6.000 wpisow tutaj nie na darmo naskrobal, by teraz taki lete go "ot, tak" pogonil...

Bedzie wiec jeszcze tu wracal ze swoim "humorem" ukierunkowanym na moja osobe.

Ale kto powiedzial, ze bedzie latwo... Eh... :-/

Lete

=> lete

Przypuszczenie oszczerstwem - ROTFL, to Ci pa MEGA - TROLLU !

Szkoda czasu tracić na gadki z Tobą, tym bardziej po wczorajszych tragicznych wydarzeniach.....

=>zyzio

Przez kilka ostatnich dni bardzo zaciekle szukales "przypuszczen" odnosnie mojej osoby.

Analizowales serie watkow, szukales "hakow" i sprawdzales historie moich aukcji na allegro wracajac tu ciagle w nadzieji, ze moze tym razem "cos" Ci sie uda...

Spojrz wreszcie prawdzie w oczy... G... Ci z tego wyszlo i nie mozesz strawic tej wspomnianej "tragedii" dla Ciebie! Polegles chlopie nieumiejetnie uzywajac swojej broni. Jak widac, zaslugujesz na miano TROLLa, ktore nadali Ci tu inni (bo nie ja) juz sporo wczesniej...

Po raz piaty (a moze juz szosty???)... "Spadaj dziadu!".

Lete

Niestety drogi lete, na zakończenie wypada dodać, że nawet jeśli wymieniałeś kondy w WS-ce i miałeś do porównania 2 kolejne identyczne WS-ki to wymieniane w nich kondy były NOWE, na zakładce DIY chodziło Ci o markowe niemal 20-letnie kondensatory i różnice w brzmieniu spowodowane ich starzeniem się, czego to dowodzi ? - na to pytanie już niech sobie odpowiedzą czytający......

To już jest koniec, nie ma już nic......;-)

Niech dzien dzisiejszy bedzie czasem poswieconym na chwile refleksji i dystansu - szczegolnie w obliczu informacji wciaz naplywajacych z Katowic, smierci tylu ludzi...

Lete

>zyzio

Uspokoj sie choc dzis czlowieku...

/zadnych "kondow" nie wymienialem w swojej WS704 - masz to wyraznie napisane i znowu siejesz "przypuszczenia", ktore ja nazywam oszczerstwami.../

Lete

Zyzio,

Jak widac, bardzo ambicjonalnie podchodzisz do kwestii atakowania mojej osoby (wiem, te 6 tys. wpisow zobowiazuje i trzeba sie mocno czasem gimnastykowac, by nie stracic twarzy...).

Szczerze mowiac, ja juz sie pogubilem - wyjasnij moze ostatecznie, ktore przypuszczenia (oszczerstwa) podtrzymujesz, a ktore cofasz... Zbyt wiele ich bylo.

O ktore zatem z moich poprzednich wzmacniaczy Ci konkretnie chodzi i co chcialbys im zarzucic - moze czas skonczyc z podtekstami i obrzucaniem blotem?

Masz cos do Diory (Samwha), ktra mialem? Moze PM-75 (Elna) wciaz Ci "nie pasi" jak w pamietnym watku "Wasza ocena brzmienia Marantza PM-75"? Moze jednak Twoje chorobliwe pretensje dotycza A-9000 (Nippon), ktorego obecnie mam? Moze tez myslales o A-903 (ROE)?

Ja doskonale znam stosowana przez Ciebie teraz socjotechnike, ktora mowi, ze fakty sa nieistotne - wystarczy obrzucic blotem, a sprostowan i tak nikt nie czyta...

Lete

>zyzio

W chwili obecnej wyjezdzam na jakis czas spedzic troche czasu z rodzina. Wieczorem tu wroce i zobacze, jakie kolejne "niespodzianki" tu dla mnie przytotowales...

Szkoda, ze stalem sie dla Ciebie obiektem obsesji...

Odpowiedz sobie na pytanie, kto tu kogo zaczepia, w jakim celu i jak cos takiego sie nazywa...

Lete

Witam,

Zastanawiam sie, jak zmusic gniazda w A-9000 / A-903 do akceptowania bananow... Czy mozna gdzies kupic takie "nakretki" (wymiary jak na zdjeciu), ktore mialyby dodatkowo mozliwosc przyjmowania bananow?

Bede wdzieczny za podpowiedz...

Pozdrawiam,

Lete

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lete

Watpie zeby ci sie udalo:) konstrukcja tych gniazd jest specyfinczna. Zreszta po co sobie klopot robic. Jak juz to wymienic na jakies porzadne. Pozatym ja na przyklad jestem zwolennikiem stosowania golych zacynowanych kabli. Wiec mi nie przeszkadza brak mozliwosci wkladania bananow:) Az tak to cie dreczy i meczy?:)

Szkoda ze nie mozemy skonfrontowac swoich systemow i posluchac jak to gra w roznych konfiguracjach. No chyba ze mieszkasz gdzies blisko Olsztyna:P

=>mlody2

Wiesz... Jak tylko pomysle, ze moje ladne pozlacane bananki z Moonwalka BiWire musialem zdjac i schowac do pudelka, a wielowiazkowe koncowki przy zaciskach sa teraz naprawde niezle "wytarmoszone"... Gdzies w podswiadomosci cos caly czas nie daje mi spokoju i sklania, aby przerobic jednak te gniazda i ponownie zalozyc banany na kabel... :) Po prostu lubie porzadek...

Pozdrawiam,

Lete

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.