Skocz do zawartości
IGNORED

CAYIN iDAC-6 MK2 PRZETESTUJ I WYGRAJ 1000ZŁ !!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Chciałbym zaprosić do zabawy gdzie do wygrania będzie 1000zł w postaci vouchera do wykorzystania w naszym sklepie lub rabat 50% na testowane urządzenie. Wygrywa osoba która napisze najlepszą recenzję.  Zapraszam 10 chętnych osób do przetestowania urządzenia. 

W tym tourze mamy do dyspozycji CAYINA IDAC 6 MK2 ! Czyli DAC z dwoma trybami Grania solid stade oraz vacuum tubes.
|
image.thumb.png.07879c2dcf96dd27a16f46a262aecbc4.png.c0ecb3a10a5e262b2ca3309743569bf0.pngimage.thumb.png.46a61dc81f04421fe7513c1d3ef1553f.png

Zasady są proste. Wystarczy zapisać się do testu po niższym poście a po tygodniu odsłuchów odesłać do kolejnej osoby z listy. A także w ciągu tygodnia od zakończenia testu napisać recenzje oraz wrażenia po odsłuchu. Bez kaucji czy dodatkowych kosztów. Jedyny koszt to wysyłka do kolejnej osoby. Liczy się zabawa oraz muzyka.

image.png

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

To proszę dopisujmy się do listy

1 marteo1981
2 Łukasz
3

1 marteo1981
2 Łukasz
3 Rafał_79

4 kurtisblow

szary koniec: bopich

ew.

1 marteo1981
2 Łukasz
3 Rafał_79

4 bopich

5 kurtisblow

bo i taka mogła być intencja autora poprzedniego posta.

Edytowane przez kurtisblow

@bopich proszę potwierdż czy chcesz być 10 

A ja mam do autora wątku pytanie - może trochę zbyt "śmiałe", ale podobno, kto pyta nie błądzi.

Otóż, z tego względu, że jak wyczytałem rzeczony Cayin iDAC-6 sygnał ze ścieżki lampowej podaje tylko na wyjścia XLR - czy jest szansa, żeby przetwornik został wysłany do testów z jakąś parą kabli XLR ?

Nie wiem, czy ktoś jest w podobnej sytuacji do mojej... Ja mam wzmacniacz, który przyjmuje XLR'y, no ale nie mam takich kabli. A nie ma sensu kupować takich kabli tylko po to, żeby przetestować sprzęt. Natomiast jestem bardzo ciekaw, czy różnica w brzmieniu obu torów analogowych jest wyraźna i czy tor lampowy daje ciekawe brzmienie (a zgaduję, że tak).

Ja wiem, że święta (jedne i drugie) już były 🙂, ale może da się coś zrobić ?

Aczkolwiek jeśli nie, to oczywiście rozumiem. I tak chętnie zapoznam, się z przetwornikiem.

pozdrawiam

1 marteo1981
2 Łukasz

3 Rafał_79

4 kurtisblow

5.Guzeppe

6.dedal75

7.szeekin

8. payong

9. Wito76

10. Bopich

To mamy 10 wspaniałych 🙂 

@Rafał_79 tryb vacuum jest po RCA i XLR. 

14 minut temu, Audiomagic.pl napisał:

Dobra, to super.

Zdaje się, że pomyłka wynikła stąd, że czytałem test tego przetwornika w wersji pierwszej, a tu mamy Mk2.

Zresztą w testach czasem też ktoś coś dziwnego napisze, czasami niezgodnie z prawdą.

Ostatecznie super, że można będzie sprawdzić zarówno tryb "tranzystorowy" jak i "lampowy".

29 minut temu, Audiomagic.pl napisał:

Pozwolę sobie jeszcze przedstawić prośbę o uszczegółowienie: czy wyjście XLR jest ukoronowaniem zbalansowanej konstrukcji (z dwoma symetrycznymi kanałami) czy też jest to konwersja jakimś układem?

Edytowane przez payong
3 minuty temu, payong napisał:

Pozwolę sobie jeszcze przedstawić prośbę o uszczegółowienie: czy wyjście XLR jest ukoronowaniem zbalansowanej konstrukcji (z dwoma symetrycznymi kanałami) czy też jest to konwersja jakimś układem?

Poniżej schemat

image.thumb.png.a2a7db7cfde82617cdd6bd706f51d992.png

Przechwytywanie.JPG

Sprzęcik zapowiada się naprawdę ciekawie. Jak pewnie większość z was, też poszukałem co nieco w necie na jego temat. Piszą, że nie jest do końca neutralny, ale to celowy zabieg, tzn w dobrych intencjach :). Ja akurat nie mam nic przeciwko, że nie jest do końca neutralny. Który wzmacniacz lampowy nie koloryzuje?

Panowie, taka prośba organizacyjna. Wygląda na to, że tournee Cayina zacznie się od poniedziałku czyli w 20 tygodniu. Starajmy się pilnować rytmu wysyłek i tego danego nam 1 tygodnia na testy. Na swoim przykładzie, jestem 9 na liście czyli teoretycznie w 29 tygodniu (17-23 lipca) powinienem cieszyć się sprzętem w swoim domu. Dla mnie taki termin jest ok, ale wiadomo, zbliża się sezon wakacyjny/urlopowy i nikt chyba nie chciałby, by w wyniku obsuwy test wypadł mu w terminie wyjazdu/wczasów.

13 godzin temu, marek.zakupy napisał:

Czy jest jeszcze wolne miejsce do testów? Może lista rezerwowa? 🙂

Marek

Zapisuje na rezerwę 🙂

8 godzin temu, Wito76 napisał:

Wygląda na to, że tournee Cayina zacznie się od poniedziałku

Aby otrzymać przesyłkę w poniedziałek trzeba ja nadać w piątek.  Czyli wypada sobota i niedziela z obcowania z urządzeniem. Wysyłka w poniedziałek powinna być regułą, moim zdaniem.

@marteo1981 pls o adres na priv 🙂

4 godziny temu, payong napisał:

Aby otrzymać przesyłkę w poniedziałek trzeba ja nadać w piątek.  Czyli wypada sobota i niedziela z obcowania z urządzeniem. Wysyłka w poniedziałek powinna być regułą, moim zdaniem.

Ja też uważam, że jeśli każdy będzie wysyłać sprzęt do kolejnej osoby w poniedziałek, to będzie optymalnie. Dobrze by było trzymać się tej zasady. Ja tak na pewno zrobię.

Cześć, informuję że Cayin jest już u mnie😉od jutra dopiero zaczynam testy.  Taka informacja do @Audiomagic.plże na górnej obudowie dopatrzyłem się małej rysy tak długości około 3mm. Może być ze już z fabryki takie przyszło, ale wolę o tym już napisać od razu.

Wstępne wrażenia bardzo pozytywne jeśli chodzi o wykonanie, naprawdę solidinie to wygląda, bardzo dobra jakość gniazd z tyłu urządzenia 💪👍ależ by u mnie czarny pasował do zestawu😁

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
4 godziny temu, marteo1981 napisał:

Cześć, informuję że Cayin jest już u mnie😉od jutra dopiero zaczynam testy.  Taka informacja do @Audiomagic.plże na górnej obudowie dopatrzyłem się małej rysy tak długości około 3mm. Może być ze już z fabryki takie przyszło, ale wolę o tym już napisać od razu.

Wstępne wrażenia bardzo pozytywne jeśli chodzi o wykonanie, naprawdę solidinie to wygląda, bardzo dobra jakość gniazd z tyłu urządzenia 💪👍ależ by u mnie czarny pasował do zestawu😁

IMG_20230515_150852.jpg

możliwe że tez wcześniej u kogoś była ta sztuka i powstała rysa. Teraz czekamy na odsłuch bo widzę ze kompana ma z jednej rodziny 🙂

• Pokaż nowe odpowiedzi