Skocz do zawartości
IGNORED

Piwo z Mentzenem

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, jezz napisał:

Nie po drodze mi z leniami bez wykształcenia, którzy karierę zaczynali w Młodzieży Wszechpolskiej i Lidze Polskich Rodzin.

Sorry, ale nie jestem martyrorogiczny do białej kości i nie trzymam w pamięci rzeczy, które z dzisiejszego punktu widzenia są nie aż tak bardzo istotne. Młodość ma swoje 'prawa'. Amerykanie też nie są pamiętliwi, chociaż oczywiście szanują i obchodzą Memorial Day. Japończycy też nie są pamiętliwi i obrażeni na Amerykanów.

Dlatego m.in. uważam, że jakaś ścisła unia z Ukrainą jest opcją do rozważenia. Dlaczego nie? Po wymieszaniu polskich chłopców z ukraińskimi dziewczynami i polskich dziewczyn z ukraińskimi chłopcami, za kilkadziesiąt lat, mielibyśmy całkiem fajne pokolenie, i moglibyśmy być poważną potęgą w Europie. Oddzielnie, to ani Ukraina, ani Polska za wiele nie ma do powiedzenia. I tyle.

Parker's Mood

2 minuty temu, toptwenty napisał:

Mamy potem zatęsknić za PiSem?

Tesknisz za Komorowskim? Nie. Wiec nie bedziesz tesknil za PISem. Badzmy dorosli.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

44 minuty temu, jezz napisał:

Ja nie mam problemu , poza tym, nigdzie nie kandyduję i nie po mnie ten wątek.

Nie po drodze mi z leniami bez wykształcenia, którzy karierę zaczynali w Młodzieży Wszechpolskiej i Lidze Polskich Rodzin.

Że  bez wykształcenia to nie znaczy że leń 

Napisałbyś źle o Lennonie bo nie miał wykształcenia muzycznego? 

Lekcje z polityki odrabia dobrze

25 minut temu, Chicago napisał:

Dlatego m.in. uważam, że jakaś ścisła unia z Ukrainą jest opcją do rozważenia. Dlaczego nie? Po wymieszaniu polskich chłopców z ukraińskimi dziewczynami i polskich dziewczyn z ukraińskimi chłopcami, za kilkadziesiąt lat, mielibyśmy całkiem fajne pokolenie, i moglibyśmy być poważną potęgą w Europie. Oddzielnie, to ani Ukraina, ani Polska za wiele nie ma do powiedzenia. I tyle.

Dla Amerykanów owszem do rozważenia,  oni chętnie by podmienili ukrainskie mięso armatnie na polskie 

3 minuty temu, costa brava napisał:

Że  bez wykształcenia to nie znaczy że leń 

Napisałbyś źle o Lennonie bo nie miał wykształcenia muzycznego? 

Lekcje z polityki odrabia dobrze

Lennon coś osiągnął dzięki własnej pracy.

Ja tęsknię za dotacjami z UE i niską inflacją 🤔

1 minutę temu, jezz napisał:

Lennon coś osiągnął dzięki własnej pracy.

Niby tak, ale ponoć był kawałem h*ja i lał żonę 🤔

5 godzin temu, Chicago napisał:

Uważasz Drizzt, że milion przepisów, zakazów, nakazów, obostrzeń, maksymalnie rozbudowany socjal, banda urzrzędniow, wysokie podatki... to jest wolność...???

Przeciętny Amerykanin oddaje do budżetu federalnego 4 razy tyle co Polak do krajowego, a siłę nabywczą ma tylko około 2-krotnie wyższą, więc może już skończmy z tym mitem o niskich podatkach w USA.

5 godzin temu, toptwenty napisał:
6 godzin temu, toptwenty napisał:

Reductio ad absurdum

Wiesz, co to znaczy?

Uuuu... niedobrze. Sam już siebie zaczynasz pytać. Rozdwojenie jaźni?

4 godziny temu, asterix1 napisał:

i na koniec trzy próbki tzw konfederasty

Tyle mego w tym temacie

Wszystkie filmiki to krótkie fragmenty wyjęte z całego kontekstu, czyli zwyczajna manipulacja, na którą się nabrałeś. Jesteś podatny na propagandę.

Godzinę temu, Zbig napisał:

skończmy z tym mitem o niskich podatkach w USA.

Chociaż Teksas nie ma podatku dochodowego od osób fizycznych na poziomie stanowym, nakłada na mieszkańców stosunkowo wysokie podatki konsumpcyjne i podatki od nieruchomości, aby nadrobić różnicę.

Ostatecznie, według nowego raportu WalletHub, ma wyższą efektywną stawkę podatku stanowego i lokalnego dla przeciętnego gospodarstwa domowego w USA na poziomie 12,73% niż w Kalifornii - 8,97%.

Marzec, 2023

Źródło - WalletHub

2 godziny temu, Wojtek 1959 napisał:

To znaczy , że dziecko w wieku przedszkolnym moglo by rządzić bo jest mlode? Pan Mentzen jest politycznym przedszkolakiem , a może nawet noworodkiem . 

Aha, czyli Tobie potrzebny jest ktoś z wielkim doświadczeniem. Głosuj zatem dalej na Kaczyńskiego...albo na Tuska. To już weterani sceny politycznej.

1 godzinę temu, Ajothe napisał:

Ja tęsknię za dotacjami z UE i niską inflacją

Dotacje to największe zło dla rozwoju gospodarki. 

18 minut temu, soundchaser napisał:

Wszystkie filmiki to krótkie fragmenty wyjęte z całego kontekstu, czyli zwyczajna manipulacja, na którą się nabrałeś. Jesteś podatny na propagandę.

Że co był łagodny jak baranek ?

przestań z siebie robic pajaca ...

1 godzinę temu, Zbig napisał:

Przeciętny Amerykanin oddaje do budżetu federalnego 4 razy tyle co Polak do krajowego, a siłę nabywczą ma tylko około 2-krotnie wyższą

Wypadałoby tę tezę poprzeć jakimś prawdziwym argumentem. Inaczej to tylko puste słowa i jak zwykle próba pokazania kto ma dłuższego.

8 minut temu, asterix1 napisał:

Że co był łagodny jak baranek ?

przestań z siebie robic pajaca ...

Zareagował na wcześniejsze skurwysyństwa, które w filmikach nie zostały pokazane...Pajacu.

5 minut temu, soundchaser napisał:

Zareagował na wcześniejsze skurwysyństwa, które w filmikach nie zostały pokazane...Pajacu.

Niszcząc sprzęt ?a mógł jeszcze pobić a tego nie zrobił...żenua

świetnych mamy przedstawicieli ale ale  sami sie nie wybrali...

3 minuty temu, Ajothe napisał:

Sam to wymyśliłeś? 

Czy z youtube'a? 

Jeśli tego nie rozumiesz, to niestety świadczy to o tym, że nie masz podstawowej wiedzy ekonomicznej.
Poczytaj na ten temat trochę. Dotacje powodują inflację i hamują rozwój gospodarki.
Pamiętasz co się działo w plandemii? Lockowny i dotacje, dodruk pieniądza. I co się stało?
To tylko taki prosty przykład, bo temat jest bardziej złożony, ale to nie miejsce na te dyskusje.

5 minut temu, asterix1 napisał:

Niszcząc sprzęt ?a mógł jeszcze pobić a tego nie zrobił

Jakiś Ty delikatny. Czasem na pisowskie kłamstwa i perfidne zagrywki nie ma innej rady.

4 minuty temu, soundchaser napisał:

Jakiś Ty delikatny. Czasem na pisowskie kłamstwa i perfidne zagrywki nie ma innej rady.

Wiesz co nie ma sensu tego tematu dalej prowadzić... wspomniałeś o Pisie a teraz poczytaj "swoje dzieła" i znajdź różnice a co do kłamstw pisowskich to nie mój adres ale to chyba wiesz ?

7 minut temu, Ajothe napisał:

Dotacje unijne to zupełnie co innego co dotacje z budżetu państwa....matko 🤣

A czym się różnią oprócz tego, że politycy kradną przy okazji pieniądze z nieswojego podwórka?

Edytowane przez soundchaser
17 minut temu, soundchaser napisał:

Czasem na pisowskie kłamstwa i perfidne zagrywki nie ma innej rady.

A czy nie głosowałeś przypadkiem na PiS w 2015 i 2019 i wtedy wierzyłeś w te wszystkie kłamstwa, które było widać gołym okiem tak samo wtedy, jak i teraz? I nic do Ciebie nie trafiało i nie dałeś się przekonać, że to wszystko kłamstwa bez szans na realizację? Czy to nie zupełnie tak jak teraz?

To zobacz teraz siebie w 2027 roku po czterech latach rządów PiS z konfederacją (oby nie) i przypomnij sobie wtedy swoje wpisy. Czy wtedy staniesz się jeszcze bardziej radykalny, skoro zarówno PiS jak i konfa zawiedli oczekiwania? Ale za konfą już tylko ściana, więc nie wiem co wtedy zostanie. Może wreszcie powrót do rozsądku? Może już jednak być sporo za późno.

Edytowane przez Drizzt

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.