Skocz do zawartości
IGNORED

Piwo z Mentzenem

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, Ajothe napisał:

Tym, że są z zewnątrz, a nie z drukarki i mie mają tak negatywnego wpływu na inflację. 

Mylisz się, ale nie rozwijam tego tematu. Jak chcesz to załóż nowy wątek i tam udowodnię Ci, że się wszelkie dotacje to zło dla rozwoju gospodarki kraju.

7 minut temu, asterix1 napisał:

Wiesz co nie ma sensu tego tematu dalej prowadzić... wspomniałeś o Pisie a teraz poczytaj "swoje dzieła" i znajdź różnice a co do kłamstw pisowskich to nie mój adres ale to chyba wiesz ?

Mógłby podać do publicznej wiadomości pisowskie kłamstwa i perfidne zagrywki.

Kłamstwa - od 100 do 210, minimum 211.

Perfidne zagrywki - 200 do 300, minimum 333.

Inaczej będzie dalej niewiarygodny.

3 minuty temu, soundchaser napisał:

A czy przypadkiem mnie nie obrażasz?

Serio? Ja tylko pytam, choć domyślam się odpowiedzi. Przepływy do konfy w starszym elektoracie są raczej tylko z jednej strony: rozczarowanych wyborców PiS.

Edytowane przez Drizzt

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

34 minuty temu, soundchaser napisał:

Pajacu.

Nie obrażaj ludzi , bo jakiś odbyt Cię zgłosi .

Edytowane przez MV2

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

3 minuty temu, Drizzt napisał:

A czy nie głosowałeś przypadkiem na PiS w 2015 i 2019

Byl Kukiz było pis a teraz konfa (nie mówię w tym przypadku) prawda @bubusia?

I tak zostawiam ten zacny temat ....zbyt tu ciemno i brunatno dla mnie żegnam "prawdziwych"i nie życzę Polsce dżumy i cholery w pakiecie rocznik 23

Zdrowia koledzy

25 minut temu, Drizzt napisał:

Ja tylko pytam, choć domyślam się odpowiedzi.

Chyba wystarczająco dałem Ci do zrozumienia w poprzednim poście, więc nie drąż tematu. Jak PiS przejął władze w 2015 roku to byłem naprawdę wkurwiony i miałem rację.

25 minut temu, MV2 napisał:

Nie obrażaj ludzi

Nigdy nie obrażam pierwszy, tylko co najwyżej nie pozostaję dłużny.
Niby śledzisz wątek, ale jak widać - stronniczo.

30 minut temu, Drizzt napisał:

Przepływy do konfy w starszym elektoracie są raczej tylko z jednej strony: rozczarowanych wyborców PiS.

Gówno prawda.
Takie wnioski całkowicie dyskwalifikują Ciebie jako poważnego dyskutanta.

58 minut temu, soundchaser napisał:

Mylisz się, ale nie rozwijam tego tematu. Jak chcesz to załóż nowy wątek i tam udowodnię Ci, że się wszelkie dotacje to zło dla rozwoju gospodarki kraju.

Mylisz się, ale możesz nie potrafić wyobrazić sobie gdzie byłaby Polska gdyby nie Unia Europejska i dotacje unijne.

3 godziny temu, Zbig napisał:

Przeciętny Amerykanin oddaje do budżetu federalnego 4 razy tyle co Polak do krajowego, a siłę nabywczą ma tylko około 2-krotnie wyższą, więc może już skończmy z tym mitem o niskich podatkach w USA.

Człowieku, oddaję tyle ile mam oddać. Najbardziej łupią Demokraci. Są jak, qrwa, hieny. Albo jeszcze gorzej. Maksymalny motherfuckizm. Powołanie przez Bidena nowych, 87 tysięcy agentów IRS, i to jeszcze uzbrojonych, i tyle samo adwokatów współpracujących z IRS, adekwatnie odzwierciedla dobroć i czyste intencje bidonowców. I tak, zgadzam się - nie ma co mędrkować jak się tutaj nie żyje i nie płaci podatków. Sorry pal.

Parker's Mood

31 minut temu, soundchaser napisał:

Niby śledzisz wątek, ale jak widać - stronniczo.

Oczywiście , że stronniczo . Moje poglądy i wypowiedzi są subiektywne .

Jest tylko jedna wyrocznia na całym AS , która w każdej kwestii poruszanej na Forum ma wiedzę dogłębną , opinie obiektywne , nieskażone fałszywą narracją i merytorycznie deklasuje oponentów . 

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

Niby mnie masz na myśli? Znów stronniczy wpis. To samo możesz napisać o swoich kolegach, którym bezmyślnie klakierujesz.
Szkoda, że Admin wycofał emotkę "uśmieszek", prawda?
Ona była Twoim głównym orężem...nic nie wnoszącym, ale za to trollującą i złośliwą reakcją.

Dobrej nocy Kocie-Myszo. 😉

Edytowane przez soundchaser
1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Mentzący ten wątek.

Oj tak. Ja się na to piwo w każdym razie nie piszę.

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

Panowie i panie, i gender, i wszystkie zwierzątka duże i małe - przecież nie ma obowiązku wchodzenia do szafy...??? Nie odczuwajcie bólu, please. Relax.

Parker's Mood

Gość

(Konto usunięte)

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,29818821,prof-grabowski-zszokowany-po-ataku-brauna-czekal-na-odpowiedni.html

Ja tak się zastanawiam czy on jest von Braun, czy też może jest to rodzina Evy Braun - tej co to wyszła za Adolfa? Żyd, Niemiec?
A do tego RUDY

Generalnie całe to prawactwo, to Żydzi/Niemcy/komuniści/ubecy i pedały

9 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Trzecią częścią tej układanki są oczywiście fundusze unijne

Cytat:

"Ponadto warto zwrócić uwagę na to, że w gospodarce, w której występują do-
tacje, zabijany jest rozwój i przedsiębiorczość ludzka. Poprzez machinę biurokra-
tyczną reglamentowana jest każda dziedzina ludzkiej aktywności. W konsekwen-
cji zanika wolna konkurencja. W rzeczywistości to biurokraci decydują o tym,
które wynalazki ujrzą światło dzienne, a które nie. Poza tym „aktywność socjalna
państwa” polegająca na zabieraniu bogatym i dawaniu biednym, zmusza zarad-
nych i przedsiębiorczych do ukrywania swych dochodów, a pobierających świad-
czenia socjalne demoralizuje. W efekcie tych pierwszych ubywa, tych drugich
przybywa. Ten, co otrzymuje i tak nie jest zadowolony, bo zawsze uważa, że po-
winien otrzymać więcej. Zadowolona jest tylko biurokracja pośrednicząca18.
Przedstawione w niniejszym artykule fakty, popierające tezę o negatywnym
wpływie dotacji unijnych na postęp techniczny i całą gospodarkę Polską, powinny
być wzięte pod uwagę przez osoby decydujące o zasadach funkcjonowania dota-
cji. Celem tego referatu nie jest nakłanianie wszystkich ludzi do podzielenia zda-
nia, jakie reprezentuje autor. Jest nim natomiast zasygnalizowanie pewnych nega-
tywnych konsekwencji funkcjonowania takiego modelu zagorzałym entuzjastom
dotacji. System przyznawania dofinansowań wymaga zmian, a sprawy poruszone
w tym opracowaniu powinny wyznaczać ich kierunek. Najkorzystniej jest pozo-
stawić redystrybucję dochodów samemu rynkowi, jednocześnie zmniejszając po-
datki, co w niedalekiej przyszłości poskutkuje podniesieniem konkurencyjności
gospodarki i zwiększenia tempa jej rozwoju. Należy bowiem podkreślić, że co do
zasady negatywne konsekwencje dotacji odnoszą się do całej gospodarki, w prze-
ciwieństwie do korzyści z dotacji, które przede wszystkim odczuwalne są dla po-
jedynczych podmiotów będących bezpośrednimi beneficjentami. Beneficjenci
dotacji stanowią zaś tylko niewielki odsetek spośród ponad 1,7 mln podmiotów
prowadzących działalność gospodarczą w Polsce."

Poniżej link do całej analizy naukowej na temat wpływu dotacji na rozwój gospodarek krajów.
Przepraszam za offtop, ale wydaje mi się, że to ma pośredni związek z wątkiem, a poza tym niech sobie poczytają ci, którzy tego nie rozumieją i uważają, że dotacje mają bardzo pozytywny wpływ na wszystko.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kompletne  bzdury, powiedz to Inwestorom, którzy rozbudowują swoje interesy dzięki dotacjom unijnym zwiększając zatrudnienie i zyski.

W jakim celu takie kocopoły ktoś urodził, a Ty je tutaj wklejasz?! 

Tak na zakończenie o tych dotacjach - Janusz Korwin-Mikke mówił też otwarcie o negatywnym wpływie wszelkich dotacji i dofinansowań na rozwój kraju w długim okresie czasu. Każdy normalny ekonomista to wie i potwierdzi.

1 minutę temu, Ajothe napisał:

Kompletne  bzdury, powiedz to Inwestorom, którzy rozbudowują swoje interesy dzięki dotacjom unijnym zwiększając zatrudnienie i zyski.

Myśl globalnie, a nie partykularnie. Tyle Ci tylko odpowiem, bo widzę, że dalej nie kumasz.

Kretynizm do kwadratu. 

Może być nawet doktor nauk ekonomicznych, kretynow bez praktyki nawet na politechnikach nie brakuje 🤭

Miki to faktycznie autorytet ekonomiczny co ma długi w Zusie 🤣

Weź się zastanów w co wdepnąłeś. 

Niektórym jest chyba za dobrze, bo już zapomnieli gdzie byliśmy w latach 90tych. 

Kompromitujesz się i tyle. Nie ma sensu z Tobą dyskusja na ten temat, bo jesteś zwyczajnie ograniczony i w dodatku chamski.

Chicago pisał - nie ma obowiązku włażenia do szafy. Po co tu wlazłeś? By obrażać innych?

Edytowane przez soundchaser

Ty się kompromitujesz, ja osobiście pracowałem z Inwestorami korzystającymi z dotacji unijnych w celu rozwijania przemysłu. 

To jest tak proste i oczywiste, że nie trzeba tłumaczyć pozytywnego wpływu dotacji z Unii na naszą gospodarkę. 

Jak widać Tobie wychodzi na odwrót. 

Chamski jestem w stosunku do głupoty, bo mam już dego serdecznie dość!!!!

Przeczytaj cały ten artykuł. Tam nie ma negacji wpływu dotacji na pojedyncze biznesy, tylko sprawa jest rozpatrywana globalnie. Widzisz jakiś pozytywny wpływ tych dotacji unijnych, które otrzymujemy od 2004 roku na naszą gospodarkę jako całość? Poprawiło się coś? Przeciętny Kowalski ma lepiej?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.