Skocz do zawartości
IGNORED

Piwo z Mentzenem

Rekomendowane odpowiedzi

Drizzt, z całym szacunkiem. Jesteś otruty lewacko-globalną propagandą, nie żyjesz w Stanach, nie interesujesz się tym krajem, więc twoje śmierdzące bąki traktuję jako kompletny brak świadomości życia Amerykanów. I tyle. 

Parker's Mood

Nie jest to co prawda wątek o Stanach, ale odpowiem . Człowieku drogi - żyję tutaj dłużej niż w Polsce, to po pierwsze. Po drugie, to 33 lata płacę podatki w Stanach. Po trzecie, interesuję się tym krajem i zależy mi na jego egzystencji i potencjale jaki miał do momentu napaści bidonowców-globalistów-komunistów na Biały Dom. Po czwarte, to że odwiedzasz Stany, kompletnie nic nie oznacza. W bezpośrednim spotkaniu zadałbym ci kilka pytań na temat Stanów i życia tutaj i poległbyś jak Janek Wiszniewski. Nic nie wiesz i jesteś przeziębiony lewackością. Wystarczy na bieżąco śledzić wiadomości z realu, czyli z Senatu i Kongresu - The Hill, Forbes, fakty z Foxa, ale można i dla porównania co pokazują, obejrzeć CNN i pochodne. I tyle.

P.S. Ale nie myśl sobie, że jestem jakimś twoim wrogiem. Nie. Wręcz przeciwnie.

Parker's Mood

3 godziny temu, YunnanTEA napisał:
11 godzin temu, Zbig napisał:

G... od czekolady też zapewne nie odróżniasz 😉

A ty jaki masz na to sposób?

Zapewne po smaku. 

Przypomniał mi się taki dowcip jak dwóch turystów spaceruje po lesie. Jeden zauważył, że na drodze przed nimi leży coś niewyraźnego. Schylił się, wziął na palec, spróbował i mówi:
- gówno.
Drugi zrobił to samo i mówi:
- ano gówno... dobrze, że w to nie wdepnęliśmy.

Godzinę temu, Drizzt napisał:

Sound nazywa to „porządkiem”

Nie ja. To już zostało nazwane wcześniej. Morawiecki też o tym jawnie mówił.
Reszta Twojego wpisu to już, wybacz, bełkot jakiś pijacki. 
Każdy może mieć słabszy dzień, więc daruję Ci, bo Cię lubię. 😉

28 minut temu, Chicago napisał:

Nic nie wiesz i jesteś przeziębiony lewackością

Czytając wpis naszego Kolegi długo zastanawiałem się o co mu chodzi.

Edytowane przez soundchaser
19 minut temu, Chicago napisał:

Nie jest to co prawda wątek o Stanach, ale odpowiem . Człowieku drogi - żyję tutaj dłużej niż w Polsce, to po pierwsze. Po drugie, to 33 lata płacę podatki w Stanach. Po trzecie, interesuję się tym krajem i zależy mi na jego egzystencji i potencjale jaki miał do momentu napaści bidonowców-globalistów-komunistów na Biały Dom. Po czwarte, to że odwiedzasz Stany, kompletnie nic nie oznacza. W bezpośrednim spotkaniu zadałbym ci kilka pytań na temat Stanów i życia tutaj i poległbyś jak Janek Wiszniewski. Nic nie wiesz i jesteś przeziębiony lewackością. Wystarczy na bieżąco śledzić wiadomości z realu, czyli z Senatu i Kongresu - The Hill, Forbes, fakty z Foxa, ale można i dla porównania co pokazują, obejrzeć CNN i pochodne. I tyle.

P.S. Ale nie myśl sobie, że jestem jakimś twoim wrogiem. Nie. Wręcz przeciwnie.

CNN oglądam dość regularnie, podobnie jak BBC, ale na nich się świat nie kończy. Interesuję się tym co się dzieje w Stanach, w Europie i na świecie. Tylko wnioski wyciągam dokładnie przeciwne niż ty. Jeśli jesteś tak otumaniony szalonymi teoriami spiskowymi na temat „stolen election”, że wybory wygrane przez Bidena i próbę dokonania zamachu stanu przez motłoch otumaniony przez Fox i pomarańczowego nazywasz „napaścią bidonowców-globalistów-komunistów na Biały Dom” to chyba żyjesz nie w Stanach tylko w równoległej rzeczywistości QAnon, gdzie reptilianie chodzą po ulicach i zjadają grzeczne dzieci z prawicowych rodzin. Ale przypadki co może zrobić propaganda z umysłem człowieka są znane. Nigdy w dziejach świata populiści nie mieli takich możliwości zaczadzenia umysłów na masową skalę jak dziś. Hitler i Stalin marzyli o takich możliwościach, ich krzyki z mównicy to było przedszkole.

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

Godzinę temu, Drizzt napisał:

Oby ci się wszystko ułożyło co tam chcesz, ale dopóki tak się nie stanie, to wielkiej polityce daj spokój.

Chcesz powiedzieć, że ty rozumiesz "wielką politykę", a my nie?

Tak to zabrzmiało.

Teraz, soundchaser napisał:

Chcesz powiedzieć, że ty rozumiesz "wielką politykę", a my nie?

Tak to zabrzmiało.

Zwolennicy szalonych teorii spiskowych, które często przywołujecie, mają pewnie wrażenie, że wszystko im się w głowie układa w jakąś logiczną całość, ale w rzeczywistości nie rozumieją zbyt wiele z tego co się dzieje. I tyle.

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

5 minut temu, Drizzt napisał:

CNN oglądam dość regularnie, podobnie jak BBC

Dlatego masz takie poglądy na sytuację nie tylko w USA.
To tak jakbyś regularnie oglądał telewizję pisowską i już masz mózg zlasowany.

Dobrej nocy.

10 minut temu, soundchaser napisał:

Czytając wpis naszego Kolegi długo zastanawiałem się o co mu chodzi.

To nie jesteś dziś w najlepszej formie, ale może jutro się uda?

Ja nie jestem niczym otumaniony, to ty jesteś otumaniony. Wystarczy spojrzeć na cztery lata spokoju i znaczenie USA podczas rządów Trumpa - światowe lewactwo dostało szału. Dobrze mądrzy ludzie mówili, że jak wygra Hilary, a nie Trump, to będzie wojna. Trump zatrzymał ten syf na cztery lata. Ludzie mówią w Stanach, to co czują i widzą. I to niecałe trzydziesto procentowe poparcie bidonsów o tym dobitnie zaświadcza. Człowieku - faktów nie oszukasz. A CNN, to taki odpowiednik Trybuny Ludu, więc gratuluję wyboru Wasza Lewackość.

Parker's Mood

Teraz, soundchaser napisał:

Dlatego masz takie poglądy na sytuację nie tylko w USA.
To tak jakbyś regularnie oglądał telewizję pisowską i już masz mózg zlasowany.

Dobrej nocy.

No tak, norma stała się nienormalnością, bo z pewnością uważasz, że propaganda jest wszędzie, a BBC jest taką samą telewizją propagandową jak TVPiS tylko z przeciwnym znakiem. O tempora, o mores!

Dobrej nocy również życzę. Niech Ci się przyśni nowa fajna płyta Genesis z Gabrielem 🙂

5 minut temu, Drizzt napisał:

To nie jesteś dziś w najlepszej formie, ale może jutro się uda?

Masz Chłopie tupet. Głupoty piszesz.

3 minuty temu, Drizzt napisał:

a BBC jest taką samą telewizją propagandową jak TVPiS

Jeszcze gorszą.

PiS się od niej uczy.

1 minutę temu, soundchaser napisał:

Masz Chłopie tupet. Głupoty piszesz.

Wypocznij i wtedy wróć. Piszesz coś o pijackim bełkocie i mi zarzucasz tupet? Ochłoń Kolego.

32 minuty temu, Chicago napisał:

Ja nie jestem niczym otumaniony, to ty jesteś otumaniony. Wystarczy spojrzeć na cztery lata spokoju i znaczenie USA podczas rządów Trumpa - światowe lewactwo dostało szału. Dobrze mądrzy ludzie mówili, że jak wygra Hilary, a nie Trump, to będzie wojna. Trump zatrzymał ten syf na cztery lata. Ludzie mówią w Stanach, to co czują i widzą. I to niecałe trzydziesto procentowe poparcie bidonsów o tym dobitnie zaświadcza. Człowieku - faktów nie oszukasz. A CNN, to taki odpowiednik Trybuny Ludu, więc gratuluję wyboru Wasza Lewackość.

Trump zatrzymał wojnę? O czym ty piszesz? Za cenę robienia tego samego co inni światowi dyktatorzy? Czym miałaby się różnić Ameryka Trumpa od Chin i innych dyktatur i na czym miałaby polegać jej siła przyciągania i soft power, jeśli stałaby się taką samą skorumpowaną dyktaturą jak Węgry Orbana czy Turcja Erdogana? Przecież Trump nawet do Kima się umizgiwał i słał mu listy pochwalne. O Putinie nie wspomnę, wystarczy sobie przypomnieć niesławną konferencję w Helsinkach. To był wielki wstyd i upadek autorytetu moralnego Ameryki jako kraju wolności, Miasta na wzgórzu i wzoru dla innych wolnych krajów. Upadek!

Wcześniej Putin nie zaczynał wojny bo Trump bez tego robił dokładnie to co chciał i niszczył Amerykę i wolny świat od środka. Nie było więc takiej potrzeby, skoro można było wykończyć zachód taniej i łatwiej, nie brudząc sobie rąk.

W drugiej kadencji Trump planował przecież wyjście USA z NATO. Sam John Bolton o tym mówił, zresztą to było oczywiste, wystarczyło posłuchać co mówił sam Trump na szczycie NATO w 2018. I wtedy byłby dla dyktatur najlepszy czas na wojnę, która najprawdopodobniej miałaby znacznie gorszy dla Zachodu przebieg. Ten obecny to nie jest optymalny czas dla dyktatur. I całe nasze szczęście.

29 minut temu, soundchaser napisał:

Jeszcze gorszą.

PiS się od niej uczy.

PiS uczy się od BBC… chciałbym 😆

Pewnie tak jak CNN od Trybuny Ludu 😉

Edytowane przez Drizzt

Nie mam jednak siły do lewackich fanatyków. Jak przyleciałem do Stanów, a był to rok 1992, to fotel obejmował Clinton. Do momentu napaści bidonów na Biały Dom, nigdy nie odczułem żadnej dyktatury, a już za Trumpa, to tylko odczuwałem o wiele niższe podatki korporacyjne, indywidualne, więcej kontraktów, większe zarobki i większe oszczędności. O czym ty chłopaku w ogóle mówisz…??? To ty tu, qrwa, żyjesz, czy ja…???

Parker's Mood

3 minuty temu, Chicago napisał:

Nie mam jednak siły do lewackich fanatyków. Jak przyleciałem do Stanów, a był to rok 1992, to fotel obejmował Clinton. Do momentu napaści bidonów na Biały Dom, nigdy nie odczułem żadnej dyktatury, a już za Trumpa, to tylko odczuwałem o wiele niższe podatki korporacyjne, indywidualne, więcej kontraktów, większe zarobki i większe oszczędności. O czym ty chłopaku w ogóle mówisz…??? To ty tu, qrwa, żyjesz, czy ja…???

Może i żyjesz ale zbyt wiele nie rozumiesz. Sorry, dude.

Edytowane przez Drizzt

I przypomnę jeszcze raz nawiedzonym - to nie za Trumpa wybuchła wojna w środku Europy. Wystarczy przeanalizować, a przede wszystkim chociaż zobaczyć, co ‚dobrego’ dla swojego kraju zrobili bidonowcy i jakiego narobili syfu. Od samego początku, od kiedy tylko napadli na WH. Jak ktoś tego nie widzi, to sorry, ale nie widzę sensu polemiki. Poza tym, cieszę się, że ty wszystko rozumiesz, co rozumiem, bo każdy rozumie jak chce i jak mu jest wygodniej, ale rozumieć więcej o klimacie, w którym się nie żyje, to wybacz, ale chyba coś ci się w główce totalnie pomieszało. 

Parker's Mood

Skoro tu nie żyjesz to po co piszesz o Mentzenie? Co to w ogóle za argument? W Stanach w sumie spędziłem dobre półtora roku, w różnych czasach i przy różnych okazjach. Ale nie tylko tam i na Ameryce się oczywiście świat nie kończy.

Co to za argument, że wojna nie zaczęła się za Trumpa? On osłabił przywództwo Ameryki w świecie na tyle, że wojna stała się możliwa. Jak coś nie wydarzy się w danej kadencji to już nie istnieje dla ciebie żaden ciąg przyczynowo-skutkowy? Kojarzysz fakty tylko na zasadzie co stało się w której kadencji? To pewnie rosnące zadłużenie i wolny wzrost gospodarczy w USA to musiała być wina Obamy, a nie wcześniejszego gigantycznego kryzysu finansowego 2007-2008, który wybuchł za kadencji George’a W. Busha?

Nie zaczynaj znów o napaści Bidena na Biały Dom, bo to tylko durna, ale i groźna dla zaufania społecznego teoria spiskowa. Kto faktycznie napadł na Kapitol to wszyscy widzieli 6 stycznia 2021. Faktycznie było to przerażające, a tysiące postępowań jest w tej sprawie do tej pory prowadzonych przez prokuraturę amerykańską.

Wiedziałem, że pojedziesz  tym argumentem. Niestety, owce są przewidywalne do bólu, a nawet do białej kości. I teraz zastanów się człowieku, co napisałem o Mentzenie…??? Tylko to, że mi się podoba to, co oroponuje i to,  że jest młody, niezależny finansowo i niezatruty. Nie wiem jak zareagowałbym na niego, gdybym nigdy Polski nie opuścił….??? Widzisz tę subtelna różnice…??? Czy nie widzisz…??? 

Parker's Mood

Ja też nie wiem jak byś zareagował na Mentzena, gdybyś nigdy Polski nie opuścił. Ale obawiam się, że tak samo jak teraz reagujesz na pomarańczowoskórego. Z jakiegoś powodu tego typu zestaw poglądów ci imponuje. Przewidywalne do bólu… ale… może jednak byłoby lepiej i całkiem inaczej… kto to może dziś wiedzieć z całą pewnością? C'est la vie!

Drogi tow. Toposlawie Topowiczu - to nie jest wątek o Stanach ani o Trumpie. Coś ci się znowu pojebutus pojebantus w głowie. To, że Drizzt dostał miesiączki nic nie oznacza. W dalszym ciągu jest to wątek o Mentzenie. Sorry Wasza Lewackość. 

Parker's Mood

9 godzin temu, Drizzt napisał:

Wcześniej Putin nie zaczynał wojny bo Trump bez tego robił dokładnie to co chciał i niszczył Amerykę i wolny świat od środka. Nie było więc takiej potrzeby, skoro można było wykończyć zachód taniej i łatwiej, nie brudząc sobie rąk.

Nie wstyd Ci takie brednie pisać?
Pozostań w wątku metalowym. Tam Ci idzie lepiej, bo czasem piszesz mądrze, ale politycznego świata wcale nie rozumiesz.

9 godzin temu, Chicago napisał:

Do momentu napaści bidonów na Biały Dom, nigdy nie odczułem żadnej dyktatury, a już za Trumpa, to tylko odczuwałem o wiele niższe podatki korporacyjne, indywidualne, więcej kontraktów, większe zarobki i większe oszczędności.

Psucie kraju zaczęło się od Bidena. Przecież to oczywiste, że Trumpa odsunęli, bo był niewygodny. Wybory zostały sfałszowane, co zresztą udowadniał Trump, a Biden lepiej realizuje politykę rozpierdzielania świata wymyśloną przez globalistów ze Schwabem na czele i jego uczniami.

Kto tego nie widzi to naiwniak.

18 minut temu, soundchaser napisał:

Nie wstyd Ci takie brednie pisać?

Jakoś nie. Wstydziłbym się natomiast ogromnie gdybym był antyszczepem i zwolennikiem wyjętych z d… prawackich teorii spiskowych, lansowanych w necie przez boty ze wschodu, na których pasku posłusznie podrygujecie. Dorośli ludzie! Jednak Lem miał rację…

6 minut temu, Drizzt napisał:

Jakoś nie. Wstydziłbym się natomiast ogromnie gdybym był antyszczepem i zwolennikiem wyjętych z d… prawackich teorii spiskowych, lansowanych w necie przez boty ze wschodu, na których pasku posłusznie podrygujecie. Dorośli ludzie! Jednak Lem miał rację…

Zachowam , bo , jak znam rewelacyjną skuteczność na zgłoszeniach Pana Użytkownika+ soundchaser , to wpis może ulec wypadkowi ze skutkiem śmiertelnym .

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

Jeśli stać Cię w ogóle na napisanie czegoś z sensem to wyjaśnij może, w jaki sposób Trump „zatrzymał wojnę” na 4 lata, przymierzając się do rozwiązania NATO, czyli sojuszu spajającego Zachód, blokując pomoc Ukrainie i podlizując się przy tym wszystkim najgorszym dyktatorom tego świata. Przy okazji całkowicie niszcząc autorytet i zaufanie, jakim Ameryka cieszyła sie w świecie, niezależnie od tego, która partia była tam przy władzy. Takiego zdegenerowanego, pozbawionego kompasu moralnego i elementarnej empatii osobnika na stanowisku prezydenta nigdy nie było i mam nadzieję, że już nie będzie. A wam się to podobało! Co za dno i wodorosty 😞

44 minuty temu, soundchaser napisał:

Psucie kraju zaczęło się od Bidena. Przecież to oczywiste, że Trumpa odsunęli, bo był niewygodny. Wybory zostały sfałszowane, co zresztą udowadniał Trump, a Biden lepiej realizuje politykę rozpierdzielania świata wymyśloną przez globalistów ze Schwabem na czele i jego uczniami.

Kto tego nie widzi to naiwniak.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Drizzt

10 godzin temu, Chicago napisał:

I przypomnę jeszcze raz nawiedzonym - to nie za Trumpa wybuchła wojna w środku Europy. Wystarczy przeanalizować, a przede wszystkim chociaż zobaczyć, co ‚dobrego’ dla swojego kraju zrobili bidonowcy i jakiego narobili syfu. Od samego początku, od kiedy tylko napadli na WH. Jak ktoś tego nie widzi, to sorry, ale nie widzę sensu polemiki. Poza tym, cieszę się, że ty wszystko rozumiesz, co rozumiem, bo każdy rozumie jak chce i jak mu jest wygodniej, ale rozumieć więcej o klimacie, w którym się nie żyje, to wybacz, ale chyba coś ci się w główce totalnie pomieszało. 

Masz gębę pełną pustych frazesów chłopie i kompletny brak zrozumienia, że rzeczy które dzieją się teraz mają swoje źródło często w głębokiej przeszłości.  Sam zresztą też nią wyłącznie jesteś.

11 godzin temu, Chicago napisał:

tutaj dłużej niż w Polsce, to po pierwsze

I dlatego nie rozumiesz co się w Polsce dzieje. Ja na przełomie wieków mieszkałem 5 lat w Niemczech i wiem jak szybko człowiek traci świadość co dzieje się w Polsce. A co do politykow ktorzy reprezentują poglądy zbliżone do UPR/Mikke/Mentzen - to oni doskonale wiedzą, że ich program nie ma szans na realizację w realnym świecie. Ale głoszą ten program tylko po to aby złapać wyborców , którymi są w większości młodzi mężczyżni nie znający się na ekonomii . Od wyborów fo wyborow zbierają kilka procent głosów co im pozwala żyć jako posłowie w sejmie lub w parlamencie europejskim. Typowe pasożyty które mają PL w głebokim poważaniu, chodzi im tylko o swoje pieniążki. 

TUX

55 minut temu, Drizzt napisał:

w jaki sposób Trump „zatrzymał wojnę” na 4 lata, przymierzając się do rozwiązania NATO, czyli sojuszu spajającego Zachód, blokując pomoc Ukrainie i podlizując się przy tym wszystkim najgorszym dyktatorom tego świata.

Jak to jak? Powinno się poddawać Rosji, wtedy wojny by nie było.  

Zresztą sam Trunp uwielbia "rosyjski deszcz", tak jak i nasze antyszczepy i wyznawcy teorii spiskowych., któryz walczą o "wolność", czyli wolność dla Putina, by mógł robić wszędzie, co chce.

Edytowane przez jar1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.