Skocz do zawartości
IGNORED

UNITRA reaktywacja

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Nikonman napisał:

Pierdolamento o napisy.

czemu nie piszesz po angielsku?
przeciez każdy zna.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

29 minut temu, miętowy napisał:

przypomniałem sobie temat z podstawkami i do dziś nie mogę się nadziwić. 

ja też,przepraszam...

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

2 godziny temu, Pseudodrummer napisał:

Co masz polskiego w swoim systemie audio?
Bo Unitry,która bronisz jak lew,pewnie nie masz?
A przeciez wszystko jest ok.

To dlaczego ma to kupować ktoś,komu coś się nie podoba?
Sprzedaż to nie tylko produkt,to tez zaufanie do sprzedawcy,producenta,serwisu.
I tu jest pogrzebana stracona szansa.

Albo zmienia ludzi od PRu,albo będzie tak-jak planują.

Pełna zgoda.

pewnie,bo taniej.
a w środku to dopiero było taniej.....
Ale poprawili obudowy,i statystyka działa.
I daj im boże zdrowie.

Mam wzmacnacz Haiku Audio Sol ll Se  .Kolumny Aida Acousic Thaisis. Kable Albedo Monolith głośnikowe i RCA . Kable  zasilający Audio Phase Hapur .

Ps. plus Całą  wieże Diory z pożądaną kiedyś   przez wielu szufladą tj. dla młodszych Audio fanów CD  odtwarzacz i z dawnych czasów słynne Altusy .

to tak a pro po krajowych producentów. 

Chciał bym obiektywnie ocenić są u nas świetni  producenci .

Dobrze by było żeby Oni wszyscy docenili rynek wewnętrzny ceny były adekwatne .!

Edytowane przez bogus18
3 godziny temu, Pseudodrummer napisał:

Ludziom sie nie podoba bełkotliwy,buńczuczny marketing,i opowiadanie bajek z mchu i paproci.

Ale komu? Jakim ludziom? Co masz im do zarzucenia po avs?

3 godziny temu, Pseudodrummer napisał:

Nikt nie jest ANTY do

Yyyy no tu wymyślasz. Piszą piszą.

2 godziny temu, Nikonman napisał:

Mam Focale Aria 926 made in France. I co z tego jak obudowy robią do nich w Dzierżoniowie. A może to i lepiej niż we Francji gdzie wszyscy mają wyjebane na robotę i jakość ogólną .

Otóż to.

2 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Ale komu? Jakim ludziom? Co masz im do zarzucenia po avs?

proponuje wrócić do strony nr 1 i poczytać.
Znany trick polegający na "ale o co chodzi"?,"ale jakim ludziom"?,"ale komu"? itp ...
aby rozmydlić temat nie działa.

13 minut temu, bogus18 napisał:

Chciał bym obiektywnie ocenić są u nas świetni  producenci .

pełna zgoda,u Unitra jako producent tez do nich pewnie nalezy.
ale bełkot marketingowy juz nie jest swietny.

15 minut temu, bogus18 napisał:

Dobrze by było żeby Oni wszyscy docenili rynek wewnętrzny ceny były adekwatne .!

Co tam rynek,ceny są adekwatne do biznes-planu.
A rynek,klient-kogo to obchodzi,będą sprzedawać za granicą.
Dla biedaków nawet nie opłaca się robić napisów po polsku.

Ale jesteśmy na stronie 107 jesteśmy już po roku działalności. Gdzie leży czy się pozmieniało. Jeżeli ty nadal oceniasz marketing unitry po ich początkach a nie po tym co się teraz odbywa to trzeba było tak od początku.

Więc tylko informuję. Troszkę się zmieniło. 

I po nowym pytanie jeżeli masz jakiekolwiek zarzuty w stosunku do marketingu unitry to chętnie je wszyscy poznamy.

2 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Ale jesteśmy na stronie 107 jesteśmy już po roku działalności. Gdzie leży czy się pozmieniało. Jeżeli ty nadal oceniasz marketing unitry po ich początkach a nie po tym co się teraz odbywa to trzeba było tak od początku.

I po nowym pytanie jeżeli masz jakiekolwiek zarzuty w stosunku do marketingu unitry to chętnie je wszyscy poznamy.

Wszyscy?
Przemawiasz w imieniu "wszystkich"?
Zarzuty?
nie mam żadnych.
Ich firma,ich biznes,ich pieniądze...
Po prostu jako klient tego nie kupuję.
A szkoda,bo wzmacniacz mi się podoba.

3 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Chętnie dowiem się więcej.🙂
Powiesz,co się zmieniło?

Czy jak w tej relacji z AVS,co miałeś napisać,a nie napisałeś,bo się bałeś-nie powiesz?😶

Jak to grało ? Nie miałem takiego sprzętu , poza zasięgiem . 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
3 godziny temu, Nikonman napisał:

Mam Focale Aria 926 made in France. I co z tego jak obudowy robią do nich w Dzierżoniowie. A może to i lepiej niż we Francji gdzie wszyscy mają wyjebane na robotę i jakość ogólną .

jak wejdzie ets2 i certyfikaty energetyczne i wzrosna koszty wszystkiego to znowu będa robić we francji.
prąd juz tam tańszy jest.

Planuje zakup w przyszłym roku integry w przedziale 15-20 tyś . i czym bardziej patrzę na 805 ( o 605 nie wspomnę) tym bardziej jestem pewien że nie będzie to UNITRA .

Nawet gdyby była w "promocji" za 9999.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

22 minuty temu, marek-1969 napisał:

Planuje zakup w przyszłym roku integry w przedziale 15-20 tyś . i czym bardziej patrzę na 805 ( o 605 nie wspomnę) tym bardziej jestem pewien że nie będzie to UNITRA .

Co decyduje o tym,ze nie Unitra?

1 godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

Wszyscy?
Przemawiasz w imieniu "wszystkich"?
Zarzuty?
nie mam żadnych.
Ich firma,ich biznes,ich pieniądze...
Po prostu jako klient tego nie kupuję.
A szkoda,bo wzmacniacz mi się podoba.

Powiesz,co się zmieniło?

Czy jak w tej relacji z AVS,co miałeś napisać,a nie napisałeś,bo się bałeś-nie powiesz?😶

Ale moment chwila stop. 

Teraz piszesz że nie masz żadnych zarzutów a w 80% twoich postów w tym wątku masz zarzuty i piszesz o tym oficjalnie co do marketingu unitry. 

Pytam cię ponownie po raz ostatni jakie masz zarzuty co do marketingu unitry w listopadzie 2024 roku? 

43 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

jak wejdzie ets2 i certyfikaty energetyczne i wzrosna koszty wszystkiego to znowu będa robić we francji.
prąd juz tam tańszy jest.

No to się akurat muszę zgodzić 

35 minut temu, marek-1969 napisał:

Słuchałeś i nie podeszła tak? 

Bierzesz to z własnego doświadczenia a nie z czytania tego wątku zgadza się? 

W takim razie ja jestem z tym w porządku.

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Pytam cię ponownie po raz ostatni jakie masz zarzuty co do marketingu unitry w listopadzie 2024 roku? 

Jakie masz rzeczowe argumenty przemawaiajace za marketingiem Unitry?

4 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Słuchałeś i nie podeszła tak? 

A Ty słuchałes i podeszła,tak?

39 minut temu, marek-1969 napisał:

Powiedz mi dlaczego ?

Słuchaleś w salonie ? A może u siebie i nie pasuje do reszty systemu?

Czy może po prostu nie bo nie ?

Co tak kategorycznie zniechęca Cię do Unitry.

6 minut temu, Piotr Sonido napisał:

80% twoich postów w tym wątku masz zarzuty i piszesz o tym oficjalnie co do marketingu unitry.

to czytaj,czy mam tłumaczyć od strony nr 1?
Klasyka rozwadniania dyskusji

A na zadane pytanie odpowiedzi brak:

1 godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

Powiesz,co się zmieniło?

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, bogus18 napisał:

Powiedz mi dlaczego ?

Słuchaleś w salonie ? A może u siebie i nie pasuje do reszty systemu?

Czy może po prostu nie bo nie ?

Co tak kategorycznie zniechęca Cię do Unitry.

Pytanie inne - co może zachęcić do zakupu sprzętu Unitry w tych cenach?

Edytowane przez Nil
1 minutę temu, Nil napisał:

Jakie masz rzeczowe argumenty przemawaiajace za marketingiem Unitry?

Ja się pytam co z nim jest nie tak? 

Ciebie już odblokowali? Przypominam że chyba masz zakaz cytowania oraz odnoszenia się do moich wypowiedzi. 

1 minutę temu, Pseudodrummer napisał:

A Ty słuchałes i podeszła,tak?

Ja słuchałem tak.

To było moje drugie podejście do unitry. 

Nie chciało mi się zapisywać do ich pokoju gdyż też nie bardzo chciałem robić im antyreklamę jeżeli ktokolwiek zapytałby mnie o spostrzeżenia A wiem że przeprowadzających wywiady jest tam zawsze sporo.

Słuchałem więc na dole z kolumnami podłogowymi

Czy mi się podobało? Nie napisałem już o tym kilkukrotnie zarówno tutaj jak i w innych miejscach czy nie nie podobało mi się to ale to nie jest dyskusja o tym czy ten sprzęt jest fajny czy niefajny czy jest warty tych pieniędzy czy nie jest warte tych pieniędzy. 

Za każdym razem nawiązujesz do złego marketingu unitry dlatego pytam. Co?

3 minuty temu, Nil napisał:

Miarą jakości marketingu jest SPRZEDAŻ.

Zgadzam się dlatego w styczniu lub lutym rozumiem że podeślesz nam ilość sprzedanych sztuk oraz wartość przychodu netto. 

Teraz, Nil napisał:

Zerowa sprzedaż - marketing jest całkowicie nieskuteczny!

Masz na to dowody? 

Rozumiem że we wszystkich sklepach w których jest na półce jest on wypożyczony z unitry tak? 

Akurat w audio trend w Krakowie go co jakiś czas mają. Rozumiem że za każdym razem go nie kupują tylko wypożyczają zwracają wypożyczają zwracają.tak?

Gość

(Konto usunięte)
8 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Przypominam że chyba masz zakaz cytowania oraz odnoszenia się do moich wypowiedzi. 

Przypominam, że na forum obowiązuje regulamin forum, a nie chciejstwo poszczególnych użytkowników.

Zgadzam się dlatego w styczniu lub lutym rozumiem że podeślesz nam ilość sprzedanych sztuk oraz wartość przychodu netto. 

W publikowanych sprawozdaniach finansowych ytej firmy są takowe dane, za rok 2023 pewnie sie z nimi juz zapoznałeś, są wyjatkowo kiepskie, w okolicy czerwca 2025 bedzisz się mógł zapoznac z danymi za rok 2024. a jak jesteś bardzo zainteresowany i  niecierpliwy, napisz do Unitry, może Ci odpowiedzą.

Edytowane przez Nil
4 minuty temu, Nil napisał:

Przypominam, że na forum obowiązuje regulamin forum, a nie chciejstwo poszczególnych użytkowników.

I dokładnie według tego regulaminu dostałeś zakaz cytowania mnie. Była o tym rozmowa z moderacją. 

To był ostatni wpis który toleruję twój. 

publikowanych sprawozdaniach finansowych ytej firmy są takowe dane, za rok 2023 pewnie sie z nimi juz zapoznałeś, są wyjatkowo kiepskie, w okolicy czerwca 2025 bedzisz się mógł zapoznac z danymi za rok 2024. a jak jesteś bardzo zainteresowany i  niecierpliwy, napisz do Unitry, może Ci odpowiedzą.

Poczekam aż z wielkim zamiłowaniem i ochotą wrzucisz nam dane w połowie 2025 roku. 

EOT

To może  @Nil odpowiesz mi czy słuchaleś    Unitry  i miałeś możliwość porównać z innymi producentami w tych samych warunkach? Jeśli tak to który taniej lub w tych " chorych dzisiejszych " cenach grał lepiej ?

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

I po nowym pytanie jeżeli masz jakiekolwiek zarzuty w stosunku do marketingu unitry to chętnie je wszyscy poznamy

Co to znaczy wszyscy? Ja na przykład już dawno poznałem prymitywną formę tworzenia wizerunku firmy i produktu Unitra. W XXI wieku takie zagrywki to już jest błazenada.

9 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Czy mi się podobało? Nie napisałem już o tym kilkukrotnie zarówno tutaj jak i w innych miejscach czy nie nie podobało mi się to ale to nie jest dyskusja o tym czy ten sprzęt jest fajny czy niefajny czy jest warty tych pieniędzy czy nie jest warte tych pieniędzy. 

To o czym Ty chcesz rozmawiać w tym wątku, skoro nie chcesz pisać o jakości produktów Unitry, nie pasuje Ci ocena większości ich prostackiego marketingu? O czym w i z kim Ty chcesz tutaj rozmawiać, Piotrze?

Teraz, Berbeć napisał:

XXI wieku takie zagrywki to już jest błazenada.

Jakie?

Teraz, Berbeć napisał:

o czym Ty chcesz rozmawiać w tym wątku, skoro nie chcesz pisać o jakości produktów Unitry, nie pasuje Ci ocena większości ich prostackiego marketingu? O czym w i z kim Ty chcesz tutaj rozmawiać, Piotrze?

Cały czas pytam użytkownika pseudo o jego hejt do marketingu.

Co ma im do zarzucenia. Ale mimo wszystko usilnie od paru miesięcy nie dostaje na to pytanie żadnej odpowiedzi. 

Nie rozumiem dlaczego użytkownik który nie obcował ze sprzętem ma tyle do powiedzenia w danym wątku i to jeszcze nie o samym produkcie. 

Zaznaczam wyraźnie.

Wzmacniacz z kolumnami podłogowymi mi osobiście przy odsłuchu nie leży. Ale zaznaczam to wyraźnie przy odsłuchu. 

Marketingowo nie mam im nic do zarzucenia. 

3 minuty temu, bogus18 napisał:

To może  @Nil odpowiesz mi czy słuchaleś    Unitry  i miałeś możliwość porównać z innymi producentami w tych samych warunkach? Jeśli tak to który taniej lub w tych " chorych dzisiejszych " cenach grał lepiej ?

Ja Ci odpowiem - słuchałem i porównywałem z Musicalem 6si, chociaż MF to nie ta półka co Unitra, porównywałem z już nie produkowanym Creekiem Evolution 100a i lampowym Lebenem 300F. Wszystkie wymienione wzmacniacze są lub były znacznie tańsze od Unitry i wszystkie są co najmniej o klasę lepsze. Creeka dzisiaj można kupić w idealnym stanie za 5tys. … Przecież dzisiaj Unitra jest droższa niż Naim Supernait 3. Z czym do ludzi? Z samymi wycieraczkami?

Cały czas pytam użytkownika pseudo o jego hejt do marketingu.

Co ma im do zarzucenia. Ale mimo wszystko usilnie od paru miesięcy nie dostaje na to pytanie żadnej odpowiedzi. 

Albo czytaj ze zrozumieniem, albo porzuć ten wątek i nie rób z siebie błazna. Już kilkukrotnie łopatologicznie tłumaczono w tym wątku, na czym polegają zagrywki marketingu Unitry. Jak do tej pory tego nie przeczytałeś albo tego nie rozumiesz, to skończ już hejtować w tym wątku.

22 minuty temu, Nil napisał:

Oryginalny design układu, dual mono, klasa A, pełny analog, produkcja w Polsce, solidna obudowa, ładny wygląd, unikalna marka. Pewnie coś jeszcze się znajdzie, ale to pierwsze co pomyślałem.

• Pokaż nowe odpowiedzi