Skocz do zawartości
IGNORED

UNITRA reaktywacja

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
9 minut temu, bogus18 napisał:

To może  @Nil odpowiesz mi czy słuchaleś    Unitry  i miałeś możliwość porównać z innymi producentami w tych samych warunkach? Jeśli tak to który taniej lub w tych " chorych dzisiejszych " cenach grał lepiej ?

To może spróbuj, tylko rzeczowo, w oparciu o własne doświadczenia ze sprzętem Unitry i np Yamahy czy Marantza z podobnej, a nawet niższej od Unitry  pólki cenowej, zachęcić mnie i innych uzytkowników forum do zakupu właśnie  sprzętów Unitry  w oferowanych cenach.

2 minuty temu, Gargan napisał:

Oryginalny design układu, dual mono, klasa A, pełny analog, produkcja w Polsce, solidna obudowa, ładny wygląd, unikalna marka. Pewnie coś jeszcze się znajdzie, ale to pierwsze co pomyślałem.

Szkopuł w tym, że granie i barwa Unitry niewiele ma wspólnego z klasą A… 

7 minut temu, Berbeć napisał:

Albo czytaj ze zrozumieniem, albo porzuć ten wątek i nie rób z siebie błazna. Już kilkukrotnie łopatologicznie tłumaczono w tym wątku, na czym polegają zagrywki marketingu Unitry. Jak do tej pory tego nie przeczytałeś albo tego nie rozumiesz, to skończ już hejtować w tym wątku.

Błazenada to ten hejt nie podparty niczym. Faktycznie powinieneś porzucić wątek.

4 minuty temu, Nil napisał:

To może spróbuj, tylko rzeczowo, w oparciu o własne doświadczenia ze sprzętem Unitry i np Yamahy czy Marantza z podobnej, a nawet niższej od Unitry  pólki cenowej, zachęcić mnie i innych uzytkowników forum do zakupu właśnie  sprzętów Unitry  w oferowanych cenach.

Porównujesz marki popularne do egzotyka. 

W ten sposób możesz przekreślić 90% rynku.

2 minuty temu, Berbeć napisał:

Szkopuł w tym, że granie i barwa Unitry niewiele ma wspólnego z klasą A… 

Uważasz, że każda klasa A brzmi tak samo?

@Nil a ile się sprzedaje Marantz a ile UNITRA? 

Która w takim razie marka jest bardziej unikalna?

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Gargan napisał:

Porównujesz marki popularne do egzotyka. 

W ten sposób możesz przekreślić 90% rynku.

Co jest  "egzotycznego" w sprzęcie UNITRY?

W czym niby np  WSH 805 za niemal 20 tys. zł  jest lepszy od wzmacniaczy Yamahy albo Marantza za kilkanaście tysięcy zł?

Edytowane przez Nil
Teraz, Nil napisał:

Co jest  "egzotycznego" w sprzęcie UNITRY?

W czym niby np  WSH 805 za niemal 20 tys. zł  jest lepszy od wzmacniaczy Yamahy albo Marantza za kilkanaście tysięcy zł.

Spójrz sobie na Norma Revo IPA-70B? W czym on jest obiektywnie lepszy od Yamaha RN-2000A? A jednak Yamaha nie chcę a nad Norma się zastanawiam.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Gargan napisał:

Spójrz sobie na Norma Revo IPA-70B? W czym on jest obiektywnie lepszy od Yamaha RN-2000A? A jednak Yamaha nie chcę a nad Norma się zastanawiam.

A co to ma do rzeczy?

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Gargan napisał:

@Nil jeśli nie widzisz różnicy to ja ci tego nie wytłumaczę. 

Nie kupuj UNITRA, ani żadnego innego egzotyka, bo będziesz nieszczęśliwy.

Co, jak piszesz, "egzotycznego", cokolwiek miałoby to oznaczać, jest w sprzęcie Unitry?

6 minut temu, Nil napisał:

Nigdy nikogo i Ciebie też nie będę zachęcał do zakupu dowolnego elementu Audio  !

Mogę polecić, podpowiedzieć zeby posłuchać po osobistym doświadczeniu ! 

Dlaczego bo,bo  tych bo jest bardzo wiele ??? 

Nie wiem co lubisz ,nie wiem co Ci się podoba , jaka akustyka i...? 

Tak mogę się domyślać? Ale  tylko ? Dla mnie AŻ to są nie moje pieniądze. 

Każdy z nas powinien sobie odpowiedzieć czy to jest moje granie i warto kupić.

Ja słuchałem UNITRY  w prywatnych dobrze mi znanychy warunkach i polecam przed wypowiedzią na forum zrobić to osobiście. Wtedy porozmawiamy i tym co słyszeliśmy. 

Nie  o cenach ? Marketingu . Co ktoś kto zrobił ?albo co powinien zrobić.?

Ja  rozmawiam na forum to tym co w Audio słyszałem widziałem i mam doświadczenie w temacie .

55 minut temu, Nil napisał:

Pytanie inne - co może zachęcić do zakupu sprzętu Unitry w tych cenach?

produkt o którym nikt nic nie wie

wyprodukowany przez zespół nie mający żadnych doświadczeń/dokonań w świecie audio

itp, itd...

13 minut temu, Zbi_Rek napisał:

produkt o którym nikt nic nie wie

wyprodukowany przez zespół nie mający żadnych doświadczeń/dokonań w świecie audio

itp, itd...

To po co gadać ? jak się nic nie wie. Audio = dżwiek 

Dla nas osób ceniących pięknie, wiernie ,prawdziwie brzmienie to podstawa .

Jak mam rozmawiać o sprzecie nie słuchając choć by przez chwilę na własne Uszy ?

Przecież zawsze warto merytorycznie po osobistym doświadczeniu podzielić się uwagami.

Spróbujcie zadać sobie odrobinę trudu i  posłuchać Unitry w dobrym salonie ? A najlepiej u siebie. 

Łatwiej będzie wymienić uwagi co się podobało lub nie ? 

13 minut temu, bogus18 napisał:

To po co gadać ? jak się nic nie wie. Audio = dżwiek 

Dla nas osób ceniących pięknie, wiernie ,prawdziwie brzmienie to podstawa .

Jak mam rozmawiać o sprzecie nie słuchając choć by przez chwilę na własne Uszy ?

Przecież zawsze warto merytorycznie po osobistym doświadczeniu podzielić się uwagami.

Spróbujcie zadać sobie odrobinę trudu i  posłuchać Unitry w dobrym salonie ? A najlepiej u siebie. 

Łatwiej będzie wymienić uwagi co się podobało lub nie ? 

odpowiedź obok faktów, byle była 

słuchałem, brzmi to jak semestralna praca zaliczeniowa

12 minut temu, Zbi_Rek napisał:

odpowiedź obok faktów, byle była 

słuchałem, brzmi to jak semestralna praca zaliczeniowa

Dlaczego obok faktów słuchałem Porównałem mam swoje zdanie i wszystkim polecam sprawić i porozmawiać w temacie. 

Nie mówię że  nie   słuchaleś  ? Może jakieś zdjęcie? 

Podzielisz się swoimi uwagami z jakim innym  systemem było porównywane? Czy jako system ? Czy poszczególne elementy? Gdzie ? jaka akustyka? 

Co wg. Ciebie tak słabo zagrało? 

Z góry dziękuję za podzielenie się osobistymi uwagami. 

Ps. Co do doświadczenia zespołu za dużo nie wiem 🤔 Ale człowiek który zaprojektował Nowe Monitory Unitry zrobił parę projektów i nie wiem czy mogę więcej powiedzieć. 

Tak że nie do końca jest tak  .

Edytowane przez bogus18
1 godzinę temu, Berbeć napisał:

Naim Supernait 3

Jak to gra na poziomie ich Pre + Power NAC 152 XS i NAP 155 XS (bo akurat ten zestaw miałem) to darmo bym tego nie chciał. Do tego jakość wykonania tych tworow to jawny żart z klientów. To już ta tańsza Unitra wygląda stokroć lepiej. 

?👈

20 minut temu, rafal735r napisał:

To już wiemy i co z tego? 😄

Zmuszają cie? 

nie kupiłeś,ale wiesz,że dobre...
A ktoś cię zmusza do pisania tutaj?😁

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Na tym forum to normalne, że wypowiadają się o sprzęcie audio nawet go nie słysząc. Właściwie to i tak nie ma znaczenia, bo część z nich to niesłyszący 😄

Edytowane przez Ajothe

Szkoda  że tak  może być ? 

Przecież to Audiostereo Forum  powinniśmy być zgodni  w osiągnięciu Nirwany  w materii dobrego dźwięku .

Pomagać sobie na wzajem ,udzielać dobrych rad .

Czy ten ŚWIAT wokół  musi być taki?

Warto podzielić   się doświadczeniem. 

Choć by dla odrobiny szczęścia i przyjemności z   Audio Hobby

9 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Atrapy niedziałające

Podpinałeś je pod zasilanie? To była wstępna iteracja a finalna rynkowa inna, żeby była powtarzalna to po drodze trzeba było wziąć ją do laboratorium na pomiary i zrobić dokumentację wykonawczą.

Kolejny wymysł powtarzasz, a to co było to coś na co wtedy zużyli swój czas i materiały. Pokazać się z tym można, nawet mimo tego że wszystkie sale już były porezerwowane (pół roku wcześniej)

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

1 minutę temu, xetras napisał:

Podpinałeś je pod zasilanie? To była wstępna iteracja a finalna rynkowa inna, żeby była powtarzalna to po drodze trzeba było wziąć ją do laboratorium na pomiary i zrobić dokumentację wykonawczą.

Kolejny wymysł powtarzasz, a to co było to coś na co wtedy zużyli swój czas i materiały. Pokazać się z tym można, nawet mimo tego że wszystkie sale już były porezerwowane (pół roku wcześniej)

hahahahaha
był jakis inny wystawca z "literacjami" co nie grały?
hahahahahaha

samo słowo,literacja-nie można powiedzieć "wersja"

hahahahahahahahaha

4 minuty temu, xetras napisał:

Kolejny wymysł powtarzasz,

hahaha,ten "wymysł " widziały dziesiątki ludzi,niestety nie słyszały,bo "wymysł" to były atrapy.
hahahahahaha
Przepraszam-"wstępne literacje"😂

7 minut temu, xetras napisał:

Podpinałeś je pod zasilanie?

Literację pod zasilanie???
na Boga!!!!
bałbym się...

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

2 godziny temu, Nil napisał:

Co, jak piszesz, "egzotycznego", cokolwiek miałoby to oznaczać, jest w sprzęcie Unitry?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Godzinę temu, Ajothe napisał:

Na tym forum to normalne, że wypowiadają się o sprzęcie audio nawet go nie słysząc. Właściwie to i tak nie ma znaczenia, bo część z nich to niesłyszący 😄

Znowu trolowanie.
Nikt nie wypowiada się o sprzęcie.
ba,nikt z płomiennych wyznawców Unitry,-nawet go nie kupił.
A zwłaszcza-z bardziej doswiadczonych uzytkowników.
Co nie przeszkadza im sie wypowiadać.

Mowa jest co najwyżej o marketingu.
A jaki on jest-każdy widzi.

Iteracja to inaczej przymiarka, tylko po matematycznemu.

3 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Nikt nie wypowiada się o sprzęcie.

Ja wpisy demistyfikacyjne robię tylko. 

Po to żeby pozbawić innych złudzeń, bo o tym wielu tu uskutecznia swoje gdybania.

Ja po prostu pytam się tych, co robią to o czym mowa w temacie.

Głównie to z tych odpowiedzi  lub z moich spostrzeżeń powstaje treść wpisów ode mnie.

1 godzinę temu, bogus18 napisał:

Przecież to Audiostereo Forum  powinniśmy być zgodni  w osiągnięciu Nirwany  w materii dobrego dźwięku .

Garażowe piwniczenie to nie jest dobry dźwięk

A tego własnie lubię słuchać

Czytelny przekaz autora jest istotniejszy

Edytowane przez xetras
Dopisek

22 minuty temu, xetras napisał:

Iteracja to inaczej przymiarka, tylko po matematycznemu.

jedna z podstawowych manipulacji.
"używaj języka technicznego,trudnego [tu wstaw swoja branżę-może być audiofilskiego],a twój rozmówca będzie miał wrażenie,że rozmawia z fachowcem"

Tak,niektórzy sprzedawcy to stosują.
Z marnym skutkiem.Poprawia to bardzo ich ego,ale nie sprzedaż.

4 godziny temu, bogus18 napisał:

Powiedz mi dlaczego ?

Słuchaleś w salonie ? A może u siebie i nie pasuje do reszty systemu?

Czy może po prostu nie bo nie ?

Co tak kategorycznie zniechęca Cię do Unitry.

Wierzę tradycje 70 letnich firm a nie zbieraniny przypadkowych elektroników z nachalnych akademickim marketingiem.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

1 minutę temu, Pseudodrummer napisał:

jedna z podstawowych manipulacji.
"używaj języka technicznego,trudnego [tu wstaw swoja branżę-może być audiofilskiego],a twój rozmówca będzie miał wrażenie,że rozmawia z fachowcem"

Tak,niektórzy sprzedawcy to stosują.
Z marnym skutkiem.Poprawia to bardzo ich ego,ale nie sprzedaż.

To nie ma znaczenia dla zabawy 

Albo coś nadaje się albo nie 

18 minut temu, marek-1969 napisał:

Wierzę tradycje 70 letnich firm a nie zbieraniny przypadkowych elektroników z nachalnych akademickim marketingiem.

??? 

Nie bo nie ? 

To Twoja kasa i decyzja.  Szanuje .

Dziwię się ? Nawet nie wiesz jak gra ? Czy może? by Ci się podobało? 

Pozdrawiam i życzę trafnego i udanego zakupu świetnego wzmacniacza. 

• Pokaż nowe odpowiedzi