Skocz do zawartości
IGNORED

UNITRA reaktywacja

Rekomendowane odpowiedzi

18 godzin temu, Tokina napisał:

"Grające" kable = magiczne kable "czary mary" 🙂

....

16 godzin temu, rafal735r napisał:

NIE KARMIĆ TROLA. 

Dalej się na to nabieram masz rację.

16 godzin temu, tgiertuga1 napisał:

@Piotr Sonido i reszta.

Po co karmicie Trolla Tokina ?  ( przecież w innych tematach też pokazał że jest tylko Trollem )

A w temacie Unitry, jak najbardziej szanuję, niekoniecznie trzeba kierować się sentymentami, można posłuchać i zdecydować czy dźwięk za te pieniądze nam pasuje czy nie. 

Słuchałem ostatnio innych polskich kolumn Intrada. Kosztowały 33 tyś. 

Od razu wychwyciłem różnicę w stosunku do moich D28. Lepszy wokal, bardziej aksamitny lepsze plany, powietrze, scena uporządkowana bardziej. Ale było to .... ( jak dla mnie ) za mało abym wyłożył 27 tys więcej na kolumny. W sensie kasa/ uzyskane brzmienie.

Ale dla kogo innego z bardziej zasobnym portfelem .... nie neguje, szanuje, jak komuś pasuje to czemu nie.

I podobnie w temacie Unitry, tam pracuje wielu Polskich ! inżynierów ! Może się bardziej znają niż Tokin ?

Posłuchać / ocenić/ zrewidować swój portfel czy warto czy nie. Tyle.

Wiem przepraszam trafia na moją listę osób ignorowanych poniosło mnie myślałem że dam mu szansę Ale macie rację wybaczcie.

14 godzin temu, Berbeć napisał:

Trzeba przyznać, że marketing Unitry to prawdziwy Hi-End…🤣 Same inżyniery produkcji, którymi zarządza pani od marketingu…🤣

A jak ja mówiłem że marketing mają na dobrym poziomie to na forum poszła krytyka no to jak w końcu jest dobry czy niedobry?

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

....

Dalej się na to nabieram masz rację.

Wiem przepraszam trafia na moją listę osób ignorowanych poniosło mnie myślałem że dam mu szansę Ale macie rację wybaczcie.

A jak ja mówiłem że marketing mają na dobrym poziomie to na forum poszła krytyka no to jak w końcu jest dobry czy niedobry?

Marketing Unitry jest znakomity. Mówi ci coś Mudita Pure? A Cyberpunk? Tam też był przede wszystkim marketing. I tak jak w Unitrze, stoi za tym jeden magik od biznesu. Biznes się zmienia, tylko jeleni szuka wciąż tak samo. Tyle w temacie marketingu Unitry. Mogę to rozłożyć na czynniki pierwsze, włącznie z dojeniem państwa i robieniem w balona giełdowych inwestorów, ale to nie miejsce. Szukajcie, a znajdziecie. Oczywiście świetnie grający i jeszcze więcej kosztujący sprzęt Unitry…🤣🤣🤣

W dniu 23.02.2024 o 15:47, Berbeć napisał:

Marketing Unitry jest znakomity. Mówi ci coś Mudita Pure? A Cyberpunk? Tam też był przede wszystkim marketing. I tak jak w Unitrze, stoi za tym jeden magik od biznesu. Biznes się zmienia, tylko jeleni szuka wciąż tak samo. Tyle w temacie marketingu Unitry. Mogę to rozłożyć na czynniki pierwsze, włącznie z dojeniem państwa i robieniem w balona giełdowych inwestorów, ale to nie miejsce. Szukajcie, a znajdziecie. Oczywiście świetnie grający i jeszcze więcej kosztujący sprzęt Unitry…🤣🤣🤣

Ja akurat jestem tego samego zdania i powtórzę jeszcze raz jak mówiłem to wiele stron wcześniej to dostawałem że tak powiem w cudzysłowiu po klawiaturze.

Ale jestem tego samego zdania

W dniu 23.02.2024 o 16:11, Tokina napisał:

Nie zauważyłeś w tym ironii???

Muszę cię ignorować być konsekwentnym w tym co robię wybacz 😞

W dniu 20.02.2024 o 23:26, Tokina napisał:

gdzie konkretnie produkowane są

To bez znaczenia dla nabywcy

Znaczenie może mieć miejsce serwisowania 

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Godzinę temu, xetras napisał:

To bez znaczenia dla nabywcy

Znaczenie może mieć miejsce serwisowania 

Nawet mi tego nie pisz, że miejsce produkcji jest bez znaczenia dla nabywcy…

Przypomnę niektóre z autorskich rozwiązań (była już o nich mowa) :

Sposób realizacji napędu w gramofonach, sprzężenie wzmacniacza, obudowa zestawu głośnikowego 

Oczywiście to, czy pójście w poprzek modom im się uda, tego nie wiem. Tak czy siak narobili się przy tym, żeby robić inaczej.

8 minut temu, Berbeć napisał:

Nawet mi tego nie pisz, że miejsce produkcji jest bez znaczenia dla nabywcy…

Przecież używając czegokolwiek nie robię tego z powodu miejsca produkcji ani też nie ma ono na nic wpływu

To ja go używam i w tym miejscu które to mi się podoba 

Edytowane przez xetras
Poprawka

15 minut temu, xetras napisał:

Przypomnę niektóre z autorskich rozwiązań (była już o nich mowa) :

Sposób realizacji napędu w gramofonach, sprzężenie wzmacniacza, obudowa zestawu głośnikowego 

Oczywiście to, czy pójście w poprzek modom im się uda, tego nie wiem. Tak czy siak narobili się przy tym, żeby robić inaczej.

Przecież używając czegokolwiek nie robię tego z powodu miejsca produkcji ani też nie ma ono na nic wpływu

To ja go używam i w tym miejscu które to mi się podoba 

Zdziwiłbyś się, jak wiele osób bierze to pod uwagę. Wystarczy spojrzeć na konfekcję i te ciągłe protesty przeciwko wykorzystywaniu taniej siły roboczej. Myślisz, że gdyby to nie miało wpływu na sprzedaż, to największe korporacje tłumaczyły by się z tego i przenosiły produkcję? Ze sprzętem audio jest podobnie, tylko skala przy hi-endzie mniejsza. Celowo piszę o hi-endzie, bo przecież według HiFi i Muzyka, Unitra to już ścisły hi-end. No ale takie rzeczy nadczo można pisać, papier przyjmie wszystko.

W dniu 22.02.2024 o 13:17, marek-1969 napisał:

resentyment

=uprzedzenie

4 minuty temu, Berbeć napisał:

Celowo piszę o hi-endzie, bo przecież według HiFi i Muzyka, Unitra to już ścisły hi-end.

Jakby im odpowiednio zabulić, to by się okazało, że UNITRA wyprzedza hi-eng o tysiąclecia, a nawet ustala reguły gry w audio. Pod tym względem akurat HFiM trzeba traktować z wielkiego dystansu, bo często wypisują takie farmazony, że ręce opadają...

5 minut temu, xetras napisał:

=uprzedzenie

A jak inaczej traktować firmę, która nie chce budować swojego wizerunku na własnych osiągnięciach, tylko kupuje gotowy znak fabryczny, jadąc na nim, jak na łysej kobyle? 

24 minuty temu, Berbeć napisał:

Celowo piszę o hi-endzie, bo przecież według HiFi i Muzyka, Unitra to już ścisły hi-end.

Z Maciejem Stryjeckim kiedyś osobiście sobie gaworzyłem w jednym ze sklepów. To jego autorstwa jest opis wzmacniacza i poniekąd zawarł w nim swoje życzenia ex post odnośnie tego że można teraz ogarnąć solidne wykonanie i nie ma kryzysowych ograniczeń budżetowych (tzn. porównywał z jakimiś wspomnieniami brzmienia, czego  ja  nie umiem zrobić)

W jakimś sensie taki cel miała "młodzież", aby było retro. Retro też niestety kosztuje.

Nie wiem czy to "ścisły" hi-end. Taki termin nie był w użyciu. 

Co najwyżej: top hi-fi a z niemiecka: Spitzenklasse (ale chyba później to określenie wymyślono).

Czy to topowe produkty?

Niektóre mogą nimi być, otwarte jest pole do popisu dla tuningowców czyli stroicieli.

PS.

Pisałem, ile za WSH205 na aukcjach sobie życzą, lepiej jest mieć i nowe i sprawne. 

PPS.

To, na czym słuchaczom jeszcze  w latach 70 zależało  (dbano bardziej o długowieczność  i nie było jeszcze ghettoblasterów) to już niestety przeminęło.

Gettoblasterów pełno.

21 minut temu, porlick napisał:

nie chce budować swojego wizerunku na własnych osiągnięciach

Mylisz się, sprzedaje tylko swoje wyroby

Czyli własne osiągnięcia

Czyli własne konstrukcje 

24 minuty temu, porlick napisał:

jadąc na nim, jak na łysej kobyle? 

Nie widać tego

Branża OK

25 minut temu, porlick napisał:

HFiM trzeba traktować z wielkiego dystansu, bo często wypisują takie farmazony, że ręce opadają...

Skądże

Lubią grę

PS. 

Ja traktuję ich muzycznie i estetycznie 

Edytowane przez xetras
Dopisek

Nie ulegam czarom i nastrojowi. Albo coś czuję albo nie a jakakolwiek recenzja to jedynie firma zainteresowania - albo czymś konkretnym albo przesadnym. Mam inne zdanie o roli HiFi i Muzyki. Ciekawi są (ale nie mam czasu na regularne lektury) 

12 minut temu, xetras napisał:

Nie ulegam czarom i nastrojowi. Albo coś czuję albo nie a jakakolwiek recenzja to jedynie firma zainteresowania - albo czymś konkretnym albo przesadnym. Mam inne zdanie o roli HiFi i Muzyki. Ciekawi są (ale nie mam czasu na regularne lektury) 

Nie manipuluj i nie kręć. Ani Tobie, ani nikomu innemu to nie jest potrzebne. Oczywiście, że Maciej Stryjecki pisał o Unitrze jak o sprzęcie klasy Hi-End, porównując ją w tym „teście” do Accuphase, Luxmana  i innych topowych firm, stwierdzając, że jest the best. A w tabelce pod „testem” gdzie zakwalifikował Unitrę? Hi-End. Tyle w temacie tej nieszczęsnej recenzji, która znakomicie wpisuje się w naganianie jeleni. Sami myśliwi w tym audio siedzą. Ciekawe, jakie mają sztucery…😀

W dniu 15.02.2024 o 15:39, Piotr Sonido napisał:

Tak oczywiście że tak że salony niektóre towary mogą dostać tylko na wz-ke.

To jest często kultywowane w przypadku organizacji jakiś eventów.

W takim razie dla salonów i jeszcze lepiej bo nie musiało tego kupować A wabik jest 🙂

Nie ma salonu w którym są wszystkie marki.

My akurat w Polsce mamy bardzo dużo różnych marek audio gdyż każdy liczy że jest w tym łatwy interes. Większy rynek brytyjski pod kątem sprzętu audio ma na przykład tych Marek mniej. I wcale nie tęsknią.

Ale mają je jeszcze bo oni przez pewien czas byli dystrybutorem tej marki. Nie wiem czy nadal są.

Chodzi o przyciągnięcie klienta na tym polega wabik. Chociażby po to żeby zobaczyć żeby posłuchać. Ty możesz tego nie rozumieć i możesz się na to nie nabierać ja tak samo ale widziałem komentarze na Facebooku gdzie ruszę salony wrzucały informacje że już mają na stanie. Do komentarzy ludzi w stylu kiedy można się umówić na odsłuch że na pewno zawitam i tak dalej i tak dalej pojawiały się u wszystkich

Ciekawy jestem jaka jest tego sprzedaż, bo jakoś tu na forum nikt się nie szczyci, że coś nakupował i sobie słucha, a jeśli na forach jest cisza, to albo to kupuje zupełnie inny klient, albo zwyczajowo jest to kupa 🙂

10 godzin temu, porlick napisał:

A jak inaczej traktować firmę, która nie chce budować swojego wizerunku na własnych osiągnięciach, tylko kupuje gotowy znak fabryczny, jadąc na nim, jak na łysej kobyle?

Jeśli to ma pomóc w sprzedaży i rozpoznawalność to w czym problem? Żeby rozkręcić taki biznes trzeba chwytać się czego tylko można, bo to trudny rynek.

Najważniejsze że nie są to żadne chińskie klony ze znaczkami tylko nowe projekty, polskich konstruktorow. To jeszcze za mało? 

A, przepraszam że tu 90% to ignoranow przesiaduje. 

?👈

15 godzin temu, Tonnii99 napisał:

Ciekawy jestem jaka jest tego sprzedaż, bo jakoś tu na forum nikt się nie szczyci, że coś nakupował i sobie słucha, a jeśli na forach jest cisza, to albo to kupuje zupełnie inny klient, albo zwyczajowo jest to kupa 🙂

Myślę że użytkownicy forów to dość specyficzna grupa odbiorców.

Powiedziałbym tacy troszkę wyśrodkowani.

Myślę że nie stanowimy dużego odsetku osób które faktycznie napędzają sprzedaż różnym firmom.

Inna sprawa ile jest biernych czytających nawet nie zalogowanych tego typu fora czy grupy.

Na moje oko więcej niż użytkowników. Stąd na przykład audio stereo wprowadziło pewne ograniczenia dla użytkowników niezalogowanych. Nawet nie wiedziałem ale jeżeli jesteś niezalogowany to nie widzisz wszystkich odnośników zdjęć postów i tak dalej. Mi to wyszło przez przypadek bo się automatycznie wylogowałem

W ten sposób chcą zachęcić jednak do rejestracji.

A jaka jest sprzedaż no niestety tego nie jestem ci w stanie powiedzieć. Zawczas także aby te elementy trafiały na rynek wtórny. Ale myślę że dobrą obserwacją byłoby tu zobaczyć aktualnie gdzie w salonie leżą te wszystkie klocki unitra.

Czy są nadal wyeksponowane nazwijmy to w premium miejscach czy leżą już gdzieś na u boku. To by wiele tłumaczyło

20 godzin temu, Berbeć napisał:

gdzie zakwalifikował Unitrę?

Przedmiotem recenzji  był tylko wzmacniacz.

20 godzin temu, Berbeć napisał:

porównując ją w tym „teście” do Accuphase, Luxmana

To wzmacniacze

Dygresje

W podobnej cenie ale inny to np.Yamaha RN2000

|

W moim słowniku akurat hi-end* to satyryczne słowo (nie stosuję słownika recenzentów)

Słowa jak: premium, top, spitzen mogą być

*To przeklejka copy-paste z amerykańskiego, a po polsku byłoby: wzorcowy

Wzorcowe hi-fi - tak można by ten wzmacniacz określić (wzorcowe według firmy)

Koniec dygresji

Edytowane przez xetras
Dopisek

Godzinę temu, xetras napisał:

To wzmacniacze

Dygresje

W podobnej cenie ale inny to np.Yamaha RN2000

|

W moim słowniku akurat hi-end* to satyryczne słowo (nie stosuję słownika recenzentów)

Słowa jak: premium, top, spitzen mogą być

*To przeklejka copy-paste z amerykańskiego, a po polsku byłoby: wzorcowy

Wzorcowe hi-fi - tak można by ten wzmacniacz określić (wzorcowe według firmy)

Koniec dygresji

Ręce opadają…🙈

Redaktor NIE pisał, że to hi-end, ale jak się okazało, że pisał, to tylko o wzmacniaczu… A w ogóle hi-end to satyryczne słowo recenzentów… Czyli pomidor 🍅 

Lewą ręką do prawego ucha…👂

To idź z tym do autora lub redaktora

Wiele miesięcy temu była ta recenzja

Powtórzę:

1 godzinę temu, xetras napisał:

Zaklęcie poniżej:

W dniu 22.02.2024 o 22:51, Berbeć napisał:

marketing Unitry to prawdziwy Hi-End…

Nic mnie to nie wzrusza

W dniu 23.02.2024 o 15:47, Berbeć napisał:

jeszcze więcej kosztujący sprzęt

Yamaha RN2000=17000 złotych(bez1)

22 godziny temu, porlick napisał:

Jakby im odpowiednio zabulić, to by się okazało, że UNITRA wyprzedza hi-eng o tysiąclecia, a nawet ustala reguły gry w audio.

Dyskutujesz sam ze swoją wyobraźnią?

1.opis nie zmienia faktów

2.przeliczasz wrażenia na pieniądz, czemu?

3.kapitalizm wywołuje choroby psychiczne

4.literówka "eng"

5."tysiąclecia" "reguły" to już kompletny wymysł 

Tyle moich wag odnośnie sposobu wnioskowania, który uważam za błądzący 

Edytowane przez xetras
Dopisek

W dniu 30.10.2022 o 16:57, porlick napisał:

wybrali sobie paskudną stylistykę- panele przeładowane pokrętłami i przełącznikami, okienko nad szufladą CD zerżnięte z mikrowieży Technics'a. Trochę to odpustowe.

Od 2022 roku nie akceptowałem tego co napisałeś i nadal nic nie zmieniło się 

23 minuty temu, xetras napisał:

To idź z tym do autora lub redaktora

Wiele miesięcy temu była ta recenzja

Powtórzę:

Zaklęcie poniżej:

Nic mnie to nie wzrusza

Yamaha RN2000=17000 złotych(bez1)

1.opis nie zmienia faktów

2.przeliczasz wrażenia na pieniądz, czemu?

3.kapitalizm wywołuje choroby psychiczne

4.literówka "eng"

5."tysiąclecia" "reguły" to już kompletny wymysł 

Tyle moich wag odnośnie sposobu wnioskowania, który uważam za błądzący 

I co ja mam Ci odpisać, żeby Cię nie obrazić? Pomidor 🍅 

50 minut temu, xetras napisał:

Jeśli mam dyskutować z tobą, to już wolę swoją wyobraźnię. 

37 minut temu, xetras napisał:

Od 2022 roku nie akceptowałem tego co napisałeś i nadal nic nie zmieniło się

Przykro mi, ale pod względem paskudnej stylistyki i odpustowego okienka od tamtego czasu też nic się nie zmieniło. A w sumie powinno, bo za długo to trwa- inne firmy zdążyły wprowadzić nowe modele, a UNITRA nawet nie słychać, by zaczęła na dobre sprzedawać te atrapy z roku 2022.

😵

A brak akceptacji mam głęboko w... obojętności.

4 minuty temu, Zbi_Rek napisał:

🤭 👍

7 minut temu, quatross napisał:

Skoro Red. Stryjecki poleca ten sprzęt tak dobitnie, to streamer'a wypożyczę jak będzie dostępny, z pewnością 😉

No chyba że będzie kosztować tyle co Atoll ale bez kolorowego wyświetlacza. No to nie ma zlituj i "wybacz John" 😂

Edytowane przez quatross
49 minut temu, quatross napisał:

wypożyczę jak będzie dostępny

Oni chyba biblioteki nie prowadzą 🙂

Gdybania to jest już na 70 stron tematu

Jedni gdybają na nie a z kolei 

pan Roman z muzeum z  Kalisza gdyba

jak gdyby na zmyłkę chyba 

Audio Azyl twierdził że to eksponaty 🙂

(Wychodzi komedia omyłek przez wieloznaczność użytych słów)

Np. "iteracja", "cd-rom" -te są od generalnego inżyniera firmy z tematu

Coraz śmieszniej

W zabawie o to powinno chodzić

1 godzinę temu, porlick napisał:

pod względem paskudnej stylistyki i odpustowego okienka od tamtego czasu też nic się nie zmieniło.

Czarne lepsze

Edytowane przez xetras
Dopisek

9 godzin temu, Berbeć napisał:

I co ja mam Ci odpisać, żeby Cię nie obrazić? Pomidor 🍅 

Może najlepiej to już zamilcz, będzie nejlepiej dla wszystkich 😄

8 godzin temu, porlick napisał:

. A w sumie powinno, bo za długo to trwa- inne firmy zdążyły wprowadzić nowe modele

No tak. Szczególe Yamaha z tymi wskazówkami, albo denon z takimi samym panelami od 20lat. 

Poza tym wygląd to kwesta gustu, ale rozumiem że już nie ma do czego się doczepić to jedziemy po czym się da. Żałosne to już się zrobiło. 

?👈

22 godziny temu, rafal735r napisał:

Jeśli to ma pomóc w sprzedaży i rozpoznawalność to w czym problem? Żeby rozkręcić taki biznes trzeba chwytać się czego tylko można, bo to trudny rynek.

Najważniejsze że nie są to żadne chińskie klony ze znaczkami tylko nowe projekty, polskich konstruktorow. To jeszcze za mało? 

A, przepraszam że tu 90% to ignoranow przesiaduje. 

Po pierwsze nie pisałem do Ciebie. Po drugie, co to znaczy, że „trzeba chwytać się czego tylko można, bo to trudny rynek”??? Według Ciebie można z ludzi robić idiotów? iI oszukiwać, bo taki biznes… ? A jak nie będziesz oszukiwał, to nie zaistniejesz? Też tak prowadzisz swój biznes?

Kolejna bzdura z chińskimi klonami. Wskaż konkretne patenty należące do Unitry i opracowane w ostatnich latach przez jej inżynierów, które zostały wykorzystane w tych najnowszych wynalazkach. Nie ma? Czyli to klon zapakowany  w sreberko. Ale przecież jak wiemy z Twoich wpisów, można kłamać, bo to trudny rynek…

A że tu 90% ma inne zdanie od Ciebie? Nic w tym dziwnego. Kiedyś normą był ogół, nie margines.

Panowie serio.

Sugeruje zaprzestać pisania w tym wątku. No chyba że ktoś faktycznie wrzuci domowy test tych urządzeń i opinie. 

Kręci się była koło tego jak nie wiem zupełnie nie potrzebnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi