Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, sk-victor napisał:

Cóż więc ja jako płaskoziemca, antyszczepionkowiec i niedowiarek dzisiaj już załatwiłem wymianę A6 na A6 ME w firmie w której dokonałem zakupu. Na pewno po wymianie otworzą się wrota do innego wymiaru, doznam iluminacji i przejdę do HiResEndu. A poważnie, człowiek coraz starszy ale i coraz głupszy. Przecież i tak wiem, że nie usłyszę żadnej lub prawie żadnej różnicy. Ale cóż to jest silniejsze...

Nie sądzę, aby odbyło się usłyszenia różnicy. Taka myśl o waleniu w bambusa klienteli za 1500 pln, która to klientela i tak ustali jak jest faktycznie, nawet w chińskiej głowie się nie zrodzi.

Edytowane przez TomaszWarecki
składnia zdania
12 minut temu, sk-victor napisał:

A poważnie, człowiek coraz starszy ale i coraz głupszy.

Na starość szczególnie należy się odrobina szaleństwa 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

16 minut temu, TomaszWarecki napisał:

Taka myśl o waleniu w bambusa klienteli, która i tak ustali jak jest faktycznie, nawet w chińskiej głowie się nie zrodzi.

No nie wiem, nie wiem, obyś się nie mylił 😉  Chociaż skrętka ethernet za 2000zł jak dla mnie jest przykładem, że jednak klientele czasem rozum zawodzi

13 minut temu, linu666 napisał:

Ale coś mają wprowadzać w nowej aktualizacji ponoć do ustawień- takie coś gdzieś mnie się obiło o oczy 

Jak dla mnie mogliby w ramach rozwoju na głównym pulpicie aplikacji na telefon, zmniejszyć te kafelki Source, Music, Files, Streamig.... i dodać ze dwa, trzy konfigurowalne. Ja pod nie podpiął bym sobie szybkie wejście do folderu z muzyką UPnP, jakieś Radio czy coś tam jeszcze. W ogóle jakaś konfigurowalność interfejsu by się przydała

Edytowane przez sk-victor

Lubię kiedy gra muzyka...

1 godzinę temu, TomaszWarecki napisał:

ale prawdopodobnie będzie trzeba ciągnąć sygnał przewodem.

Kup sobie 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 godziny temu, TomaszWarecki napisał:

Zacinki także zauważyłem. Sygnał WiFi jest na max a Solo tnie Tidala.

Sprawdź z jakimi prędkościami zlinkowało ci się WiFi. Poziom sygnału to jedno. Czasem wystarczy wymusić zmianę kanału. Niestety zwykłe routery nie pokazują wartości CCQ która potrafi być niska mimo na pozór wysokiego sygnału. Oprócz tego antenki w Eversolo nie mają zbyt wielkiego zysku i warto byłoby je wymienić na coś lepszego. U mnie wartość sygnału też nie za wysoka i prędkości marne. Zresztą pisałem wcześniej że to WiFi mimo że podobno ax to nie za szybkie. U mnie tak

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Piopio napisał:

Kup sobie 

Ukryta Zawartość

Akurat fryca nie polecam, przewaliłem trochę tego towaru (chciałem mieć połączenie kablowe między parterem a 2 piętrem). W związku z tym że mam dość leciwą instalację i piętro raczej nie jest na tej samej fazie co parter to miałem trochę problemów🙂

Z czystym sumieniem polecam TP-Link TL-WPA8631P KIT. Odbiornik ma dodatkowo mini switch 3 portowy.

Od 3 lat działa bez potrzeby resetu, dodatkowo jest aplikacja do konfiguracji i monitorowania.

tplink.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Problem tylko taki że to rozwiązanie wyjątkowo syfi po obu sieciach. Do audio niezbyt...

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

3 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Problem tylko taki że to rozwiązanie wyjątkowo syfi po obu sieciach. Do audio niezbyt...

Jakoś nie przyuważyłem, na tym wskazanym, no ale ja nic nie mierzę 🙂

Ino słucham 😄

A tak serio, można kupić jak będzie kicha to oddać. U mnie się sprawdziło i nie mam jakiś dodatkowych niespodzianek, w sensie syfienia.

Godzinę temu, piotralski napisał:

Akurat fryca nie polecam, przewaliłem trochę tego towaru (chciałem mieć połączenie kablowe między parterem a 2 piętrem). W związku z tym że mam dość leciwą instalację i piętro raczej nie jest na tej samej fazie co parter to miałem trochę problemów🙂

Z czystym sumieniem polecam TP-Link TL-WPA8631P KIT. Odbiornik ma dodatkowo mini switch 3 portowy.

Od 3 lat działa bez potrzeby resetu, dodatkowo jest aplikacja do konfiguracji i monitorowania.

Ukryta Zawartość

Zerknąłem na to ustrojstwo a dotychczas nie miałem bladego pojęcia że coś takiego "już z Marsa sprowadzili" 🙂Faktycznie, to powinno wnieść zmianę. Jednak z ostrożnością ale przeczytałem na allegro komentarz:

( cytat ) "na ok 10 metrach strata z 800 mb/s do ok 160mb/s ale i tak jest to satysfakcjonujące. tyle samo na wifi i po kablu"

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, marcinmarcin napisał:

Oczywiście warto zastosować przed samym streamerem izolację galwaniczną LAN 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

8 minut temu, Kw202 napisał:

No nie wytrzymał 😂

Zauważ, że nie piszę o izolacji galwanicznej USB 😉 

U mnie to rozwiązało problem prucia ścian i stropów. Każdy zrobi z tym co uważa 🙂

40 minut temu, TomaszWarecki napisał:

Zerknąłem na to ustrojstwo a dotychczas nie miałem bladego pojęcia że coś takiego "już z Marsa sprowadzili" 🙂Faktycznie, to powinno wnieść zmianę. Jednak z ostrożnością ale przeczytałem na allegro komentarz:

( cytat ) "na ok 10 metrach strata z 800 mb/s do ok 160mb/s ale i tak jest to satysfakcjonujące. tyle samo na wifi i po kablu"

Jak bym wierzył we wszystkie komentarze i recenzje sprzętu stereo, pewnie nie było by mnie w tym wątku.

17 godzin temu, TomaszWarecki napisał:

Nie sądzę, aby odbyło się usłyszenia różnicy. Taka myśl o waleniu w bambusa klienteli za 1500 pln, która to klientela i tak ustali jak jest faktycznie, nawet w chińskiej głowie się nie zrodzi.

Jednak w moim systemie była różnica . I tyle w temacie .

WADIA 860 , ROTEL RHB 10 (MICHI) KOLUMNY YB AUDIO,VERICTUM .

Czy oprócz wpisów na forum

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w temacie Eversolo DMP-A6 jest jakieś inne oficjalne miejsce w którym są publikowane nowe firmware do naszych urządzeń? Na stronie Eversolo są jedynie instrukcje obsługi a na stronie Zido z kolei nie ma naszego urządzenia. Tylko na forum w wątku są publikowane. Ciekawe to jest. W ogóle to po wyjęciu nowego urządzenia z pudełka soft był w nim stary i tylko przez USB dało się wgrać update. Online nie widziało żadnej aktualizacji. I jeszcze jedno do A6 i do A6 ME są te same softy?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sk-victor

33 minuty temu, sk-victor napisał:

Czy oprócz wpisów na forum

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w temacie Eversolo DMP-A6 jest jakieś inne oficjalne miejsce w którym są publikowane nowe firmware do naszych urządzeń? Na stronie Eversolo są jedynie instrukcje obsługi a na stronie Zido z kolei nie ma naszego urządzenia. Tylko na forum w wątku są publikowane. Ciekawe to jest. W ogóle to po wyjęciu nowego urządzenia z pudełka soft był w nim stary i tylko przez USB dało się wgrać update. Online nie widziało żadnej aktualizacji. I jeszcze jedno do A6 i do A6 ME są te same softy?

Podejrzewam że na wszystkie będą te same softy stąd w kolejnej może być wprowadzona dodatkowa funkcja do A6

Ukryta Zawartość

17 godzin temu, Piopio napisał:

Zauważ, że nie piszę o izolacji galwanicznej USB 😉 

A co Ciebie od tego powstrzymuje?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Godzinę temu, Lech36 napisał:

A co Ciebie od tego powstrzymuje?

Bo w tej konfiguracji lepiej zastosować izolację galwaniczną LAN niż USB. 

Ale w końcu nie samym chińczykiem człowiek żyje... No nie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

50 minut temu, Piopio napisał:

Bo w tej konfiguracji lepiej zastosować izolację galwaniczną LAN niż USB. 

Czy dzięki temu wzrośnie jakość odtwarzania np. fortepianu? Mam w tej chwili jakość znakomitą prezentacji tego instrumentu, tak się zastanawiam jak fortepian może brzmieć jeszcze lepiej. Lepiej niż oryginał? 

10 godzin temu, arnoldm1 napisał:

Jednak w moim systemie była różnica . I tyle w temacie .

Dotarło do mnie że być może wyraziłem się niezbyt jasno. Master zagra lepiej, o to mi chodziło, a różnica powinna być zauważalna. Wprowadzenie za dopłatą 1500 - 1700 pln do wersji pokrętła podświetlonego na złoto bez poprawiania jakości dźwięku to była by przesada.

Po dwóch dniach wygrzewania różnica między A6 i A8 jako transport jest coraz bardziej subtelna, w dac'ach jest większa, ale z Gustardem r26 A6 gra gra lepiej niż dac w A8 

@Qaz12 a porównując do R26 grającego jako przetwornik i streamer od razu?

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

2 godziny temu, Lech36 napisał:

Czy dzięki temu wzrośnie jakość odtwarzania np. fortepianu? Mam w tej chwili jakość znakomitą prezentacji tego instrumentu, tak się zastanawiam jak fortepian może brzmieć jeszcze lepiej. Lepiej niż oryginał? 

Wzrośnie realizm. 

Obawiam się, że Ty nie masz pojęcia co to znaczy znakomita jakość. 

1 minutę temu, Qaz12 napisał:

Po dwóch dniach wygrzewania różnica między A6 i A8 jako transport jest coraz bardziej subtelna, w dac'ach jest większa, ale z Gustardem r26 A6 gra gra lepiej niż dac w A8 

Którego interfejsu uzyles do polaczenia A8 i R26? Czy sam R26 nie zagra lepiej z tidal connect? Jak mialem R26 to grał lepiej samodzielnie renderując  niż z trasportu połączonego coaxem. Zastanawiałem sie nad zakupem streamera z wyjsciem i2s jednak dalem sobie spokój z gonienie króliczka i sprzedałem swoje zabawki.  Teraz mialem w planie kupić A8 i zapomnieć o dodatkowych klockach i kablach ale twoja opinia namieszała mi w głowie.

32 minuty temu, TomaszWarecki napisał:

Dotarło do mnie że być może wyraziłem się niezbyt jasno. Master zagra lepiej, o to mi chodziło, a różnica powinna być zauważalna. Wprowadzenie za dopłatą 1500 - 1700 pln do wersji pokrętła podświetlonego na złoto bez poprawiania jakości dźwięku to była by przesada.

To nie wszystko! Jest jeszcze złoty emblemat 🙂 Taki żarcik 😄

• Pokaż nowe odpowiedzi