Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, marcinmarcin napisał:

Dobre nakładki mierzą się znakomicie, ale ważniejsze jest to że dobrze grają 

Całe szczęście, bo już się martwiłem o uchyby w doznaniach estetycznych Kolegi na skutek złych pomiarów nakładek 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Godzinę temu, voytecx napisał:

A ja jak nie wiedziałem z jaki zasilacz lepszy tak nie wiem 😉

Z czym masz go połączonego? 

Według mnie Eversolo gra całkiem przyzwoicie na fabrycznym zasilaniu. 

1 godzinę temu, NRK napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dobra wiadomosc,jak zdechnie mój 851N {który jakoś nie chce zdechnąć}to mam następcę.

Ukryta Zawartość

W dniu 29.05.2024 o 10:01, voytecx napisał:

Dzień dobry

Przyznaję, nie przeszedłem przez całe sto stron tego wątku, odpadłem gdzieś w połowie.

Mam jednak pytanie do znawców tematu, otóż czy warto wymieniać standardowy wzmacniacz na liniowy LPS A6?

Jest różnica brzemienia na korzyść?

pozdrawiam, Wojtek

Największy postęp uzyskasz, gdy dobijesz do swojego systemu dobry DAC wpięty oczywiście "za" EverSolo". Nie baw się w "prądy" bo to są promile różnicy w odsłuchu, ale z reguły są to pełne promile w głowie słyszących różnice 🙂. Chcesz dowodów? Wpadnij do mnie, to ci zademonstruję. Jeśli masz obawy, to zabierz ze sobą jakiegoś "osiłka", obaj posłuchacie różnic. Zapraszam.

Edytowane przez TomaszWarecki

Dłubiąc słucham, słuchając dłubię 🙂

Podłączyłem lepsze kolumny (tak mi się wydaje) i gdybym nie miał "Perełek" to w ciemno bym brał ten setup (w sensie F2 i lepsze kolumienki, koszt w zasadzie porównywalny), ale Cabassy maja korekcję pomieszczenia. I tu niestety cały misterny plan poszedł w p....u.

Na razie słucham jeden dzień (przede mną cały urlop :D), wiec może być jakaś korekta 😄

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

31 minut temu, lamario napisał:

To jaki sens kupować takie kombajny? Dla bajernego wyświetlacza? Z 2,5 albo 3 metrów i tak nie widać co tam pisze 😭

Nie chodzi o to by znaleźć , tylko szukać 😄

12 godzin temu, lamario napisał:

To jaki sens kupować takie kombajny? Dla bajernego wyświetlacza? Z 2,5 albo 3 metrów i tak nie widać co tam pisze 😭

Wyświetlacz w tym przypadku nie służy do czytania z 2 czy 3 metrów i nie sądzę, aby wyświetlaczem kierować się przy wyborze pod kątem brzmienia. Zauważyłem, że bywają też pliki muzyczne skojarzone z obrazem video i niektórym może się to się podobać.

12 godzin temu, lamario napisał:

tak nie widać co tam pisze

A kto powiedział żeby czytać?

Ukryta Zawartość

IMG_0695.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ładnie to jest jak światełka świecą w święta na choince. 40 lat temu dorabiałem światełka do sprzętu bo wydawało mi się, że to ładne. Teraz w ostateczności toleruję jak świeci kontrolka zasilania na panelu przednim, wszystko inne jest zbyteczne. Sprzęt ma grać a nie błyszczeć lampionami. 

16 godzin temu, piotralski napisał:

Dłubiąc słucham, słuchając dłubię 🙂

Podłączyłem lepsze kolumny (tak mi się wydaje) i gdybym nie miał "Perełek" to w ciemno bym brał ten setup (w sensie F2 i lepsze kolumienki, koszt w zasadzie porównywalny), ale Cabassy maja korekcję pomieszczenia. I tu niestety cały misterny plan poszedł w p....u.

Na razie słucham jeden dzień (przede mną cały urlop 😄), wiec może być jakaś korekta 😄

Ukryta Zawartość

Eversolo też ma dsp. 

Przynajmniej ten master czy jak mu tam 

Ukryta Zawartość

14 minut temu, Kamilus napisał:

Eversolo też ma dsp. 

Przynajmniej ten master czy jak mu tam 

Ale DSP to nie korekcja pomieszczenia.

"Głośnik Cabasse Pearl Akoya wyposażony jest w opatentowany przez firmę system automatycznej kalibracji (CRCS) zapewniający świetne wrażenia z odsłuchu niezależnie od warunków akustycznych pomieszczenia."

6 godzin temu, lamario napisał:

Ładnie to jest jak światełka świecą w święta na choince. 40 lat temu dorabiałem światełka do sprzętu bo wydawało mi się, że to ładne. Teraz w ostateczności toleruję jak świeci kontrolka zasilania na panelu przednim, wszystko inne jest zbyteczne. Sprzęt ma grać a nie błyszczeć lampionami. 

Wiesz, to tak jak z kobietami (to moje zdanie) ... jak dobrze gotuje i spełnia się w sypialni to jest super.

Jak do tego jeszcze piękna i błyszczy w towarzystwie to już raj na ziemi 🙂

Oczywiście mocno spłycone 😛 

Każdy ma swoje gusta ...szanujmy się 😉 

4 godziny temu, piotralski napisał:

Ale DSP to nie korekcja pomieszczenia.

"Głośnik Cabasse Pearl Akoya wyposażony jest w opatentowany przez firmę system automatycznej kalibracji (CRCS) zapewniający świetne wrażenia z odsłuchu niezależnie od warunków akustycznych pomieszczenia."

Nie rozumiem o co chodzi. Przecież jak jest DSP to spokojnie można sobie zrobić pomiar, filtry i korekcję powieszczenia. 

Edytowane przez Ajothe
14 minut temu, Ajothe napisał:

Nie rozumiem o co chodzi. Przecież jak jest DSP to spokojnie można sobie zrobić pomiar, filtry i korekcję powieszczenia. 

Robiłeś to z A6? Czy pytasz czysto teoretycznie?

naprawdę ten eversolo tak słabo gra,że trzeba zewnetrzny dac podpinać?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

13 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Zależy z jakim dac'iem miałeś wcześniej doczynienia 😉 

Najczęściej zewnetrzny dac jest lepszy od fabrycznego w kombajnie. 

1 minutę temu, NRK napisał:

ja sprzedałem Dava po miesiącu od zakupu DMP A8.

Volumio Primo v2 gra na poziomie A8, ale ja wole osobiście Qutesta. Z kolei w systemie znajomego Volumio zagrało lepiej od Qutesta bo ma trochę więcej dociążenia. Z kolei dac Z8 Eversolo nie zagrał dobrze ani u mnie ani u tego znajomego.

13 minut temu, Kamilus napisał:

Najczęściej zewnetrzny dac jest lepszy od fabrycznego w kombajnie

Różnie bywa, zależy od kombajnu, ale też i od zgrania systemów.

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

20 minut temu, marcinmarcin napisał:

Z kolei dac Z8 Eversolo nie zagrał dobrze ani u mnie ani u tego znajomego.

Musisz przemyśleć co jest u Ciebie i u twojego znajomego nie tak że bardzo dobry streamer nie uzyskuje waszej akceptacji 😉

13 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Gorzej niż słabo, bardzo słabo 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

16 minut temu, Lech36 napisał:

Musisz przemyśleć co jest u Ciebie i u twojego znajomego nie tak że bardzo dobry streamer nie uzyskuje waszej akceptacji 😉

Nie streamer A8 który gra dobrze, a dac Z8 który dla mnie gra zbyt jasno i ostro. 

@Lech36 czasem warto posłuchać bez uprzedzeń wynikających choćby ze świetnych wyników pomiarów...

Inna sprawa że tu też duzo mamy swoich gustów. W ciemnym systemie Z8 może być idealnym dac.

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

4 minuty temu, marcinmarcin napisał:

@Lech36 czasem warto posłuchać bez uprzedzeń wynikających choćby ze świetnych wyników pomiarów...

Jak wyniki pomiarów są świetne to niezadowolenia z używania sprzętu należy szukać gdzie indziej niż w tym sprzęcie. Czynników jest bardzo dużo, nie należy iść po najmniejszej linii oporu bo jest najłatwiejsza 😉.  

W dniu 1.06.2024 o 12:26, ProjectPi napisał:

Czasem ma być po prostu ładnie i tyle.

Ładnie nie wyklucza dobrze. 

19 minut temu, NRK napisał:

Dziwne, że ktoś to w ogóle kupuje.😁

Kupiłem na próbę, ale się sprawdził, więc został. 

• Pokaż nowe odpowiedzi