Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, bopich napisał:

Skoro taki świetny to czemu pod młotek ??

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ponieważ wchodzę w rozwiązanie zintegrowane, Arcam SA45/SA35

Godzinę temu, bopich napisał:

Mi najbardziej żal że eversolo nie ma czystego transportu lubię qutesta

Ja używam a 6 jako transport, radzi sobie całkiem nieźle. 

Ty raczej też go będziesz używać w ten sposób 😉

Godzinę temu, bopich napisał:

Mi najbardziej żal że eversolo nie ma czystego transportu lubię qutesta

Jak wyjdziesz z sygnałem z któregoś wyjścia cyfrowego to przecież będzie "transport". Co z tego że nie "czysty", może być "brudny", to tylko cyfra?

10 minut temu, bopich napisał:

A czemu nie ma transportu

Pewnie za mały rynek na transport.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Ollinłone

Ukryta Zawartość

29 minut temu, bopich napisał:

Ciekawe czy transporty w a6/ master/ a8 się różnią

Testowałem a6 i a8 równocześnie na słuchawkach, A8 gra bardziej analogowo, gładko, cieplej, charakter grania mają bardzo podobny z dac Holo May Kte 

Edytowane przez Qaz12
21 godzin temu, bopich napisał:

A czemu nie ma transportu

Też na niego czekam

19 godzin temu, Qaz12 napisał:

Testowałem a6 i a8 równocześnie na słuchawkach, A8 gra bardziej analogowo, gładko, cieplej, charakter grania mają bardzo podobny z dac Holo May Kte 

Tylko tu nie ma znaczenia tylko transport. 

19 godzin temu, bopich napisał:

Czy korekcja dsp ma wpływ na dźwięk wysłany do zewnętrznego dac a ??

Tak

Teraz, bopich napisał:

Ja poczekam na czysty transport

Możesz w takim razie próbować z wiim ultra. 

Na eversolo też osobiście czekam. Jestem ciekaw. 

Dzień dobry.

Czy ktokolwiek z Was słuchał tegoż z Topingiem E70 ? Jeśli tak to jakie wrażenia ?

Proszę o rzeczowe odpowiedzi. 

pozdrawiam

Edytowane przez gatar
Możesz w takim razie próbować z wiim ultra. 
Na eversolo też osobiście czekam. Jestem ciekaw. 

Mam bluesounda na liniowym nie wiem czy zmiana na wiim ultra wniesie coś dobrego szkoda kasy

Chyba ze ktoś ma jakieś inne doświadczenie

Po ponad roku użytkowania chciałbym podzielić się kilkoma uwagami:

- soft działa dobrze, jedyne minusy, to jak słucham z dysku czasem są opóxnienia w wyśietlaniu tytułu, np. leci już drugi utwór, a wyświetla się tytuł pierwszego, czasem przestaje też działać (po dłuższym okresie bezczynności) aplikacja na telefon, trzeba ja uruchomic ponownie i jest ok,

- dźwięk z wyjścia XLR jest słyszalnie lepszy od dźwięku z wyjścia RCA, nie chodzi tu tylko o głośność, bo tę wyrównują podczas odsłuchu, XLR jest żywszy, dodam tylko, że kable XLR (Neotech NEI-3004) mam niższej jakości niż RCA (Wireworld Oasis 7),

- przedwzmacniacz jest słyszalnie gorszej jakości niż ten, który mam w Audio-GD NFB 1 Amp,

- DAC jest naprawdę dobrej jakości, przy obecnej cenie tego sprzętu absolutnie nie rozumiem wybrzydzania.

To tyle moich subiektywnych uwag po ponad roku użytkowania. Nie widzę obecnie w tej cenie nic lepszego o podobnej funkcjonalności i jakości.

2 minuty temu, Elhaz_77 napisał:

Po ponad roku użytkowania chciałbym podzielić się kilkoma uwagami:

- soft działa dobrze, jedyne minusy, to jak słucham z dysku czasem są opóxnienia w wyśietlaniu tytułu, np. leci już drugi utwór, a wyświetla się tytuł pierwszego, czasem przestaje też działać (po dłuższym okresie bezczynności) aplikacja na telefon, trzeba ja uruchomic ponownie i jest ok,

- dźwięk z wyjścia XLR jest słyszalnie lepszy od dźwięku z wyjścia RCA, nie chodzi tu tylko o głośność, bo tę wyrównują podczas odsłuchu, XLR jest żywszy, dodam tylko, że kable XLR (Neotech NEI-3004) mam niższej jakości niż RCA (Wireworld Oasis 7),

- przedwzmacniacz jest słyszalnie gorszej jakości niż ten, który mam w Audio-GD NFB 1 Amp,

- DAC jest naprawdę dobrej jakości, przy obecnej cenie tego sprzętu absolutnie nie rozumiem wybrzydzania.

To tyle moich subiektywnych uwag po ponad roku użytkowania. Nie widzę obecnie w tej cenie nic lepszego o podobnej funkcjonalności i jakości.

Masz Eversolo DMP A-6, czy A6 Master Edition ?

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Też na niego czekam

Tylko tu nie ma znaczenia tylko transport. 

Tak

Porównywałem na tych samych wyjściach cyfrowych 

1 godzinę temu, bopich napisał:

Mam bluesounda na liniowym nie wiem czy zmiana na wiim ultra wniesie coś dobrego szkoda kasy

Raczej nic nie wniesie poza inną funkcjonalnością. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

20 godzin temu, bopich napisał:

Chyba ze ktoś ma jakieś inne doświadczenie

No moim zdaniem nie ma sensu. 

Ale pytanie czego oczekujesz od transportu eversolo w takim razie? 

19 godzin temu, Qaz12 napisał:

Porównywałem na tych samych wyjściach cyfrowych 

Pisałeś że na słuchawkach. 

W dniu 31.05.2024 o 14:33, TomaszWarecki napisał:

Największy postęp uzyskasz, gdy dobijesz do swojego systemu dobry DAC wpięty oczywiście "za" EverSolo". Nie baw się w "prądy" bo to są promile różnicy w odsłuchu, ale z reguły są to pełne promile w głowie słyszących różnice 🙂. Chcesz dowodów? Wpadnij do mnie, to ci zademonstruję. Jeśli masz obawy, to zabierz ze sobą jakiegoś "osiłka", obaj posłuchacie różnic. Zapraszam.

A dziękuję bardzo, wierzę Ci na słowo 🙂

• 2 tygodnie później...

Prawidłowo, i tak to się robi.

Ukryta Zawartość

Lista zmian:

System
1. The digital output volume adjustment is now modified to the EVC engine.
2. Fixed the functionality where the global search for tracks would not open the playback details interface.
3. Fixed the issue where adding searched tracks to the playback queue was not functioning correctly.
4. Optimized the scanning of composer information in the music library.
5. Optimized the functionality for viewing albums and artists on TIDAL.
6. Fixed the incorrect status of local albums and artist collections in global search.
7. Optimized the sorting functionality of tracks in the music library.
8. Optimized the music library scanning to address the issue where some music files occasionally could not be added.
9. Fixed the issue where the last line of lyrics was occasionally displayed incorrectly.
10. Added the ability to add tracks from TIDAL and Qobuz to local playlists.
11. Added the functionality to import and export M3U files in local playlists.
12. Fixed the occasional failure of the music service account reset feature.
13. Added the display of DSD multichannel information in the local music library track list.
14. Optimized the sorting functionality for albums and artists in the music library.
15. Fixed the issue where the current playback information was incorrect when skipping tracks in the music library folder.
17. Optimized the quick volume adjustment to address occasional audio stuttering during playback.
18. Fixed the issue where the CUE file output by CDRip was incorrect.
19. Fixed the issue where the playback details interface would occasionally display incorrectly after clearing the playback queue.
20. Fixed the issue where the playback duration from the last session was not displayed after restarting the device.
21. Fixed the issue where Amazon Music would occasionally pause automatically during playback.
22. Added a quick setting for the Bluetooth switch.
23. Added global playlist function
24. Fixed the issue that Apple Music prompts airplane mode when connected to a wired network
25. Added the function of importing M3U files to the music library playlist
26. Added SoundCloud search to global search.
27. Fixed the issue where SoundCloud could not be logged into via Google or Facebook.
28. Fixed the issue where certain Internet radio addresses could not be played.
29. Added Apple Music music service functionality.(The built-in service has a better operating experience, but this is not a promised feature, and the highest quality is 44.1Khz. If you need higher sound quality, please use the Apple music official APP)
30. Added TuneIn Radio music service.
31. Added IDAGIO music service.
32.Added podcast subscription service
33. Added gapless playback functionality for CDs.
34. Optimized system stability

DMP-A8
1. Added the ability to separately adjust the DSP settings for the left and right channels.
2. Optimized DSP loudness settings.
3. Fixed the issue where the FIR curve was not refreshing in the configuration interface.
4. Fixed the issue where the FIR curve was displayed incorrectly.

Mobile control
1. Added more options for global track search.
2. Added AZ navigation function to the music library
3. Optimized the problem that the device cannot be discovered occasionally
4. Optimized the local music library playlist function
5. Added some music services
6. Optimized some UI displays

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez audionormik
32 minuty temu, cinekk napisał:

zaciągnąć

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja pobieram z linku który podałem, przerzucam z komputera (mam A8 jako dysk sieciowy / SMB) do folderu Downloads na Eversolo i wtedy odpalam lokalną aktualizację nakierowując system na pobrany plik .ZIP

Edytowane przez audionormik
9 godzin temu, audionormik napisał:

Ja pobieram z linku który podałem, przerzucam z komputera (mam A8 jako dysk sieciowy / SMB) do folderu Downloads na Eversolo i wtedy odpalam lokalną aktualizację nakierowując system na pobrany plik .ZIP

Z pendrive zawsze robię i jest ok

Lubię kiedy gra muzyka...

• Pokaż nowe odpowiedzi