Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, MarcK napisał:

A jednak u mnie całkiem dobrze się trzyma…

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_2025.jpeg

IMG_2024.jpeg

pewnie jakiś czas będzie,zanim nie przekonwertuja na serwerach do jakiegos pcm,flacka lub dsd.
😂
Albo wymysla nowy "bezstratny" formacik dla audiofila.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Godzinę temu, gałąż napisał:

Z całym szacunkiem ale stwierdzenie u mnie, nie jest wyrocznią dla Ciebie czy innych w ich pokojach, ale dobrze wiem co w moim pokoju w którym miejscu się dzieje i przez lata tylko się to potwierdza.

Heh coś źle skojarzyłem, że chodzi o ogół, a to dotyczyło Twojego pomieszczenia.

Przepraszam za zamieszanie 😉

4 minuty temu, hudykot napisał:

Heh coś źle skojarzyłem, że chodzi o ogół, a to dotyczyło Twojego pomieszczenia.

Przepraszam za zamieszanie 😉

Nie no, luz 😉😁

W dniu 22.02.2025 o 18:33, MarcK napisał:

A jednak u mnie całkiem dobrze się trzyma…

Ukryta Zawartość

IMG_2025.jpeg

IMG_2024.jpeg

Do czasu. Niedługo ci zmienia. Nie bój się. 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, StachMuszel napisał:

Panowie, czy DMP-A6 gen. 1, da się z poziomu pilota włączyć urządzenie?

tak, specjalnie po to dokupiłem bo mi się nie chciało gałki wciskać 😉

9 minut temu, Miłosz1 napisał:

tak, specjalnie po to dokupiłem bo mi się nie chciało gałki wciskać 😉

A trzymacie urządzenie cały czas pod prądem (standby)?

33 minuty temu, StachMuszel napisał:

A trzymacie urządzenie cały czas pod prądem (standby)?

A po co? Trzymanie caly czas pod prądem przydaje się tylko by aktualizacje miały łatwy dostęp do Eversolo.

Osobiście gdy idę już do sypialni to wyłączam zasilanie przyciskiem na Taga PC7000.W sypialni też inną prostszą tagę pf1000 też wyłączam(router sobie odpoczywa).

Ponieważ Taga ma 4 gniazda przełączalne(do źródeł cyfrowych i dźwięku) i 4 nieprzełączalne(przedwzmacniacze, akcesoria i wzmacniacze dźwięku),to moja A8 śpi w nocy, a na zasilaniu tyko jest wzmacniacz.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

8 minut temu, treinerek napisał:

A po co? Trzymanie caly czas pod prądem przydaje się tylko by aktualizacje miały łatwy dostęp do Eversolo.

Osobiście gdy idę już do sypialni to wyłączam zasilanie przyciskiem na Taga PC7000.W sypialni też inną prostszą tagę pf1000 też wyłączam(router sobie odpoczywa).

Ponieważ Taga ma 4 gniazda przełączalne(do źródeł cyfrowych i dźwięku) i 4 nieprzełączalne(przedwzmacniacze, akcesoria i wzmacniacze dźwięku),to moja A8 śpi w nocy, a na zasilaniu tyko jest wzmacniacz.

Ok, dziękuję.

Ja też wyłączam system (na kondycjonerze). W menu Eversolo DMP-A6 ustawiłem tak, aby po załączeniu zasilania zewnętrznego, urządzeniu uruchamiało się samo. Dlatego pilot niekoniecznie mi potrzebny.

2 minuty temu, StachMuszel napisał:

Ok, dziękuję.

Ja też wyłączam system (na kondycjonerze). W menu Eversolo DMP-A6 ustawiłem tak, aby po załączeniu zasilania zewnętrznego, urządzeniu uruchamiało się samo. Dlatego pilot niekoniecznie mi potrzebny.

U mnie pilot był już w komplecie, ale używam go bardzo rzadko, najczęściej do zrobienia przerwy w nagraniu, gdy nie chce mi się telefonu odblokowywać.

U mnie Eversolo chodzi tylko gdy słucham muzy, to pokój dzienny , gdzie w większości ogląda się tv.

Muzy słucham przeważnie w ciągu dnia, to gdy wchodzę do pokoju to pierwsze włączam zasilanie Tagi, następnie wzmak, A8 i telefon specjalnie przeznaczony do sterowania muzą, bo najlepiej mi pasuje słuchanie muzy gdy puszczam ją z Mconnect.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

• 2 tygodnie później...

Cześć,

miał ktoś z Was możliwość bezpośredniego porównania DMP-A6 z Allo DigiOne Signature pod względem przekazu muzycznego? Zastanawiam się nad wymianą RP3 z Allo DigiOne Signature z zasilaniem liniowym od Lucarto na Eversolo.

Czy to ma sens?

38 minut temu, slawekko napisał:

Czy to ma sens?

Nie ma.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj po trudach dotarł zasilacz liniowy do mojego rewelacyjnego Master Edition DMP A6. Sprawdzę osobiście, czy faktycznie czyni cuda w brzmieniu, jak to piszą płatni naganiacze w necie 🙂 

Ukryta Zawartość

Dzięki "gałąż"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez TomaszWarecki

Małe pytanie , czy jeśli słucham tylko typowych stacji internetowych mam tanie budżetowe radio internetowe , to jak zakupię to cacko to odczuję WYRAŹNĄ RÓŻNICĘ W BRZMIENIU ?

z góry dziękuję za rzeczowe odpowiedzi

W dniu 24.03.2025 o 20:18, TomaszWarecki napisał:

Dzisiaj po trudach dotarł zasilacz liniowy do mojego rewelacyjnego Master Edition DMP A6. Sprawdzę osobiście, czy faktycznie czyni cuda w brzmieniu, jak to piszą płatni naganiacze w necie 🙂 

Gdzie kupiłeś? Aliex....? Doliczyli w PL cło?

1 godzinę temu, marekszycz napisał:

Małe pytanie , czy jeśli słucham tylko typowych stacji internetowych mam tanie budżetowe radio internetowe , to jak zakupię to cacko to odczuję WYRAŹNĄ RÓŻNICĘ W BRZMIENIU ?

z góry dziękuję za rzeczowe odpowiedzi

Chyba nie zauważysz:)Radia z TuneIn i Vtuner są skompresowane i maja taki 'analogowy' dzwiek :)Na 'radyjkach' nawet Wiim brzmi 🙂

Dobry wieczór.
Od kilku dni jestem posiadaczem A6 gen.2, mam kilka pytań odnośnie urządzenia:
1. Czy podczas przenoszenia plików z dysku zewnętrzengo na dysk wewnętrzny również jak ja nie możecie słuchać muzyki?
2. Czy na dysku M2 również Wam tworzą się pliki "androidowe"?
3. Jaki polecacie ustawić DAC filter?
4. Jakie ustawienia "must have" na początek?
Pozdrawiam

MUSIC NON STOP

W dniu 29.03.2025 o 19:24, StachMuszel napisał:

Gdzie kupiłeś? Aliex....? Doliczyli w PL cło?

Tak, wziąłem z Ali. Przy odbiorze kurier "dobrał' 17 PLN. 

3 godziny temu, TomaszWarecki napisał:

Tak, wziąłem z Ali. Przy odbiorze kurier "dobrał' 17 PLN. 

Dziękuję Tomku za info. Myślałem, że więcej policzą. 

No ale opowiedz o wrażeniach. Bo 800zł to trochę dużo. Przecież "musisz" usłyszeć różnicę...

Lubię kiedy gra muzyka...

Tomku, ja bez sarkazmu zapytam o wrażenia po wymianie. Sam przymierzam się do tego ruchu.

Dziękuję. 

3 godziny temu, StachMuszel napisał:

Tomku, ja bez sarkazmu zapytam o wrażenia po wymianie. Sam przymierzam się do tego ruchu.

Dziękuję. 

Nie miałem czasu przełożyć. W tę sobotę postaram się to zrobić. Tak czy siak opiszę wrażenia.

12 godzin temu, sk-victor napisał:

No ale opowiedz o wrażeniach. Bo 800zł to trochę dużo. Przecież "musisz" usłyszeć różnicę...

Przy dodawaniu do portfela tego zasilacza otrzymałem zniżkę na niecałe 700 pln. Co do różnicy....w necie już możesz poznać opinie 🙂 

11 minut temu, TomaszWarecki napisał:

Co do różnicy....w necie już możesz poznać opinie 🙂 

Chcę poznać Twoją...

Lubię kiedy gra muzyka...

1 godzinę temu, NRK napisał:

1.4.30 online😀

właśnie testuję i pierwszą rzucającą się w oczy zmianą jest okładka płyty oraz VU na cały ekran. 

15 godzin temu, NRK napisał:

Ktoś to ogarnął?

Ukryta Zawartość

A w jaki sposób to wyświetliłeś na eversolo?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi