Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mi natomiast kilkukrotnie i to nie tylko przy tanich routerach. Nagminnie wchodził i zmieniał na pasma w których już było wiele innych sieci. 

W końcu ręczne przypisanie dało lepszy efekt. 

A co do tych transmiterów. To pod kątem jakości audio ich nie sprawdzałem ale u mnie były cichuteńkie i akurat internet ładnie na nich hulał.

Mam pytanie do użytkowników Eversolo DMP 6. Chodzi o słuchanie płyt nagranych na dysku zewnętrznym. „Wkleiłem” sobie do plików okładkę płyty, aby wyświetlała się w czasie słuchania albumu. Owszem, pojawia się, ale  wewnątrz kręcącej się cały czas czarnej płyty. Słabo ją widać. Wolałbym wersję, którą można zobaczyć na Tidal lub Spotify, czyli normalna, nieruchoma okładka płyty. Czy da się to jakoś ustawić?  

Mam wrażenie że koledze wyświetla się domyślnie miniatura okładki w formie małej płytki na górze po prawo na wyświetlaczu(tak chyba domyślnie to działa jak się gra z plików, u mnie tak jest).

Klikając w tą płytkę pokaże się inny widok, z dużą okładką.

19 godzin temu, przmor napisał:

Jeszcze mi się to nie zdażylo, żeby router nie znalazł kanału mimo sporego zatłoczenia w eterze.

Kanały kanałom nierówne, szczególnie w paśmie 5 GHz.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

Czy mozena w dmp a8 wgrać pliki z muzyką przez pendriva czy tylko przez tą stronę w wyszukiwarce gdzie trzeba założyć folder na pliki na urządzeniu?

Z góry dzięki za odp 🙂

Edytowane przez Klejson

EVERSOLO DMP - A8 +++XINDAK PA-M +++HARPIA ACOUSTICS JANTAR 2B

Prosta sprawa ,  dzięki za pomoc .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

20240516_134324.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

EVERSOLO DMP - A8 +++XINDAK PA-M +++HARPIA ACOUSTICS JANTAR 2B

• 2 tygodnie później...

Dzień dobry

Przyznaję, nie przeszedłem przez całe sto stron tego wątku, odpadłem gdzieś w połowie.

Mam jednak pytanie do znawców tematu, otóż czy warto wymieniać standardowy wzmacniacz na liniowy LPS A6?

Jest różnica brzemienia na korzyść?

pozdrawiam, Wojtek

Edytowane przez voytecx
2 godziny temu, voytecx napisał:

Mam jednak pytanie do znawców tematu, otóż czy warto wymieniać standardowy wzmacniacz na liniowy LPS A6?

Nie warto, ale to tylko moje prywatne zdanie. Pomiary są na ASR, wskazują że to jeden z najczystszych zasilaczy z urządzeń które tam testowano.

Jest różnica brzemienia na korzyść?

Nie będzie, bo niby dlaczego miałaby być (?), ale oczywiście można wierzyć że będą 😉.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Warto. Zasilacz liniowy wpływa pozytywnie na jakość brzmienia. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

1 godzinę temu, Piopio napisał:

Warto. Zasilacz liniowy wpływa pozytywnie na jakość brzmienia. 

Bilans jest jednak ujemny, dobrze się zapoznać z pomiarami na ASR lub na podobnych portalach z których jak na dłoni widać że dobry zasilacz impulsowy jest lepszy od dobrego zasilacza liniowego. Dlaczego tak się dzieje już kiedyś wyjaśniałem. Propaganda mnie nie interesuje. Skoro zasilacz liniowy w paśmie akustycznym jest "brudniejszy" od impulsowego to w jaki sposób może on polepszać brzmienie? Pogarszać to tak, ale polepszać? Zresztą na ASR były też pomiary na wyjściu analogowym urządzeń zasilanych i zas. impuls. i zas. liniowym. Przy dobrym zasilaniu różnic w pomiarach w obu przypadkach nie wykryto a na pewno różnic które można by usłyszeć. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

17 minut temu, Lech36 napisał:

Przy dobrym zasilaniu różnic w pomiarach w obu przypadkach nie wykryto a na pewno różnic które można by usłyszeć. 

Jak zwykle teoretyzujesz 😉 Testy odsłuchowe mówią jednak co innego. 

18 minut temu, Lech36 napisał:

Skoro zasilacz liniowy w paśmie akustycznym jest "brudniejszy" od impulsowego to w jaki sposób może on polepszać brzmienie?

Za to w paśmie pozakustycznym to już często tragedia. A to wpływa negatywnie na na współpracującą elektronikę.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

46 minut temu, Piopio napisał:

Za to w paśmie pozakustycznym to już często tragedia

Ale dźwięków z pasma poza akustycznego nie słychać a "brudy" z zasilaczy liniowych występują w największej ilości w paśmie akustycznym a to może być słychać, ale oczywiście nie musi. Ich poziom w paśmie akustycznym też często jest tragiczny. Wystarczy przeanalizować pomiary robione na ASR, ale po co to robić, działania propagandowe są łatwiejsze. 

54 minuty temu, Piopio napisał:

Jak zwykle teoretyzujesz

Pomiary robione na ASR nie są teoretyczne, są jak najbardziej praktyczne. 

15 minut temu, Lech36 napisał:

Pomiary robione na ASR nie są teoretyczne, są jak najbardziej praktyczne. 

Nie obejmują analizy wpływu zakłóceń w paśmie pozakustycznym na pracę towarzyszącej elektroniki. 

4 minuty temu, Piopio napisał:

Nie obejmują analizy wpływu zakłóceń w paśmie pozakustycznym na pracę towarzyszącej elektroniki. 

Napisz do Amira żeby uzupełnił procedury pomiarowe, ileż to roboty? Oczywiście o ile w przeszłości nic na ten temat na ASR nie było.

56 minutes ago, Piopio said:

Oj mamo, oj mamo, ciągle w kółko to samo 😄

Ktoś tu publikował wykresy obrazujące wpływ wymiany zasilacza na "liniowy" i wyszło, że takowego wpływu nie ma.

Ale brać audiofilską wie lepiej i dorabia legendę do wszystkiego. Jak się nie da obronić jakiejś tezy, to się wyciąga zakłócenia w "paśmie ponadakustycznym" i inne takie. Ale oczywiście bez podania konkretnych danych.

1 godzinę temu, Lech36 napisał:

Napisz do Amira żeby uzupełnił procedury pomiarowe, ileż to roboty? Oczywiście o ile w przeszłości nic na ten temat na ASR nie było.

Napisz jeszcze Amiru żeby napisał czemu tak MQA wspierał i wycinał każdą dyskusje... 😁

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

W związku z tym że mam kilka dni urlopu zamówiłem sobie do kompletu, na razie na testy AMP-F2 🙂

Kolumny pożyczone od Syna, ale idą już inne :D

Na razie jestem pozytywnie zaskoczony, ale zobaczymy co pokaże F2 na lepszych paczkach.

PS.

Można tu, czy jest gdzieś osobny wątek o F2?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

28 minut temu, piotralski napisał:

Można tu, czy jest gdzieś osobny wątek o F2?

Dla mnie osobiście to zagrało słabo...

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

11 minut temu, marcinmarcin napisał:

A dla mnie całkiem nieźle, biorąc pod uwagę kolumny 🙂

Nie wiem czy miałeś wygrzane urządzenie, bo ja tak. 

Na razie na plus rozdzielczość i detale. Gram w pokoiku 12m, a kolumny jak widzisz stoją na parapecie, wiec to nie są normalne warunki. Fakt że na ścianie na przeciwko mam ustroje by nie było obijania się o ściany, ale mimo wszystko zestaw daje radę. Tak jak napisałem wcześniej w drodze są lepsze (tak myślę) kolumienki.

Dam znaka, na razie słucham z bananem na twarzy 🙂

Tak sobie klikam i porównuje w trybie rzeczywistym, na prawdę jest dobrze.

Perełki są podłączone optykiem, a Elacki standardowo do F2.

Szkoda, że nie mogę ich rozstawić szerzej, ale to nie jest mój główny system, tylko taki systemik w dziurze, gdzie mogę być sam i nikt mi doopy nie zawraca 😁

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 hours ago, marcinmarcin said:

Bo jesteś uprzedzony. Jak każdy audiofil nafaszerowany stereotypami.

Godzinę temu, bum1234 napisał:

Bo jesteś uprzedzony. Jak każdy audiofil nafaszerowany stereotypami.

Nie jest uprzedzony, bo wiele osób po odsłuchach zwraca te końcówki mocy, bo nie jest z nich zadowolona. Nawet na forach Eversolo, są krytykowanie. Ale jak ktoś odsłucha i mu pasują to niech bierze. 

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

28 minutes ago, treinerek said:

o nie jest z nich zadowolona.

Też są uprzedzeni - nie dość, że klasa D to jeszcze, o zgrozo zasilacz impulsowy 😄

Edytowane przez bum1234
  • Pokaż nowe odpowiedzi