Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

16 godzin temu, marcinmarcin napisał:

Napisz jeszcze Amiru żeby napisał czemu tak MQA wspierał i wycinał każdą dyskusje... 😁

Mnie MQA nie interesuje to po co mam pisać do Amira? Jak Ciebie to interesuje to napisz sam do w/w. O "wycinanie" dyskusji też możesz zapytać, przez ocean w/w Ciebie nie pogryzie, najwyżej Ciebie wytnie z forum. Będziesz miał osobisty argument do przytaczania na forum 😉.

11 godzin temu, treinerek napisał:

Ale jak ktoś odsłucha i mu pasują to niech bierze. 

Jak komuś nie pasuje to nie kupować, to proste 😉. Najważniejsze żeby wierzyć w słowo pisane prezentowane na forach, ono zawsze jest wiarygodne, no może czasem wiarygodne inaczej 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

11 godzin temu, bum1234 napisał:

Też są uprzedzeni - nie dość, że klasa D to jeszcze, o zgrozo zasilacz impulsowy 😄

Bardzo dobre rozwiązanie, duża wydajność prądowa i bardzo dobre parametry, ale sprzęt tylko dla ludzi mających jakąkolwiek wiedzę o klasie D i zasilaczach impulsowych a nie dla takich wierzących w propagandowe opowieści tych co "usłyszeli", np. 500kHz przełączania tranzystorów wyjściowych 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

18 godzin temu, Piopio napisał:

Nie obejmują analizy wpływu zakłóceń w paśmie pozakustycznym na pracę towarzyszącej elektroniki. 

Napiszesz coś o tym?

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

8 minut temu, fan64 napisał:

Tak sobie czytam,ciekawe że zaśilacze impulsowe nie wpływają na sprzęt medyczny...ale widocznie nie znają śię...i forum AS nie czytają.

Podłącz pacjentowi liniowy, pewnie dłużej pożyje.😅

Ktoś słucha muzyki na sprzęcie medycznym? 😁

Jak ktoś uważa, że zasilania nie ma wpływu na dźwięk, to polecam prosty eksperyment. 

Wystarczy do Raspberry pi podłączyć dysk ssd po USB 🙂

4 minuty temu, NRK napisał:

Pewnie jest popsuta 😀

Nie jest, dysk usb bierze zasilanie i sieje czego efektem jest spłaszczony dźwięk, kiedyś byłem w szoku jak stwierdziłem, że czas pobawić się w NAS i od tamtej pory unikam podłączania dysków do streamera 😋

W dniu 7.05.2024 o 10:06, NRK napisał:

Też jestem zwolennikiem kabla, no ale czasami może być problem by go pociągnąć.

Co do WiFi w bloku, to prosta analiza sieci apką wystarczy by wybrać sobie najlepszy kanał dla swojego WiFi i ustawić go na sztywno . 
Jak narazie to wiemy tylko tyle, że kolega ma problem i chyba nic więcej.

Przydałoby się podać kto jest dostawcą neta, jaki ma router, no i w jakiej odległości on się znajduje od Eversolo i czy są jakieś przeszkody po drodze.

Trochę nieobecny ale problem dalej wisi w powietrzu lub urządzeniu. Operator Orange, funbox 3. Ja z tego działu totalna noga. Umiem jedynie podłączyć się do sieci i tyle a żadnych ustawień innych to ani trochę bo nigdy tego nie potrzebowałem. TIDAL wsparcie rozłożyło ręce. 

4 minuty temu, Ajothe napisał:

dysk usb bierze zasilanie i sieje

No właśnie, rpi jest popsute ☠️

To jest komputerek do nauki programowania dzieci w szkołach i nic więcej. 

Teraz, NRK napisał:

No właśnie, rpi jest popsute ☠️

To jest komputerek do nauki programowania dzieci w szkołach i nic więcej. 

Co jest popsute dokładnie? 

Tak samo jak niektórym się wydaje że zasilanie z powerbanka z siejącą przetwornicą to czysty prąd...

To wtedy też wg Ciebie zepsute rpi? 

1 minutę temu, Ajothe napisał:
3 minuty temu, NRK napisał:

Całe zasilanie rpi jest na jednej szynie. 

5 minut temu, NRK napisał:

właśnie, rpi jest popsute ☠️

Hehe jak się pojęcia nie ma to popsute...

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

15 minut temu, Ajothe napisał:

Tak samo jak niektórym się wydaje że zasilanie z powerbanka z siejącą przetwornicą to czysty prąd...

To wtedy też wg Ciebie zepsute rpi? 

Pi, szczególnie pierwsze, ma marnie zrobione zasilanie USB, żadna to tajemnica.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

6 minut temu, ProjectPi napisał:

Przede wszystkim ma USB i sieć na jednej szynie. Poprawili to dopiero w 4. Nie ma to jednak większego znaczenia przy nakładkach. Po USB nawet malina 4 gra fatalnie, mimo że cała rzesza fanatyków pomiarowych twierdzi że jest inaczej. Ale np malina 4 z nakładka digione signature gra w moim systemie znacznie lepiej niż sotm ultra.

Edytowane przez marcinmarcin

7 minut temu, ProjectPi napisał:

Pisałem o Pi4, polecam test z dyskiem usb Ssd. 

To był tylko przykład na to, że zasilanie ma znaczenie. Oczywiście jak jest poprawne to spektakularnych zmian nie będzie. 

4 minuty temu, NRK napisał:

Ten sam pod rpi i jest burdel.

Też jest cisza, ale jakość dźwięku spada. Może porównaj dysk ssd do np NAS 🙂

19 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Przeciez jest malina 5 już

Do audio niezbyt ma sens... za mocne, za szybkie, prądożerne i wymaga wiatraka. Pi4 lub Pi3 do tego dobre nakładki np digione, pi2aes, ian canada orqz sensowne zasilanie i można zbudować znakomity streamer za ułamek ceny. 

5 minut temu, NRK napisał:

Zaślepiamy plasteliną wszystkie gniazda usb w naszych streamerach.😀

Jak zaślepić uszy to USB już nie trzeba...

18 minut temu, NRK napisał:

Podpinasz w/w dysk pod eversolo i jest cisza. Ten sam pod rpi i jest burdel.

Tylko ze Eversolo jest  daleko za dobra maliną.... ale przecież transporty i ich zasilanie nie ma znaczenia... 😜

Edytowane przez marcinmarcin

17 minut temu, marcinmarcin napisał:

ale przecież transporty i ich zasilanie nie ma znaczenia...

Ma znaczenie, ale tylko u ludzi wierzących w to znaczenie 😉. Pomiary, nawet do tak niskich poziomów jak robią na ASR są za mało precyzyjne żeby to wykryć, co innego ucho audiofila. to wyczuwa wszystko 😉.

1 godzinę temu, Ajothe napisał:

Jak ktoś uważa, że zasilania nie ma wpływu na dźwięk, to polecam prosty eksperyment. 

po tych eksperymętach zostało mi kilka płytek i kilka transformatorów,wszystko następnie sprzedane za połowę wartosci,jeszcze Rpi 4 zostało i gdzież leży,ale to nie wątek o Rpi.

1 godzinę temu, NRK napisał:

Podłącz pacjentowi liniowy, pewnie dłużej pożyje.😅

🙂

2 minuty temu, fan64 napisał:

po tych eksperymętach zostało mi kilka płytek i kilka transformatorów,wszystko następnie sprzedane za połowę wartosci,jeszcze Rpi 4 zostało i gdzież leży,ale to nie wątek o Rpi.

Właśnie. Włącznie z tymi, co robiliśmy u mnie.😀

41 minut temu, NRK napisał:

Zaślepiamy plasteliną wszystkie gniazda usb w naszych streamerach

Jedno muszę zostawić do czytania plików z pamięci pendrive 😉. Z tym że zamiast plasteliny proponuje jakiś mniej inwazyjny sposób omijania takich wejść.

44 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Tylko ze Eversolo jest  daleko za dobra maliną....

Przedstaw jakieś wiarygodne dowody, ale tylko techniczne, propagandowe nie będą uwzględniane 😉.

1 godzinę temu, Lech36 napisał:

Przedstaw jakieś wiarygodne dowody, ale tylko techniczne, propagandowe nie będą uwzględniane 😉.

Nie ma sensu. Ja wiem swoje, Ty wiesz swoje. A ludzie i tak kupią dla mnie osobiście bezużyteczny wyświetlacz. Volumio Primo też gra lepiej i co z tego jak nie świeci... 😉

17 minut temu, marcinmarcin napisał:

Nie ma sensu. Ja wiem swoje, Ty wiesz swoje. A ludzie i tak kupią dla mnie osobiście bezużyteczny wyświetlacz. Volumio Primo też gra lepiej i co z tego jak nie świeci... 😉

Czyli udowodnić tego nie potrafisz, ale "klepać" o tym bez końca potrafisz, to się nazywa fachowa ocena/recenzja, jestem pod wrażeniem 😉.

20 minut temu, marcinmarcin napisał:

ludzie i tak kupią dla mnie osobiście bezużyteczny wyświetlacz.

Wyświetlacz dotykowy może się przydać jak już ustanie obsługa firmy dla softu tego streamera. Pisałem już o Oppo 95, obsługa firmy już dawno ustała i jest możliwa tylko obsługa pilotem z ekranu TV, ale ta obsługa jest bardzo niewygodna, aplikacją z tabletu było ekstremalnie wygodnie. Natomiast aplikacja do tego Oppo działała tylko do Androida 4, może 5 też. Później firma zapomniała o klientach którzy kupili dosyć kosztowny odtwarzacz BD.

8 minut temu, Lech36 napisał:

Czyli udowodnić tego nie potrafisz, ale "klepać" o tym bez końca potrafisz, to się nazywa fachowa ocena/recenzja, jestem pod wrażeniem 😉.

Od klepania nieustannego frazesów jesteś tutaj Ty 😉 

Dobre nakładki mierzą się znakomicie, ale ważniejsze jest to że dobrze grają 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez marcinmarcin

• Pokaż nowe odpowiedzi