Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

My pisaliśmy o aplikacji Internet Radio (Beta), którą znajdziesz w zakładce Streaming na głównej stronie. Jak masz nowy to zaktualizowałeś urządzenie do wersji 1.80 (czy jakoś tak), tak? Bo to się pojawiło po tej aktualizacji a to było pare tygodni temu, zaraz będzie nowa aktualizacja to może się coś zmienić.

Aplikacje w formacie APK ściagasz z netu, są strony do tego, potem ładujesz na Eversolo z pamięci USB albo poprzez przeglądarkę internetową, wpisujesz adres IP urządzenia, ja tak wrzuciłem SmoothLounge.com, ale i tak słucham tego przez te zbiorcze apki, oprócz Internet Radio (Beta) jest jeszcze Open Radio ale to już w zakładce Apps a nie Streaming. Tune in też tam jest preinstalowany, bodajże też w Apps, musisz wejść i uruchomić, sorry nie jestem teraz w domu, więc tak z pamięci trochę. Tak czy inaczej TuneIn chyba można olać, jak masz powyższe dwie opcje do słuchania stacji radiowych.

W instrukcji masz to wszystko opisane, strona 23 to jak wrzucać z przęglądarki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez yesther
17 godzin temu, basic44 napisał:

Używa ktoś tego z innym DAC? I jakim?

Używałem a właściwie testowałem z RME ADI-2 DAC FS. Ever "robił" tylko i wyłącznie za transport

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

Wiem że portal ASR nie jest wśród niektórych audio hobbystów szanowany ale może warto rzucić okiem na wyniki jakie zostały pomierzone na tytułowym streamerze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

1 godzinę temu, basic44 napisał:

I jak?

Jakaś różnica a jeśli to jaka?

Testowałem kilka streamerów w cenach od kilkuset do kilku tysięcy złotych- wszystkie jako transporty podłączone do tego samego dac-a i na tych  samych ustawieniach - i w porównaniu z moim obecnie używanym tj Denon Dnp-800NE nie słyszałem jakichkolwiek różnic ...no może poza Luminem U1 mini. Tylko że owe różnice były tak znikome że zupełnie nie warte 10 tysi ile trzeba by było wyłożyć za to urządzenie. Powyższe dotyczy także Evera - brak jakichkolwiek różnic niezależnie od sposobu podłączenia do dac-a. 

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

23 minuty temu, Lech36 napisał:

Wiem że portal ASR nie jest wśród niektórych audio hobbystów szanowany ale może warto rzucić okiem na wyniki jakie zostały pomierzone na tytułowym streamerze.

Patrzyłem. Dlatego pytam o odczucia w praktyce. Zastanawiam się czy nie kupić nowego dac do tego streamera np. Z8 (bo ładnie pasują do siebie) albo innego albo pójść w zmianę wzmacniacza na coś innego a może kolumn. Po kupnie DMP czegoś mi w dźwięku brakuje... jakiś niedosyt mam, sam nie wiem.

Edytowane przez basic44
54 minuty temu, Lech36 napisał:

Ukryta Zawartość

Dzięki. W komentarzach pod pomiarami znalazłem info o zmianach w następnym updated firmware:

Ukryta Zawartość

Wygląda na to, że będzie rozwiązany problem braku możliwości dodania URL strumienia w dedykowanej apce radia internetowego 😁

Do tego czasu mojego ulubionego "JB RADIO" (we FLAC) słucham na Eversolo za pomocą "Open Radio". Brzmi o wiele lepiej niż wyszukana główną aplikacje radiową 😁

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

25 minut temu, basic44 napisał:

Po kupnie DMP czegoś mi w dźwięku brakuje... jakiś niedosyt mam, sam nie wiem.

U mnie jest podłączony po XLR bezpośrednio do aktywnych monitorów z rynku PRO, żona jest zachwycona. Z zestawu studenckiego standardowego (wcześniej monitory grały bezpośrednio z tunera wielosystemowego Hama DIT2019) zrobił się zestaw studencki hi-end 😉. Wiesz że żony audio hobbystów są wyroczniami odnośnie jakości dźwięku, u mnie wyrocznia potwierdza wysoką ocenę tego urządzenia, ja też jestem zaskoczony możliwościami i funkcjonalnością tego streamera, no i dodatkowo wspaniały widok mimo niewielkich rozmiarów.  

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

2 godziny temu, basic44 napisał:

Zastanawiam się czy nie kupić nowego dac do tego streamera np. Z8 (bo ładnie pasują do siebie)

Raczej spróbuj czegoś R2R.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Podpowiedz co. Nawet fiio bta30 pro podpięty pod dmp daje lepsze odczucia. Tzn. jak dmp wjechał do domu było łał. Po dwóch dniach no nie coś nie tak. Podłączyłem tego fiio i hmm wróciło to coś. Ale pomyślałem może to przyzwyczajenie do sygnatury dźwięku. I dałem szansę dmp. Zarówno po analogu jak i po coaxialu. Ponieważ mój wiekowy Kenwood da-9010 ma tylko max 48kHz w dac, teraz idę z analogu.

Ostatnio zrobiłem porównanie. Wyrównane poziomy głośności. Muzyka z Qobuz z dmp (analog) i muzyka z CD Sony (spdif). IDENTYCZNE brzmienie. Więc myślę sobie może jednak wzmak albo kolumny. To wszystko ma 30 lat. Albo to moje uszy jeszcze bardziej vintage.

K..wa królik mi zaczął uciekać a już siedział na kanapie 😅

Edytowane przez basic44
4 minuty temu, basic44 napisał:

Podpowiedz co.

DENAFRIPS Ares 12th

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

7 godzin temu, Marek.S napisał:

Jest juz zasilacz liniowy to A6:

Ukryta Zawartość

A co z gwarancją?

Na ile poprawia to odsłuch?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez piotralski
56 minut temu, piotralski napisał:

Na ile poprawia to odsłuch?

Pewnie wcale, ale zaraz znajdzie sie ktos z rozprawka na temat "brzmienia" nowego zasilacza, i z konkluzja, ze skoro mniej "szumi", to musi "brzmiec" lepiej, i juz.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

8 minut temu, ProjectPi napisał:

Pewnie wcale, ale zaraz znajdzie sie ktos z rozprawka na temat "brzmienia" nowego zasilacza, i z konkluzja, ze skoro mniej "szumi", to musi "brzmiec" lepiej, i juz.

Prawie 300 dolarów za zasilacz? Jakoś to do mnie nie przemawia 😄

Dzięki @ProjectPi!

30 minut temu, ProjectPi napisał:

Zasilacz liniowy poprawia brzmienie. Nie wprowadzaj tu ludzi w błąd. 

3 minuty temu, ProjectPi napisał:

O wlasnie. Wielka Ksiega Audiomitow w akcji.

Weź się lepiej za słuchanie a nie teoretyzowanie. Pewnie jesteś klonem jakiegoś fanatycznego niesłyszącego 😉 

Teraz, Adi777 napisał:

O ile procent poprawia brzmienie? Oczywiście przyjmując wystarczająco rozdzielczy sprzęt.

Na tyle, żeby odczuwać większą satysfakcję ze słuchania. 

27 minut temu, piotralski napisał:

Dzięki @ProjectPi!

Cena normalna. 

30 minut temu, piotralski napisał:

Do mnie rowniez nie, zwazywszy, ze wplyw zasilania na "brzmienie" w zadnym razie nie jest tak oczywisty, jak ci z satysfakcja we wlosach probuja to malowac.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

5 minut temu, Piopio napisał:

Weź się lepiej za słuchanie a nie teoretyzowanie. Pewnie jesteś klonem jakiegoś fanatycznego niesłyszącego 😉 

Na tyle, żeby odczuwać większą satysfakcję ze słuchania. 

Cena normalna. 

No nie, to nie jest cena normalna. Taki zasilacz powinien kosztować góra 200-300zl. Nie ma tam niczego co uzasadnia tą absurdalną cenę. To jest ordynarne strzyżenie audiofilów, którym można wcisnąć każdy kit za grube pieniądze, bo oni to kupią. Na tej samej zasadzie strzygą frajerów na kablach zasilających za grube tysiące...

3 minuty temu, Yahoou napisał:

No nie, to nie jest cena normalna. Taki zasilacz powinien kosztować góra 200-300zl. Nie ma tam niczego co uzasadnia tą absurdalną cenę. To jest ordynarne strzyżenie audiofilów, którym można wcisnąć każdy kit za grube pieniądze, bo oni to kupią. Na tej samej zasadzie strzygą frajerów na kablach zasilających za grube tysiące...

Tyle kosztują dobre zasilacze - Muzg Audio. Tomanek. PD Creative.

4 minuty temu, Piopio napisał:

Tyle kosztują dobre zasilacze - Muzg Audio. Tomanek. PD Creative.

Kosztują tyle ile ludzie są w stanie zapłacić. To nie znaczy, że nie mogłyby kosztować 1/4 swojej ceny.

3 minuty temu, Yahoou napisał:

Kosztują tyle ile ludzie są w stanie zapłacić. To nie znaczy, że nie mogłyby kosztować 1/4 swojej ceny.

Jak potrafisz to sobie złóż za 1/4 ceny. 

Teraz, Piopio napisał:

Jak potrafisz to sobie złóż za 1/4 ceny. 

Nie potrzebuję tego zasilacza, więc po co? Zresztą za chwilę będą klony u Chińczyków właśnie za 1/4 ceny.

14 minut temu, Yahoou napisał:

Zresztą za chwilę będą klony u Chińczyków właśnie za 1/4 ceny.

Niestety nie będą tak dobre jak oryginał. 

Edytowane przez Piopio

1 minutę temu, piotralski napisał:

W jakim sensie?

No tyle płaci się za dobre zasilacze liniowe. 

• Pokaż nowe odpowiedzi