Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, EMiL napisał:

Zrobili konkurenta dla matrix element x2 pure za połowę ceny. Uniwersalne urządzenie ze świetnie zrealizowana regulacja glosnosci i DSP.

A co będzie jak styki w przekaźnikach regulacji głośności zaczną dokazywać? Mowa o DMP-A8. 😉 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

4 minuty temu, EMiL napisał:

W pewnym stopniu może Cie zainteresować matrix element s.

O Dzieki! - ma prawie wszystko co bym chcial 🙂 czekam tylko jeszcze czy denafrips ogarnie w swoim arce sensowne wsparcie do odtwarzania plikow po smb i tidala i pewnie na ktorys sie skusze.

TIdal Audio Contriva Diacera SE / Denafrips Terminator+ 12th / Denafrips arce / Monobloki Purifi 1et9040ba / Denafrips Athena / Velodyne Sc1250 +  Wilson Benesh Torus

1 minutę temu, Lech36 napisał:

A co będzie jak styki w przekaźnikach regulacji głośności zaczną dokazywać? Mowa o DMP-A8. 😉 

Zastosowali firmowe przekaźniki, nie martwiłbym się nadmiernie.

Teraz, EMiL napisał:

Zastosowali firmowe przekaźniki, nie martwiłbym się nadmiernie.

Styki w każdym urządzeniu prędzej czy później dają o sobie znać, ale fakt że kilka a nawet kilkanaście lat powinny pracować bez problemu, tylko kto to sprawdzi czy już czas na czyszczenie czy jeszcze nie. O cholera chyba się zagalopowałem, przecież sprzęt należy zmieniać najdalej po 4-8 latach, to spoko styki będą jeszcze dobre, zwłaszcza że te styki w regulacji głośności nie przełączają wysokich napięć i prądów 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

22 hours ago, Piopio said:

Masz coś do DAC-ów Lampizatora

Oczywiście. To czysta amatorszczyzna, co nikogo nie powinno dziwić, bo założyciel to amator i wyznawca audio-voodoo.

Teraz, bum1234 napisał:

Oczywiście. To czysta amatorszczyzna, co nikogo nie powinno dziwić, bo założyciel to amator i wyznawca audio-voodoo.

Niestety jego DAC brzmią dobrze ... 

Zrobił nawet DAC z Fezz Audio 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Just now, Piopio said:

Niestety jego DAC brzmią dobrze ... 

Zrobił nawet DAC z Fezz Audio 😉 

Kolejna firma kogucik.

Słyszałem/czytałem parę wywiadów z panem Fikusem i była w nich dostateczna ilość informacji potwierdzających moją opinię. Myślę, że nie jestem w tym odosobniony.

A to czy jego DACe brzmią dobrze, czy źle to już inna sprawa - subiektywna i niekoniecznie szczera.

4 minuty temu, bum1234 napisał:

A to czy jego DACe brzmią dobrze, czy źle to już inna sprawa - subiektywna i niekoniecznie szczera.

Wg mnie brzmią bardzo dobrze. Słuchałem. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

11 minutes ago, Piopio said:

Wg mnie brzmią bardzo dobrze. Słuchałem. 

Możliwe. Co niestety nie zmienia faktów dotyczących pana Fikusa i jego działalności.

Ale nie jest to temat o Lampizatorze.

W Polsce to jest dziwnie 194=248, a 1999 baksów to 9399 pln?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

53 minuty temu, MarcK napisał:

a 1999 baksów to 9399 pln?

Wiesz jak to jest z cenami producentów ...

45 minut temu, MarcK napisał:

Ukryta Zawartość

Czyli w Polsce dopiero będzie na święta 

Ukryta Zawartość

1 hour ago, MarcK said:

Ukryta Zawartość

Taki przelicznik nie działa niestety. Podatki i regulacje danego kraju się liczą.

Co z tego że iPhone 15 w stanach kosztuje $799 jak u nas 4,7k pln.

Ukryta Zawartość

W dniu 1.11.2023 o 12:57, Lech36 napisał:

Styki w każdym urządzeniu prędzej czy później dają o sobie znać, ale fakt że kilka a nawet kilkanaście lat powinny pracować bez problemu, tylko kto to sprawdzi czy już czas na czyszczenie czy jeszcze nie. O cholera chyba się zagalopowałem, przecież sprzęt należy zmieniać najdalej po 4-8 latach, to spoko styki będą jeszcze dobre, zwłaszcza że te styki w regulacji głośności nie przełączają wysokich napięć i prądów 😉.

Miałem 20 letnie zestawy, czyszczenie nie jest drogie, a jak trzeba czyścić to słychać 🙂

7 godzin temu, Piopio napisał:

Wiesz jak to jest z cenami producentów ...

Cena z dupy 😄

Zapewne przełożyli graty z mniejszego pudełka do większego i pudełko tyle kosztuje 😄

Nie odbieraj tego źle, to taki czarny humor 😄

Eversolo zobaczyło jak dużo ludzi jest w stanie kupić master edition w ciemno za jednak dużo większą kasę no i jest coś jescze droższego. 

Zapowiada się fajnie 

Pytanie czy to już jest ta granica cenowa gdzie się posłucha. 

To już ceny znanych odtwarzaczy sieciowych.

Czekałem na transport ale niestety 😕

19 godzin temu, piotralski napisał:

Zapewne przełożyli graty z mniejszego pudełka do większego i pudełko tyle kosztuje 😄

Kość DAC to topowy AKM, zasilanie liniowe i profesjonalna - analogowa kontrola głośności, wejście liniowe.

Zmiany są znaczące. 

Wyjaśniające wzrost ceny 3 krotnie?

Edit. 2.5 żebyś mnie nie ciągnął za jezyk

Edytowane przez Piotr Sonido
W dniu 30.10.2023 o 22:56, Piopio napisał:

Pokaż mi używany chiński DAC w cenie 25% ceny nowego. 

Ukryta Zawartość

Ma byc nowszy? Nowy tysiak, uzywany nie idzie wyzej jak 250e. SMSL M8, nowy 259e, po niecalych dwoch tygodniach nie idzie wyzej jak 50e:

Ukryta Zawartość

Wolac sobie mozna co sie chce ale 2-3+ letniego chinczyka nikt nie chce, chyba ze za grosze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marek.S
1 minutę temu, Piotr Sonido napisał:

Wyjaśniające wzrost ceny 3 krotnie?

Edit. 2.5 żebyś mnie nie ciągnął za jezyk

Do tego DSP, HDMI ARC, jeszcze parę innych zmian. Na pewno dla wielu osób to już będzie złapany króliczek. Wygląda bardzo ciekawie i jestem ciekawy tego, jak wypadnie na tle Lumina, Audiolaba 9000N, czy innych sprzętów w takim budżecie. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

8 minut temu, Marek.S napisał:

Ukryta Zawartość

Ma byc nowszy? Nowy tysiak, uzywany nie idzie wyzej jak 250e. SMSL M8, nowy 259e, po niecalych dwoch tygodniach nie idzie wyzej jak 50e:

Ukryta Zawartość

Wolac sobie mozna co sie chce ale 2-3+ letniego chinczyka nikt nie chce, chyba ze za grosze.

Chce. 

Polak. U nas wszystko kupią. 

Była kiedyś licytacja na siatkę z biedronki. 

6 minut temu, Q21 napisał:

Do tego DSP, HDMI ARC, jeszcze parę innych zmian. Na pewno dla wielu osób to już będzie złapany króliczek. Wygląda bardzo ciekawie i jestem ciekawy tego, jak wypadnie na tle Lumina, Audiolaba 9000N, czy innych sprzętów w takim budżecie. 

Ja też. Bo jak wspomniałem budżet pozwala na bardzo swobodny wybór tu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

27 minut temu, Q21 napisał:

Konkurent ROSE RS150B za pół ceny 😉 

29 minut temu, Marek.S napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przecież to trwające licytacje ... a nie ceny końcowe. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piopio

Jakieś półtora miesiąca i się przekonamy, z czym faktycznie konkuruje 🙂 Ja sam nie będę ukrywał, wstrzymywałem się z DMP-A6 i DMP-A8 może być tym, co mnie przekona 😉 Będzie trzeba zmienić resztę toru, by dorównać streamerowi. 

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Teraz, Q21 napisał:

Jakieś półtora miesiąca i się przekonamy, z czym faktycznie konkuruje 🙂 Ja sam nie będę ukrywał, wstrzymywałem się z DMP-A6 i DMP-A8 może być tym, co mnie przekona 😉 Będzie trzeba zmienić resztę toru, by dorównać streamerowi. 

Dla siebie?

No ale to kupisz po cenie zakupowe a ta q21 ma na pewno dobra 🙂

co masz w torze?

Dla siebie, dla siebie. Obecnie niższa półka, a co w nim stanie ostatecznie, to się zobaczy 🙂 Nie zajmujmy się tym w temacie o DMP-A6 😉 

No właśnie miałem pisać że powinniśmy się tutaj zajmować dmpa 6! A nie A8.

Proponuję aby ktoś założył osobny temat właśnie o 8ce.

31 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Proponuję aby ktoś założył osobny temat właśnie o 8ce.

Można też poprosić redakcję o zmianę tytułu i dalej śmiało pisać tu o A8…

Pytanie do wszystkich.Dzisiaj na DMP A-6 mam problem z Tidalem [brak płynnego odtwarzania ]zarówno w aplikacji natywnej jak i przez Tidal connect.Wszystkie pozostałe aplikacje jak radio internetowe,czy Spotify działają bez problemu.

2 godziny temu, Piopio napisał:

Kość DAC to topowy AKM, zasilanie liniowe i profesjonalna - analogowa kontrola głośności, wejście liniowe.

Zmiany są znaczące. 

To był taki żarcik 🙂

• Pokaż nowe odpowiedzi