Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Gargan napisał:

To chyba muszą być z gównolitu i nie przewodzić prądu, żeby coś się zmieniło? 🤷

Wiesz co nie wiem czy gownolit przewodzi w ogóle. Chyba nie. 

1 godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

Są z tego samego,co wtyki bananowe.
Wtyki bananowe są dobre,zaś blaszki nie.
🙂
Ale blaszki,które są w środku wzmacniacza,od końcówek mocy do gniazd głośnikowych są dobre.
To proste.
Tu przykład wzmacniacza Exposure

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kto mówił że to rozwiązanie jest dobre?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No to teraz nieco odpocznij od forum żebyś nie przeczytał czegoś złego o posiadanym sprzęcie 😛

Ciesz się nim. Poznawaj nowe rytmy. Korzystaj

@Mordor Gratuluję zadowolenia ! Efekt mnie wcale nie dziwi, bowiem uważam serię Diamondów od Pylona za świetnie kolumny, a słuchałem kilka modeli w różnych miejscach z różną elektroniką i zawsze mi się podobało.

Dobrze przestrzega Piotr - na tym forum prędzej czy później ktoś Ci powie, że masz badziew i ogólnie g...o słyszałes. Ale olej to i ciesz się muzyką ! 

Leema Tucana 2 + Audiophase Flow

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

No to teraz nieco odpocznij od forum żebyś nie przeczytał czegoś złego o posiadanym sprzęcie 😛

Ciesz się nim. Poznawaj nowe rytmy. Korzystaj

55 minut temu, memphissto napisał:

@Mordor Gratuluję zadowolenia ! Efekt mnie wcale nie dziwi, bowiem uważam serię Diamondów od Pylona za świetnie kolumny, a słuchałem kilka modeli w różnych miejscach z różną elektroniką i zawsze mi się podobało.

Dobrze przestrzega Piotr - na tym forum prędzej czy później ktoś Ci powie, że masz badziew i ogólnie g...o słyszałes. Ale olej to i ciesz się muzyką ! 

Znamienne,że to Wy-Panowie,pierwsi o tym wpominacie...?

1 godzinę temu, Mordor napisał:

Jestem tydzień po odpaleniu Pylonów; zmiana w porównaniu do Oberonów 7 jest potężna; mam ciężką akustykę w mieszkaniu, bo z jednej strony otwarte przejście do kuchni, z drugiej do przedpokoju; Oberonów dało się słuchać w paru ściśle określonych miejscach; Diamondy można słuchać w większości miejsc w salonie by cieszyć się odtwarzaną muzyką; inaczej mówiąc mniej jest miejsc, w których odsłuch jest kiepski; druga rzecz to ilość "informacji" w dźwięku - przesłuchuję ponownie CD, których słuchałem dziesiątki razy na starszych sprzętach i teraz dopiero wyraźnie słyszę detale jak w tle "bębenek" Danny'ego Carey'a w Pneuma czy b. głębokie zejście basem w drugiej połowie Memento Mori zespołu Lamb Of God. ACDC utwór Witch's Spell: tu bas pięknie wybrzmiewa pod koniec co drugiego wersu i to jak pięknie nisko schodzi, to poezja. W refrenie Alive Pearl Jam'u nie wiedziałem, że basem można tak nisko zejść i nie buczeć. Nie mówiąc już o tym, jak głęboki (ale nie prymitywny jak na potańcówce w remizie) bas jest w Momma Sed kapeli Puscifer. Kolejna sprawa to bas podczas cichego odsłuchu. Monitory Audio Bronze 6 puszczone po cichu nie miały basu zupełnie; Oberony 7 miały go trochę, Diamondy 30-ki mają go dużo. Niesamowite to jest, jak wiele nowego i dobrego wniosły te Pylony do mego muzycznego światka 🙂 Gram nimi Denkiem PMA-1520AE oraz DCD-800NE (+ do streamingu i TV Wiim Pro Plus). Spiąłem DCD z PMA bezpośrednio po analogu i kurcze, różnica względem streamingu jest znaczna (na innych kolumnach była mniejsza lub pomijalna). Teraz nie wyłączam odtwarzacza CD 🙂 Klimat, jakość, ciepło nagrań z CD jest tak fajna, że aż nie chcę wracać do Apple Music 🙂 Bas jest bardziej subtelny, jeszcze bardziej kulturalny względem Wiim, taki opanowany, szybciej wybrzmiewa i wchodzi kolejne uderzenie basu. Średnica jest cieplejsza, mniej natarczywa. No jest złoto muszę Wam powiedzieć 🙂

Gratuluję!!!
Życze dużo radości i wspaniałego Muzycznego Weekendu!!

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Miłego słuchania, niech całość służy 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W dniu 13.09.2024 o 16:23, memphissto napisał:

+ Nie tylko na tym 😛 dlatego chwila oddechu i cieszenie się sprzętem teraz jest kluczowe.

W dniu 13.09.2024 o 17:19, Pseudodrummer napisał:

Znamienne,że to Wy-Panowie,pierwsi o tym wpominacie...?

O dalszych wymianach jak ktoś jest zadowolony? Bzdura. Nigdy tak nie powiedziałem i nie podważałem zadowolenia nikogo.

• 2 miesiące później...

Czy ktoś, kto ostatnio kupił ten odtwarzacz również nie doświadcza od samego początku jego użytkowania przykrych właściwości zapachowych? Producent zmienił coś w konstrukcji po licznych uwagach użytkowników?

Smród u mnie ustąpił choć jakiś czas już użytkuję.  To temat założony przeze mnie. 

Poza smrodem przez pierwsze miesiące to reszta bez zarzutu do tej pory. 

Smród pewnie szybciej by minął ale ja przewaznie tylko w weekendy jestem w domu. 

U mnie jedynie po wyjęciu z pudełka jak postał chwilę na półce to było czuć może przez 2 godziny. Przez ten czas w ogóle tylko stał, jeszcze go nie odpaliłem pierwszy raz więc zanim zagrał to smród ustąpił. I to nawet nie smród tylko lekko zalatywało tym technicznym zapachem.

U mnie oznaczenie modelu to DCD1700NEBKE2, u Ciebie też jest taka sama końcówka?

34 minuty temu, 77Mariusz77 napisał:

Smród u mnie ustąpił choć jakiś czas już użytkuję.  To temat założony przeze mnie. 

Poza smrodem przez pierwsze miesiące to reszta bez zarzutu do tej pory. 

Smród pewnie szybciej by minął ale ja przewaznie tylko w weekendy jestem w domu. 

Teraz, 77Mariusz77 napisał:

Niewiem jaka jest końcówka,  mam ciężki dostęp żeby teraz to sprawdzić.  U mnie on nie śmierdział jak stał tylko jak odtwarzał.  

Ok, dzięki za informacje Gospodarzu wątku 🙂 stałem się szczęśliwym posiadaczem tego sprzętu ale mam podobnie z moją obecnością w domu więc dopiero przez przyszły weekend dokładniej go przesłucham. 
Po przesiadce z Marantza cd6006 i przesłuchaniu 3 płyt - szczena do podłogi 🙂

Mam ten odtwarzacz od lutego i nie zauważyłem nic niepokojącego. Może, na samym początku, kilka razy czuć było zapaszek charakterystyczny dla podgrzanej elektryki, ale bardzo minimalnie i nie wzbudziło to u mnie żadnego niepokoju. Poza tym, działa bez najmniejszego problemu.

2 godziny temu, Rafaello_666 napisał:

Mam ten odtwarzacz od lutego i nie zauważyłem nic niepokojącego. Może, na samym początku, kilka razy czuć było zapaszek charakterystyczny dla podgrzanej elektryki, ale bardzo minimalnie i nie wzbudziło to u mnie żadnego niepokoju. Poza tym, działa bez najmniejszego problemu.

O, to u mnie właśnie jest tak jak opisujesz. Wydaje się, że to losowa cecha, akurat u nas było to mniej eksponowane.

• 2 tygodnie później...
2 godziny temu, fan64 napisał:

Trafił mi śię używany NE1600 i faktycznie coś tam czuć,raczej nie stanowi to problemu jak ktoś nie słucha z nosem przy odtwarzaczu.

Może transformator?

Musiał być mało słuchany, bo to przechodzi. Ewentualnie po dłuższej przerwie po odpaleniu coś czuć, ale to przez chwilę tylko.

20 godzin temu, MagneticFields napisał:

Musiał być mało słuchany, bo to przechodzi. Ewentualnie po dłuższej przerwie po odpaleniu coś czuć, ale to przez chwilę tylko.

14 godzin temu, costa brava napisał:

To znak że  mało używany ciesz się:)

zewnętrznie brak śladów użytkowania....czyli "wypalcowania"w okolicy przycisków,brak śladów na srubach obudowy,brak sladów przepinania na złączach RCA....pilot w folii.

Szkoda że po cox.sygnału SACD nie wypuszcza...😔

To może po optyku wypuszcza 🙂

Zabezpieczenie przed kopiowaniem.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

11 minut temu, fan64 napisał:

zewnętrznie brak śladów użytkowania....czyli "wypalcowania"w okolicy przycisków,brak śladów na srubach obudowy,brak sladów przepinania na złączach RCA....pilot w folii.

Czyli będzie na sprzedaż?:)

9 godzin temu, audioburak napisał:

To może po optyku wypuszcza 🙂

Zabezpieczenie przed kopiowaniem.

Nie wypuszcza. SACD jest tylko na RCA.

9 godzin temu, fan64 napisał:

A są w ogóle transporty SACD? 😉

Stąd ten emotikon ... - bo wiadomo, że nie wypuści ani tym,  ani tym.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

• 1 miesiąc później...

Niestety nie wiem, nie sprawdzilem tej funkcjonalności. Miałem go tylko 2 tygodnie w domu. Żadnych "zapachów" nie wydzielał, a przyjechał do mnie bezpośrednio z głownego magazynu Denon. W cenie do 5tys to znakomity wybór 👌

4 godziny temu, maciek1 napisał:

Swego czasu popularne było wypalanie obrazów sacd.iso na płytach DVD-R. Czy Denon DCD1700NE czyta takie płyty?

Tak, potwierdzam - odtwarza. Mój niestety wydziela zapach i to prawie od roku.

Edytowane przez jacekp46
poprawienie gramatyki
1 godzinę temu, jacekp46 napisał:

Tak, potwierdzam - odtwarza. Mój niestety wydziela zapach i to prawie od roku.

Hmmm... U Grzecha76 nie odtwarza. Jak to jest w takim razie?

Edytowane przez maciek1
  • Pokaż nowe odpowiedzi