Skocz do zawartości
IGNORED

O kablach audio raz jeszcze - test

Rekomendowane odpowiedzi

24-bit/192 kHz = 9.216 kbps 

.....By comparison, HD video has a bitrate as high as an average of 40.000 kbps (vs. CD 1.411 kbps) and can be as high as 144.000 kbps for UHD. 

Te 9.216 kbps w porownaniu z tymi 144.000 kbps sa smiechu warte, a jakos w dzialce Video takiego cyrku z tymi kablami nie robia

Dlaczego?

Edytowane przez xajas
1 hour ago, xajas said:

.....By comparison, HD video has a bitrate as high as an average of 40.000 kbps (vs. CD 1.411 kbps) and can be as high as 144.000 kbps for UHD. 

Te 9.216 kbps w porownaniu z tymi 144.000 kbps sa smiechu warte, a jakos w dzialce Video takiego cyrku z tymi kablami nie robia

Dlaczego?

Spokojnie, poczekaj trochę, tam też do tego dojdzie 😄

Oczywiście przy wyższych częstotliwościach nie będzie już tak łatwo, ale tam też będzie można uzyskać odpowiedni efekt.

A to nie jest tak, ze z wideofilskim kablem czern jest czarniejsza, kolory zywsze, a jak sie jeszcze LPS dopnie do routera, to nawet postaci wyrywaja sie same z dalszych planow na TV?

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

7 minut temu, ProjectPi napisał:

A to nie jest tak, ze z wideofilskim kablem czern jest czarniejsza, kolory zywsze, a jak sie jeszcze LPS dopnie do routera, to nawet postaci wyrywaja sie same z dalszych planow na TV?

Nie śmiej się. Jest tu taki jeden który twierdzi, że kabel eth8 zwiększa mu bitrate z netflixa. 🙈🙈🙈😀😀😀

5 godzin temu, spokojnie napisał:

Mam wrażenie, że całkiem niechcący trafiłeś w sedno.

Miły sarkaźmik. 
Tak czy owak, jeśli o zasiłkę chodzi zawsze będę utrzymywał, że żaden audiofilski przewód nie wprowadza zmian. Całe zasilanie i elektronika znajduje się w środku urządzenia. Do gniazda trzeba dostarczyć tylko 230V/50Hz AC. 

20 godzin temu, bum1234 napisał:

Napisz coś konkretnego zamiast bawić się w głupie gierki.

Jak nie masz nic do powiedzenia - nie pisz.

A dlaczego ty piszesz ,nie mając nic do powiedzenia ? 

21 godzin temu, bum1234 napisał:

Przykład czego?

Subiektywnej opinii?

Nagrzebałeś się w klocku "poprawiając" konstruktora przy pomocy wymiany podstawek, "poprawy zasilania" itp. i co z tego?

Straciłeś mnóstwo czasu, bo przecież nie zweryfikowałeś, czy to co zrobiłeś spowodowało jakieś zmiany czy nie. Posłuchałeś sobie tylko przerobionego urządzenia bez szansy na jakiekolwiek bezpośrednie porównanie.

To jest właśnie ta audiofilską papka, czyli działanie bez ładu i składu, przypadkowe i bez planu.

Ktoś napisał powiedział, że zasilanie w tym urządzeniu jest do kitu, że trzeba powymieniać połowę elementów, a ty w sposób nie przemyślany przystąpiłeś do działania i spodziewasz się cudów?

Cudów nie będzie.

Niestety ty też 😄

Daj sobie już spokój ,nie poniżaj się.

19 godzin temu, bum1234 napisał:

brawo!

na wrażeniu niestety się kończy i reszta to konsekwencja tego faktu.

Jaki konwersentant ,taka odpowiedź.

11 godzin temu, marcinmarcin napisał:

Dym 😀

To zwykły troll mający problem .

10 godzin temu, pantagruel napisał:

To wszystko prawda. Ja jednak na radyjku wychowany. Muzyczna poczta UKF, audycje Kaczkowskiego i najnowsze płyty, które nagrywałem na szpulowca zk coś tam a potem to i damę pik, itd. Co innego wierzyć w to co tam gadają. To boli. Poza tym, mam sentyment do radia. Pracowałem w wałbrzyskim studio PR Wrocław, prowadziłem audycje. Była magia. Tu gadasz, a tam cię słyszą. Były dobre czasy. Muze puszczało się z kaseciaka i odtwarzacza Revoxa, za które teraaz wielu by się dało pociąć, eh...

Kaczkowski,Beksiński,Kordowicz,Man-na takim radio też się wychowywałem
To to tak.
Dziś już nie ma takiego radia,którego sie po nocach słuchało i czekało tydzień na nową audycję...

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Beksiński preferowal Marylion ,a ja wtedy jakoś nie bardzo. Miałem zmarnowany wieczór.  Dopiero w latach 90 tych mnie wciągnęła ta muzyka , ale też nie trwalo to dlugo. Natomiast Kaczkowski to było to co lubiłem.

3 godziny temu, xajas napisał:

Dlaczego?

Nieprawda
@ASURA ma takie kable,które poprawiają obraz w telewizorze

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

9 minut temu, NRK napisał:

I odzyskują energię.🤣🤣🤣

Ale to chyba tylko z czajnika elektrycznego...

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

23 minutes ago, Pseudodrummer said:

Nieprawda
@ASURA ma takie kable,które poprawiają obraz w telewizorze

Ciiiiiiiii......

To jest tak tajna technologia, że autor nie pozwala na żadne testy ....

22 minuty temu, NRK napisał:

I odzyskują energię.🤣🤣🤣

Znaczy się energia odnawialna? Zielona? 

Trzeba zgłosić kolegę do nagrody Mini Nobla 😁

2 minuty temu, Kostucha napisał:

Zielona

Chyba coś było związane z zielenią.

Trawa rosła szybciej, czy coś takiego.🙈🙈🙈🤣🤣

3 minuty temu, NRK napisał:

Chyba coś było związane z zielenią.

Trawa rosła szybciej, czy coś takiego.🙈🙈🙈🤣🤣

To chyba o jakiś nawóz chodzi? Jeśli od mućki to metan. Jeszcze groźniejszy niż CO2 dla naszej płaskiej ziemi 😨

2 minuty temu, Kostucha napisał:

To chyba o jakiś nawóz chodzi? Jeśli od mućki to metan. Jeszcze groźniejszy niż CO2 dla naszej płaskiej ziemi 😨

No w ogóle,bo metan i co2 sa cięższe od powietrza,jakby ziemia była kulista,to by wszystko od nas spłyneło do chinczyków i po kłopocie,a tak to zostaje i stwarza nieustające zagrożenie.

Jakich kabelków używacie do okablowania wewnętrznego - zasilające i sygnałowe? Pytanie do osób, które bawią się w DIY i skladają sobie różne projekty typu DAC czy wzmacniacz.

Tak sobie myślę, że jak ktoś za gówniarza dostał wp***dol kablem, to uraz i trauma siedzą w człowieku do końca życia. 

Wyraźnie napisałem, pytanie skierowane do osób, które bawią się w DIY a nie do pyskaczy szukających zaczepki.

Edytowane przez Wito76
14 minutes ago, Wito76 said:

Tak sobie myślę, że jak ktoś za gówniarza dostał wp***dol kablem, to uraz i trauma siedzą w człowieku do końca życia. 

Wyraźnie napisałem, pytanie skierowane do osób, które bawią się w DIY a nie do pyskaczy szukających zaczepki.

Bardzo wysoki poziom wypowiedzi - prosimy o więcej.

Just now, Wito76 said:

Pod ręką mam coś ciekawszego niż kable.

Brawo! Kolejna wypowiedz na temat.

Ustosunkowałem się do poprzedniej wypowiedzi na adekwatnym poziomie. A tymczasem wróćmy do mojego zapytania. Potrzebuję porady a propos 3 żyłowego kabelka zasilającego w ekranie i dwużyłowego kabelka sygnałowego w ekranie. Bez audioświrstwa, projekt za około 2k więc adekwatnie do całości kabelki. Ktoś ma jakieś obserwacje, wnioski w tej materii. I grzecznie, uprzejmie proszę o nie trollowanie zapytania i powstrzymanie się od idiotycznych odpowiedzi.

Wituś, naprawdę nie ma to żadnego znaczenia. Zaobserwuj to sobie.

To bardzo proste. Będziesz miał spokój na całe życie. Popatrz ile czasu marnujesz na bzdury. Czasu, który mógłbyś poświęcić na co innego. Poszerzanie edukacji muzycznej na przykład. W końcu przecież oto w tym wszystkim chodzi.

A jeśli już  jesteś sprzętofilem - nie ma się o co obrażać, są takie przypadki - to są znacznie bardziej ciekawe rzeczy niż kawałek drutu - serio 😄

4 minuty temu, bum1234 napisał:

Popatrz ile czasu marnujesz na bzdury. Czasu, który mógłbyś poświęcić na co innego.

Ciebie nikt nie przebije... 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

23 minuty temu, Wito76 napisał:

Ustosunkowałem się do poprzedniej wypowiedzi na adekwatnym poziomie. A tymczasem wróćmy do mojego zapytania. Potrzebuję porady a propos 3 żyłowego kabelka zasilającego w ekranie i dwużyłowego kabelka sygnałowego w ekranie. Bez audioświrstwa, projekt za około 2k więc adekwatnie do całości kabelki. Ktoś ma jakieś obserwacje, wnioski w tej materii. I grzecznie, uprzejmie proszę o nie trollowanie zapytania i powstrzymanie się od idiotycznych odpowiedzi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tu jest duzo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

11 minut temu, bum1234 napisał:

Wituś, naprawdę nie ma to żadnego znaczenia. Zaobserwuj to sobie.

Tak się składa, że mam pewne obserwacje i doświadczenia w tej materii. "Nie ma znaczenia" zazwyczaj piszą osoby, które nigdy nie zadały sobie trudu doświadczeń. Z akcentem na słowo "zazwyczaj". Są osoby co rzeczywiście nie słyszą różnicy i spoko, umrą zdrowsi. Ja natomiast słyszę i chcę spać spokojnie. Szanujmy swoje poglądy.

• Pokaż nowe odpowiedzi