Skocz do zawartości
IGNORED

Gdybym był bogaty....jaba dibi dibi da..

fadeover

Rekomendowane odpowiedzi

Buszując po zagranicznych stronach audiofilskich naoglądałem się różnych zestawów, aż oczy bolą. I od pewnego momentu zacząłem zadawać

sobie pytanie. Gdybym był bogaty to kupiłbym sobie.....itd.

Wątek ten otwieram dla Waszych - Panowie sugestii.

Byłbym wdzięczny za podzielenie się Waszymi marzeniami.

Pzdr.

https://www.audiostereo.pl/topic/1648-gdybym-by%C5%82-bogatyjaba-dibi-dibi-da/

Gryphon Antileon razy dwa

Przedwzmacniacz Gryphona im odpowiadający

Kolumny Dunlavy 6

Kable VdH The First Ultimate - do kolumn

transport i C/A dcs Purcell

i najważniejsze: 1000 wybranych płyty za darmo

:-)

a ja przede wszystkim skleciłbym porządne studio nagraniowe, gdzie realizacje byłyby robione pod audiofili a nie pod boomboxy.

co do sprzętu do domu - to nie mam az takich wymagan jak Wy,,, tak po 20-25 kPLN na: CD, gramofon, preamp, koncowki mocy, i 50kPLN na kolumny i kabelki w zupełności by mnie usatysfakcjonowało :-)))

no jeszcze te 1000 wybranych plyt to max szczescia :-)))

A ja bym sobie wywalił taki zestaw jaki grał w jednaj z galerii na ostatnim Audio Show - Monobloki i przedwzmacniacz BAT-a, Amati Homage, kable fadela i zamiast Marantza dał bym Linna CD12. Tylko dom jakiś musiałbym zbudować:-)

Jak bym mial kasy w brod, to bym ....

testowal, testowal, testowal

bo ja uwielbiam eksperymenty.

Wreszcie moglbym to robic pelna geba.

Sluchac, sluchac, sluchac ....

wciaz czegos innego.

Poezja.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Panowie, po co wam sprzęt, jak będziecie bogaci? Nie lepiej wybudować salę koncertową i zamawiać ulubionych wykonawców? Juz to sobie wyobrażam: do kolacji gra mi Patricia Barber, a popołudniową drzemkę umila Pat Metheny Trio. Przed zaśnięciem - Shirley Horn. A rano w mojej sypialni stoi zamiast budzika Marcus Miller i wywala takie riffy, że ściany się trzęsą.

a w środku zimy zamówię orkiestrę i chór festiwalowy z Bayreuth :-) no i jakiegoś wybitnego dyrygenta - na to chyba stać kilka osób w tym kraju a one takie rzeczy mają głęboko w poważaniu. Zresztą Bayreuth istnieje tylko w lecie.

:-(

I dobrych koncertów ci u nas nie ma.

>przez "bedo"

A powiedzial ktos niedawno ze "audiofile to smutasy".

Ta grupa jest najlepsza, jesli chodzi o "smiech do rozpuku".

Pozdrawiam.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

• Redaktorzy

Z Bayereuth w zimie swietny pomysl. Chlopaki beda mieli robote nie tylko latem, a ty przyjemnosc. Bedziesz tez mogl zapraszac znajomych na muzyczne, uwazasz, wieczorki, ha!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.