Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz za 3 tys

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam używanej integry w budżecie ok 3 tyś zł

nie musi mieć dużej mocy - wystarczy 30W przy 8ohm jeśli więcej to tylko lepiej 

musi natomiast grać przestrzennie (to priorytet), równo (zwłaszcza na samej górze) i neutralnie bez podgrzewania ale i bez utraty barwy. Bas nie jest istotny bo będzie subwoofer

miałem do tej pory Hegla H70 wiec fajnie jakby to był krok do przodu 

prośba o propozycje

https://www.audiostereo.pl/topic/164952-wzmacniacz-za-3-tys/

Cześć, z nówek też znajdzie się trochę ciekawych opcji, które warto rozważyć 🙂 Na pewno zaliczyłbym do nich Cyrusa One oraz Audiolaba 6000A, który obecnie jest w świetnej cenie. Oba minimalnie ocieplone, ale z fajną przestrzenią jak na ten budżet. Barwy też na pewno nie tracą 🙂 Do nich dopisałbym AXR100, chociaż nie wiem, czy jego góra będzie dla Ciebie równa. Za każdym razem jak słyszę to określenie, to znaczy ono coś innego. 

Z innych, wartych rozważenia opcji znajdziesz Quad Vena II, nie ma moim zdaniem aż tak dobrej sceny, ale ma najlepszą barwę i naturalne brzmienie. 

W razie czego zapraszamy do kontaktu, na odsłuchy i indywidualne wyceny 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jeśli nie potrzebujesz więcej niż jednego wejścia to spróbuj SMSL A1. Nówka za 2,5K zł. Klasa A. Jakość brzmienia poza zasięgiem każdego używanego wzmacniacza w cenie 3k. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

13 minut temu, Piopio napisał:

Jeśli nie potrzebujesz więcej niż jednego wejścia to spróbuj SMSL A1. Nówka za 2,5K zł. Klasa A. Jakość brzmienia poza zasięgiem każdego używanego wzmacniacza w cenie 3k. 

no musze przyznać że ciekawa konstrukcja - klasy A od chinczyków się nie spodziewałem w zalewie klasy D

dość mała moc 10W - pytanie czy uciągnie 6ohm monitory 

44 minuty temu, suxon napisał:

pytanie czy uciągnie 6ohm monitory 

Zależy jaka efektywność.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

30 minut temu, suxon napisał:

niezbyt wygórowana bo 86db ale OZ 

Nie uciągnie. 

Audiolab 8300 to dobry kierunek. Creek też.

8300A jest nastawiony na bardziej techniczne granie niż 6000A. Oba to bardzo dobre wzmacniacze i powinny sobie poradzić, ale wiadomo — odsłuch to podstawa. 🙂 

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Kolego @suxon, a jakie kolumny ma napędzać wzmacniacz? 

Tak na marginesie. Patrzac racjonalnie to trudno spodziewać sie kroku do przodu jesli chcesz kupić wzmacniacz mniej wiecej tej samej klasy co hegel h70. Bo chyba gdzieś około 3k kosztuje ten hegel na olxach? 

4 minuty temu, seba3002 napisał:

Kolego @suxon, a jakie kolumny ma napędzać wzmacniacz? 

Tak na marginesie. Patrzac racjonalnie to trudno spodziewać sie kroku do przodu jesli chcesz kupić wzmacniacz mniej wiecej tej samej klasy co hegel h70. Bo chyba gdzieś około 3k kosztuje ten hegel na olxach? 

Grac bedzie z monitorami diy w obudowie zamknietej

Za 3k mozna chyba juz nawet h80 kupić ale nie chce Hegla

Chce po prostu rowno grajacy wzmacniacz bez dodatkow z lepsza niz hegel przestrzenia i swoboda grania

W dniu 28.09.2023 o 15:43, suxon napisał:

niezbyt wygórowana bo 86db ale OZ 

Obudowa zamknięta to świetny i wielobarwny bas ale potrzebuje prądu...tak jak to napisał Kolega powyżej.

De gustibus non est disputandum

41 minut temu, Yankes napisał:

Obudowa zamknięta to świetny i wielobarwny bas ale potrzebuje prądu...tak jak to napisał Kolega powyżej.

To prawda nie ma za bardzo zejscia ale jest naprawde super barwny i szybki. Plus mniejsze problemy z akustyka 🙂

Jeśli z kolei przestrzeń i przejrzystość jest priorytetem, to połączenie dwóch

klocków może być słabym pomysłem, bo swoje jeszcze zepsują kable.

Ciekawe, jaki tam zainstalowałeś woofer ... Tonsil ?, że nie zapodajesz 😉 

A swoją drogą takie modele Creek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

to i niedrogie i powinny spełnić a jest też kilka na olx, więc jest

w czym wybierać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez audioburak
literówki

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Godzinę temu, audioburak napisał:

Jeśli z kolei przestrzeń i przejrzystość jest priorytetem, to połączenie dwóch

klocków może być słabym pomysłem, bo swoje jeszcze zepsują kable.

Ciekawe, jaki tam zainstalowałeś woofer ... Tonsil ?, że nie zapodajesz 😉 

A swoją drogą takie modele Creek:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to i niedrogie i powinny spełnić a jest też kilka na olx, więc jest

w czym wybierać.

Dzieki za typy wlasnie najblizej mi do creeka ale evo 50a

Monitorki prezentuja naprawde spoko poziom. Mysle ze w salonie ponizej 6k nic lepszego nie kupię

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pytałem z ciekawości, bo sam mam monitorki DIY, ale BR.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Brzmienie 8300 a 6000a jest zgoła odmienne.

6000a jest cieplej i przyjemniej grającym wzmacniaczem ale jest dużo słabszy I to czuć. Jeśli twoje kolumny są wymagające względem wzmacniacza to szukałbym jednak czegoś innego.

Końcówka 651w fajna sprawa. Bardziej techniczne brzmienie coś jak 8300 audiolaba. Tego szukasz?

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Brzmienie 8300 a 6000a jest zgoła odmienne.

6000a jest cieplej i przyjemniej grającym wzmacniaczem ale jest dużo słabszy I to czuć. Jeśli twoje kolumny są wymagające względem wzmacniacza to szukałbym jednak czegoś innego.

Końcówka 651w fajna sprawa. Bardziej techniczne brzmienie coś jak 8300 audiolaba. Tego szukasz?

tak, dzięki wielkie za odpowiedz 

myślę o zestawie 651W plus 851D

2 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Nie upolujesz 851w? 🙂

651W ma świetne pomiary - prawie tak dobre jak AHB2 (jeden z najlepiej pomirzonych wzmaków) no i kosztuje wyraźnie mniej niż 851W 🙂

wtedy zostanie mi wiecej na DAC/PREAMP bo ok 3,5k a za to mozna juz cos porządnego kupić 

co myslisz? 

4 minuty temu, suxon napisał:

651W ma świetne pomiary - prawie tak dobre jak AHB2 (jeden z najlepiej pomirzonych wzmaków) no i kosztuje wyraźnie mniej niż 851W 🙂

wtedy zostanie mi wiecej na DAC/PREAMP bo ok 3,5k a za to mozna juz cos porządnego kupić 

co myslisz? 

Myślę że nie patrzę na pomiary. 

Nie pamiętam i chyba nigdy nie zestawiałem obok 651 i 851w. 

Nie jest powiedziane że niższy/starszy to gorszy 🙂

więc jeśli dźwiękowo pasuje to super i pomysł dobry. 

22 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Myślę że nie patrzę na pomiary. 

Nie pamiętam i chyba nigdy nie zestawiałem obok 651 i 851w. 

Nie jest powiedziane że niższy/starszy to gorszy 🙂

więc jeśli dźwiękowo pasuje to super i pomysł dobry. 

dzięki a poleciłbyś jakiś dac z regulacją głośności do tej końcówki w okolicy 3-4k?

Nic lepszego nie kupisz w założonej kwocie...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Znajdzie się trochę opcji 😉 Zwróciłbym uwagę na Cyrus Pre2 DAC, NuPrime DAC-8, Audiolab M-DAC +, a także Toppinga D70 Pro i EverSolo DAC-Z8 🙂 W razie czego zapraszamy do kontaktu. 

2 godziny temu, suxon napisał:

dzięki a poleciłbyś jakiś dac z regulacją głośności do tej końcówki w okolicy 3-4k?

851w 🙂

albo od razu że streamerem cxn

W dniu 28.09.2023 o 15:00, suxon napisał:

nie 6ohm monitory 

Jaki to model?

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell