Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz "Slim" do 10k pln

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Ghotti napisał:

Zaraz bym musiał Elaci zmieniać bo najtańsze by były 😂

To w przyszłości 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

41 minut temu, Ghotti napisał:

Wiedziałem ze tak będzie 😂 dołóż 3k będzie 10% lepszy dźwięk 😂

Jak na taką poprawe jakości ro warto. Może nie?!

Dobra 🙂 męska decyzja 😄 nie będę się teraz bawil w eversolo, cxn v2 czy gustarda r26 (znalazłem za 7500 😉 ) po prostu kupię używkę bluesound node (ktoś poleci którą wersj? 2? 2i? 3?) lub coś podobnego (tylko co?) co łatwo sprzedać z czasem, co ma wbudowanego tidala 🙂 

Na razie chce sprawdzić jak często będę tego używał 😉

Caspian m2 + Elac FS217 + coś ... Podpiąć bym chciał to też do TV po hdmi earc/optyk? (lg oled 65 c2 o ile ma to znaczenie) jak to "najwygodniej" pospinać i najwygodniej uruchamiać?

tak wiem mieszam 😄 ale niech na razie tak będzie, będę potrzebował zrobię upgrade zimą 😉

Mieszasz katastrofalnie

Jak chcesz podlaczyc TV jesli Caspian nie ma zadnych wejsc cyfrowych//HDMI?

Czy to jest naprawde taki problem spojrzec na „plecy“ takiego ustrojstwa i zastanowic sie gdzie co pdlacze?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

@Piopio @Q21 @xajas @Piotr Sonido @Adam 38 ? 🙂

Teraz, xajas napisał:

Mieszasz katastrofalnie

Jak chcesz podlaczyc TV jesli Caspian nie ma zadnych wejsc cyfrowych//HDMI?

przez streamer ?

24 minuty temu, Ghotti napisał:

kupię używkę bluesound node

Dlaczego chcesz popsuć swój system ? To najgorsze rozwiązanie. Po co kupowałeś dobry wzmacniacz jak chcesz to popsuć źródłem ?

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

1 minutę temu, Piopio napisał:

Dlaczego chcesz popsuć swój system ? To najgorsze rozwiązanie. 

dlaczego? 🙂 chce "budżetowo" sprawdzić czy w ogóle będę słuchał muzyki ... jak będę 😉 to sobie zmienię zimą na coś lepszego. Chce sprawdzić akustykę i czy w ogóle moje Elac działają 😄 z 2 lata nie były używane 😉

Edytowane przez Ghotti
1 minutę temu, xajas napisał:

Ahh, OK,

Ukryta Zawartość

🙂 ale z tego co widzę to bluesound 2 ma Optical OUT a nie IN? czyli dupa?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Ghotti
13 minut temu, Ghotti napisał:

przez streamer ?

Jak najbardziej możesz podpiąć przez Bluesounda, któryś miał nawet eARC. DMP-A6 oraz CXN V2 też posiadają wejścia cyfrowe, ale pewnie zagrają zauważalnie lepiej. Zachęcam też do obejrzenia naszego filmu o EverSolo. Natywny Apple Music to moim zdaniem ogromna zaleta.

Edytowane przez Q21

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Teraz, Ghotti napisał:

🙂 ale z tego co widzę to bluesound 2 na Optical OUT a nie IN? czyli dupa?

ma in i out

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

18 minut temu, Ghotti napisał:

🙂 ale z tego co widzę to bluesound 2 na Optical OUT a nie IN? czyli dupa?

Wiim  Mini Pro Plus

Masz wejście OPT i będzie budżetowo. 

17 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

ma in i out

hmmm patrząc na tylko optic out, niby obok jest optic in napis, ale to jest wejscie jack?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 minut temu, Ghotti napisał:

hmmm patrząc na tylko optic out, niby obok jest optic in napis, ale to jest wejscie jack?

Zrzut ekranu 2023-10-13 111943.png

to jest wejście dwufunkcyjne, w zestawie jest przejściówka, aby podłączyć "zwykły" optyk. No a w najnowszym Node jest HDMI ARC

Edytowane przez Top Hi-Fi & Video Design

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

1 minutę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

to jest wejście dwufunkcyjne, w zestawie jest przejściówka, aby podłączyć "zwykły" optyk

dziękuję za wyjaśnienie, lub po prostu kupić kabel optyk/jack ?

Edytowane przez Ghotti
W dniu 12.10.2023 o 10:19, essewissa napisał:

a teraz zobacz jak  w tym samym Audio wypada PM8006, jak jest zbudowany w środku, jakie ma komponenty.

Wolę caspiana.

W dniu 11.10.2023 o 20:57, Ghotti napisał:

Zmieniając temat 😂 jakis kabel zasilający do caspiana? Nie za jakieś miliony 😉 

Pisałem w innym temacie akurat jestem zwolennikiem kabli także zasilających ale na caspanie różnicy nie odczułem.

W dniu 13.10.2023 o 10:48, Ghotti napisał:

przez streamer ?

No zależy jaki będzie 

Cxn ma dac ale go odrzuciłeś?

Ale nowy node też ma.

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Wolę caspiana.

Pisałem w innym temacie akurat jestem zwolennikiem kabli także zasilających ale na caspanie różnicy nie odczułem.

No zależy jaki będzie 

Cxn ma dac ale go odrzuciłeś?

Ale nowy node też ma.

Eversolo jest na promo za 3500.

nadal myśle czy iść „grubo” kupić tego gustarda czy np node używkę. Po prostu sprawdzić jak często będę używam zestawu, jaka jest akustyka. Wtedy robić zmiany głośników i/lub streamera 🙂 

truuuudneeee sprawyyyyy

1 godzinę temu, Ghotti napisał:

Eversolo jest na promo za 3500.

nadal myśle czy iść „grubo” kupić tego gustarda czy np node używkę. Po prostu sprawdzić jak często będę używam zestawu, jaka jest akustyka. Wtedy robić zmiany głośników i/lub streamera 🙂 

truuuudneeee sprawyyyyy

Gustarda możesz sprawdzić czy to zakup w ciemno? Wypożycz sobie cxn i node i zobacz

Kolejne pytanie 😂 lepiej rozdzielić transport i DAC np? Jakis tani transport (nie wiem co) + dac oddzielnie np RME ADI-2 DAC FS

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

59 minut temu, Ghotti napisał:

Kolejne pytanie 😂 lepiej rozdzielić transport i DAC np? Jakis tani transport (nie wiem co) + dac oddzielnie np RME ADI-2 DAC FS

Ukryta Zawartość

Gustard R26 załatwi Ci ten problem. Żaden zestaw transport + CD nie zagra Ci lepiej od Gustarda. A kasa podobna. 

Ukryta Zawartość

7 minut temu, Piopio napisał:

Gustard R26 załatwi Ci ten problem. Żaden zestaw transport + CD nie zagra Ci lepiej od Gustarda. A kasa podobna. 

Ciężko wypozyczyc aby porównać nawet gustarda 🙂 znalazłem w Krakowie za 7500 można tez ściągnąć z de za 7150

12 minut temu, Piopio napisał:

Jesteś pewien?

Bo nie napisałeś słowa kluczowego " w tej cenie".

Słyszałeś już wszystkie transporty?  np. Esoterica, DCS, i inne tej klasy ?

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

1 minutę temu, sir.jax napisał:

Bo nie napisałeś słowa kluczowego " w tej cenie".

Ale napisałem "a kasa podobna". Więc domyślnie ograniczyłem zakres cenowy do ceny Gustarda.

7 minut temu, Ghotti napisał:

Ciężko wypozyczyc aby porównać nawet gustarda 🙂 znalazłem w Krakowie za 7500 można tez ściągnąć z de za 7150

Ponegocjuj z 4HiFi.

16 godzin temu, Piopio napisał:

Ale napisałem "a kasa podobna". Więc domyślnie ograniczyłem zakres cenowy do ceny Gustarda.

Ponegocjuj z 4HiFi.

8k u nich, mam za 7500 lub z DE za 7200 ~~ ale jak  pisałem. Wezmę na razie taniego używanego bluesound node i sprawdzę akustykę. Poza tym zobaczyłem że mam rozwaloną jedną membranę i muszę zamówić oryginalny głośnik .... o ile się jeszcze da. Już napisałem do audio klanu zobaczę co odpiszą.

Jak oddam je do naprawy do jakiegos lokalnego punktu audio na przelutowanie tylko głosnika to mi tego nie spierdzielą? 😄 😄 😄

Jak kupisz cały głośnik to tam nie ma nic do lutowania. Wyjmujesz wpinasz i wkładasz. Napisz też do producenta. 

Model to solidny transport. Do tego dobry dać jak qutest albo denafrips i jest dobrze. 

• Pokaż nowe odpowiedzi