Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki DAC po Gustard R26 R2R

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Piopio napisał:

Mocno przesadzasz. U mnie nie sposób rozróżnić dwóch różnych DAC w odmiennych technologiach. To raczej dobre zasilanie robi robotę.

Trochę uogólniasz, tak na poważnie to Fiio K11 nie można uważać za dobrego daca R2R.

Jest ok ale w swoim budżecie z dedykowanym zasilaczem do tych 1600-2000zł.

Ale w stosunku do dobrych daców R2R ten Fiio to zabawka.

Edytowane przez treinerek

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

5 minut temu, Piopio napisał:

To raczej dobre zasilanie robi robotę.

Wszystko robi robotę - u mnie Apogee na pewno gra lepiej na ULPS Tomanek, niż na fabrycznie dostarczonej wtyczce impulsowej.

Ale w sumie nie wiem, po co zainwestowałem w ULPS zamiast po prostu kupić lepszy DAC. 🙂

W Denafrips Terminator+ w sekcji zasilania trafo nawijane stopem srebro-złoto-miedź, wszystko zamknięte w osobnej kapsule w izolacji od sekcji cyfrowej.

Zrzut-ekranu-2025-01-23-212115.png

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

21 minut temu, ProjectPi napisał:

Nie ma. Tylko NOS.

Przepraszam. dezinformuję. Tak - Spring 2 miał OS/NOS a 3 tylko NOS. Co i lepiej bo ja gram wyłącznie NOS.

Teraz gram na OS bo Havana jeszcze nie wróciła z naprawy i dosłownie chory jestem 😞 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

7 minut temu, il Dottore napisał:

Przepraszam. dezinformuję. Tak - Spring 2 miał OS/NOS a 3 tylko NOS. Co i lepiej bo ja gram wyłącznie NOS.

A sie kucil, chociaż nie stał.

Nie jestem fanem NOS bo ultrasoniczne i intermodulacyjne, ale na słuchawkach się godzę. Z zewnetrznym OS mimo to sprawdzę kiedyś w wolnej chwili.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

2 godziny temu, treinerek napisał:

Ale w stosunku do dobrych daców R2R ten Fiio to zabawka.

Możliwe. Zobaczymy w bezpośrednim porównaniu. 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gdyby ktoś chciał spróbować jak smakuje współczesne R2R z dobrej firmy (Musican to są inżynierowie z Denafrips) nie wydając przy tym fortuny to Bracia Węgrzy mają ich najtańszy DAC w cenie dobrego kabelka: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, treinerek napisał:

Trochę uogólniasz, tak na poważnie to Fiio K11 nie można uważać za dobrego daca R2R.

" W tym roku jednym z moich hitów był FiiO K11 R2R, który jest świetnym sposobem, aby każdy mógł się zarazić. Podoba mi się realizm, jaki oferuje większość implementacji R2R i nie przeszkadza mi lekkie uderzenie w ogólne kwestie techniczne. Dla mnie R2R brzmi bardziej jak muzyka niż większość implementacji ESS i AKM, na jakie trafiam obecnie."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

30 minut temu, Piopio napisał:

W tym roku jednym z moich hitów był FiiO K11 R2R, który jest świetnym sposobem, aby każdy mógł się zarazić.

Na entry na pewno OK.

7 minut temu, il Dottore napisał:

Na entry na pewno OK.

Pytanie czy droższy DAC R2R zagra u mnie zauważalnie lepiej ... 

Jestem zdecydowany na Cyana do tego w przyszłości dokupiłbym mu Holo Red żeby połączyć to po I2S i myślę że temat audio streamingu miałbym na jakiś czas z głowy 😉

Edytowane przez Tal

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

4 godziny temu, Tal napisał:

Jestem zdecydowany na Cyana

Pamiętaj, że nie ma on fizycznego przełącznika źródeł. Jak korzystasz z więcej niż jednego wejścia, to może być problem. 

16 minut temu, robo27 napisał:

Pamiętaj, że nie ma on fizycznego przełącznika źródeł. Jak korzystasz z więcej niż jednego wejścia, to może być problem. 

Jedynym moim dodatkowym źródłem jest jeszcze TV, którego nawiasem mówiąc bardzo rzadko włączam, ale tak zdaję sobie sprawę z tego spartańskiego rozwiązania w Cyan i jedynie jakość brzmienia myślę, że zrekompensuje mi tę niedogodność.

W dniu 22.01.2025 o 20:31, il Dottore napisał:

Klasa grania wysoka fhui ale nie wiem w sumie, po co to żyje. Ani morderczej precyzji Denafrips, ani ujmującej muzykalności Holo Audio.

Nie powiedziałbym ani-ani. Powiedziałbym że ma cechy z jednego i drugiego.

Dla tych słuchaczy którzy nie potrzebują tak jednoznacznie spolaryzowanego brzmienia DAC, tylko szukają czegoś co łączy te światy.

Polecam posłuchać r2r z epoki, ja mam parasound dac 1000, bardzo dobre granie, z drogimi chińczykami nie porównywałem ale taki Ares to nie ta półka 

dobre są tez przetworniki marki Schiit, miałem bifrosta multibit mk1

12 godzin temu, Tal napisał:

Jestem zdecydowany na Cyana do tego w przyszłości dokupiłbym mu Holo Red żeby połączyć to po I2S i myślę że temat audio streamingu miałbym na jakiś czas z głowy 😉

A na przykład Topping Centaurus z modulami R2R od Holo Audio?

12 minut temu, ProjectPi napisał:

A na przykład Topping Centaurus z modulami R2R od Holo Audio?

Muszę przyznać, że zaprojektowany jest imponująco, ale kurczę to tylko Topping. Nie mam coś przekonania do tych chińskich produktów więc nie wiem, czy chciałbym mieć Toppinga.

W dniu 23.01.2025 o 12:47, rafa napisał:

To jak z czerwonym Seicento

Akurat Seicento Fire było żółte. 😁

W dniu 23.01.2025 o 12:47, rafa napisał:

To jak z czerwonym Seicento

Akurat Seicento Fire było żółte. 😁

Dzień bez muzyki dniem straconym.

10 minut temu, Ghotti napisał:

Jak Lumin, Gustard, Eversolo, Denafrips etc…

Większość audio, w którym coś się dzieje, to Chiny teraz.

ok, panowie Holo to też Chiny, ale jednak jakoś bardziej mnie przekonuje niż Topping 🤷‍♂️

1 minutę temu, Tal napisał:

ok, panowie Holo to też Chiny, ale jednak jakoś bardziej mnie przekonuje niż Topping 🤷‍♂️

A Centaurus to kooperacja Toppinga z Holo 🙂

7 minut temu, ProjectPi napisał:

Na pewno należy zaliczyć to na duży plus i ogólnie ten Centaurus z pewnością wart jest uwagi, jednak jak tak popatrzę na fotki wnętrza Cyana to aż dech zapiera 😁 piękny montaż i architektura, dzieło sztuki 😃 przynajmniej wiem za co płacę. 

6 minut temu, Tal napisał:

Na pewno należy zaliczyć to na duży plus i ogólnie ten Centaurus z pewnością wart jest uwagi, jednak jak tak popatrzę na fotki wnętrza Cyana to aż dech zapiera 😁 piękny montaż i architektura, dzieło sztuki 😃 przynajmniej wiem za co płacę. 

Szkoda, że zaoszczędzili na zasilaniu. Bez zasilania liniowego to konstrukcja na pół gwizdka ...

7 minut temu, Piopio napisał:

Szkoda, że zaoszczędzili na zasilaniu. Bez zasilania liniowego to konstrukcja na pół gwizdka ...

Cyan posiada toroid w środku... 🤔

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tal

25 minut temu, ProjectPi napisał:

tak jak np. chinski lumin z brytyjskim audiolabem dzięki temu powstał 9000n 😉 

1 minutę temu, Tal napisał:

Cyan posiada toroid w środku... 🤔

Chodzi o Centaurusa - jak posłuchałem sampli z YT to wydaje się jassssno...

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Godzinę temu, krolewicz napisał:

Polecam posłuchać r2r z epoki, ja mam parasound dac 1000

Ooooooooooo, szanuję!

2 minuty temu, Ghotti napisał:

chinski lumin z brytyjskim audiolabem

A Audiolab jeszcze brytyjski jest? Czy tak samo brytyjski jak Jaguar?

2 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Chodzi o Centaurusa - jak posłuchałem sampli z YT to wydaje się jassssno...

W takim razie to nie moja bajka...

• Pokaż nowe odpowiedzi