Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do beyerdynamic dt 770 pro 80 ohm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, na początku zaznaczę że to mój pierwszy zakup poważnych słuchawek.

Padło na beyerdynamic dt 770 pro 80 ohm i jak pogrzebałem to ludzie polecają do nich jako wzmacniacz/dac, dragonfly Red albo Ifi Audio Zen Air Can.

Byłbym bardzo wdzięczny jakby ktoś podzielił się swoimi doświadczeniami i w miarę możliwości mi doradził:)

Co jest zrodlem?

Tego ifi na pewno bym nie bral. Ma tylko wejscia analogowe.

Tego dragona bym bral tylko wtedy, jesli zrodlem jest smartfone/ mobilne uzycie.

Ja bym bral cos takiego jak fiio 5K

Ma wszystkie wejscia i sensowne pokretlo glosnosci

Cześć, posiadasz już jakiegoś DACa? 🙂 Jeśli tak, to iFi Zen Air CAN jest fajną opcją, dobrze zgrywa się z DT770 Pro moim zdaniem. Jeśli nie masz przetwornika, to warto skupić się na urządzeniach 2w1, takich jak iFi Zen Air DAC, czy Topping DX1. Beyerdynamici lubią jednak droższe źródła, więc jeśli dałoby się dołożyć do FiiO K5 Pro, które chyba miał na myśli kolega wyżej, to moim zdaniem byłoby warto 🙂 W razie czego zapraszam do kontaktu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

@xajasSłuchawki będą na stałe podłączone do komputera i używane do montażu video i słuchania muzyki (sory zapomniałem dopisać)

@Q21 nie posiadam takowego, właśnie zastanawiałem się nad iFi Zen Air DAC, myślicie że jest sens dopłacać do fiio 5K (w sensie czy ta różnica cenowa będzie odczuwalna w jakikolwiek sposób)

.. jeśli dałoby się dołożyć do

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , które chyba miał na myśli kolega wyżej, to moim zdaniem byłoby warto

Dokladnie to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
16 minut temu, Sirdek3 napisał:

@xajasSłuchawki będą na stałe podłączone do komputera i używane do montażu video i słuchania muzyki (sory zapomniałem dopisać)

@Q21 nie posiadam takowego, właśnie zastanawiałem się nad iFi Zen Air DAC, myślicie że jest sens dopłacać do fiio 5K (w sensie czy ta różnica cenowa będzie odczuwalna w jakikolwiek sposób)

Jeden odczuje, drugi nie 😉 Moim zdaniem warto, Beyery lubią mocniejsze źródła, a Zen Air DAC bez dodatkowego zasilacza tego nie zaoferuje. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Mysle ze godna uwagi jest nie tylko jakosc brzmienia ale takze uniwersalnosc tego urzadzenia gwarantujace otwarte wszelkie opcje na przyszlosc (pre-amp, head-amp, dac, wejscia cyfrowe/analogowe)

W dniu 14.12.2023 o 10:05, Sirdek3 napisał:

Witam, na początku zaznaczę że to mój pierwszy zakup poważnych słuchawek.

Padło na beyerdynamic dt 770 pro 80 ohm i jak pogrzebałem to ludzie polecają do nich jako wzmacniacz/dac, dragonfly Red albo Ifi Audio Zen Air Can.

Byłbym bardzo wdzięczny jakby ktoś podzielił się swoimi doświadczeniami i w miarę możliwości mi doradził:)

Dragonfly RED nie jest to dobra opcja... iFi zagra lepiej i jest urządzeniem bardziej wszechstronnym. Miałem Dragonfly'e RED, BLACK i także produkty od iFi które moim zdaniem wypadają rewelacyjnie na tle konkurencji w tym przedziale cenowym

• 2 tygodnie później...

Cześć, podepnę się do posta, też jestem przed zakupem DT770 PRO 80 ohm, też zastanawiam się na wzmacniaczem do tych słuchawek. Mam też wzmacniacz technicsa SU-610, dwie kolumny pod nim grają, ma też wyjście na słuchawki. Ogarnie on te słuchawki? Nawet jeśli to jest sens na nim słuchać czy też czeka mnie szukanie DACa? Słuchawki będą podpięte pod laptopa do słuchania muzyki. Nie wiem jak ugryźć temat hah

Edytowane przez Reizess

A co tu jest do rozgryzania? Podłączasz słuchawki pod gniazda słuchawkowe i słuchasz. No chyba że jesteś audiofilem ale z tego co napisałeś to raczej nie jesteś.

10 minut temu, przmor napisał:

A co tu jest do rozgryzania? Podłączasz słuchawki pod gniazda słuchawkowe i słuchasz. No chyba że jesteś audiofilem ale z tego co napisałeś to raczej nie jesteś.

Skąd takie stwierdzenie że nie jestem?