Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego młodzież słucha na głośniku telefonu, jakichś jbl chargach albo słuchawkach BT. Za moich czasów punktem honoru było porządne stereo.

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, przmor napisał:

Ale ja się na weselach nie bawię, ja pracuję a kiedy na parkiecie jest fajna zabawa to raz że lepiej mi się pracuje a dwa efekty mojej pracy są lepsze 🙂

Byłem na weselach bez disco polo, świetna sprawa i fajna zabawa polecam 😁

To wyobraź sobie jaka zabawa byłaby z disco-polo... Ogień
Kiedyś na weselu zespół grał nieco ambitniejsza muzykę, garstka tańczących na parkiecie, nudy. Przyszedł do zespołu jakiś wujek i prosi o utwór typu "Jesteś szalona" na co zespół, że nie mogą tego zagrać bo para młoda zabroniła. Wujek uparcie prosi żeby na jego odpowiedzialność zespół jednak to zagrał co też uczynili i zaczęło się... Następnego dnia młodzi przyszli do zespołu i przyznali, że przygotowany przez nich ambitniejszy repertuar się nie sprawdził i dziękowali, że zespół za namową wujka wziął sprawy we własne ręce.

8 godzin temu, szymon1977 napisał:

Uszanuj disco-polo i nieszlachetne sposoby słuchania, bo gdyby nie artyści pokroju Martyniuka, to nie miałbyś się od kogo czuć lepszym, a gdyby eSka wszystkich muzycznie wyedukowała, to byłbyś kolejnym nikim, słuchającym tego co wszyscy. 

Może przestań pouczać, panie wszechwiedzący.

Nie mam zamiaru szanować disco polo i nic ci do tego.

32 minuty temu, jezz napisał:

Nie mam zamiaru szanować disco polo i nic ci do tego.

Jak swój brak szacunku upubliczniasz to zaczyna być m. in. nową sprawą.

33 minuty temu, jezz napisał:

Może przestań pouczać, panie wszechwiedzący.

Ja Cię tylko z błędu wyprowadzam.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

23 minuty temu, szymon1977 napisał:

Kiedyś ludzie wstydzili się disco polo tak samo jak pisu, czas do tego wrócić 🙂

11 godzin temu, szymon1977 napisał:

Czy już to zgłosiłeś?

To teraz musisz zacząć zawzięcie bronić tej wyrafinowanej muzyki.

Poza tym, ja dzielę muzykę na tę którą lubię i której nie lubię.

11 godzin temu, szymon1977 napisał:

Zatem pozwolisz, ze do twego wyprowadzania, będę miał stosunek lekceważący.

Edytowane przez jezz
51 minut temu, jezz napisał:

będę miał stosunek lekceważący.

Jak najbardziej, wszak to typowe dla miłośników jazzu.

52 minuty temu, jezz napisał:

dzielę muzykę na tę którą lubię i której nie lubię

Ja też, tylko co to ma do tematu?

23 godziny temu, szymon1977 napisał:

też, tylko co to ma do tematu?

A co z tematem wątku ma twój wpis na mój temat?

Coś ci się chyba pomyliło.

23 godziny temu, szymon1977 napisał:

Jak najbardziej, wszak to typowe dla miłośników jazzu.

Houston, mamy problem.

43 minuty temu, jezz napisał:

A co z tematem wątku ma twój wpis na mój temat?

Nie pisałem ani słowa o Tobie, a tylko komentowałem treści, które zamieszczając publicznie, dałeś mi prawo publicznie zacytować i publicznie skomentować.

W dniu 4.01.2024 o 07:59, jezz napisał:

Czy już to zgłosiłeś?

To teraz musisz zacząć zawzięcie bronić tej wyrafinowanej muzyki.

Poza tym, ja dzielę muzykę na tę którą lubię i której nie lubię.

Zatem pozwolisz, ze do twego wyprowadzania, będę miał stosunek lekceważący.

Szymuś jak zwykle swój świat. Lepiej nie wchodzić w dyskusje. 

?👈

9 godzin temu, Krak_oN napisał:

A poniżej filmik o tym czego to jeszcze dzisiejsza młodzież słucha z jakością telefoniczną  :

ok boomer

10 godzin temu, Krak_oN napisał:

A poniżej filmik o tym czego to jeszcze dzisiejsza młodzież słucha z jakością telefoniczną  :

No i? 🙄

?👈

16 godzin temu, plqwerty323 napisał:

codec ldac

LDAC robi różnicę. Ale robi też różnicę w czasie działania słuchawek. 3x szybciej wyładowuje baterie.

Coś za coś.

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość

(Konto usunięte)
7 godzin temu, il Dottore napisał:

LDAC robi różnicę. Ale robi też różnicę w czasie działania słuchawek. 3x szybciej wyładowuje baterie.

Coś za coś.

Jest sposób. Podpiąć to do fotovoltaliki.

Gość

(Konto usunięte)
21 godzin temu, Krak_oN napisał:

My dziadersi jesteśmy na "220 230 v" w dodatku na lampach. Teraz mlodzi są na prockach i bateryjni.

11 godzin temu, il Dottore napisał:

Coś za coś.

no nie do końca 3x razy bardziej np  u mnie 1,4 czy 1,5 razy szybciej się rozładowują słuchawki huawei freebuds pro 3

wogóle siedzi ktoś na tym forum z pokolenia z czy sami milenialsi i starsi ?

Pokolenie Z nie czyta for tematycznych tylko od razu wali z pytaniem na grupy FB, zadając pytania powtarzające się non-stop a jeśli ktoś odpisze żeby przeczytać instrukcję obsługi to jest to traktowane jako niegrzeczne zachowanie bo kto by się męczył z czytaniem, odpowiedź ma być tu, teraz, natychmiast !!!

5 minut temu, przmor napisał:

Pokolenie Z nie czyta for tematycznych tylko od razu wali z pytaniem na grupy FB, zadając pytania powtarzające się non-stop a jeśli ktoś odpisze żeby przeczytać instrukcję obsługi to jest to traktowane jako niegrzeczne zachowanie bo kto by się męczył z czytaniem, odpowiedź ma być tu, teraz, natychmiast !!!

jakoś ja czytam a jestem z pokolenia z  pozatym na fb siedzą raczej osoby po 30 a młodsi bardziej na discordzie

25 minut temu, plqwerty323 napisał:

jakoś ja czytam a jestem z pokolenia z  pozatym na fb siedzą raczej osoby po 30 a młodsi bardziej na discordzie

Ooo, a jakiej muzyki słuchasz? 🙂

37 minut temu, Ajothe napisał:

Ooo, a jakiej muzyki słuchasz? 🙂

przeróżna: metal , rock ,elektroniczna ,  klasyczna , world nawet ostatnio sporo  reggae słuchalem 

My dziadersi jesteśmy na "220 230 v" w dodatku na lampach. Teraz mlodzi są na prockach i bateryjni.

O o o o, kazdy mowi za siebie
Ja tez naleze do „dziadersow“, ale z konserwatywnymi, zatrzymanymi w rozwoju wyznawcami „220 230 v“ i lampek nie mam nic wspolnego. Jestem za prockami i bateryjkami i zdecydowanie „dystansuje“ sie od takich wypowiedzi
2 godziny temu, plqwerty323 napisał:

A co to discord?

wogóle siedzi ktoś na tym forum z pokolenia z czy sami milenialsi i starsi ?

Nie pozwol sie „zdemotywowac“. Ta ultrakonserwatywna „nagonka“ na gen Z i gen X to typowo Polska choroba (niestety bardzo zarazna), szczegolnie uwypuklona na tym forum. W innych krajach na innych forach nie spotykam sie z taka dyskryminacja mlodszej generacji przez „wapniakow“
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.