Skocz do zawartości
IGNORED

Listwa sieciowa - pytania i porada

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, paww napisał:

Cyt. „Źdźbło w oku bliźniego widzisz, a belki w swoim nie dostrzegasz” (MAT. 7: 3-5).

Polecam obu stronom konfliktu... jakie to szczęście być tylko obserwatorem (cola i chipsy).

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Tu nie ma żadnego konfliktu. Tu jest popis bezmyślności, wiary we własną nieomylność, buty, ignorancji itp.

Czym to skutkuje, to każdy zdrowo myślący miał okazję przekonać się w trakcie ostatnich 8 lat, podczas których u steru władzy byli ludzie, ktorzy wiedzieli lepiej. W audio jest dokładnie tak samo. Nie liczy się wiedza i umiejętności, tylko mocne łokcie i głupota.

Edytowane przez bum1234
25 minut temu, szymon1977 napisał:

Polecam obu stronom konfliktu...

...którego by nie było, gdyby nie fakt, że kilka osób (tych samych od lat) zlatuje się jak muchy do padliny do każdego wątku o kablach, listwach etc. tylko po to, by prezentować swe poglądy i wyobrażenia (niezmienne od lat) przy okazji insynuując swoim adwersarzom brak intelektu, czy, w łagodniejszej formie, brak wiedzy. 

Gdybyś miał możliwość przeczytania postów, słusznie wykasowanych przez moderację, swego "punktu odniesienia" wiedziałbyś, o czym piszę.

2 godziny temu, mood napisał:

Gdybyś miał możliwość przeczytania postów, słusznie wykasowanych przez moderację, swego "punktu odniesienia" wiedziałbyś, o czym piszę.

Gdybyś wiedział komu, co i pod jakim pretekstem... ale nie wiesz, a ja widzę posty niewykasowane choć na to zasługują.

Edytowane przez szymon1977

14 godzin temu, Mikelas76 napisał:

A ty jakis pociotek buma?

To ja też, ja też! 😂

Tylko nie "jakiś"! 🤣

Wszyscy, którzy używają rozumu w audio, jesteśmy jedną "rodziną" 😋

53 minuty temu, Adi777 napisał:

@paww Dlaczego Brennenstuhl sie nie nadaje do audio?

Nie że się nie nadaje. Gdyby nie mieć nic tzn. zwykłą listwę przeciwprzepięciową bez filtra WCz (tylko z warystorami), to Brennestuhl z filtrem jest bardzo dobry i polecam. Sam fakt, że zauważyłem pozytywny wpływ tej listwy na pracę systemu,  zachęciło mnie, że po 3 tygodniach zamówiłem drugą listwę TAGA HARMONY PF-500.

Wnioski są takie, wg mnie, że TAGA ma mocniejszą filtrację, bo dźwięk jest bardziej detaliczny, słychać zmianę praktycznie od razu i to wyraźną (tutaj naraziłem się tropicielom demonów). Z kolei Taga ma także gniazda niefiltrowane i subwoofer podłączony do tych gniazd daje krótszy i wyrazisty bas, z Brennenstuhl bas był bardziej miękki. Więc jedna i druga listwa jest dobra, dużo zależy od słuchanego repertuaru, bo np. w klasyce taki miękki i mniej natarczywy bas może być wielką zaletą.

3 godziny temu, Wito76 napisał:

"Cóż to za człowiek był - morda u niego taka oczytana". Klasyka mi się przypomina...

A jak Ci odpowiem to powiesz, że to ja zacząłem? Miłej zabawy w audio życzę.

Czytam i czytam i wystrugałem. Czy dobrze, czy źle to się okaże 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Teraz jeszcze jakieś kable zasilające i będę wiedział czy słyszę kable czy nie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
W dniu 20.01.2024 o 15:24, Lech36 napisał:

I słusznie że wkleja, bo na ASR rzadko jakieś wypowiedzi czy eksperymenty praktyczne można zakwalifikować do kategorii bajek z "mchu i paproci". 

Wiesz co no nie wiem. Nie chcę tutaj być idealistą ale sam amir dwukrotnie przy badaniach Denona przyznał iż jego pomiar był błędny i za drugim razem wyszło mu coś innego. Podobnie sytuacja miała miejsce przy którymś urządzeniu Cambridge 

A wiesz właśnie tak to działa jak piszesz w międzyczasie kilka osób zdoła przekleić informacje dalej która jest jednak błędna.

Ślepe działanie w jakimkolwiek aspekcie nie wróży niczego dobrego. Jeżeli się na czymś nie znasz i przyklejasz informacje z teoretycznie dobrych źródeł to nie powoduje że nagle jesteś ekspertem.

Zaglądam na to forum coraz rzadziej ale panowie poziom dyskusji który tutaj się prezentuje od pewnego czasu jest poniżej wszelkiej krytyki.

Nie wiem czy to kwestia moderacji czy to kwestia zatwardziałości wieloletniej użytkowania i pisania. Ale czasem mam wrażenie że jesteście się w stanie kłócić o to czy rewers jest na lewej czy prawej stronie

18 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Wiesz co no nie wiem. Nie chcę tutaj być idealistą ale sam amir dwukrotnie przy badaniach Denona przyznał iż jego pomiar był błędny i za drugim razem wyszło mu coś innego. Podobnie sytuacja miała miejsce przy którymś urządzeniu Cambridge

Ale to powyższe tylko potwierdza rzetelność tego portalu, najgorsze recenzje to takie w których popełniono błąd, czytelnicy zwrócili uwagę na taki błąd a sprostowania nie było. Znam takie przypadki z polskich recenzji, kiedyś nawet jeden taki przypadek opisywałem.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

18 hours ago, Piotr Sonido said:

Zaglądam na to forum coraz

Nie bardzo..

18 hours ago, Piotr Sonido said:

poziom dyskusji który tutaj się prezentuje od pewnego czasu jest poniżej wszelkiej krytyki.

Niestety jest to prawda. I to nie od pewnego czasu, ale od dawna.

Niektóre wątki nie powinny w ogóle powstawać. Bo są kompromitacją dla myślącego człowieka.

Cała zakładka hi-end nadaje się do kosza, ewentualnie jako źródło inspiracji dla kabaretu.

W dniu 30.01.2024 o 10:39, Lech36 napisał:

Ale to powyższe tylko potwierdza rzetelność tego portalu, najgorsze recenzje to takie w których popełniono błąd, czytelnicy zwrócili uwagę na taki błąd a sprostowania nie było. Znam takie przypadki z polskich recenzji, kiedyś nawet jeden taki przypadek opisywałem.

Ale ja nie mówię o tym tylko o wyznawcach. 

Ile ludzi zaczęło przeklejać informacje i szukać sensacji że dany produkt jest zły gorszy i tak dalej zanim pojawiła się korekta po tygodniu miesiącu czy dwóch.

Forum obserwuje w nieco mniejszy sposób ale na forum audio staram się być częściej i widzę kiedy ktoś przykleja jakieś informacje właśnie z ASR nie mając zielonego pojęcia o czym pisze.

W dniu 30.01.2024 o 11:04, bum1234 napisał:

Nie bardzo..

Nie myl.

Jak jestem tu w danym dniu to potrafię siedzieć kilka godzin i odpisać na wiele tematów ale nie zaglądam tu codziennie jak niektórzy. I nie odpisuje na tagowanie od razu. To nie jest to samo.

W dniu 30.01.2024 o 11:04, bum1234 napisał:

Niestety jest to prawda. I to nie od pewnego czasu, ale od dawna.

Niektóre wątki nie powinny w ogóle powstawać. Bo są kompromitacją dla myślącego człowieka.

Cała zakładka hi-end nadaje się do kosza, ewentualnie jako źródło inspiracji dla kabaretu.

Tam nawet nie zaglądam. 

• 2 tygodnie później...
W dniu 22.01.2024 o 17:10, kaliman2 napisał:

Czytam i czytam i wystrugałem. Czy dobrze, czy źle to się okaże 🙂

No i jakie są efekty Twojego "strugania"? Możesz podzielić się wrażeniami?

Bo ja wiem. Jakbym zajmował się tym zawodowo to pewnie by było czarne tło, zdjęcie koca z kolumn, więcej planktonu a tak dla siebie to ....

• 4 tygodnie później...

Przeleciałem te 18 stron, ale mało z nich wynika.

A wyszukiwarka pokazuje, że wątków nt temat jest więcej.

Uciekam na „listwa po taniości”, choć „po taniości” to mało precyzyjne określenie.

• Pokaż nowe odpowiedzi