Skocz do zawartości
IGNORED

Wiim Amp - rozwala system?

Rekomendowane odpowiedzi

Wejscie na mikrofon? Nie kojarze szczerze mowiac.

1 minutę temu, Tomek_waw napisał:

Na forum Wiim są przypuszczenia,że raczej będzie się to odbywało przez smartphone.

Wzglednie, byc moze, przez mikrofon pilota.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

20 minut temu, ProjectPi napisał:

Ty dodajesz mu kwalifikacje problemu sprzetowego

Po ostatnim wpisie @Tomek_waw już nie.

20 minut temu, ProjectPi napisał:

Wypowiadam sie w kwestiach, ktore mnie obchodza, co nie oznacza, ze obchodzi mnie ich omawianie z kims, kto patrzy na nie przez pryzmat "fajnosci" grania.

Pokaż mi choć jednego pasjonata, który pryzmat "fajności" brzmienia pomija 🙂

-----

33 minuty temu, Tomek_waw napisał:

Teraz wszyscy czekają na nowe funkcjonalności, które powinny wyjść na koniec stycznia czyli "room correction" i wyjście USB.

O! Rośnie konkurent dla mojego Onkyo.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

5 minut temu, szymon1977 napisał:

Pokaż mi choć jednego pasjonata, który pryzmat "fajności" brzmienia pomija 🙂

Moge pozwolic sobie na jednorazowe zapetlenie, zatem - nie obchodzi mnie to.

34 minuty temu, Tomek_waw napisał:

Na forum Wiim są przypuszczenia,że raczej będzie się to odbywało przez smartphone.

Nie jest to głupie, biorąc pod uwagę, że do telefonu można bez problemu podpiąć umika. 

nagrywamy.com

26 minut temu, ProjectPi napisał:

Moge pozwolic sobie na jednorazowe zapetlenie, zatem - nie obchodzi mnie to.

Nie obchodzi Cię bo takich nie ma, a to podważa Twoje próby wznoszenie się nad innymi w rym wątku.

-----

22 minuty temu, Gabaryton napisał:

Z taką mocą w sypialni by się chyba marnował 😉 

Power

60 Watts/channel at 8 ohms

120 Watts/channel at 4 ohms

Sugerujesz sprzedać Onkyo i B&W, a kupić Wiim i Dynaudio? Hmmm...

12 minut temu, szymon1977 napisał:

Nie obchodzi Cię bo takich nie ma, a to podważa Twoje próby wznoszenie się nad innymi w rym wątku.

To cudownie, zatem moge skupic sie na niepasjonatach, ktorzy do zagadnien spoza "fajnosci" brzmienia nie podchodza poprzez kontekst "fajnosci" brzmienia. Uprzejmie dziekowac.

19 minutes ago, szymon1977 said:

Power

60 Watts/channel at 8 ohms

120 Watts/channel at 4 ohms

Sugerujesz sprzedać Onkyo i B&W, a kupić Wiim i Dynaudio? Hmmm...

Nic nie sugeruję, ale jak Cię ciągnie, to wypożycz, posłuchaj i potem podejmij decyzję.

Wiim Amp jest duuużo mocniejszy od mojego obecnego wzmaka, pisano tu wcześniej, że napędził trudne kolumny (moje takie nie są) i choćby dlatego rozważam zamianę na Wiim Amp.

16 minut temu, Gabaryton napisał:

Nic nie sugeruję, ale jak Cię ciągnie, to wypożycz, posłuchaj i potem podejmij decyzję.

Wiim Amp jest duuużo mocniejszy od mojego obecnego wzmaka, pisano tu wcześniej, że napędził trudne kolumny (moje takie nie są) i choćby dlatego rozważam zamianę na Wiim Amp.

U mnie napedzil Martin Logan 60xt. Moze glosnosci koncertowych nie osiaga ale kontrolowal je dosyc dobrze.

nie znam się no to się wypowiem. 😃

Moim zdaniem to b. fajne urządzenie jak za te 1000+ zł i chyba warte tych pieniędzy za wzmak, streaming, pilot blutut i małą obudowę (nie cierpię wielkich kobył udających nie wiadomo co, a w których tylko hula powietrze) . Miałem przez dłuższą chwilę wzmacniacze fosi i aiyma oparte na tym samym module TPA3255 i grało to zaj..ście jak za te 200-400 zł.  Co prawda od TPA3255 wolę układ MA12070 czy nowszy MA5332, ale jest to bardzo subiektywne odczucie i być może z innymi głośnikami albo w innym pomieszczeniu bardziej podeszły by mi układy TPA. Jak ktoś akceptuje Chi-fi w klasie D to i ten Wiim Amp powinien przypaść mu do gustu.

No ale i też bez przesady - to nadal jest tania klasa D na jednym z najtańszych układów, pisanie o tym jak o ósmym cudzie świata jest lekką przesadą. Napisał to fan chińszczyzny, posiadacz loxjie a30, sabaja a30a i jeszcze paru innych budżetowych zabawek.

Bo to zaden cud swiata, ale pudelko przyjemne a i z ciekawostkami, jak aktywny monitoring wlasnych parametrow wlaczajac w to czujniki temperatury.

9 minut temu, dajrekt napisał:

nie znam się no to się wypowiem. 😃

Moim zdaniem to b. fajne urządzenie jak za te 1000+ zł i chyba warte tych pieniędzy za wzmak, streaming, pilot blutut i małą obudowę (nie cierpię wielkich kobył udających nie wiadomo co, a w których tylko hula powietrze) . Miałem przez dłuższą chwilę wzmacniacze fosi i aiyma oparte na tym samym module TPA3255 i grało to zaj..ście jak za te 200-400 zł.  Co prawda od TPA3255 wolę układ MA12070 czy nowszy MA5332, ale jest to bardzo subiektywne odczucie i być może z innymi głośnikami albo w innym pomieszczeniu bardziej podeszły by mi układy TPA. Jak ktoś akceptuje Chi-fi w klasie D to i ten Wiim Amp powinien przypaść mu do gustu.

No ale i też bez przesady - to nadal jest tania klasa D na jednym z najtańszych układów, pisanie o tym jak o ósmym cudzie świata jest lekką przesadą. Napisał to fan chińszczyzny, posiadacz loxjie a30, sabaja a30a i jeszcze paru innych budżetowych zabawek.

Nie lepiej pogonic tych kilka tanich chinczykow i kupic jedna lepsza?

7 minut temu, BlueDot napisał:

Nie lepiej pogonic tych kilka tanich chinczykow i kupic jedna lepsza?

pewno lepiej, ale na co?  WiimAmp z TPA3255 na pokładzie nie spełni kryterium " jedna lepsza".

40 minut temu, dajrekt napisał:

pewno lepiej, ale na co?  WiimAmp z TPA3255 na pokładzie nie spełni kryterium " jedna lepsza".

To zalezy za ile bys je pogonil i ile moglbys ewentualnie dodac do tego interesu.

• 1 miesiąc później...

Słuchałem - miałem u siebie pożyczony od kolegi z pracy. 

Porównywałem z NAD C338 i STX D.200. Brzmieniowo jest w środku tej stawki. Jest wyraźnie lepszy od STX'a i trochę gorszy od NAD-a. Szczególnie przy niskich poziomach głośności. 

Natomiast funkcjonalność internetowo/streamingowa przebija oba powyższe urządzenia. I to o kilka długości. Biorąc pod uwagę relację możliwości do ceny - jest to świetny sprzęt. Czy tak jak w temacie - rozwala system? Nie. Jest po prostu bardzo dobrze wyceniony jak na swoje możliwości.

Biorąc pod uwagę urządzenia w podobnym przedziale cenowym to Wiim faktycznie jest dobrze wyceniony. Jego możliwości w połączeniu z niewielkim rozmiarem zadowolą nie jednego użytkownika. W stosunku do kilku urządzeń, z którymi go testowałem wypadł całkiem dobrze. Ważnym elementem jest aplikacja do obsługi. Bardzo intuicyjna, ładnie wyglądająca szata graficzna ale najważniejsze, że działa 😄

Aplikacja to niewątpliwie największą zaleta tego produktu. Okazuje się że na drugim miejscu będzie HDMI 🙂

a na trzecim to jak gra. Gra poprawnie. 

i w tej cenie to wystarczy. Zgadzam się co do wniosku że systemu nie rozwala ale jest po prostu solidnym wyborem 

(Nie chcę w błąd wprowadzić, ale chyba nie każda wersja hdmi ma. ) - pomyliło mi się coś.

Edytowane przez szymon1977

A to WiimAmp nie ma różnych wersji? A może to o streamer chodziło? Jednak coś pokręciłem chyba.

Edytowane przez szymon1977

6 godzin temu, szymon1977 napisał:

(Nie chcę w błąd wprowadzić, ale chyba nie każda wersja hdmi ma. ) - pomyliło mi się coś.

Spoko. 

6 godzin temu, szymon1977 napisał:

A to WiimAmp nie ma różnych wersji? A może to o streamer chodziło? Jednak coś pokręciłem chyba.

Wiim Amp jest jeden 

Streamery są 3.

Czysty streamer nie posiada HDMI 

Amp posiada.

Jest wersja z piszczeniem i wersja bez piszczenia różnią się delikatnie modułami w środku Z tego co kojarzę ale na zewnątrz model AMP wygląda tak samo.

16 hours ago, Masza said:

Porównywałem z NAD C338 i STX D.200. Brzmieniowo jest w środku tej stawki. Jest wyraźnie lepszy od STX'a i trochę gorszy od NAD-a. Szczególnie przy niskich poziomach głośności. 

Dziękuję, o takie konkretne opinie mi chodziło.

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Jest wersja z piszczeniem i wersja bez piszczenia różnią się delikatnie modułami w środku Z tego co kojarzę ale na zewnątrz model AMP wygląda tak samo.

O co chodzi? 

O to, ze pewna liczba egzemplarzy, szczegolnie z poczatku produkcji, charakteryzuje sie wydawaniem dzwieku ala piszczenie przez sekcje zasilacza. Nie ma wersji z piszczeniem i wersji bez piszczenia, kolega sobie fantazjuje.

Acz sa rozne wersje sprzetowe z poprawkami i modyfikacjami, minimum 3.

5 minutes ago, ProjectPi said:

O to, ze pewna liczba egzemplarzy, szczegolnie z poczatku produkcji, charakteryzuje sie wydawaniem dzwieku ala piszczenie przez sekcje zasilacza. Nie ma wersji z piszczeniem i wersji bez piszczenia, kolega sobie fantazjuje.

Czyli trzeba poczekać jeszcze ze dwa/trzy miesiące aż Wiim upora się z chorobami wieku dziecięcego 😉

6 godzin temu, Ajothe napisał:

O co chodzi? 

Początkowe wersje miały wadę fabryczną. Wymagały wizyty w serwisie. Delikatnie piszczały.

6 godzin temu, ProjectPi napisał:

Nie fantazjuje tylko tak było. Gdzie tu fantazja?

6 godzin temu, Gabaryton napisał:

Czyli trzeba poczekać jeszcze ze dwa/trzy miesiące aż Wiim upora się z chorobami wieku dziecięcego 😉

Już się uporał. Można już kupić egzemplarze bez wady. Gorzej z kupowaniem z rynku wtórnego

10 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Początkowe wersje miały wadę fabryczną. Wymagały wizyty w serwisie. Delikatnie piszczały.

Nie wersje, a egzemplarze. Sa Ampy bez tej wady a pochodzace z rewizji PCB 2 jak i sa jednostki piszczace z PCB 4.

Nie wymagaly "wizyty w serwisie". Jesli komus ta usterka przeszkadza, Linkplay wymienia na inny egzemplarz z PCB 5.

12 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Nie fantazjuje tylko tak było. Gdzie tu fantazja?

Patrz wyzej. Nie ma wersji z piszczeniem i wersji bez piszczenia.

• Pokaż nowe odpowiedzi