Skocz do zawartości
IGNORED

dCS Debussy vs. 2023 Balanced MARK 4x PCM63P DAC vs. Audio Note DAC4 (2x PCM63K)

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, kacpero_1 napisał:

Dołączam się do pytania , ktoś zamawia ?

Może przy 2 szt będziemy mogli liczyć na jakieś lepsze ceny 

Ja zamawiam. Nie licz na upusty ani inne granty, mi nie chcieli nawet wznowić kuponu sklepu, który przez ich indolencję straciłem przy anulowaniu zamówienia. Także jest ciężko ☹️

Nie sadze. Tam da sie lepsza cene wynegocjowac jedynie bedac osobiscie. Przy duzych ilosciach, a nie dwoch.

Ja bym sie na Waszym miejscu dopytywal kazdego Chinczyka o te kosci PCM63, aby zapewnili ze dostarcza z uzywanymi „wylutami”, a nie jakieś z nowymi wyraznymi printami bez napisu Japan.

Powodzenia.

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Ja mam ten DAC

Nie zalecam kupowania po za Ali, Ali daje możliwość darmowego zwrotu do 15 dni od dostarczenia, po za tym cena jest śmiesznie niska w stosunku do konkurencji. 

Edytowane przez RCD
21 minut temu, pmcomp napisał:

Nie sadze. Tam da sie lepsza cene wynegocjowac jedynie bedac osobiscie. Przy duzych ilosciach, a nie dwoch.

Ja bym sie na Waszym miejscu dopytywal kazdego Chinczyka o te kosci PCM63, aby zapewnili ze dostarcza z uzywanymi „wylutami”, a nie jakieś z nowymi wyraznymi printami bez napisu Japan.

Powodzenia.

O widzisz, dobry pomysł 

Czyli nie ma jednego pewnego źródła ?

@RCD czy możesz podać linka u kogo zamawiałeś, z jakimi parametrami.

Jaka była całkowita cena? Jakie cło? Jaki czas oczekiwania?

Godzinę temu, pmcomp napisał:

podrabiają nowe - to i wyluty mogą podrobić - nawet łatwiej

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

56 minut temu, RCD napisał:

Ja mam ten DAC

Nie zalecam kupowania po za Ali, Ali daje możliwość darmowego zwrotu do 15 dni od dostarczenia, po za tym cena jest śmiesznie niska w stosunku do konkurencji. 

Jest eBay ale tam jest duzo drozej. Ale za to 100% pewnosci. Mialem kilka przypadkow problemów, 100% zalatwione pozytywnie.

Reklamowalem jedna rzecz na Ali i odrzucono moja reklamacje.

6 minut temu, remas00 napisał:

@RCD czy możesz podać linka u kogo zamawiałeś, z jakimi parametrami.

Jaka była całkowita cena? Jakie cło? Jaki czas oczekiwania?

Kupiłem od tego gościa, wydawał mi się najbardziej kumaty. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czas oczekiwania jakieś dwa tyg, ale w PL zatrzymany był kolejne dwa tyg, cło itp, w PL zapłaciłem VAT od ceny zakupu, cena się zmienia bo kurs USD się zmienia.

Moja wersja to wersja 5 z fitrem BB  DF1704, i kość przyjmująca dane AK4118. 

Po podłączeniu było wow ależ dzwięk, scena nieczym Lampi Big7 którego kiedyś miałem, muzykalność i średnicza niczym Reimyo Limited,  ale bas był nieokiełznany, piękny mocny jednak kontroli brakowało, wszystko ustabilizowało się po około 250-300h 

Panowi nie gwarantuje że chńczyk robi wszystkie tak samo, tam nawet pisze że mogą różnoć się od siebie, ważne żeby miał oryginalne PCM63 

2 minuty temu, pmcomp napisał:

Reklamowalem jedna rzecz na Ali i odrzucono moja reklamacje.

Ali się poprawiło, dba teraz o klientów, wczoraj siostra zwracała jakiąś rzecz za 150zł kurier DPD i po problemie

Wszędzie trzeba uwarzać na oszustów 

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

No cóż, porównanie Chińczyka z takimi tuzami audio jak Lampizator, Reimyo, Audio Note czy dCS, świadczy o dojrzałym produkcie z najwyższej półki, mającym przy tym, doskonały stosunek cena/jakość.

Trzeba skorzystać, póki cena atrakcyjna..

Chińczyk odpisał mi, że kości pcm63PK są oryginalne, japońskie z demontażu.

Ponoć 😉 tak wygląda wnętrze mojego egzemplarza. Kości PCM63P z Korei, jedna sygnowana J inne bez sygnatury. Co o tym sądzicie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Bardzo szybko dotarł, zdążyłeś przed chińskim Nowym Rokiem ( mają wolne do końca stycznia), jak pierwsze wrażenia sonicznie?

Kości jak widać to loteria, gdzie kupowałeś?

Edytowane przez Cezary_58669

Gdzie tam dotarł 🙂 Póki co dotarł do mnie tylko film z testu USB i I2S, jeszcze nie został nawet nadany. Kupowałem tu:

Ukryta Zawartość

Kości faktycznie loteria, chociaż z drugiej strony, raczej nie podróby, widać, że już wcześniej pracowały.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Anzelm

Co wygrzebią ze szrotu to pakują w DAC, wole takie jak masz, niż wyglądające na nowe a każda z takimi samymi numerami, więc luz.

Jak ktoś ma obawy niech nie kupuje, ale ja wychodzę z założenia, jest ryzyko jest zabawa. 

Gość

(Konto usunięte)

A to rozumiem, udostępnili Ci wnętrze Twojego egzemplarza. Ja też wezmę z usb, amanero oczywiście nie jest oryginalne, w każdym razie porównam do konwertera i wybiorę lepsze rozwiązanie brzmieniowe.

10 godzin temu, Anzelm napisał:

Ponoć 😉 tak wygląda wnętrze mojego egzemplarza. Kości PCM63P z Korei, jedna sygnowana J inne bez sygnatury. Co o tym sądzicie?

Ukryta Zawartość

Mi sie te kosci „podobaja”.

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 23.01.2024 o 15:18, RCD napisał:

Czas oczekiwania jakieś dwa tyg, ale w PL zatrzymany był kolejne dwa tyg, cło itp, w PL zapłaciłem VAT od ceny zakupu, cena się zmienia bo kurs USD się zmienia.

Teraz zauważyłem, płaciłeś vat a nie cło?

Cena na Ali obejmuje już vat (napisane jest na stronie), wprowadzili to ok. rok temu.

10 minut temu, Cezary_58669 napisał:

Teraz zauważyłem, płaciłeś vat a nie cło?

Cena na Ali obejmuje już vat (napisane jest na stronie), wprowadzili to ok. rok temu.

W moim przypadku chińczyk odliczył VAT, i zapłaciłem go w PL dokładnie 23% od ceny zakupu, szystko musiałem wysyłać do WER + składać pełnomocnictwo na poczcie, upierdliwe strasznie.

Gość

(Konto usunięte)

Ciekawe, można i tak. Ale rozumiem, że standardowo vat mamy w cenie. Nie wiem jak z cłem, kiedyś nie było na dac. Płaciłem tylko jakąś niedużą opłatę manipulacyjną. Zresztą z tymi sprawami też jest loteria, jak się poczyta różne przypadki.

Jak się zdecyduję na ten krok zakupu, to jednak bez chińskiego usb. Jest u nas lepsza alternatywa np. wewnętrzny konwerter uac-evo I i dwustopniowy zasilacz do cyfry od firmy Matway😉.

• 2 tygodnie później...

Na prośbę kilku osób wrzucam zdjęcia środka mojego DAC PCM63

Widać tam DF1704 przestawiony na 4x OS

Widać też AKM4118

DAC gra 24/192, a przynajmniej tyle przyjmuje i nie ma z tym problemu 

Link zewnętrzny bo na forum max 2mb

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez RCD

Teraz widzę, że na Ali za ok 300pln można kupić DF1704 i AK4118,  które mogą zastąpić odpowiednio SM5813 i CS8412, a takie chipy są w moim Parasound DAC + 4x PCM63P w wersji K. Czy ktoś może kupował te elementy żeby samodzielnie zrobić upgrade ? Są jakieś wersję napięciowe ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja sie niestety c Chinolami nie dogadałem i żaden nie dał mi 100% odpowiedzi, że AK4118 da się wstawić do AN zamiast CS8412. Jeden twierdził, że się nie da. Tak więc zostaje przy CS8414 i 24/96.

Wyżej czyli PCM24/192, DSD i DSD mój dCS Network Bridge downsampluje w locie do 24/96. Żadnej różnicy w dźwięku nie ma, sprawdzałem na DAC dCS Debussy, odpuszczam więc temat.

A jak przypuszczałem 99% Chinoli na Ali to jedynie pośrednicy, którzy tylko zamieszczają tam towar i nie mają o nim zielonego pojęcia.

33 minuty temu, carlos med napisał:

Teraz widzę, że na Ali za ok 300pln można kupić DF1704 i AK4118,  które mogą zastąpić odpowiednio SM5813 i CS8412, a takie chipy są w moim Parasound DAC + 4x PCM63P w wersji K. Czy ktoś może kupował te elementy żeby samodzielnie zrobić upgrade ? Są jakieś wersję napięciowe ?

Ukryta Zawartość

Uważaj:  

Parasound 1000/1500: https://www.ebay.com/itm/175578458029 

DF1704 i 24/96

Parasound 1100/1600: https://www.ebay.com/itm/374656693435 

DF1706 i 24/48.

Ten gość z eBaya to ogrania, sam od niego kupowałem moje upgrade'y. I chyba to on mi napisał, że się nie da w AN przy DF1704 wstawić receivera AK4118 zamiast CS8412.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

9 minut temu, pmcomp napisał:

Da się zrobić 24/96khz bo tak mi działał z tym zestawem upgrade'owym z eBay (DF1706 i CS8414).

Edytowane przez carlos med
2 minuty temu, carlos med napisał:

Da się zrobić 24/96khz bo tak mi działał z tym zestawem upgrade'owym z eBay (DF1706 i CS8414).

Popatrz, poprawiłem post i podałem linki.

I wykasuj mój cytat ze swojego posta bo jest tam mój babol.

Jak znajdziesz jakiegoś Chinola, który ci potwierdzi zamianę CS8412 na AK4118 to daj proszę znać, może się skuszę na próbę.

3 minuty temu, carlos med napisał:

W którym Parasound?

Edytowane przez pmcomp

12 minut temu, pmcomp napisał:

Popatrz, poprawiłem post i podałem linki.

I wykasuj mój cytat ze swojego posta bo jest tam mój babol.

Jak znajdziesz jakiegoś Chinola, który ci potwierdzi zamianę CS8412 na AK4118 to daj proszę znać, może się skuszę na próbę.

W którym Parasound?

1500

4 godziny temu, carlos med napisał:

Taką instrukcję jeszcze znalazłem 

Ukryta Zawartość

Jak widać na załączonym zdjęciu u mnie, zworka 2 przestawiona na on czyli 4xOS

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi