Skocz do zawartości
IGNORED

Kable z Aliexpress

Rekomendowane odpowiedzi

A ja zmieniłem te robione na te z ali, lecz poza designem różnic specjalnie nie słyszę. Czyli są OK 😄

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

13 minut temu, audioburak napisał:

A ja zmieniłem te robione na te z ali, lecz poza designem różnic specjalnie nie słyszę. Czyli są OK 😄

nie wierzę 😱

porzuciłeś swój kultowy druciar dizajn ? 🤭

Każdy by to zrobił zmieniając na przezroczystą taśmę ze srebrzanką wewnątrz i ślicznymi wtykami. Zachowując walory dźwiękowe rzecz jasna. No, ale jednak aliex, co może być dla wielu nie do zaakceptowania 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Godzinę temu, audioburak napisał:

Każdy by to zrobił zmieniając na przezroczystą taśmę ze srebrzanką wewnątrz i ślicznymi wtykami. Zachowując walory dźwiękowe rzecz jasna. No, ale jednak aliex, co może być dla wielu nie do zaakceptowania 

Mam też ten kabel z ali ale grałem na nim tylko trochę, ponieważ jest ciut za krótki. Jak będę zmieniał miejsce odsłuchu to wrócę do niego.

Edytowane przez Bukaj

Ciekawe, czy zaakceptujesz ten chudy przekrój - to tylko 1,4 mm2 a ja go jeszcze zmniejszyłem. 

6 godzin temu, audioburak napisał:

Ciekawe, czy zaakceptujesz ten chudy przekrój - to tylko 1,4 mm2 a ja go jeszcze zmniejszyłem. 

Podoba mi się jego brzmienie. Słychać drobne smaczki takie jak np. mlaskanie.

Moim zdaniem jest idealnie skomponowany nie ujął bym ani nie dodał więcej drutów.

W sensie pod moje kolumny i wzmacniacz 😉

9 godzin temu, audioburak napisał:

możesz podlinkować jaką taśmę posiadasz ?

Z żalem, ale nie. Jestem tylko z telefonem a do tego z kiepskim zasięgiem. Jak nie masz parcia, to za parę dni. Może dwa - trzy. 

Nie mogę skopiować linku, ale jak zapodasz: nordost white draws, to wyskoczy też taśma z niby węglowymi wtykami i raczej podobnych nie ma. 

Godzinę temu, audioburak napisał:

Z żalem, ale nie. Jestem tylko z telefonem a do tego z kiepskim zasięgiem. Jak nie masz parcia, to za parę dni. Może dwa - trzy. 

po prostu jestem ciekawy 😏

możliwe, że mam podobne/takie same

ok, zaraz zobaczę co mi wyskoczy

takie jak poniżej ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Zbi_Rek

Dokładnie te, ale zmniejszyłem je do przekroju 0,8 mm2 i jest OK. 

Co kto lubi. 

2 godziny temu, Zbi_Rek napisał:

linki do żródeł tego info mógłbyś załączyć ?

Mógłbym. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

10 godzin temu, audioburak napisał:

Nie mogę skopiować linku, ale jak zapodasz: nordost white draws, to wyskoczy też taśma z niby węglowymi wtykami i raczej podobnych nie ma. 

Ale to nie nordost jest 🙂

Chyba nikt nie liczył że kable audio tam sprzedawane to import drogiej między najwyższej próby. 

4 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Ale to nie nordost jest 🙂

Chyba nikt nie liczył że kable audio tam sprzedawane to import drogiej między najwyższej próby. 

ładniej brzmi jak nazywa się to repliką 🤭

np.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, Zbi_Rek napisał:

ładniej brzmi jak nazywa się to repliką 🤭

np.

Ukryta Zawartość

Nie replika tylko podróba albo kradzieżą.

Mówiłem bo mi akurat te kable też się z wyglądu podobają niech sobie je robią ale niech sobie je nazywają po swojemu loxjie czy inne sabaje. Będą grały i wyglądały dokładnie tak samo a nie będzie problemu.

Ukryta Zawartość

To problem chińczyków a jeśli ktoś szuka taśmy ze srebrzanki ma jednak mocno ułatwione zadanie. Dodam, że od czasu pojawienia się kabli Nordost szukałem bezowocnie podobnych. Jednak po tych próbach trudno oprzeć się kablom w cenie niższej niż same wtyki, bo o znalezieniu taśmy już nie wspomnę. 

Bo wyobraź sobie, że słyszę różnice i używałem długo YTDY. Sądziłem że to będzie poważna różnica przy srebrzance, ale nie jest. Za to mocno poprawia samopoczucie 😄 do czego nie chcą się przyznać wyznaczający sobie z góry wysokie budżety. 

Ja też słyszę różnice. Chodziło mi tylko dlaczego musi być taśma a nie posrebrzany klasyczny ale ok. 

Jeśli chodzi o walory brzmieniowe jestem z tym ok. 

2 godziny temu, audioburak napisał:

Za to mocno poprawia samopoczucie 😄 do czego nie chcą się przyznać wyznaczający sobie z góry wysokie budżety. 

A bo ja wiem, u mnie zawsze po tym jak musiałem wydać kilka tys. na kable czułem raczej takiego "kaca moralnego", trochę to jednak siedzi w głowie wiesz...

Zatem nie u każdego wydawanie dużych kwot na kawałek kabla wiąże się z lepszym samopoczuciem, podobnie zresztą ze sprzętem. 

Owszem ono się pojawia, kiedy jednak po czasie coś tam podepniesz co innego (czasem tańszego) i jednak okazuje się,  że to nie jest to,  wtedy to samopoczucie może się poprawić. 😉

2 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Ja też słyszę różnice. Chodziło mi tylko dlaczego musi być taśma a nie posrebrzany klasyczny ale ok. 

Jeśli chodzi o walory brzmieniowe jestem z tym ok. 

człowieki potrzebują różnicowania bodźców, całe życie kable/przewody, to dla odmiany teraz taśma 🤭

no i taśma tak fajnie furkoce podczas przyłączania/odłączania 🤗

Nie w tym rzecz. Skoro był YTDY. Chodzi o strukturę, ale mam świadomość, że nie każdy to właśnie rozróżnia. Stąd zarówno IC, jak głośnikowe mają taką budowę. Co ciekawe zarówno barok, jak Prince grają tak, jak oczekiwałem. 

A to najważniejsze 🙂

41 minut temu, sir.jax napisał:

A bo ja wiem, u mnie zawsze po tym jak musiałem wydać kilka tys. na kable czułem raczej takiego "kaca moralnego", trochę to jednak siedzi w głowie wiesz...

Czy musiałeś?:)

W dniu 10.06.2024 o 09:07, audioburak napisał:

Uważam, że ta srebrzanka gra lepiej od YTDY.

Głos ludzki jest taki naturalny i wybrzmiewa.

To samo dotyczy instrumentów.

Zauważyłem też (znaczy usłyszałem), że góra pasma nie jest tak przesadnie ostra jak w przypadku kabla domofonowego i co najlepsze ciekawe jest bardziej szczegółowa, mnóstwo drobnych smaczków.

Takie zmiany zauważyłem u siebie 

Edytowane przez Bukaj

U mnie jest podobnie, a jeszcze biorąc pod uwagę cenę w relcji do jakości przestalem się dziwić nawet nabywcom prawdziwego Nordosta za poważne pieniądze. 

To kwestia kolumn jakie posiadacie.

W przypadku pmc czy focala posrebrzane kable nie powodują poprawy a wręcz przeciwnie.

Nordost ma nie tylko srebrzone kable.

5 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

A to najważniejsze 🙂

Czy musiałeś?:)

Może i nie, ale chcąc zostawić po testach taki kabel, jednak trzeba za niego zapłacić. 😉

W dniu 16.04.2024 o 15:10, Wito76 napisał:

Kabel z dobrymi opiniami/komentarzami. Ktoś zna?

Ukryta Zawartość

Dziś przyjechał.

Nie doczytałem, że on taki gruby... Ogolnie dobrze wykonany, lecz ja detale bym zmienił. Dał termokurczkę na wtyki i jakoś zamocował to coś, tą tulejkę by nie przesuwała się.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi