Skocz do zawartości
IGNORED

Kable z Aliexpress

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, obcymars napisał:

Dobra cena teraz na tego mps jest?

Taka sobie, ja kupowałem najtaniej 1.5m odcinki po 450zl. Standardowa cena 700zl. 

Dzień bez muzyki dniem straconym.

9 godzin temu, treinerek napisał:

Te MPSy to drogie ostatnio są.

grupy produktów MPS od zawsze  pozycjonowane są  na wysokim pułapie  cenowym, to rodowity tajwańczyk 😚

Edytowane przez Zbi_Rek

Zamówiłem także banany z Ali 8 szt zdjęcie poniżej, zarobione w kabel Chord Cearway

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

I będziesz nimi konfekcjonował ... ? może ten:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Zarobiony w chordzie, nigdy nie słuchałem na tego typu przewodach jak powyżej, nie mam zdania. 

Ukryta Zawartość

IMG_4864.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam trzy chińczyyki sieciowe i wszystkie trzy miały przewód fazowy z innej strony. Lepiej przed podłączeniem posprawdzajcie sobie podłączenia wtyczek. To jeszcze pół biedy , ale jak podłącza fazę pod uziemieniem? Ja im nie wierzę.

31 minut temu, jacek99 napisał:

Mam trzy chińczyyki sieciowe i wszystkie trzy miały przewód fazowy z innej strony. Lepiej przed podłączeniem posprawdzajcie sobie podłączenia wtyczek. To jeszcze pół biedy , ale jak podłącza fazę pod uziemieniem? Ja im nie wierzę.

🥶😱🥱

17 godzin temu, jacek99 napisał:

Toś mnie wystraszył na tyle, że cofnąłem zamówienie. Pierdzielę, zostaję na kablu od zestawu.

17 godzin temu, jacek99 napisał:

Na roznych rynkach L mze byc z drugiej strony i to nic dziwnego. Tak jest np w standardzie z UK.

Czesc kabli markowych tez bedzie miala L z drugiej strony. Z tym ze po to sa gniazda shuko i po to jest probnik zeby ustalic i obrocic w razie potrzeby.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Nie ma co popadać w panikę. Wystarczy tylko posprawdzac po zakupie. Śrubokręt i 10 minut roboty jakby co.

Nie ma co popadać w panikę. Wystarczy tylko posprawdzac po zakupie. Śrubokręt i 10 minut roboty jakby co.

14 minut temu, rafa napisał:

Na roznych rynkach L mze byc z drugiej strony i to nic dziwnego. Tak jest np w standardzie z UK.

Czesc kabli markowych tez bedzie miala L z drugiej strony. Z tym ze po to sa gniazda shuko i po to jest probnik zeby ustalic i obrocic w razie potrzeby.

uprzedziłeś mnie rzutem na taśmę słusznym tekstem. Wystarczy zwrócić uwagę na oznaczenia wtyku schuko

Edytowane przez Zbi_Rek
21 minut temu, Zbi_Rek napisał:

uprzedziłeś mnie rzutem na taśmę słusznym tekstem. Wystarczy zwrócić uwagę na oznaczenia wtyku schuko

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, jacek99 napisał:

nie jestem elektrykiem, boję się prądu nawet jak żarówkę wymieniam 😁 Podziękowałem przed wysyłką. 

Nie popadam w panikę ale jakbym nie sprawdził i podłączył, nawet gdyby nic się nie działo, z tyłu głowy by mi siedziało. 

33 minuty temu, Zbi_Rek napisał:

Ukryta Zawartość

Należy zwrócić uwagę, że nie wszystkie wtyki mają te oznaczenia jak na w/w foto. Ataudio ma tylko na środku napis 16A. Więc należy samemu sprawdzić zgodność fazową.

33 minuty temu, Zbi_Rek napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez cortes

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

Wstrzeliłem się w nocy w szybką promocję i przy cenie 180 zł za półtora metra nie mogłem sobie odmówić 😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez burz

Tylko panowie ...jak ktoś się na tym nie zna a ja się do nich zaliczam nigdy bym nie pomyślał o sytuacji z jaką miał styczność @jacek99. Dla mnie to abstrakcja 🤯 i po przeczytaniu Waszych tekstów na ten temat jak dla mnie opcja zakupu jakiegokolwiek drutu z Ali a szczególnie zasilającego nie wchodzi ( właściwie nigdy nie wchodziła 🤔 ) w grę. Wolę osobiście wydać więcej i kupić coś markowego i mieć spokojną głowę o moje klocki. Ale podziwiam twardzieli którzy zdecydowali się na zastosowanie takich drutów u siebie 😁💪

Edytowane przez Ma_cieQ

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

11 minut temu, Ma_cieQ napisał:

Tylko panowie ...jak ktoś się na tym nie zna a ja się do nich zaliczam nigdy bym nie pomyślał o sytuacji z jaką miał styczność @jacek99. Dla mnie to abstrakcja 🤯 i po przeczytaniu Waszych tekstów na ten temat jak dla mnie opcja zakupu jakiegokolwiek drutu z Ali a szczególnie zasilającego nie wchodzą ( właściwie nigdy nie wchodziły 🤔 ) w grę. Wolę osobiście wydać więcej i kupić coś markowego i mieć spokojną głowę o moje klocki. Ale podziwiam twardzieli którzy zdecydowali się na zastosowanie takich drutów u siebie 😁💪

Nie demonizuj, urządzenia są przystosowane do takiego zasilania LN/NL. Nawet @jacek99, który zmącił  sielankowy nastrój, w kolejnym wpisie stonował atmosferę. 

Jesteśmy akurat w momencie tworzenia urban legend 🤭

Edytowane przez Zbi_Rek

Dziś przyszedł Szary Rycerz, mam jeszcze inne zamówione , będą testy. Sprawdziłem faza jest po właściwej stronie 28bee8a508e7e6572d378f752ad07423.jpg011bd96ad124940620e9ea5ad8e3ac47.jpg

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Teraz, Zbi_Rek napisał:

Nie demonizuj, urządzenia są przystosowane do takiego zasilania LN/NL. Nawet @jacek99, który zmącił  sielankowy nastrój, w kolejnym wpisie stonował atmosferę 

I owszem ale już wymagało to ingerencji a jak napisałem powyżej jak ktoś się na tym nie zna to nawet by nie pomyślał o takim sprawdzeniu jakie zrobił @jacek99. I nie demonizuję ...to moje spostrzeżenia i tak jak napisałem szacun dla tych którzy używają drutów z Ali. Ja jestem jednak starej daty i wychodzę z założenia że co markowe to markowe 😁

20 minut temu, Ma_cieQ napisał:

Dla mnie to abstrakcja 🤯 i po przeczytaniu Waszych tekstów na ten temat jak dla mnie opcja zakupu jakiegokolwiek drutu z Ali a szczególnie zasilającego nie wchodzi ( właściwie nigdy nie wchodziła 🤔 ) w grę.

W PL nie ma normy, która regulowałaby po której stronie gniazdka mają być L i N. Dlatego Chińczyk ma tu dowolność i robić mu z tego powodu zarzutu nie ma sensu. Miałem kable z różnie umieszczonym L, ale nigdy na uziemieniu, bez przesady 🤣

11 minut temu, Ma_cieQ napisał:

ale już wymagało to ingerencji

W podwójnym gniazdku nie mam skrosowanych połączeń i L mam w obu po tej samej stronie, więc przełożenie wtyczki z górnego do dolnego lub odwrotnie to nie jest operacja wymagająca szczególnej wiedzy ani ingerencji w kabel. Jak ktoś ma pojedyncze i się nie zgadza, to już trzeba się pobawić.

43 minuty temu, burz napisał:

Wstrzeliłem się w nocy w szybką promocję i przy cenie 180 zł za półtora metra nie mogłem sobie odmówić 😉

Ukryta Zawartość

ja właśnie z nich zrezygnowałem... Nie znam się kompletnie, nie umiałbym nic sprawdzić a tym bardziej ingerować.

Ukryta Zawartość

I owszem ale już wymagało to ingerencji a jak napisałem powyżej jak ktoś się na tym nie zna to nawet by nie pomyślał o takim sprawdzeniu jakie zrobił [mention=22316]jacek99[/mention]. I nie demonizuję ...to moje spostrzeżenia i tak jak napisałem szacun dla tych którzy używają drutów z Ali. Ja jestem jednak starej daty i wychodzę z założenia że co markowe to markowe
Na ali sa tez markowe produkty, ale one też mimo wszystko kosztują

39 minut temu, Ma_cieQ napisał:

I nie demonizuję

Raczej histeryzujesz bez powodu 😉

58 minut temu, Ma_cieQ napisał:

i po przeczytaniu Waszych tekstów na ten temat jak dla mnie opcja zakupu jakiegokolwiek drutu z Ali a szczególnie zasilającego nie wchodzi ( właściwie nigdy nie wchodziła 🤔 ) w grę. Wolę osobiście wydać więcej i kupić coś markowego

To nie wiem w takim razie czy rzeczywiscie przeczytales nasze posty..

25 minut temu, spokojnie napisał:

W PL nie ma normy, która regulowałaby po której stronie gniazdka mają być L i N. Dlatego Chińczyk ma tu dowolność i robić mu z tego powodu zarzutu nie ma sensu. Miałem kable z różnie umieszczonym L, ale nigdy na uziemieniu, bez przesady 🤣

W podwójnym gniazdku nie mam skrosowanych połączeń i L mam w obu po tej samej stronie, więc przełożenie wtyczki z górnego do dolnego lub odwrotnie to nie jest operacja wymagająca szczególnej wiedzy ani ingerencji w kabel. Jak ktoś ma pojedyncze i się nie zgadza, to już trzeba się pobawić.

No i właśnie o to mi chodziło ... napisałeś do mnie w zupełnie niezrozumiałym języku 😂

15 minut temu, venom200 napisał:

Na ali sa tez markowe produkty, ale one też mimo wszystko kosztują

Dlatego tak jak napisałem ...jestem starej daty i wolę więcej wydać i mieć spokojną głowę. Ale szacun tak czy siak 😁💪

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) A to już przykład niechlujstwa. Xlr z Ali.

O ile odwrócona faza nie uszkodzi nam sprzętu, to takie coś już jak najbardziej może.

Ukryta Zawartość

Sprawdzenie kabla miernikiem ogarniętemu człowiekowi zajmie 30 sekund. Nie popadajmy w paranoję, jak uziom jest na swoim miejscu to nic złego się nie stanie. Czy faza w lewym czy prawym bolcu dla większości urządzeń to wszystko jedno, no chyba że gdzieś stoi w instrukcji. 

2 minuty temu, rafa napisał:

Raczej histeryzujesz bez powodu 😉

To nie wiem w takim razie czy rzeczywiscie przeczytales nasze posty..

Ale gdzie masz tutaj histerię ?? Nie mam powodu do histerii gdyż nie kupuję drutów na Ali i mam szacun do tych co je kupują i używają 💪. A jeśli chodzi o posty to czytałem Wasze teksty i mnie nie przekonały bym skierował oko w chińskim kierunku pomimo ich wychwalania. Tak czy siak nadal będę markowy 😁 ...zresztą zawsze byłem 🤔

12 minut temu, jacek99 napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) A to już przykład niechlujstwa. Xlr z Ali.

O ile odwrócona faza nie uszkodzi nam sprzętu, to takie coś już jak najbardziej może.

Jakby to powiedział Adaś Miauczyński ..."dżizas ku... ja pier...." 😱🤯

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Ma_cieQ napisał:

Tak czy siak nadal będę markowy

Ja w ogole nie namawiam do kupowania z Ali choc temat przerabialem pare lat temu. Wiecej bylo odpadu niz dobrego produktu.

Pisalem ze produkty markowe tez moga miec odwrotnie faze. Pod tym wzgledem nie ma roznicy czy z Ali czy markowy.

• Pokaż nowe odpowiedzi