Skocz do zawartości
IGNORED

Kable z Aliexpress

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, obcymars napisał:

No a nie mam w opisie tych  i tych.

pisze  E i F....Hi-end E109G/F109G

Jakbyś mógł podaj Proszę linka na te miedziane do gniazdka czyli Schuko.

Powiem Ci, że może błąd z ich strony. Ja też z tego sklepu ostatnim razem zamawiałem, tyle że chciałem dwie schuko i takie dostałem. Jeżeli potrzebujesz wtyk schuko złocony, to mogę Ci wysłać, oddasz mi jak dojdzie z Chin. Kupiłem do szuflady, bo za jakiś czas planuje coś z nimi zrobić.

Zaraz popatrzę, może w jakimś innym sklepie będzie lepsza cena, bo teraz jest dużo drożej niż ja kupowałem ze dwa tygodnie temu.

Dzień bez muzyki dniem straconym.

Mógłbym odkupić od Ciebie to już bym nie zamawiał.

Widzę, że teraz drożej.  Ogólnie to mi się nie spieszy.

Przełączam po tych zdjęciach ustawiłem na gniazdkowe bolce dodałem do koszyka i nadal mam opis taki jak wkleiłem tu na forum 

Hi-end E109G/F109G 99.99% czystej miedzi ue wtyczka typu Schuko wtyczka zasilania czystej miedzi wersja ue złącze zasilania HIFI zasilanie prądem zmiennym przewód

WHITE

nie pojmuję tego...

1 minutę temu, obcymars napisał:

Mógłbym odkupić od Ciebie to już bym nie zamawiał.

Widzę, że teraz drożej.  Ogólnie to mi się nie spieszy.

Przełączam po tych zdjęciach ustawiłem na gniazdkowe bolce dodałem do koszyka i nadal mam opis taki jak wkleiłem tu na forum 

Hi-end E109G/F109G 99.99% czystej miedzi ue wtyczka typu Schuko wtyczka zasilania czystej miedzi wersja ue złącze zasilania HIFI zasilanie prądem zmiennym przewód

WHITE

nie pojmuję tego...

Wtyk schuko u tego sprzedawcy jest oznaczony jako RED. Tak mam w swoim zamówieniu i dostałem dwie schuko. White to jest wtyk IEC. Pokrętne jakieś, ale tak jest.

Sprzedać Ci nie sprzedam, mogę Ci na przeczekanie podesłać, będę je potrzebował za jakiś czas jak upoluję lepszą promocje na kabelek MPSa. 

Dzięki za ofertę, lecz w taki razie nie skorzystam. Zamówię dojdzie coś innego i tyle Ci oddam.:)

Właśnie zauważyłem, że jak dodałem red to na zdjęciu w zamówieniach jest  do gniazdka a opis taki sam jak wyżej wkleiłem.

Edytowane przez obcymars

Jak zamówisz Red to będzie ok. Tylko patrzę, że ceny wróciły do starego poziomu, ja płaciłem po 140zl za sztukę, teraz ponad 200...

21 minut temu, staropolanka2000 napisał:

ja płaciłem po 140zl za sztukę, teraz ponad 200...

Black week się im skończył i wszystko poszło w górę 😞 

A opisy to u nich rzeczywiście czasem nieźle pokręcone. Ja się zawsze dopytuję, jak nie wiem o co chodzi w opisie.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

3 minuty temu, qbakos napisał:

Black week się im skończył i wszystko poszło w górę 😞 

A opisy to u nich rzeczywiście czasem nieźle pokręcone. Ja się zawsze dopytuję, jak nie wiem o co chodzi w opisie.

Ja też raz zamówiłem jeden wtyk myśląc, że zamówiłem komplet. Na szczęście szybko się zorientowałem i anulowałem zanim sklep wysłał. Generalnie aliexpress jest mało czytelne, wyszukiwarka działa przedziwnie, trzeba trochę cierpliwości i doświadczenia, żeby się w tym wszystkim połapać. Ale da się czasem bardzo tanio kupić. 

Ktoś poleci jakiś xlr i coax ?  

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Ghotti napisał:

Ktoś poleci jakiś xlr i coax ? 😉 

AtAudio Green Rose:

Ukryta Zawartość

Jako coax u mnie sprawdził się dobrze i został na połączeniu transport CD/DAC, pokonując QED Performance, natomiast jako XLR DAC/wzmacniacz nie, przegrywając z QED Reference 40. 

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, venom200 napisał:

https://www.xangsaneaudiocable...roduct&path=229&product_id=443

zły link? 

Godzinę temu, venom200 napisał:

https://www.xangsaneaudiocable...roduct&path=229&product_id=443

coś z tym linkiem jest nie tak.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

coś z tym linkiem jest nie tak.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

58 minut temu, venom200 napisał:

Ukryta Zawartość

teoretycznie tutaj taniej o ile to ori, zawsze mozna odesłać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 25.11.2024 o 19:09, obcymars napisał:

Opis sie nie zmienia bo jest wspolny dla obu wariantow.

Ale zmienia sie "kolor". Dostales to co zamowiles. Widac po tym co wkleiles.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Tak dokładnie ten. Jest nawet całkiem elastyczny

Ukryta Zawartość

Wraz z kablem przyszedł też ten głośnikowy

Ukryta Zawartość

I oba szczerze polecam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak wcześniej polecałeś ten zasilający to też go zamówiłem.  Już jest u mnie w regionie pokazuje to niedługo też dostanę.  Z głośnikowych zamówiłem tę taśmę valhalla 2 w bi ampingu bo już dlugo miałem ochotę na nią tylko jakoś kasy żałowałem 🫣

Powiem tak oba kable zostały Grey Knight i Ataudio. Pobawiłem się, miksowałem i najlepiej kombinacja.
Furutech Empire w Holo Red
Grey Knight w Laiv Harmony DAC
Ataudio w LM845 Premium.
Głośnikowe mam dwa właśnie ten Green Rose z linku powyżej i te srebrną taśmę

Ukryta Zawartość

Jednak ten Green Rose jest lepszym kablem, dziwne bo jest cieplejszy w odbiorze a przestrzeń ma lepsza i nie traci szczegółów. Jest po prostu lepszy. Ale ten tańszy też zostaje zawsze się przyda kabel za tak nie duże pieniądze. I teraz mam u siebie kabel DIY którego części to koszt około 2800 zł , mówię o głośnikowych ,mam też M&B Luna to chyba i te DIY są dla mnie 1:1 z tym green rose.

Ukryta Zawartość

6 minut temu, venom200 napisał:

Powiem tak oba kable zostały Grey Knight i Ataudio. Pobawiłem się, miksowałem i najlepiej kombinacja.
Ataudio w LM845 Premium.

Ukryta Zawartość

Jednak ten Green Rose jest lepszym kablem, dziwne bo jest cieplejszy w odbiorze a przestrzeń ma lepsza i nie traci szczegółów. Jest po prostu lepszy. Ale ten tańszy też zostaje zawsze się przyda kabel za tak nie duże pieniądze. I teraz mam u siebie kabel DIY którego części to koszt około 2800 zł , mówię o głośnikowych ,mam też M&B Luna to chyba i te DIY są dla mnie 1:1 z tym green rose.

Muszę zapytać bo nie ogarniam ...Laiv Hormony i LM845 Premium zasilasz drucikami z Ali ??? Dac-a za 13 i lampę za 45 klocków ??? 🤯 

Ukryta Zawartość

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

12 minut temu, venom200 napisał:

Ataudio w LM845 Premium.

Ukryta Zawartość

Nie zgodzę się z Tb. Akurat to ta srebrzanka nie traci szczegółów, jest tu naturalna agresja, głos i instrumenty brzmią niezwykle naturalnie. On gra tak jak podany ma sygnal!

Ataudio brzmi nienaturalnie, zmienia barwę dźwięku, ociepla ,ok zgodzę się, ma większą przestrzeń ale coś kosztem czegoś... 

Jak jesteś zadowolony z tego ustawienia to super. Miłego słuchania! 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bukaj

Tak jak pisałem zostawię oba. Bo są to ciekawe kable. Nie mówię że traci szczegóły, nie jest też ostra przesadnie. Broń Boże.

Muszę zapytać bo nie ogarniam ...Laiv Hormony i LM845 Premium zasilasz drucikami z Ali ??? Dac-a za 13 i lampę za 45 klocków ???  
W końcu klocki dostały oryginalne części. To tak jak to że tylko w Chinskich samochodach wszystkie części są oryginalne. A tak na poważnie. Przecież to nie robi napisałem że.to naprawdę b dobre kable. Mam zapłacić kwotę x 4 -6 żeby było to samo brzmienie. I co wtedy Mam poczuć się lepiej? Ja naprawdę już trzymam króliczka. Set up który mam to już jest naprawdę topka. Qualio IQ Ultra wkomponowały się do reszty w 100 %. Kable, bezpoeczniki również

6 minut temu, venom200 napisał:

Tak jak pisałem zostawię oba. Bo są to ciekawe kable.

W końcu klocki dostały oryginalne części. To tak jak to że tylko w Chinskich samochodach wszystkie części są oryginalne. A tak na poważnie. Przecież to nie robi napisałem że.to naprawdę b dobre kable. Mam zapłacić kwotę x 4 -6 żeby było to samo brzmienie. I co wtedy Mam poczuć się lepiej? Ja naprawdę już trzymam króliczka. Set up który mam to już jest naprawdę topka. Qualio IQ Ultra wkomponowały się do reszty w 100 %. Kable, bezpoeczniki również

To widoczne ja jestem z innej gliny gdyż jak mam kupić jakikolwiek drut to kupuję firmowy ...owszem zawsze wcześniej testuję kilka modeli zanim dokonam wyboru ale zawsze jest to drut firmowy. A że kosztuje 3-5 razy więcej niż ten z Ali ...no skoro mam sprzęt za dziesiąt tysi to wychodzę z założenia że i na firmowe druty musi mnie być stać. Ale szacun 💪...bo ja osobiście nie mam takich cojones odnośnie swojego sprzętu by zasilać go drutami z Ali ...właściwie to dotyczy jakichkolwiek drutów z Ali. 

To widoczne ja jestem z innej gliny gdyż jak mam kupić jakikolwiek drut to kupuję firmowy ...owszem zawsze wcześniej testuję kilka modeli zanim dokonam wyboru ale zawsze jest to drut firmowy. A że kosztuje 3-5 razy więcej niż ten z Ali ...no skoro mam sprzęt za dziesiąt tysi to wychodzę z założenia że i na firmowe druty musi mnie być stać. Ale szacun ...bo ja osobiście nie mam takich cojones odnośnie swojego sprzętu by zasilać go drutami z Ali ...właściwie to dotyczy jakichkolwiek drutów z Ali. 
Wiesz markowy kabel na 99% jest fajnie owinieta międzią z Chin. Jeżeli mamy telefony robiłem w CHR , samochody, czy nawet wzmaki i DACi to akurat ten kabel jest najmniejszym zagrożeniem. Oczywiście przed wpięciem każdy sprawdzam. Naprawdę nie demonizujmy.
Ps.mam Furutecha Empire który jest świetnym kablem i nie jest lepszy od dwóch chinskich. A Wireword Stratus poszedł w odstawkę

1 minutę temu, venom200 napisał:

Wiesz markowy kabel na 99% jest fajnie owinieta międzią z Chin. Jeżeli mamy telefony robiłem w CHR , samochody, czy nawet wzmaki i DACi to akurat ten kabel jest najmniejszym zagrożeniem. Oczywiście przed wpięciem każdy sprawdzam. Naprawdę nie demonizujmy.

Nie demonizuję tylko nie ogarniam ...z tego co napisałeś masz klocki za prawie 100 koła a kupujesz druty z Ali za ułamek ich ceny. To tak jakby do Audi RS 7 kupić chińskie opony np. Linglong. Nie oceniam i nie ogarniam takiego zabiegu ale szacun za cojones 💪

Ja też gram już dłuższy czas na tej stebrzance co Venom i ją bardzo lubię a klocki też mam nie najgorsze. 

Też mam wrażenie,  że ona nie traci szczegółów zresztą to co Bukaj napisał to idealnie ją opisał.  Ją bym jeszcze tylko dodał,  że u mnie ona jakby odciążyła system po poprzednich kablach. 

5 godzin temu, Ma_cieQ napisał:

Nie demonizuję tylko nie ogarniam ...z tego co napisałeś masz klocki za prawie 100 koła a kupujesz druty z Ali za ułamek ich ceny. To tak jakby do Audi RS 7 kupić chińskie opony np. Linglong. Nie oceniam i nie ogarniam takiego zabiegu ale szacun za cojones 💪

Spróbuj.  Polecam. 

To nie są kupowane przez nas najtańsze kable zasilające z Ali niskich lotów.  

Te kable są dosyć drogie. Sam popatrz uczciwie jak są zbudowane. Kup  jeden za około 150 euro ten co Venom poleca i sprawdź.  Pokrój,  rozbierz,  sprawdź material .  Jak na starym kontynecie kable zasilające potrafią kosztować po  kilkanaście tysięcy to ja kupując taki kabel dopiero bym się bał go podłączyć w trosce oczywiście,  że ten kabel moje niegodne jego klocki mogą uszkodzić 🙂

To tak półżartem było 🙂

Na dniach postaram się opisać jak sprawuje się coaxial i rca rzekomo srebrne  oczywiście z Ali 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, 77Mariusz77 napisał:

Spróbuj.  Polecam. 

To nie są kupowane przez nas najtańsze kable zasilające z Ali niskich lotów.  

Te kable są dosyć drogie. Sam popatrz uczciwie jak są zbudowane. Kup  jeden za około 150 euro ten co Venom poleca i sprawdź.  Pokrój,  rozbierz,  sprawdź material .  Jak na starym kontynecie kable zasilające potrafią kosztować po  kilkanaście tysięcy to ja kupując taki kabel dopiero bym się bał go podłączyć w trosce oczywiście,  że ten kabel moje niegodne jego klocki mogą uszkodzić 🙂

To tak półżartem było 🙂

Na dniach postaram się opisać jak sprawuje się coaxial i rca rzekomo srebrne  oczywiście z Ali 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie skorzystam z polecenia. Jestem z tych którzy jednak do RS7 kupią bardzo dobre firmowe gumy co przekładając na nasze hobby dopóki mnie stać równa się z zakupem i użytkowaniem jakichkolwiek drutów tylko i wyłącznie markowych pomimo tego że są znacznie droższe od chińskich wyrobów. Robię to dla siebie, dla swojego lepszego samopoczucia i tak jak napisałeś ...moje klocki wg mnie są godne podłączenia do nich drutów markowych. Mam teraz w planach zakup drutów XLR i w przyszłym tygodniu zamawiam 4 różne modele do testów. Ale szacun dla Was i życzę nadal udanych egzotycznych zakupów 💪😁

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi