Skocz do zawartości
IGNORED

WiiM Ultra | Wszytko co wiemy o urządzeniu

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 1.09.2024 o 10:32, Tommi88 napisał:

Małe porównanie z Eversolo:

Czemu ten Polak mówi po angielsku ? 

Próbuje zwiększyć swój zasięg? Takich filmów jest już masa.

Na słuchawkach nie słyszę różnicy.

Czym to jest nagrywane?

@Piotr Sonido patrząc na liczbę wyświetleń to raczej tak, jego filmy ma podobny zasięg do filmów akustyki gdzie realizacja i przekazanie informacji to zupełnie inna liga  
nie słyszysz i ja nie słyszę (słucham na słuchawkach i głośnikach) bo tak naprawdę jest znikoma, na zagranicznych grupach już dawno to potwierdzają, usłyszysz różnice  jeśli sprzęt masz wysokiej jakości albo trochę lepszy niz średni.

Dopiero Eversolo A8 daje zauważalną różnicę która też nie jest kolosalna. Znaczna różnice daje DAC r2r jak np Gustard r26 ale to juz drogi klocek patrząc  na to że jednak wiim to budżetowe pudełko 
Oczywiście mogę sie mylić bo w sumie kilka opinii przeczytanych w Internecie 

Godzinę temu, lukaschels napisał:

@Piotr Sonido patrząc na liczbę wyświetleń to raczej tak, jego filmy ma podobny zasięg do filmów akustyki gdzie realizacja i przekazanie informacji to zupełnie inna liga  
nie słyszysz i ja nie słyszę (słucham na słuchawkach i głośnikach) bo tak naprawdę jest znikoma, na zagranicznych grupach już dawno to potwierdzają, usłyszysz różnice  jeśli sprzęt masz wysokiej jakości albo trochę lepszy niz średni.

Dopiero Eversolo A8 daje zauważalną różnicę która też nie jest kolosalna. Znaczna różnice daje DAC r2r jak np Gustard r26 ale to juz drogi klocek patrząc  na to że jednak wiim to budżetowe pudełko 
Oczywiście mogę sie mylić bo w sumie kilka opinii przeczytanych w Internecie 

A8 to wiem.

W sensie który oceniasz wyżej? Akustyki czy tego? Bo dla mnie to jedno masło. 

3 godziny temu, pro rider napisał:

Czy wiadomo kiedy Ultra ponownie pojawi się w sprzedaży? bo od dobrych 2 tygodni pustki...

W pl za 45 dni

Tu masz od ręki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

A tu test z ASR

W dniu 3.09.2024 o 08:43, Piotr Sonido napisał:

Czemu ten Polak mówi po angielsku ? 

Próbuje zwiększyć swój zasięg? Takich filmów jest już masa.

Na słuchawkach nie słyszę różnicy.

Czym to jest nagrywane?

1.Tak,tak.
Moda i snobizm.
Fajnie gada po tym angielsku,co?
A zasięg to chyba ma,bo jest z tego co mówi designerem głośników cube audio i qualio to chyba jego firma,no i ma ten sklep Koris.

Czym jest nagrywane on mówi,wymienia te sprzęty ,może nie w każdym odcinku,ale wymienia.

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

20 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Ukryta Zawartość

A tu test z ASR

1.Tak,tak.
Moda i snobizm.
Fajnie gada po tym angielsku,co?
A zasięg to chyba ma,bo jest z tego co mówi designerem głośników cube audio i qualio to chyba jego firma,no i ma ten sklep Koris.

Czym jest nagrywane on mówi,wymienia te sprzęty ,może nie w każdym odcinku,ale wymienia.

Czy ja wiem. Odsłucham się w robocie jednak natywnego angielskiego. Nie żebym sam się przechwalał ale takich filmów też nie nagrywam.

Jeśli koris jest jego kolumny qualio są jego no to zasięg mieć musi. Jak ludziom pasuje to niech gada. Mi nie przeszkadza bo nie oglądam. 

Ukryta Zawartość

32 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Czy ja wiem.

w sensie "fajnie"🙂

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

• 3 tygodnie później...

To to urządzenie ma w końcu AirPlay czy nie ma?

ROTEL A14 mk2 • ROTEL CD11 Tribute • Arcam AVR390 • SelectorONE • APPLE TV 4K • Wiim Ultra • Klipsch: RP-8000 mk2, R112-SW, RP-504C, RS-42 mk2, R14M (Atmos DIY) • 700 płyt CD • Amazon Music

Ultra nie ma. Można kombinować i dołożyć kolejne urządzenie do wejścia optycznego. Ja mam Pro Plus, który dla mnie jest najbardziej optymalny z całej oferty streamerów Wiim i ma wszystko co mi potrzeba. Ekranik wielkości znaczka pocztowego nie jest dla mnie priorytetem 😉👍🏼

Edytowane przez Arth_A
4 godziny temu, Mieciu napisał:

To to urządzenie ma w końcu AirPlay czy nie ma?

Airplay (2) mają Wiimy: mini, pro, pro plus, amp

Airplay (2) nie mają: Ultra, Amp Pro

Ja od siebie również polecam Pro Plus.

• 2 tygodnie później...

Pomacałem Wiim Ultra na AVS i nie mogłem na ekranie dotykowym wybrać wejścia usb dla pamięci zewnętrznej. I co? Okazuje się, że można je obsłużyć tylko z apki. Więc po grzyba ten wyświetlacz?

Właśnie tego nie rozumiem. 

Też tak byłem.

Podłączali streamer wiim do urządzeń Onkyo ze stremerem. 

Rozumiem reklama dla wiim ale dla pozostałego sprzętu to absolutnie anty reklama.

• 2 tygodnie później...

Czy ktoś się orientuje czy pod to usb w wiim ultra można podłączyć podstawkę chłodzącą do laptopa ? Może wytłumaczę dlaczego pytam, chciałbym na takiej podstawce umieścić tego wiima ultra i fosi v3 mono x2 żeby były chłodzone. Drugie pytanie czy jak wiim ultra przejdzie w tryb stand by to czy wyłącza się zasilanie w tym usb żeby same się wyłączyły wentylatory w podstawce.

Edytowane przez X3NON83

Czy ktoś z posiadaczy uruchomił na tym cudzie Chromecast? U mnie Tidal widzi tylko Connect. Chciałbym sprawdzić po Chromecast jak pracuje. 

?👈

Gość

(Konto usunięte)

@rafal735r sprawdzałeś na innej aplikacji niż Tidal ? Nie mam ultra ale inne Wiim normalnie są widoczne w aplikacjach używających Chromecast. W Tidal czy Spotify są widoczne tylko connect. 

Screenshot_2024-11-07-09-00-55-11_02d2fd33bd1d6c16ca23f6ac803b7ec2.jpg

W dniu 6.11.2024 o 08:10, X3NON83 napisał:

Czy ktoś się orientuje czy pod to usb w wiim ultra można podłączyć podstawkę chłodzącą do laptopa ? Może wytłumaczę dlaczego pytam, chciałbym na takiej podstawce umieścić tego wiima ultra i fosi v3 mono x2 żeby były chłodzone. Drugie pytanie czy jak wiim ultra przejdzie w tryb stand by to czy wyłącza się zasilanie w tym usb żeby same się wyłączyły wentylatory w podstawce.

do v3 mono mozna kupic wentylator do chłodzenia.
Albo od fosi,albo na allegro.
100zł dwa wentyle.

• 2 miesiące później...

Kupiłem WiiM ultra. Zainstalowałem. Zajebiste zgrabne pudełeczko. Muza brzmi genialnie. Świetna funkcjonalność - gram Tidala oraz radio Tuneln …. Po prostu tego mi brakowało. Za parę groszy muzyka jak marzenie. Polecam!

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

• Pokaż nowe odpowiedzi