Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-end zakładką dla wybrańców - nowy pomysł administracji

Rekomendowane odpowiedzi

46 minut temu, slawek.xm napisał:

Każdy ma własne poglądy i trudno by nie miały one wpływu na ocenę sytuacji

Tak, ale funkcja, wymaga by choć starać się o bycie bezstronnym, a nie obnosić się ze stronniczością.

46 minut temu, slawek.xm napisał:

nikt nie jest w 100% obiektywny ale jestem na tym forum już trochę czasu i naprawdę admina , który wykonywałby taką pracę jaką robi Espectro jeszcze nie było

Z jednej strony masz rację - z drugiej strony zanim uwikłał się pośrednio lub bezpośrednio w forumowe spory, szło mu znacznie lepiej. Ale zrobienia porządku po erze V+A na Bocznicy i pewnego artysty w działach tematycznych nikt mu nie odbierze, to na zawsze pozostanie historią Forum.

10 minut temu, slawek.xm napisał:

Tak , ale misja nawracania wszystkich megalomanów i udowadnianie im , że wydali swoją kasę z własnej głupoty nigdy nie spotka się z ich akceptacją

stąd restrykcje 🙂

...dla ofiary, wszak ocenę zachowań userów należy dokonywać kryteriami obiektywnymi a nie czyimś subiektywnym poczuciem krzywdy.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

30 minutes ago, slawek.xm said:

Tak , ale misja nawracania wszystkich megalomanów i udowadnianie im , że wydali swoją kasę z własnej głupoty nigdy nie spotka się z ich akceptacją

stąd restrykcje 🙂

Nie demonizujmy. Tu z pewnością nie o to chodzi. W końcu ileż jest tych moich wpisów w hi-endzie, gdzie indziej zresztą też.

Przykleiła się do mnie łatka i stałem się symbolem i pretekstem do działań takich jak to teraz. 

To nic nie da. 

Zbanowanie mnie lub jakieś restrykcje też nie. Bo nie ja jestem tu problemem. Już dawno o tym pisałem w epoce przedsalonikowej i salonikowej. Po saloniku zostałem zbanowany. Czy to coś zmieniło? Nie.

Zwolennicy kontrowersyjnych teorii zachowują się jak delikatne mimozy i szukają rozwiązania dręczących ich problemów wszędzie tylko nie w sobie samym. Dodatkowo zachowują się jak obrażone przedszkolaki, którym ktoś zabrał zabawkę. To jest niepoważne.

I teraz wyobraź sobie co się dzieje gdzie indziej, skoro w miejscu, które jest niszą i właściwie zabawą dochodzi do takich zawirowań?

Edytowane przez bum1234
Gość

(Konto usunięte)
25 minut temu, bum1234 napisał:

I teraz wyobraź sobie co się dzieje gdzie indziej, skoro w miejscu, które jest niszą i właściwie zabawą dochodzi do takich zawirowań?

Na szczęście nie żyję z audio i większość poruszanych problemów typu branża i marketing szeptany mnie nie dotyczy i mimo wg mnie sporej wiedzy jestem tolerancyjny wobec mniej obytych.

Nie zazdroszczę też niczego nikomu a czasem potrafię pomóc ...choć dobre audio to naprawdę już duże pieniądze ... nawet w diy.

Im jestem starszy tym dewiza "żyj po swojemu i daj żyć innym " bardziej do mnie przemawia

31 minut temu, bum1234 napisał:

Zwolennicy kontrowersyjnych teorii zachowują się jak delikatne mimozy i szukają rozwiązania dręczących ich problemów wszędzie tylko nie w sobie samym. Dodatkowo zachowują się jak obrażone przedszkolaki, którym ktoś zabrał zabawkę. To jest niepoważne.

A dla nich to Twoje teorie są kontrowersyjne. Ale niezależnie od prezentowanych poglądów, "ekstremalny audiofil" ma takie same obowiązki co do kultury wypowiedzi jak bum1234, a bum1234 takie samo prawo by pisać jak "ekstremalny audiofil". Jak ktoś nie lubi kogoś czytać, to może go dodać do ignorowanych, wymuszanie przez moderację zabronienia mu pisania stawia sprawę na głowie.

9 minutes ago, slawek.xm said:

wiedzy jestem tolerancyjny wobec mniej obytych.

Tolerancja powinna dotyczyć też tych mniej obytych. A tymczasem taki delikwent nawet nie zada sobie odrobiny trudu, by sprawdzić czy aby napewno się nie myli 😄

Zamiast tego generuje mnóstwo jadu a na koniec idzie raport do moderacji, bo biedaczyna nie może przeboleć, że nie ma racji.

9 minutes ago, slawek.xm said:

Nie zazdroszczę też niczego nikomu a czasem potrafię pomóc ...choć dobre audio to naprawdę już duże pieniądze ... nawet w diy.

Zależy co uważa się za duże pieniądze. Zależy też do czego i gdzie ten sprzęt ma być wykorzystany. Nie jest to takie trywialne. Nie o pieniądze jednak mi chodzi, bo tak jak napisałem fizyka nie zna finansów, choć aparatura do eksperymentów fizycznych do tanich nie należy. Ale to zupełnie inna sprawa.

Edytowane przez bum1234
Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, szymon1977 napisał:

A dla nich to Twoje teorie są kontrowersyjne. Ale niezależnie od prezentowanych poglądów, "ekstremalny audiofil" ma takie same obowiązki co do kultury wypowiedzi jak bum1234, a bum1234 takie samo prawo by pisać jak "ekstremalny audiofil". Jak ktoś nie lubi kogoś czytać, to może go dodać do ignorowanych, wymuszanie przez moderację zabronienia mu pisania stawia sprawę na głowie.

To prywatne forum i właściciel może sobie wprowadzać standardy jakie ma ochotę lub jakie wylobbują określone gremia.

Może Cię to wq......ć ale nie masz na to większego wpływu poza okazaniem niezadowolenia

W dniu 15.06.2024 o 16:51, kwasior21 napisał:

Wpaść na chwilę, pośmiać się, popisać o zegarkach i rowerach. Czyż nie jest wspaniale? 😋😉

No Bogaśta. Najlepiej wszystko wyśmiać.

A dobry rower na czas nie dojedzie, gdy zegarka nie masz.

1 minute ago, slawek.xm said:

To prywatne forum i właściciel może sobie wprowadzać standardy jakie ma ochotę lub jakie wylobbują określone gremia.

Może Cię to wq......ć ale nie masz na to większego wpływu poza okazaniem niezadowolenia

Standardy te nie mogą naruszać obowiązującego prawa. Gdyby się dobrze im przyjrzeć mogłyby tu powstać pewne wątpliwości natury prawnej. I to wcale nie takie nieistotne.

17 godzin temu, xajas napisał:

Aby miec dostep do tej zakladki, musisz przedlozyc zaswiadczenie, jaki roczny dochod Brutto opodatkowales.
Ponizej 200.000 PLN nie ma wstepu
Do zakladki Audio wystsrczy 100.000 PLN
Bocznica jest otwarta, nie ma ograniczen

I to jest dobry punkt wyjścia do dyskusji.

Jestem Europejczykiem.

Nie, Regulamin nie może być niezgodny z Prawem.

Może Cię to wq......ć

"Wq...ć" to mnie może jedynie ignorancja osób decyzyjnych, nad którymi nikt bezstronny nie stoi. "Nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobisz?"

1 minute ago, Jaro_747 said:

Myślę, że należałoby wprowadzić pewną poprawkę. Mianowicie kwoty te powinny oznaczać nie dochód, ale wartość aktualnie posiadanego sprzętu. Potwierdzona notarialnie,

2 minuty temu, bum1234 napisał:

Myślę, że należałoby wprowadzić pewną poprawkę. Mianowicie kwoty te powinny oznaczać nie dochód, ale wartość aktualnie posiadanego sprzętu. Potwierdzona notarialnie,

Z opcją niezapowiedzianej wizyty kontrolnej inspektorów audiostereo.pl.

Jestem Europejczykiem.

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

Sławku, co z Tobą? 

Wszystko jest prywatne, ale zasady ustala UE. Więcej wiary... 🫣

Nie popadajmy w pesymizm. Jutro, napewno będzie gorsze. 

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, szymon1977 napisał:

Nie, Regulamin nie może być niezgodny z Prawem.

z regulaminu forum

"Korzystanie z Forum jest dobrowolne oraz odpłatnie i nieodpłatnie, w zależności od warunków świadczenia poszczególnych usług w Serwisie. Dostęp do niektórych zakładek jest ograniczony i regulowany."

8 minut temu, Jaro_747 napisał:

Z Urzędem Skarbowym. 

Jeżeli opłaciłeś Abonament RTV!

Gość

(Konto usunięte)

i jeszcze z regulaminu

zabronione jest

"rozpowszechnianie za pośrednictwem Forum treści naruszających dobra osobiste osób trzecich (w tym innych Użytkowników Forum) lub zagrażające naruszeniem takich dóbr osobistych"

przekładając na prosty język

bruździsz partnerom ...wylatujesz 🙂

Edytowane przez slawek.xm
7 minut temu, slawek.xm napisał:

z regulaminu forum

"Korzystanie z Forum jest dobrowolne oraz odpłatnie i nieodpłatnie, w zależności od warunków świadczenia poszczególnych usług w Serwisie. Dostęp do niektórych zakładek jest ograniczony i regulowany."

Uważasz, że ograniczenia dostępu można wprowadzić na podstawie sprzecznych z prawem kryteriów?

8 minut temu, bum1234 napisał:

Notariusz nie nadąża, za kursem złota w złączach. 🙃

Gość

(Konto usunięte)

i jeszcze

"Partnerzy portalu posiadający oficjalnie oznaczone konto, dzięki czemu mogą brać udział w dyskusjach, udzielać rad, polecać sprzęt i zapraszać do swoich sklepów.

1 godzinę temu, Zbig napisał:

"Bocznica w większości i tak jest ukryta dla gości i dla nowych userów.

Nie jest. 

Godzinę temu, bum1234 napisał:

Co prawda to prawda 🙂

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, szymon1977 napisał:

Uważasz, że ograniczenia dostępu można wprowadzić na podstawie sprzecznych z prawem kryteriów?

a z którym paragrafem jest to sprzeczne?

12 minut temu, slawek.xm napisał:

i jeszcze z regulaminu

zabronione jest

"rozpowszechnianie za pośrednictwem Forum treści naruszających dobra osobiste osób trzecich (w tym innych Użytkowników Forum) lub zagrażające naruszeniem takich dóbr osobistych"

przekładając na prosty język

bruździsz partnerom ...wylatujesz 🙂

Abstrahując od tematyki Forum: zdemaskowanie naciągania czyje dobra osobiste narusza, naciągacza czy naciąganego?

Teraz, slawek.xm napisał:

a z którym paragrafem jest to sprzeczne?

To ja się Ciebie pytam.

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, szymon1977 napisał:

Abstrahując od tematyki Forum: zdemaskowanie naciągania czyje dobra osobiste narusza, naciągacza czy naciąganego?

to zależy od interpretacji , która zależy od siły przebicia , która zależy od ilości zleconych reklam 🙂 🙂 🙂 

5 minut temu, slawek.xm napisał:

to zależy od interpretacji , która zależy od siły przebicia , która zależy od ilości zleconych reklam 🙂 🙂 🙂 

Słowo "interpretacja" w prawie nie oznacza dowolności - wprost przeciwnie, potrzebę kierowania się obiektywnymi i bezstronnymi przesłankami.

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, szymon1977 napisał:

Słowo "interpretacja" w prawie nie oznacza dowolności - wprost przeciwnie, potrzebę kierowania się obiektywnymi i bezstronnymi przesłankami.

utopijny idealista z Ciebie 🙂

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

utopijny idealista z Ciebie 🙂

Na własne nieszczęście po prostu wiem o czym mówię, a mylić się nie mam zwyczaju. Twoje wpisy doskonale obnażają kuriozum aktualnej sytuacji, gdzie prawo prawem, a rację ma ten z "pałą" w ręku (czymkolwiek by ta "pała" akurat nie była).

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Na własne nieszczęście po prostu wiem o czym mówię, a mylić się nie mam zwyczaju. Twoje wpisy doskonale obnażają kuriozum aktualnej sytuacji, gdzie prawo prawem, a rację ma ten z "pałą" w ręku (czymkolwiek by ta "pała" akurat nie była).

Dlaczego niby "aktualnej"??? Chyba wiecznie aktualnej.

Jestem Europejczykiem.

7 minut temu, YunnanTEA napisał:

Stan posiadania przepustką? 

Utworzyć klub dla zamkniętej grupy? Nie ma problemu. Ale ograniczenie poszczególnym userom dostępu do publicznie dostępnego działu konkretnym pod jakimś nieracjonalnym pretekstem to co innego.

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Dlaczego niby "aktualnej"??? Chyba wiecznie aktualnej.

Bo aktualnie o "aktualnej" dyskusja.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Utworzyć klub dla zamkniętej grupy? Nie ma problemu. Ale ograniczenie poszczególnym userom dostępu do publicznie dostępnego działu konkretnym pod jakimś nieracjonalnym pretekstem to co innego.

Jeszcze niedawno założyciel wątka mógł zbanować prewencyjnie tych , których nie lubi

a Ty wymyślasz jakieś głupoty 🙂

Ja zresztą też zgłosiłem adminowi chęć zbanowania z mojego wątka użytkownika bo sam juz nie mogłem i prośba została spełniona

Tu mamy "problem " całej zakładki ale w gruncie rzeczy to nic nowego co by pod inną formą już nie było próbowane lub organizowane

np salonik

grupa hi-endowców musiała zaprosić użytkownika by dostać się do zakładki salonik

Z początku było to ciekawe bo koledzy pisali i pokazywali to co na publicznym forum nigdy by się nie pokazało. Niestety po rozwaleniu salonika i odejściu wielu chłopaki skasowali pliki i salonik wyglądał już marnie.

Potem anulowano możliwość samodzielnego usuwania zamieszczonych załączników

7 minut temu, slawek.xm napisał:

wymyślasz jakieś głupoty 🙂

I tyle Twojej racji.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.