Skocz do zawartości
IGNORED

DAC do Leema Tucana 2 + Spendory 3/1 w budżecie 10-20k

Rekomendowane odpowiedzi

18 minut temu, NRK napisał:

O Denafripsach też ptaszki ćwierkają, że po jakimś czasie coś tam zaczyna szumieć.🙈

To słabo, wydajesz 3-4 minimalne pensje, a sprzęt się degraduje, kiedy konkurent za 300 zł działa dekadami (albo działał, bo tak je kiedyś robili).

17 minut temu, baron_bartek napisał:

To słabo, wydajesz 3-4 minimalne pensje, a sprzęt się degraduje, kiedy konkurent za 300 zł działa dekadami (albo działał, bo tak je kiedyś robili).

Kup Gustarda R26 i nie kombinuj. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

15 minut temu, Piopio napisał:

Kup Gustarda R26 i nie kombinuj. 

CIEKAWY! Dobra relacja cena/jakość. Trzeba wyciskać wiedzę i urządzenia, na forum, ale się da 🙂 Wstępnie poczytałem, poczytam więcej - może to będzie to.

(też znalazłem parę wątków, że denafripsy się faktycznie psują - jak to chińczyki)

EDIT: a jak się on ma (jako klasa urządzenia) do lab12 dac 1 reference?

Edytowane przez baron_bartek
58 minut temu, baron_bartek napisał:

a jak się on ma (jako klasa urządzenia) do lab12 dac 1 reference?

lab12 jak widzę jest lampowy. Więc na pewno będzie brzmiał inaczej niż Gustard. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

6 minut temu, Piopio napisał:

lab12 jak widzę jest lampowy. Więc na pewno będzie brzmiał inaczej niż Gustard. 

Nom... a do leemy  spendorów polecają lampę

Z tego co czytam Gustard R26 gra poprawnie, ale klinicznie bez tej tak zwanej magii.

25 minut temu, J4Z napisał:

Kiedy testowanie? Bom ciekaw

Nie ma jeszcze daty potencjalnego ślubu 🙂 😛 jak jakiś urlop będzie, albo chuć 😛.

Myślę, że mimo wszystko L12 by mi bardziej basował, ale mnie zaniepokoiła informacja, że się psuje.... myślę, też że używkę jest niemożliwe dorwać.

PS: Gustardy R26 to jest ich kilka używek na olx, ale w cenie, prawie jak w amazonie nowe - musiały ostro potanieć.

PS2: a to nie jest tak w Lab12, że lampa się psuje?

14 godzin temu, baron_bartek napisał:

A w jakim rozumowaniu? Streamer buduje własny sygnał zamiast czystego cyfrowego i co za tym idzie to inaczej gra?

Kolega marcinmarcin dał dość wyczerpującą odpowiedź, która sprowadza się do tego (upraszam), że streamer ma lepsze parametry niż PC i mniej tam szumu wynikłego z pola PEM.

Ja chyba sobie wypożyczę porządny streamer tylko to to by przetestować na własnej skórze, a jakby co kupię (ale to po Dacu).

Poczytaj jaki realnie sygnał biegnie cyfrowy w kablu, jak jest interpretowany i dlaczego jest różnica na źródłach transportu. Wszystko było 🙂

Chyba bez wypożyczenia się nie obejdzie co?

6 godzin temu, baron_bartek napisał:

Nie ma jeszcze daty potencjalnego ślubu 🙂 😛 jak jakiś urlop będzie, albo chuć 😛.

Myślę, że mimo wszystko L12 by mi bardziej basował, ale mnie zaniepokoiła informacja, że się psuje.... myślę, też że używkę jest niemożliwe dorwać.

PS: Gustardy R26 to jest ich kilka używek na olx, ale w cenie, prawie jak w amazonie nowe - musiały ostro potanieć.

PS2: a to nie jest tak w Lab12, że lampa się psuje?

Ja swojego Laba kupiłem nowego. Po jakimś czasie pojawił się używany (chyba na gwarancji) za 8tys  czy coś. Dość długo wisiał. Jeszcze coś by może utargował i świetna cena, jeśli był sprawny. Ja na Twoim miejscu wypożyczyłbym z 3 jakieś egzemplarze i je porównał w domu. Tylko łeb w łeb. A nie, że jednego masz odajesz po miesiącu i bierzesz drugiego.

Finanse masz na dwa.

No i kolega nie odpisał co tam komuś się stało.

cyt

.Na firmę lab12 bym uważał. Kolega miał 2 produkty i oba spieprzone. 

Uważaj bo takie fora wpływają na Ciebie autosugestia jak coś gra, np. sieciówki itd. itp.

Edytowane przez obcymars

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

7 godzin temu, obcymars napisał:

No i kolega nie odpisał co tam komuś się stało.

Odpisałem ale na priv. PRE buczało a końcówka mocy była zaskakująco słaba jak na swoje parametry. Nie była w stanie napędzić kolumn gdzie inna lampa na tych samych lampach robiła to bez problemu. 

Ukryta Zawartość

9 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Chyba bez wypożyczenia się nie obejdzie co?

Chyba się nie obejdzie. Myślę, że z lab12 spróbuje, jak powiem wow, to zostanie (a powiniennem bo dac wyższy o 2 klasy i na xlr)

8 godzin temu, obcymars napisał:

ylko łeb w łeb. A nie, że jednego masz odajesz po miesiącu i bierzesz drugiego.

Tak, tylko one muszą się wygrzać, czyli zagrać ze 100 godzin i trzeba się osłuchać.

No ale chyba nie ma wyboru - ta zrobię 😄

8 godzin temu, obcymars napisał:

Po jakimś czasie pojawił się używany (chyba na gwarancji) za 8tys 

Za 8k bym zaryzykował w ciemno - zawsze można odsprzedać.

5 minut temu, baron_bartek napisał:

Sonnet Morpheus - kolejny ciekawy dac

Podzielam zawarte tam opinie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

31 minut temu, Qaz12 napisał:

Podzielam zawarte tam opinie

Ukryta Zawartość

Dobry link.

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Qaz12 napisał:

Miałem tego Morpheusa i szybko go sprzedałem, podobnie jak osoba, która go ode mnie kupiła

A co było z nim nie tak?

A Merason-1 ?

Widywany jest w bardzo zacnych systemach.

PS.

Jak bawiłem się w testowanie przetworników, to zaskoczyło mnie jedno,

to transport rozdawał karty, zmiana transportu miała większy wpływ na sound, niż zmiana DAC.

Edytowane przez Krzysztof_56775
10 godzin temu, baron_bartek napisał:

A co było z nim nie tak?

U mnie mała scena, słaba rozdzielczość, gęsty, ściśnięty dźwięk w porównaniu do innych w tej cenie.

Kolejny właściciel chciał opanować nim ostrą górę, ale się nie udało. 

15 godzin temu, baron_bartek napisał:

Chyba się nie obejdzie. Myślę, że z lab12 spróbuje, jak powiem wow, to zostanie (a powiniennem bo dac wyższy o 2 klasy i na xlr)

Tak zrób.

A M2 tech?

Co prawda tańszy ale może warto sprawdzić i jego. Kiedyś ultra popularny 

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

A M2 tech?

Nie ta klasa. Przecież można mieć znakomitego Gustarda R26. Nie wiem po co kombinować. 

Edytowane przez Piopio

6 godzin temu, Piopio napisał:

Nie ta klasa. Przecież można mieć znakomitego Gustarda R26. Nie wiem po co kombinować. 

Jakby nie patrzeć nieco ponad połowa ceny lab12.

6 godzin temu, Piopio napisał:

Skąd wiesz?

7 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Skąd wiesz?

To chyba jest oczywiste 😉 M2TECH MKIV nie ma nawet porządnego zasilania. Choć ma izolację galwaniczną USB 😉 

Cena też jest kosmiczna. 

robił ktoś porównanie: Gustard R26 vs Gustarda A26?

Z tego co czytam w skrócie: A26 gra ostrzej i bardziej szczegółowy, a R26 z bardziej rozbudowaną sceną, lżej i naturalniej.

3 minuty temu, baron_bartek napisał:

Gustard R26 vs Gustarda A26?

R26 to R2R. To wystarczy. 

10 minut temu, Piopio napisał:

To chyba jest oczywiste 😉 M2TECH MKIV nie ma nawet porządnego zasilania. Choć ma izolację galwaniczną USB 😉 

Cena też jest kosmiczna. 

Ale moment czy czytasz nie piszesz o produkcie którego nawet nie słuchałeś? 

14 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Ale moment czy czytasz nie piszesz o produkcie którego nawet nie słuchałeś? 

Znajomość techniki pozwala ocenić bez słuchania. Nie bądź technicznym ignorantem. 

30 minut temu, obcymars napisał:

Weź na testy Laba i Gustarda

To jest obecny plan.

Minus tego planu jest taki, że już miałem urlop w tym roku..... zresztą wszystkie swoje urlopy spędzam w stroju roboczym 😛 bo nie wierzę w wypoczynek. Odpoczywam w robocie jak wrócę 🙂

W robocie w sumie mógłbym postawić DACa + resztę sprzętu, ale jakby sprawdzili ile kosztuje, to bym trafił do psychiatryka 😆

• Pokaż nowe odpowiedzi