Skocz do zawartości
IGNORED

Kable głośnikowe do cxa81 i rs6

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie poszukuje kabelków do ca cxa81 i monitor audio rs6 dźwięk wydaje mi sie deko przyciemniony.

Odtwarzacz Ca Cxn 

Kable jakie posiadam w tej chwili to 

Ic Primeda Silvered-Plated 

Van Damme UP-LCOFC

Puki co mam na oku QED Reference Silver Anniversary XT

Mieszkam w Uk cena tych qud za 2x 3.5m 75£ I raczej bym w takiej cenie cos szukal do 100£.

Proszę o opinie lub inne  ewentualne sugestie 

Edytowane przez Akasssa
  • Akasssa zmienił(a) tytuł na Kable głośnikowe do cxa81 i rs6

Moze potrzebujesz czasu zeby sie przyzwyczaic , bo poprzednio miales hudo grajace glosniki a teraz zapewne dostales wypelnienie na basie i stad moze taki wniosek.

Aniversary zmieniałem na podstawowego referenca. Wciąż niedrogi kabel. Bardzo dobre granie i może się wstrzelić. Jest rozdzielczy i napowietrzony ale nie ma w nim sztuczności ostrości przesady. Spotkałem się z opinią że lepszy od spirala. Z wad to sztywny. 

4 minuty temu, fkzetor napisał:

od spirala

Jak "napowietrzony" to: pewno 🤣

A teraz prosty przewód DJski gra niebo lepiej niż gumką od majtek a więc Stramd, koleżko. 

Noo!

Co ty tu robisz?! Wpiąłes w życiu coś lepszego lub równego GENESIS? ;[

W dniu 15.08.2024 o 21:38, Akasssa napisał:

Witam mam pytanie poszukuje kabelków do ca cxa81 i monitor audio rs6 dźwięk wydaje mi sie deko przyciemniony.

Odtwarzacz Ca Cxn 

Kable jakie posiadam w tej chwili to 

Ic Primeda Silvered-Plated 

Van Damme UP-LCOFC

Puki co mam na oku QED Reference Silver Anniversary XT

Mieszkam w Uk cena tych qud za 2x 3.5m 75£ I raczej bym w takiej cenie cos szukal do 100£.

Proszę o opinie lub inne  ewentualne sugestie 

XT400 😁

5 minut temu, quatross napisał:

Jak "napowietrzony" to: pewno 🤣

A teraz prosty przewód DJski gra niebo lepiej niż gumką od majtek a więc Stramd, koleżko. 

Noo!

Co ty tu robisz?! Wpiąłes w życiu coś lepszego lub równego GENESIS? ;[

XT400 😁

Czytam dwa razy i nie wiem co napisałeś 🙂

Ale żeby nie było. Jak mi ktoś powie, że Genesis mistrzem jest to kupię. Sęk w tym że chciałem kupić Genesisa. Mam kolegów u dystrybutora. Odradzili mówiąc że nim wyżej qed tym jaśniej i że jak mam revelation i jaśniej nie chce to nie Genesis.

4 minuty temu, fkzetor napisał:

Ale żeby nie było. Jak mi ktoś powie, że Genesis mistrzem jest to kupię. Sęk w tym że chciałem kupić Genesisa. Mam kolegów u dystrybutora. Odradzili mówiąc że nim wyżej qed tym jaśniej i że jak mam revelation i jaśniej nie chce to nie Genesis.

PrzeNOVUm pAN żeś przytoczył ;DD

4 godziny temu, quatross napisał:

PrzeNOVUm pAN żeś przytoczył ;DD

To tylko opinia. Chętnie usłyszę zarówno potwierdzenie jak i zaprzeczenie.

55 minut temu, fkzetor napisał:

To tylko opinia. Chętnie usłyszę zarówno potwierdzenie jak i zaprzeczenie.

fakt i to niezaprzeczalny, dorośnij i zacznij pisać bo na razie śmiecisz

Teraz, quatross napisał:

fakt i to niezaprzeczalny, dorośnij i zacznij pisać bo na razie śmiecisz

Piszesz kolego jakieś pierdoły językiem pięciolatka zamiast powiedzieć coś konkretnego. 

Że w kablarstwie nie ma faktów niezaprzeczalnych to powinieneś chyba wiedzieć lepiej ode mnie skoro jesteś ekspertem. W rozumieniu nie ma przewodów które są uniwersalnie lepsze. Jeżeli znajdziesz zestaw w którym fantastycznie spisze się kabel melodika, to znajdziesz wiele zestawów gdzie kabel nordsta albo queda z górnej półki więcej zepsuje niż poprawi. Nie jest tak?

Skoro jesteś ekspert to powiedz mi jak gra silver spiral. W porównaniu do revelation.

Dzięki Panowie za pomoc jak zwykle robi sie bajzel. 

Szukam kabli do 500zl nie zapominajcie o tym 

W sumie juz kupilem QED Reference Silver Anniversary XT+ mostki xt silver anniversary 

Czy pomogło zdecydowanie tak 

Edytowane przez Akasssa
2 godziny temu, Akasssa napisał:

Dzięki Panowie za pomoc jak zwykle robi sie bajzel. 

Szukam kabli do 500zl nie zapominajcie o tym 

W sumie juz kupilem QED Reference Silver Anniversary XT+ mostki xt silver anniversary 

Czy pomogło zdecydowanie tak 

Brawo - koniec tematu,

a tamten powyżej? Co sięk. przyp. jak nie masz nic do powiedzenia!? Użyj Strand! buhahah! ;d

6 minut temu, quatross napisał:

Brawo - koniec tematu,

a tamten powyżej? Co sięk. przyp. jak nie masz nic do powiedzenia!? Użyj Strand! buhahah! ;d

Brawo ty widać co lubisz robić zament na forum 

ILORAZIE INTELIGECJI POZDRAWIAM 

DZIĘKI ZA POMOC 

1 godzinę temu, Akasssa napisał:

Brawo ty widać co lubisz robić zament na forum 

ILORAZIE INTELIGECJI POZDRAWIAM 

DZIĘKI ZA POMOC 

DO USŁUG XT400 o wiele lepiej grają od XT

Moim zdaniem powinieneś unikać tych kabli queda jak i innych posrebrzanych modeli. No chyba że zależy ci na wyeksponowaniu jeszcze bardziej góry pasma. 

Ja to bardziej zastosowałbym tutaj coś łagodniejszego właśnie jak van den hul, oehlbach czy kimber nawet model 4pr.