Skocz do zawartości
IGNORED

LAIV Harmony DAC - wrazenia lub newsy.

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, Piopio napisał:

Znów ogólniki 😉 Zero wiarygodności.

Jeeeez....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Widzisz Power Supply Filtering?

5 minut temu, Delirium77 napisał:

Więc prędzej ten zachwalany szybciej robi sieczkę na napięciu, niż HS02.

Nie wiem który robi to prędzej, fakt że przez DC-DC w HS02 przechodzi również zewn. zasilanie.

Ukryta Zawartość

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

2 godziny temu, rafa napisał:

Jakby sie ktos pytal to DAC ma izolacje galwaniczna na wejsciu USB i uDDC takze ma izolacje galwaniczna na wejsciu USB.

To po co jeszcze kolejna?

2 godziny temu, venom200 napisał:

Po co się w ogóle udzielasz na temat urządzenia którego na prospekcie tylko widziałeś

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Widzisz? Gdybym nie zapytal to nawet bys nie wiedzial 😂😂😂. A @Piopio stosuje izolatory wszedzie, chyba nawet w kiblu 😉 .

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

13 minut temu, Delirium77 napisał:

Prędzej bym powiedział, że chwalony tutaj izolator z Allegro jest zasilany z 9V i robi konwersje DC na 5V, z czym producent się nie chowa pokazując to na jego schemacie. Więc prędzej ten zachwalany szybciej robi sieczkę na napięciu, niż HS02.

kupiłem na testy 😉 odsyłam i tak, ale ewidentnie czyscie w tle szumy. Może z audiophonics warto dac szanse lhy uip

2 godziny temu, Ghotti napisał:

Info?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Teraz, rafa napisał:

Ukryta Zawartość

nic mi to nie mówi 🙂 nie znam się 🙂 na stronach sklepów jest tylko o izolowanym wyjsciu i2s 🙂 nie ma nic o izolowanym wejściu usb.

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, ProjectPi napisał:

Pewnie, że działa, o ile tylko jest coś do poprawienia. Pętlę przerwie, jeśli jest, zakłóceń się pozbędzie, jeśli odbiornik sieje po linii transmisyjnej a odbiornik sobie z tym nie radzi. A jak nie ma co poprawiać, to nic nie wnosi pozytywnego.

Pytanie co jeszcze zabiera 😉 .

9 minut temu, rafa napisał:

Ukryta Zawartość

Widać linie podziału. Po której stronie jest USB i zasilanie?

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, imbryk82 napisał:

Ta cała izolacja galwaniczna to tylko do USB, czy się mylę? Przy i2s to nie działa?

Wysłane z 1+

I takie pytanie pokazuje jaka jest swiadomosc techniczna audiofilów. I na tym żeruje branża wspomagana przez marketing szeptany i PR.

Powtarzam, dobre urzadzenia maja izolacje galwaniczna. Nie maja jej tanie urzadzenia.

8 minut temu, pmcomp napisał:

Powtarzam, dobre urzadzenia maja izolacje galwaniczna. Nie maja jej tanie urzadzenia.

A ja powtarzam, że się nie znasz 😉 Dopiero ostatnimi czasy producenci stosują na szerszą skalę izolację galwaniczną USB.

29 minut temu, ProjectPi napisał:

Nie wiem który robi to prędzej, fakt że przez DC-DC w HS02 przechodzi również zewn. zasilanie.

Więc uważasz, że HS02 zamienia "dobry" zewnętrzny prąd w "zły" prąd ? 😉 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

3 minuty temu, Piopio napisał:

Więc uważasz, że HS02 zamienia "dobry" prąd w "zły" prąd ? 😉 

Nie, zamienia zielony w niebieski. Nie pajacuj, chyba potrafisz sobie wyobrazic, jak finalnie wygladac bedzie sytuacja w zaleznosci od jakosci zasilania zewnetrznego.

2 minuty temu, ProjectPi napisał:

Nie, zamienia zielony w niebieski. Nie pajacuj, chyba potrafisz sobie wyobrazic, jak finalnie wygladac bedzie sytuacja w zaleznosci od jakosci zasilania zewnetrznego.

Zakładam, że nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie stosował taniego zasilacza impulsowego ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

9 minut temu, Piopio napisał:

A ja powtarzam, że się nie znasz 😉 Dopiero ostatnimi czasy producenci stosują na szerszą skalę izolację galwaniczną USB.

Nooo … tak z piec lat.

Moj transport CD ma juz z 8 lat i ma ja na wyjsciach.

6 minut temu, Piopio napisał:

Zakładam, że nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie stosował taniego zasilacza impulsowego ...

Filtracja to nie impulsowe DC-DC. Kondensator też filtruje zasilanie.

Znajac życie producent założył, że ktoś może wpiąć zwykły zasilacz impulsowy aby zwiększyć wydajność prądową, więc stąd taki stopień filtracyjny.

20 minut temu, ProjectPi napisał:

Widać linie podziału. Po której stronie jest USB i zasilanie?

A jednak mogę się mylić bo płytka jest mocowana do góry nogami więc to co widać na zdjęciu jest zamienione lew-prawa z widokiem od tyłu urządzenia

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

5 minut temu, pmcomp napisał:

Nooo … tak z piec lat.

Moj transport CD ma juz z 8 lat i ma ja na wyjsciach.

Mówimy o IZOLACJI GALWANICZNEJ USB realizowanej przez wyspecjalizowany układ. 

5 minut temu, Delirium77 napisał:

Znajac życie producent założył, że ktoś może wpiąć zwykły zasilacz impulsowy aby zwiększyć wydajność prądową, więc stąd taki stopień filtracyjny.

A to, co sprawdzi sie z tania ladowarka usb, nie sprawdzi sie z niskoszumnym zasilaniem na wejsciu, finalnie zwiekszajac poziom szumow.

Druga rzecz to to

Ukryta Zawartość

co moze miec bardzo mala (czytaj - dobra) wartosc jak na obrazku, albo duza, rzedu nF, jak dla HS02. Ok, odsluchowo to pewnie mniej istotne, za to wazne przy izolacji sprzetu pomiarowego.

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, ProjectPi napisał:

A to, co sprawdzi sie z tania ladowarka usb, nie sprawdzi sie z niskoszumnym zasilaniem na wejsciu, finalnie zwiekszajac poziom szumow.

To jeszcze powiedz o ile izolacja zmniejsza poziom szumów  a o ile DC-DC zwiększa poziom szumów 😉 

21 minut temu, Piopio napisał:

Mówimy o IZOLACJI GALWANICZNEJ USB realizowanej przez wyspecjalizowany układ. 

Audio to nie tylko USB. I bardzo dobrze o tym wiesz.

Z portow komputerowych jest jeszcze port ethernetowy RJ45. 

Edytowane przez pmcomp

2 minuty temu, Piopio napisał:

To jeszcze powiedz o ile izolacja zmniejsza poziom szumów  a o ile DC-DC zwiększa poziom szumów 😉 

Jeeeez... przeciez chip izolujacy nie zajmuje sie oczyszczaniem zasilania...

5 minut temu, pmcomp napisał:

Audio to nie tylko USB. I bardzo dobrze o tym wiesz.

Jest różnica pomiędzy izolacją galwaniczną USB a izolacją galwaniczną. 

3 minuty temu, ProjectPi napisał:

Jeeeez... przeciez chip izolujacy nie zajmuje sie oczyszczaniem zasilania...

Nie rozumiem po co mieszasz. Obaj wiemy jak działa izolacja galwaniczna i do czego służy. 

10 minut temu, Piopio napisał:

Jest różnica pomiędzy izolacją galwaniczną USB a izolacją galwaniczną. 

Jaka?

Jaka jest na USB i jaka jest na SPDIF?

Edytowane przez pmcomp

10 minut temu, Piopio napisał:

Nie rozumiem po co mieszasz. Obaj wiemy jak działa izolacja galwaniczna i do czego służy. 

To po co zadajesz pytania jak wczesniejsze, ktore sugeruja, ze tylko jedna strona to rozumie, i nie jestes to ty?

I takie pytanie pokazuje jaka jest swiadomosc techniczna audiofilów. I na tym żeruje branża wspomagana przez marketing szeptany i PR.

Jak nie masz nic do powiedzenia w kontekście zadanego pytania, to proponuję zająć się czymś innym niż nabijaniem postów. Może podłub w nosie zamiast zaśmiecać forum.

Wysłane z 1+

12 minut temu, imbryk82 napisał:

Jak nie masz nic do powiedzenia w kontekście zadanego pytania, to proponuję zająć się czymś innym niż nabijaniem postów. Może podłub w nosie zamiast zaśmiecać forum.

Wysłane z 1+

A jakie jest pytanie? Watek jest o DACu. Zadalem pytanie o izolacje galwaniczna negujac koniecznosc stosowania zewnetrzne i … wyszlo na moje.

Jest jakies inne pytanie?

Jak widze to dzisiaj dla nowoczesnych audiofilow swiat audio konczy sie na porcie drukarkowym. Ja nie jestem audiofilem i dla mnie zaczyna sie na portach SPDIF.

Do portu USB bedzie bardzo ciezko podlaczyć transport CD. Wtyczki nie pasują.

Jeszcze jakies pytania czy watpliwosci?

BTW umyles juz palec po robocie w swojej kopalni? Pytam bo odnosze wrazenie, ze mierzysz swoja miara i masz w tym ogromne doswiadczenie 😂.

Edytowane przez pmcomp

A jakie jest pytanie? Watek jest o DACu. Zadalem pytanie o izolacje galwaniczna negujac koniecznosc stosowania zewnetrzne i … wyszlo na moje.
Jak widze to dzisiaj dla nowoczesnych audiofilow swiat audio konczy sie na porcie drukarkowym. Ja nie jestem audiofilem i dla mnie zaczyna sie na portach SPDIF.
Umyles juz palec po robocie w swojej kopalni?

Taki ze mnie audiofil, jak z ciebie erudyta.

Wysłane z 1+

Teraz, imbryk82 napisał:

Taki ze mnie audiofil, jak z ciebie erudyta.

Wysłane z 1+

Ja nie mialem Ciebie na mysli. Broń Boze.

18 minut temu, pmcomp napisał:

BTW umyles juz palec po robocie w swojej kopalni? Pytam bo odnosze wrazenie, ze mierzysz swoja miara i masz w tym ogromne doswiadczenie 😂.

Przecież ty już w większości postów polemizujesz sam ze sobą , podlub w nosie jak koledzy radzą ,

A co lepsze - Raspberry Pi4 zasilany liniowo -> USB -> izolator USB -> Gustard u18 + OCK2-s -> I2s DAC czy jednak Ustars C19 zasilany liniowo + OCK2-s -> I2S DAC?

33 minuty temu, venom200 napisał:

Ok uDDC zostaje u mnie na stałe.

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

daj więcej info a nie tak dla siebie ;] 

• Pokaż nowe odpowiedzi