Skocz do zawartości
IGNORED

Ludzie zadowoleni ze swojego sprzętu audio*

Moje Audio-Moje Stereo  

174 użytkowników zagłosowało

1. 1. Moje Audio

• Jestem zadowolony
      118
    • Jestem niezadowolony
      1
    • Jeszcze szukam
      20
    • Wystarczy byle co-ważna jest muzyka
      7
    • Żona nie pozwala
      2
    • Nigdy nie będę zadowolony-audio to układanka o nieskończonej liczbie kombinacji
      19
    • I tak wymyślę pytanie-którego nie ma w ankiecie
      2
    • Pytania są trywialne i nie obejmują sedna zagadnienia.
      1
    • Z tą ankietą to wiesz co możesz zrobić....
      4

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, rafa napisał:

Zabawa w gonienie nie polega na zlapaniu 

No tak, ale nawet jak nie złapiesz (a umówny się, zazwyczaj tak jest, co najwyżej w najlepszym przypadku jedynie przez pewien czas masz tylko mylne wrażenie, że w końcu złapałeś), to kasę i tak musisz wydać. Taki rodzaj hazardu, bez cienia szansy na zwrot z inwestycji 🙂

2 minuty temu, Mark75X napisał:

Taki rodzaj hazardu, bez cienia szansy na zwrot z inwestycji 🙂

Trafne spostrzeżenie.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

A moze wypowie sie Niezadowolony,albo ten,który uważa,że "pytania sa trywialne i nie obejmuja sedna zagadnienia"?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

59 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Ehh...😞

Na teraz trochę klęska urodzaju: 3 pary kolumn, 2 x DAC, 2xDDC, 2 wzmacniacze. 🙂 

A i tak słucham teraz z telefonu bo żona mi pokój blokuje. Oświadczyła, że zaraz "M jak Miłość" i że mam wy... nosić się z "salonu".  Ale nie szkodzi, że z telefonu - bo za to z R2R! Dziś bowiem przyszedł Cayin RU-6. Jak to gra to pała mała!
🙂 

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

1 minutę temu, il Dottore napisał:

Jak to gra to pała mała!

Czyli ładnie?

Ale to taki dongiel jest

8 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Czyli ładnie?

Ale to taki dongiel jest

No dongiel do telefonu. W życiu nie miałem takiego grania na słuchawkach. R2R rzondzi!!! 😄

Chinole są w technologicznym kosmosie. Jak można dyskretną drabinkę rezystorową zredukować rozmiarowo poniżej zintegrowanego chipa? Czyste wariactwo.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

4 minuty temu, il Dottore napisał:

No dongiel do telefonu. W życiu nie miałem takiego grania na słuchawkach. R2R rzondzi!!! 😄

Chinole są w technologicznym kosmosie. Jak można dyskretną drabinkę rezystorową zredukować rozmiarowo poniżej zintegrowanego chipa? Czyste wariactwo.

ba,sa juz chipy/ustroje elektroniczne,które można wstrzyknąc razem z czyms do człowieka...

A to ci postęp!

27 minut temu, il Dottore napisał:

bo za to z R2R! Dziś bowiem przyszedł Cayin RU-6. Jak to gra to pała mała!

Napisz coś więcej względem dźwięku prosto z telefonu. 

Teraz, Ajothe napisał:

Napisz coś więcej względem dźwięku prosto z telefonu. 

Nie jestem w stanie porównać do dźwięku z telefonu bo nie mam minijack w słuchawce. Mam tylko USB C. Mogę porównać jedynie do mojego drugiego dongla - HiBy FC4. To jest fantastyczny dongiel na podwójnym Sabre. Kultura brzmienia, osłodzenie, jak to wszystko jest ułożone - bajka! Ale w porównaniu do wręcz brutalnej bezpośredniości R2R Cayina widać że to jest słodziutki cukierek dodatkowo opakowany taką piękną superkolorową folią. W Cayinie dostajesz cukierek bez żadnego papierka i niekoniecznie słodki. Dosłownie słychać jak HiBy rzeźbi i upiększa dźwięk dodając takiej słodkiej mgiełki. A Cayin jest surowy, nieokrzesany, bezpośredni, prawdziwy. Teraz słucham na tym (oczywiście w trybie NOS) koncertu Claptona "Slowhand at 70" i te gitary, przestery, ten akustyczny Martin, Hammond w tle, chórek - nieprawdopodobne wrażenia! Stereofonia szokująca. HiBy jest fantastyczny, ale wiesz, że to jest koncepcja dźwięku, którą ktoś zaprojektował. Cayin zaś się nie szczypie - rzuca ci mięcho w twarz i radź sobie z tym.

Wpłynąłem na suchego przestwór oceanu,

Wóz nurza się w zieloność i jak łódka brodzi,

Śród fali łąk szumiących, śród kwiatów powodzi,

Omijam koralowe ostrowy burzanu

p.s.

Że niby jakoś tak to gra? Dobrze zrozumiałem?

Edytowane przez Wito76
Godzinę temu, il Dottore napisał:

Na teraz trochę klęska urodzaju: 3 pary kolumn, 2 x DAC, 2xDDC, 2 wzmacniacze. 🙂 

A i tak słucham teraz z telefonu bo żona mi pokój blokuje. Oświadczyła, że zaraz "M jak Miłość" i że mam wy... nosić się z "salonu".  Ale nie szkodzi, że z telefonu - bo za to z R2R! Dziś bowiem przyszedł Cayin RU-6. Jak to gra to pała mała!
🙂 

Dlatego już dawno wyniosłem się do sypialni, a że spora i dobrze wytłumiona to jest super 🙂 

51 minut temu, il Dottore napisał:

podwójnym Sabre

To jest bajka w brzmieniu

2 minuty temu, paww napisał:

To jest bajka w brzmieniu

Naprawdę to HiBy FC4 na podwójnym Sabre świetny dongiel. Gra wręcz romantycznie w porównaniu do Cayina. Ale jednocześnie czujesz, że tak ładnie to nie ma, że to nie może być prawda. 🙂 

1 minutę temu, il Dottore napisał:

Naprawdę to HiBy FC4 na podwójnym Sabre świetny dongiel. Gra wręcz romantycznie w porównaniu do Cayina. Ale jednocześnie czujesz, że tak ładnie to nie ma, że to nie może być prawda. 🙂 

Mój Shanling tak czaruje, że czasami się zastanawiam czy to prawda, że nagrania mogą być tak wspaniałe  🙂 

i wszystko bez natarczywości.

53 minuty temu, paww napisał:

Mój Shanling tak czaruje, że czasami się zastanawiam czy to prawda, że nagrania mogą być tak wspaniałe  🙂 

i wszystko bez natarczywości.

Co te Chinole wyprawiają teraz to ja nawet nie. 😄 

3 godziny temu, Mark75X napisał:

aki rodzaj hazardu, bez cienia szansy na zwrot z inwestycji

To jest hobby dla mnie. Nie lokata kapitału ani pomysł na biznes

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

14 minut temu, rafa napisał:

To jest hobby dla mnie. Nie lokata kapitału ani pomysł na biznes

Wiem, wiem, też tak mam, jak chyba większość na tym forum. Nie wyczułeś widzę żartobliwego kontekstu.

no i nie wystarczyło na 4 lata,tylko na 4 miesiące.

W dniu 24.08.2024 o 16:24, Mark75X napisał:

To mój nowy Bronze 500 i NAD368. Na jakieś 3, 4 lata znowu wystarczy 😄.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_20240824_162226.jpg

W dniu 26.01.2025 o 14:26, Mark75X napisał:

No i powrót do AB po niecałym roku. NAD C368 w kl. D jednak pozostanie, jako że każdy wzmacniacz ma pewne cechy, których nie posiada ten drugi. W ogólnym rozrachunku M5si oczywiście wyżej, natomiast w przeciwieństwie do analogu C356, NAD C368 stanowi już solidną konkurencję dla MF.

IMG_20250126_125547.thumb.jpg.7bf20a48323c1bbe3d9999291b6711ce.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Pseudodrummer

21 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

A moze wypowie sie Niezadowolony

Chwilowo jestem niezadowolony. Nie słucham, nie gram, na koncerty nie chodzę. Za jakiś czas wpadnie nowa płyta i znów będę zadowolony. Zazwyczaj kryzys trwa 2-3 tygodnie. Wystarczy zająć się czymś innym i przeczekać w spokoju.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Ja po takich 2-3 tygodniach słuchania muzyki tylko w aucie jestem w szoku jak ten mój domowy sprzęt ładnie gra Właśnie słucham Boba Marleya z winyla.

1 minutę temu, przmor napisał:

Ja po takich 2-3 tygodniach słuchania muzyki tylko w aucie jestem w szoku jak ten mój domowy sprzęt ładnie gra

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Właśnie słucham Boba Marleya z winyla.

Ja jutro posłucham winyla po raz pierwszy od  xx lat...:)

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

no i nie wystarczyło na 4 lata,tylko na 4 miesiące

Tak, tu się sporo pomyliłem, choć nie do końca jednak. Głośników nie zmieniam, a NAD pozostaje jako alternatywa do przemiennego wykorzystywania razem z najnowszym MF.

23 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Ja jutro posłucham winyla po raz pierwszy od  xx lat...:)

A jaki masz "patefon"?

@Mark75X za krótko masz tego Musical Fidelity. Jeśli jest całkiem nowy to może zejść nawet 300 godzin pracy, żeby grał w pełnej krasie. Klasę AB się dociera 😉

Graj tym M5si jak najczęściej i długo, żeby mógł złapać temperatury. Niech się rozbuja. Po kilku tygodniach NAD pojedzie na OLX bez żalu z twojej strony 😄 

6 minut temu, xajas napisał:

Po 300 godzinach pracy, to juz totalnie zapomniales jak gral na poczatku 😉

Audiofil ma lepszą pamięć po 300 godzinach  niż po 3 minutach, wszak 3 minutach zdarza mu się pomylić, a po 300godzinach ma pewność.

4 godziny temu, xajas napisał:

Po 300 godzinach pracy, to juz totalnie zapomniales jak gral na poczatku 😉

Ja pamiętam jak to grało na początku. 

Nie potrzeba tyle. Te 300 godzin to wymysł marki Rega.

Chociaż u mnie to raptem 2 miesiące.

Ja pamiętam jak to grało na początku. 
Nie potrzeba tyle. Te 300 godzin to wymysł marki Rega.
Chociaż u mnie to raptem 2 miesiące.

Genialny sluch, to sie nadaje do ksiegi rekordow Guinessa
32 minuty temu, xajas napisał:

Rekord bujnej fantazji i braku zrozumeinia?

2 godziny temu, Wito76 napisał:

Najlepszy na pamięć jest ogórek, ale to już pewnie słyszeliście dlaczego.

Nie słyszałem - dawaj!

Godzinę temu, xajas napisał:

Nie chodzi o słuch, tylko o pamięć. 

Nie moja wina, że większość hobbystów audio voodoo jest już w takim wieku, że nie pamięta czego słuchało wczoraj 🤷

• Pokaż nowe odpowiedzi