Skocz do zawartości
IGNORED

Denon PMA-3000NE

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie wyświetlacz z podaniem źródła jak najbardziej OK, a przy tym bardziej dyskretny niż to podświetlanie potencjometra w SX, które wygląda nieco odpustowo.

Wskaźniki wychyłowe pewnie byłyby bardziej efektowne, ale byłoby to wtedy powielanie schematu konkurencji, a tak jest inaczej.

Edytowane przez memphissto

Leema Tucana 2 + Audiophase Flow

@memphissto Koncepcja angielska stawia na mniejsze gabarytowo elementy i maksymalne uproszczenie układu. Podobnie robią Skandynawowie. Za to Japończycy liczą high-end kilogramami 😁

Samo to, że u Japończyków masz oddzielne komory do każdego segmentu sprawia, że to muszą być duże grzmoty 🤷

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

10 minut temu, Gargan napisał:

@Piotr Sonido Wskaźniki to pal licho. Mnie drażni ten mały, badziewny, niepasujący do niczego wyświetlacz ☹️ Po co on komu? Kiedyś można było zrobić pomarańczowe diody wokół selektora źródeł, a teraz nie da rady? 😒 Jakaś głupia moda nastała na LCD, czy potrzebne czy też nie 🙄

Ile osób pragnie widzieć próbkowanie. Nie zdajesz się sprawy. 😛

Po za tym nie wiem myślę że to taki może lekki wyznacznik nowości? Że jest inny niż pma 2020ae

@memphissto Akurat u DENON wyświetlacz wnosi nic. Właściwe to przeszkadza - w końcu zrobili przycisk do wyłączania tego badziewia, ale estetyka nadal cierpi. 

Widzę, że masz najbardziej znienawidzony przeze mnie wzmacniacz audio 😁 Swój miałem ochotę siekierą połamać ale uratował go jakiś fan Arcam 😁 

@Piotr Sonido Właśnie to mnie w ludziach denerwuje... Piękna koncepcja stylistyczna musi być popsuta jakimś kitem, żeby Henio z Karyną mieli uczucie, że to jest warte pieniądzów i nowonczesne 🤦 Wszędzie ta sama tragedia 😒

13 minut temu, Gargan napisał:

@memphissto Koncepcja angielska stawia na mniejsze gabarytowo elementy i maksymalne uproszczenie układu. Podobnie robią Skandynawowie. Za to Japończycy liczą high-end kilogramami 😁

Samo to, że u Japończyków masz oddzielne komory do każdego segmentu sprawia, że to muszą być duże grzmoty 🤷

Ukryta Zawartość

Mmm. Powiało świeżością jak kapcie sprzed 30 lat 😀

17003254304_bddb07e891_z.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

@Piotr Sonido Samsung nie umie zrobić porządnego oprogramowania. Miałem tragedię z tym Arcam SA30. Jeśli komuś innemu działa to życzę jak najlepiej, ale ja nawet kijem tej marki więcej nie dotknę 😄 

P.s. Poprzednik A29 popsuł się 2 razy jeszcze na gwarancji. Typowy angielski szrot 😁

Brak wychowania estetycznego klientów też mnie boli. Niestety pieniądze nie gwarantują dobrego gustu. Stąd nawet przedmioty premium zaczynają wyglądać odpustowo ☹️

@rafal735r Dobrych rzeczy się nie zmienia 😄

3 minuty temu, Gargan napisał:

Miałem tragedię z tym Arcam SA30. Jeśli komuś innemu działa to życzę jak najlepiej, ale ja nawet kijem tej marki więcej nie dotknę 😄 

Obecnie wszystko działa bez problemów. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

@Piopio Nie było już nowszych aktualizacji, więc działa tak samo 😄

Jeśli u Ciebie wszystko jest w porządku to bardzo dobrze i niech tak zostanie. Mnie ten sprzęt rozczarował na tyle, że nigdy więcej nie kupię wzmacniacza ze streamerem. Właściwie to DAC we wzmacniaczu też mi nie potrzebne. W nowych integrach jest za dużo śmieci w środku 😄

Ja kupiłem Arcama jak już się uporali z oprogramowaniem, więc kłopotów nie miałem. A samo granie dla mnie OK, chociaż już powoli kusi o zmianę 😀 I może dla odmiany teraz Japończyk ??

12 minut temu, Gargan napisał:

@Piotr Sonido Samsung nie umie zrobić porządnego oprogramowania. Miałem tragedię z tym Arcam SA30. Jeśli komuś innemu działa to życzę jak najlepiej, ale ja nawet kijem tej marki więcej nie dotknę 😄 

P.s. Poprzednik A29 popsuł się 2 razy jeszcze na gwarancji. Typowy angielski szrot 😁

Brak wychowania estetycznego klientów też mnie boli. Niestety pieniądze nie gwarantują dobrego gustu. Stąd nawet przedmioty premium zaczynają wyglądać odpustowo ☹️

@rafal735r Dobrych rzeczy się nie zmienia 😄

Wiesz co bywały jakieś problemy z pierwszymi wersjami które weszły do sprzedaży sa30 to prawda. 

Ale finalnie aktualizacja bardzo poprawiła. Działo stabilnie i nic się nie działo. A nie sprawdzałem na jednej wersji.

Sam poluje na avr11 choć nie powinienem już tak mówić bo moje polowanie trwa zbyt długo i bardziej odchodzi w eter. 

No ma swoje specyficzne menu ale wszystko działa. JBL który jest w koncernie także.

Ale jasne rozumiem. Każdy ma swoje zdanie, chciałem poznać twoje. 🙂

7 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Sam poluje na avr11

Na Arcam AVR11? - na te kino domowe?

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Cieszę się, że u Was działa jak należy - ja niestety mam inne doświadczenia. Nie kupuje się sprzętu za tyle pieniędzy, żeby czekać na update oprogramowania i modlić się, żeby wreszcie zadziałał.

Dla mnie to jest niepoważne - ale czego oczekiwać po Samsung? Telefonów też nie umieją robić 🤷

Ciekawe jestem jak u Was działał ten magiczny system korekcji akustyki. U mnie również się nie sprawdził ani brzmieniowo, ani funkcjonalnie.

Widocznie muszę trzymać się tradycyjnych urządzeń 🤷 Cieszy mnie, że Denon w stereo nie bawi się w jakieś tam DSP. Może da się tego używać bez sensacji ?🤔

@Piotr Sonido Przemyśl jeszcze tego AVR11 - widziałem już dwa w serwisie bez życia i pomysłów na reperację. 

Kup sobie jakiegoś Parasound czy innego Marantz jak wszyscy... 😄

3 minuty temu, Gargan napisał:

Ciekawe jestem jak u Was działał ten magiczny system korekcji akustyki. U mnie również się nie sprawdził ani brzmieniowo, ani funkcjonalnie.

Miałem chwilę SA30. Nie podobał mi się ani przed korekcją, ani po.

Co trzeba mu przyznać, to z dziurą na basie nawet nieźle sobie poradził. Mierzyłem za pomocą Umik + REW.

.

@J4Z A jak sprawuje się Unison hybryda? Unison miałem tylko Simple Italy i uważam, że jest kiepski. Poza ładnymi wokalami nic pozytywnego nie mogę w nim znaleźć. Szczególnie kiepski był bas. Nie rozumiem zachwytów nad tym modelem 🤷

19 godzin temu, Gargan napisał:

9f27aa5e9adca78b22076c970e2930024789c793.jpg

zawsze mnie ciekawiło dlaczego producenci tej klasy wzmacniaczy do łączenia sekcji mocy z gniazdami głośnikowymi używają tak g.....kabelków,a może wpływ tego kabelka jest żaden...

@fan64 Myślę, że chodzi o łatwość montażu. Klient

i tak nie usłyszy dużej różnicy, bo zaraz za gniazdem jest 4 metry kabla o losowej jakości 😄

Zobacz co odwala z kabelkami np. Exposure. Kolejna marka, która rozczarowała mnie jakością 😄 Tam jest połączona masa obydwu kanałów zwykłą metalową szpilką przylutowaną po obu stronach i tyle 😀 High-end 😄

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

17 minut temu, Gargan napisał:

@J4Z A jak sprawuje się Unison hybryda? Unison miałem tylko Simple Italy i uważam, że jest kiepski. Poza ładnymi wokalami nic pozytywnego nie mogę w nim znaleźć. Szczególnie kiepski był bas. Nie rozumiem zachwytów nad tym modelem 🤷

Dla mnie właśnie dzięki tej pełnej, gładkiej, ogromnej średnicy jak na razie jest niezastąpiony... A próbowałem już kilka razy zastąpić. Tak, w komplecie z tą średnicą dostajemy duży, napompowany bas, ale ja i moja akustyka go lubimy. Chcesz szybszy, twardszy i niżej schodzący, sprawdź Unico 90, ale on już nie ma tak magicznych wokali.

4 minuty temu, J4Z napisał:

jest niezastąpiony

W sensie mój stary, dobry Unico. 🙂

Edytowane przez J4Z

.

6 minut temu, Gargan napisał:

Kolejna marka, która rozczarowała mnie jakością

Jak Twoim zdaniem pod tym względem prezentuje się Naim i Hegel?

Pytam bez uszczypliwości 🙂

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

@J4Z Simple Italy nie ma dużego basu, tylko mokrą szmatę 😄 Niestety brak mocy, brak kontroli i brak ataku. Miękka buła 🤪

Twój Unison może być tym optymalnym w gamie producenta🙂

Postanowiłem pójść jednak w prawdziwy tranzystor zrobiony po staremu. Lampy nie mają tego "czegoś" 🙂

Niektórzy twierdzą odwrotnie - że tylko lampy mają to coś 😁 

To chyba kwestia jak zdefiniujemy "coś".

@Tal Nie miałem ani jednego ani drugiego. Ciężko mi powiedzieć jak to wygląda w praktyce. 

Czysto teoretycznie to Hegel w środku wygląda jak śmietnik. Pełno kabelków, płytek a wszystko w obudowie przaśnej jak za te pieniądze. Jedzie głównie na potężnym sprężeniu zwrotnym, więc raczej ciepła nie uświadczysz. Takie sobie coś.

Naim nie podoba mi się za zbyt wysoką czułość wejściową i brak regulacji balansu w większości modeli. Wydaje się bardziej przemyślany od Hegel, ale oczywiście po angielsku musi mieć dziwne gniazda i beznadziejne terminale. Podobno mają buczące trafa. Pewnie ten sam problem jaki miałem w Creek i Moon. Strasznie czułe na zakłócenia z sieci elektrycznej. 

Ale powtarzam - nie miałem ich, więc może używa się ich super a ja się czepiam. Jest taka możliwość 🙂

14 minut temu, Gargan napisał:

Twój Unison może być tym optymalnym w gamie producenta🙂

Nie sprawdzałem jeszcze Due. Myślę że on może być czymś pomiędzy moim, a 90. Może kiedyś...

.

Godzinę temu, Gargan napisał:

Dobrych rzeczy się nie zmienia

Tylko cenę mnoży. 😀

37 minut temu, fan64 napisał:

zawsze mnie ciekawiło dlaczego producenci tej klasy wzmacniaczy do łączenia sekcji mocy z gniazdami głośnikowymi używają tak g.....kabelków,a może wpływ tego kabelka jest żaden...

A blaszki METALOWE nie łaska? 

?👈

@memphissto Tak, tranzystory nie mają tej mokrej, obślizgłej szmaty na basie, która psuje odbiór wszystkich żywszych utworów 😁

Każdy słucha czegoś innego. Moja siostrzenica była zachwycona Unison Simple Italy. Właściwie to strzeliła foszka, że go sprzedałem a nie jej podarowałem. Cóż... Gusta są różne 🤷

P.s. Nie lubię też kolumn Xavian i Dynaudio - tak, że czekam na lincz 😄

To chyba dotyczy większości producentów - klepią prawie to samo przez lata i tylko co kilka lat nowe modele i cena w górę.

Czasami to chociaż obudowa jakoś się zmieni, np. wspominany Arcam po serii HDA a teraz Radia. Rewolucja w wyglądzie, ale w środku to chyba ciągle prawie to samo i jedziemy z ceną.

42 minuty temu, fan64 napisał:

Krell w końcówkach mocy stosuje metalowe szyny.

5 minut temu, rafal735r napisał:

Tylko cenę mnoży. 😀

A blaszki METALOWE nie łaska? 

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Film niedostępny

Jak nie?

Jak tak.

Piter, tak działa AS, że trzeba kliknąć „obejrzyj w YT”… u mnie działa.

Pozdrawiam,

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Ależ się rozwinął wątek o Denonie. Ciekawe ileż to jeszcze innych marek zostanie tutaj poruszonych.

I aż dziwi, że kolega Piopio nie pojawił się w sprawie wzmiankowanego DIRACA 😁

• Pokaż nowe odpowiedzi