Skocz do zawartości
IGNORED

Transport plików za około 10tys. Co po auralic.

Rekomendowane odpowiedzi

20 minut temu, Piopio napisał:

Pod warunkiem, że korzystamy z USB i stosujemy izolację galwaniczną USB. 

zastosowałem izolację usb  do laptopa- słucham, podłączyłem Auralica z izolacją usb słucham- brzmi to inaczej.

1 minutę temu, Kuki12325 napisał:

zastosowałem izolację usb  do laptopa- słucham, podłączyłem Auralica z izolacją usb słucham- brzmi to inaczej.

W ślepym teście nie rozróżnisz. Technicznie to niemożliwe. Chyba, że izolacja Auralica nie jest galwaniczna.

Jaką konkretnie izolację używałeś ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

15 minut temu, Piopio napisał:

W ślepym teście nie rozróżnisz. Technicznie to niemożliwe. Chyba, że izolacja Auralica nie jest galwaniczna.

Jaką konkretnie izolację używałeś ?

Galwaniczną od ifi, słyszę różnicę, robiłem sobie ślepy test.

Auralic oprócz galwanicznej ma również izolację próżniową- czytałeś może kiedyś o tym ?

Typowym składnikiem izolacji próżniowych jest rdzeń zawierający materiał o niskiej przewodności cieplnej, otoczony hermetyczną powłoką, która tworzy warstwę próżniową lub obszar o niskim ciśnieniu. Rdzeń ten często jest wykonany z materiałów, takich jak pył krzemowy lub włókna organiczne, które charakteryzują się niską przewodnością cieplną.

Myślisz, że stąd może wynikać ta różnica ?

Edytowane przez Kuki12325
Godzinę temu, Kuki12325 napisał:

Galwaniczną od ifi, słyszę różnicę, robiłem sobie ślepy test.

IiFiGalvanic ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

1 godzinę temu, Kuki12325 napisał:

Tak, mogę też zastosować toppinga. 

Jak wygląda dokładnie cały tor cyfrowy. I co było porównywane z czym ?

Edytowane przez Piopio

8 minut temu, Piopio napisał:

A jakie to ma Znaczenie ? Piszę Ci była różnica i moje odsłuchy obserwacje nie pokrywają się z Twoją teorią. Dlatego warto słuchać i wyciągać samemu wnioski.  Twój punkt słyszenia to jeden z wielu. Ty nie słyszysz- ok szanuję to. Ty uszanuj zdanie innych. 

Teraz, Kuki12325 napisał:

Ty nie słyszysz- ok szanuję to. Ty uszanuj zdanie innych. 

zaraz usłyszysz o swojej ignorancji 😄 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

15 godzin temu, partick napisał:

Mudyfikowana? To ja nie mam więcej pytań, niestety.

Co gość wymienił? Kabel, gniazdko, bezpiecznik sieciowy?

Yamahy nie mam już od dawna. Modyfikacja była mała,  wnosiła poprawę,  ale znacznie większą wniosła zmiana transportu. 

Moim zdaniem różnice między transportami sieciowymi są mniej znaczące niż między transportami CD - tu potrafią bardzo wiele zmienić.

5 godzin temu, Piopio napisał:

Chyba, że izolacja Auralica nie jest galwaniczna.

jest

2 godziny temu, Piopio napisał:

Porownujesz izolacje na tym samym torze, wiec to bez znaczenia.

2 godziny temu, Kuki12325 napisał:

Piszę Ci była różnica i moje odsłuchy obserwacje nie pokrywają się z Twoją teorią.

Nie tylko twoje

1 godzinę temu, marcinmarcin napisał:

HAHAHA, też jestem w tym zaszczytnym gronie ignorantow 😉

8 minut temu, carlos med napisał:

Moim zdaniem różnice między transportami sieciowymi są mniej znaczące niż między transportami CD

Pozwole sobie miec inne zdanie. Przerobilem w ostatnim roku kilka transportow sieciowych. Roznice sa tak samo dostrzegalne jak z transportami CD. Trzeba miec i probowac zasilaczy liniowych gdy jest taka mozliwosc.

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Ok. Z tym że, podążając za wpisem założyciela wątku, na początku jest Squeezebox Touch jako transport.

Też mam. Mam też Yamahę NP-S303 - jako transport. Obydwa transporty po koaksialu.

I co decyduje o brzmieniu? DAC.

Caly lancuch ma wplyw na finalne granie. DAC ma oczywiscie tutaj najwieksze.

A co mozna modyfikowac w transportach? Np zegary, zasilanie..

Przypomina mi to stary dowcip.

– Dlaczego pies liże się po jajkach?
– Bo sięga.

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

Panowie gdyby ktos byl zainteresowany przetestowaniem kabla hdmi

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

47 minut temu, Mikelas76 napisał:

jest

Porownujesz izolacje na tym samym torze, wiec to bez znaczenia.

Nie tylko twoje

HAHAHA, też jestem w tym zaszczytnym gronie ignorantow 😉

Pozwole sobie miec inne zdanie. Przerobilem w ostatnim roku kilka transportow sieciowych. Roznice sa tak samo dostrzegalne jak z transportami CD. Trzeba miec i probowac zasilaczy liniowych gdy jest taka mozliwosc.

Czyli różnice są przy zmianie zasilania. Między transportami oczywiście,  że są ( choć zaraz wielu powie że nie ma bo to 0 i 1 no a po USB to już w ogóle). To o CD to moje subiektywne zdanie , może dlatego że więcej miałem transportów CD. 

5 godzin temu, Kuki12325 napisał:

A jakie to ma Znaczenie ?

Bardzo duże. Pozwala zweryfikować czy test miał sens 😉 

19 minut temu, Piopio napisał:

Bardzo duże. Pozwala zweryfikować czy test miał sens 😉 

Zdecydowanie miał, ponieważ doświadczyłem zupełnie czego innego niż piszesz w co drugim swoim poście. Bez odbioru. 

2 minuty temu, Kuki12325 napisał:

Zdecydowanie miał, ponieważ doświadczyłem zupełnie czego innego niż piszesz w co drugim swoim poście. Bez odbioru. 

Ech ta audiofilska fantazja ... i ignorancja techniczna 😉 

Edytowane przez Piopio

Teraz, Piopio napisał:

Ech ta audiofilska fantazja ... 😉 

Jak zwykle wiesz lepiej co kto słyszy. 

pajacowania ciąg dalszy 😃

IMG_7655.webp

5 minut temu, Kuki12325 napisał:

Jak zwykle wiesz lepiej co kto słyszy. 

Wiem co można usłyszeć a co nie. Przydaje się logiczne myślenie i podstawowa znajomość techniki. 

Jesteś kompletnie niewiarygodny ze swoimi wpisami. Zero konkretów. 

Pajacami są ignoranci techniczni. 

Edytowane przez Piopio

10 minut temu, Piopio napisał:

Wiem co można usłyszeć a co nie. Przydaje się logiczne myślenie i podstawowa znajomość techniki. 

Jesteś kompletnie niewiarygodny ze swoimi wpisami. Zero konkretów. 

Pajacami są ignoranci techniczni. 

Nie pisz do mnie więcej. Napisałem Ci, że szanuję Twoje zdanie i nie neguję że Ty możesz nie słyszeć. Ty musisz postawić swoją „kropkę”. 

Ja słyszę i każdemu polecam własne odsłuchy i wybory. 

3 godziny temu, carlos med napisał:

Czyli różnice są przy zmianie zasilania

auralic aries s1 i matrix element s maja wbudowane zasilanie liniowe, tak wiec nie do konca jak piszesz. 

44 minuty temu, Piopio napisał:

Bardzo duże. Pozwala zweryfikować czy test miał sens

Co.??????? 

Test mial sens skoro zmiany rejestrowano na tym samym urzadzeniu. Juz przestan wydziwiac Piopio. Krecisz tak zeby wyszlo na twoje 🫣

23 minuty temu, Piopio napisał:

Ech ta audiofilska fantazja ... i ignorancja techniczna 😉 

Edytowane

Poczytaj moze cos nowego bo zasob slownictwa ogranicza sie tobie do "ignorancji technicznej" odmienianej przez przypadki 🤣🤣🤣

Edytowane przez Mikelas76

1 minutę temu, Mikelas76 napisał:

Co.??????? 

Test mial sens skoro zmiany rejestrowano na tym samym urzadzeniu. Juz przestan wydziwiac Piopio. Krecisz tak zeby wyszlo na twoje 🫣

Kolega Pio musi udowodnić swoją wielkość na forum…. 

Wracający bumerang jest tylko jeden

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

32 minuty temu, Kuki12325 napisał:

Kolega Pio musi udowodnić swoją wielkość na forum…. 

Większość zna go już doskonale 😁

6 godzin temu, marcinmarcin napisał:

Wykrakałem 😆

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

44 minuty temu, Mikelas76 napisał:

auralic aries s1 i matrix element s maja wbudowane zasilanie liniowe, tak wiec nie do konca jak piszesz.

Oczywiście, że jest. Nie ma innej opcji. Polecam lekturę takiego co to już przetestował (bardzo łatwo znaleźć) i szybciutko dokupić S1 Linear PSU bo bez tego S1 to taki półprodukt.

16 minut temu, Mikha'el napisał:

Oczywiście, że jest. Nie ma innej opcji. Polecam lekturę takiego co to już przetestował (bardzo łatwo znaleźć) i szybciutko dokupić S1 Linear PSU bo bez tego S1 to taki półprodukt.

Nie wiem co masz na mysli, mi chodzilo o to ze i aries i matrix maja wbudowane zasilanie liniowe, ale wg. mnie aries gra o wiele lepiej nie tylko z powodu lepszego zasilania. 

Nie wiem kto testowal PSU od Auralica z Ariesem. Predzej obstawiam ze ktos to sprawdzal z Vegą S1 ktora ma dac i transport na pokladzie i tu ma sens dodatkowy zasilacz. Czy z samym transportem (Ariesem S1) ma to sens? Za jakis czas to sprawdze

4 minuty temu, Mikelas76 napisał:

Nie wiem co masz na mysli, mi chodzilo o to ze i aries i matrix maja wbudowane zasilanie liniowe, ale wg. mnie aries gra o wiele lepiej nie tylko z powodu lepszego zasilania. 

Nie wiem kto testowal PSU od Auralica z Ariesem. Predzej obstawiam ze ktos to sprawdzal z Vegą S1 ktora ma dac i transport na pokladzie i tu ma sens dodatkowy zasilacz. Czy z samym transportem (Ariesem S1) ma to sens? Za jakis czas to sprawdze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
36 minut temu, Mikha'el napisał:

Polecam lekturę takiego co to już przetestował

Prosze Cie, Pacule wierzysz? Przeca to opłacany test jest 😉

Gdzies czytalem na jakims zagranicznym forum ze poprawila. sie glebia sceny. Ja sprawdze ten zasilacz w moim pokoju. Cos tam akustycznie podzialalem, wiec jesli bedzie slyszalna zmian to powinieniem. to uslyszec. Ale obstawiam ze na Vedze S1 bedzie wiekszy efekt

Edytowane przez Mikelas76

Wszystko jest opłacane, ten świat obraca się wokół pieniędzy. Z tymi testami nie jest tak najgorzej- trzeba czytać między wierszami. Mam transport i DAC, który "on" testował i jego spostrzeżenia pokrywają się z moimi odczuciami.

Ja finalnie kupiłem Holo Red. Głównie ze względu na to że jego tył jest jak dupa Sashy Grey przyjmie każdą końcówkę. Wywaliłem fabryczny system Red OS i zainstalowałem że strony Signalyst obraz jako punkt końcowy dla HQPlayer. Gra bardzo bardzo dobrze. Internet dostarczam po Fiber światłowodem, więc tu pewnie izolacja LAN też na pewno pomaga. Próbowałem go reż jako DDC i też było świetnie. Raczej zostanie na dłużej. Tym bardziej że I2S świetnie zgrywa się z LAiV

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

13 godzin temu, Mikha'el napisał:

Z tymi testami nie jest tak najgorzej- trzeba czytać między wierszami

No jasne. Nie czytać tekstu tylko to, co jest między wierszami. Czyli co, odstępy? To może lepiej wziąć pustą kartkę i samemu zapełnic ją sobie treścią? A z "testów" oglądam sobie zdjęcia. Na czytanie między wierszami i domyślanie się, co autor miał na myśli szkoda mi czasu 

• Pokaż nowe odpowiedzi