Skocz do zawartości
IGNORED

alternatywa dla Spotify, i Tidal

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, szukam platformy muzycznej która łączy w sobie łatwość obsługi Spotify, i bogatą bibliotekę Tidal.

Denerwuje mnie obsługa Tidal, wyszukiwarka, i algorytmy. Podoba mi się za to jakość dzwięku, i duży wybór muzyki.

W Spotify, jest intuicyjna wyszukiwarka, łatwość łączenia z urządzeniami, lecz skąpa biblioteka, i średnia jakość dzwięku.

Szukam czegoś, co łączy zalety obu. 

https://www.audiostereo.pl/topic/168274-alternatywa-dla-spotify-i-tidal/
11 minut temu, Robert 7800 napisał:

Cześć, szukam platformy muzycznej która łączy w sobie łatwość obsługi Spotify, i bogatą bibliotekę Tidal.

Denerwuje mnie obsługa Tidal, wyszukiwarka, i algorytmy. Podoba mi się za to jakość dzwięku, i duży wybór muzyki.

W Spotify, jest intuicyjna wyszukiwarka, łatwość łączenia z urządzeniami, lecz skąpa biblioteka, i średnia jakość dzwięku.

Szukam czegoś, co łączy zalety obu. 

Ciężki temat, bo jakby taka była to byłaby idealna i cała reszta konkurencji by odpadła 😉

Apple Music jeszcze zobacz, jednak niewielu jeszcze producentów ma ją na pokładzie, co i tak się szybko zmienia, bo od wprowadzenia jakości hifi staje się coraz bardziej popularny w naszej branży 😉

Ja osobiście korzystam z Qobuz i uważam, że żaden inny serwis nie oferuje takiej jakości. 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Wypróbuj Deezer. Ja używam od jakiegoś czasu i obsługa aplikacji jest bajecznie prosta. Całkiem dobre rekomendacje i tryb Flow z różnymi trybami, który działa jak radio, ale kieruje się tym czego słuchasz. Biblioteka w 99% to FLAC, jakość 44/16, bez hi-res.
Cena w tej chwili zrównała się z Tidalem.

Edytowane przez qbakos

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Możesz wypróbować Amazon Music, sporo osób chwali.

Dla mnie najlepszy jest Qobuz(przedłużyłem wczoraj o kolejne 5 lat za 79,99euro), i używam go na zmianę z Tidalem.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

Deezer jest najlepszy! Ma wszystko w jakości FLAC za grosze. Działa dobrze, aplikacja intuicyjna. Minusem jest, że nie wszystkie streamery mają go natywnie.

"Tynk pożera dźwięk" 747

4 minuty temu, EmilioE napisał:

Minusem jest, że nie wszystkie streamery mają go natywnie.

No właśnie tutaj trochę zostali w tyle. Na szczęście te najpopularniejsze już go mają na pokładzie.

Jakość dźwięku jest minimalnie lepsza od Tidala, który sztucznie dodaje basu.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Wziąłem Deezer na próbę na miesiąc (pierwszy miesiąc darmowy a później tyle co Tidal 22zl). Na razie przewagi w obsłudze aplikacji nie widzę. Nie widzę też jakości w jakiej muzyka jest odtwarzana tzn. jakość w ustawieniach maksymalna ale nie wyświetla się i formacja o jakości konkretnego utworu.

18 godzin temu, treinerek napisał:

Możesz wypróbować Amazon Music, sporo osób chwali.

Dla mnie najlepszy jest Qobuz(przedłużyłem wczoraj o kolejne 5 lat za 79,99euro), i używam go na zmianę z Tidalem.

Noo to jest deal. To gdzie tak dają?

36 minut temu, Mikha'el napisał:

Noo to jest deal. To gdzie tak dają?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Już wcześniej u nie go miałem i byłem bardzo zadowolony więc przedłużyłem.

Z tym że jesli byś chciał to robić z Polski to może być problem z płatnością.

Ja place ze swojego konta w Niemczech, przedłużyłem o 5 lat bo wracam w tym miesiącu do Polski na stałe i konto bankowe bede musiał zamknąć.

To jest na zasadzie że zostajesz dodany gdzies do rodzinki, ale z nikim nie musisz nic mieć doczynienia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez treinerek

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

3 minuty temu, treinerek napisał:

Ukryta Zawartość

Już wcześniej u nie go miałem i byłem bardzo zadowolony więc przedłużyłem.

Z tym że jesli byś chciał to robić z Polski to może być problem z płatnością.

Ja place ze swojego konta w Niemczech, przedłużyłem o 5 lat bo wracam w tym miesiącu do Polski na stałe i konto bankowe bede musiał zamknąć.

OK, dzięki. Większy problem z tym, że chcą nam internet wyłączyć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

10 minut temu, Mikha'el napisał:

OK, dzięki. Większy problem z tym, że chcą nam internet wyłączyć.

Ukryta Zawartość

No to najwyzej wrocimy do korzeni. Ja praktycznie zacząłem miec doczynienia z internetem jak skończyłem 40 lat, to bylo 20 lat temu. Wcześniej jakoś dawalem radę .Jako sluchacz muzy będę co najwyżej musiał przeprosic się z płytami.

Ukryta Zawartość

20 godzin temu, Coroner69 napisał:

Dzięki za linka. Jeśli mam już kąto na Quobuzie to po wykupieniu tego deala mogę przy nim zostać? Czy dostane nowe kąto ?

Dostaniesz nowe, że starego nie będziesz mógł korzystać w sensie na tym nowym. Dostaniesz maila z danymi do logowania, u mnie w mailu po @ zmienili z gmail.com na gmx.com.  I przyślą ci hasło do logowania. 

Zmęczony coraz częstszymi zwiechami na TIDAL otworzyłem konto na Amazon Music.

Jakość zauważalnie lepsza od TIDAL. Teraz jest program 49 zł za rok. Czego chcieć więcej?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Luk77
14 minut temu, Luk77 napisał:

Ukryta Zawartość

A co to mam wspólnego z Amazon Music Premium HD?

Ukryta Zawartość

54 minuty temu, Mikha'el napisał:

A co to mam wspólnego z Amazon Music Premium HD?

Masz rację , pomyliło mi się . Amazon Music to koszt 17 zł. Miesięcznie . To i tak b.dobry deal.

Edytowane przez Luk77