Skocz do zawartości
IGNORED

Tuning kolumn DALI przez McGyvera

Tomek Skura

Rekomendowane odpowiedzi

Zabawy z "ignorowaniem" wpisow uzytkownikow sa co najmniej nieporozumieniem. Przeciez oczywistym jest, ze taki "ignor" jest zdejmowany po chwili. No bo po co samemu wykluczac sie z dyskusji ze swoim adwersarzem? Kto wie, co taki adwersarz moglby napisac - lepiej miec "reke na pulsie" i samego "ignora" odpalac tylko "pro forma", stosowac jako forme ostentacyjnego "focha", a nastepnie (juz po cichutku) szybko go zdjac... :)))

Tak robi wiekszosc tych, ktorzy bawia sie w "ingnorowanie" :P

Pozdrawiam,

Lete

poczytałem sobie co waści panowie piszą tutaj w tym wątku i powiem wam tak.

znalazłem na stronie studio16hertz taki wpis

cyt.

" Brzmienie po modyfikacji:

Efekt jest doskonały!! Mam taki dźwięk jak chcę.

Panowie cierpliwie, przez wiele godzin słuchali moich komentarzy dotyczących odsłuchu i moich

preferencji brzmieniowych, dokonując "na żywo" wielu zmian w strojeniu kolumn,

aż uzyskany został taki dźwięk, jaki chciałem.

Polecam osobom niezadowolonym z dźwięku swoich kolumn kontakt z tym duetem (McG&G).

Oni naprawdę wiedzą "o co chodzi" i "czym to się je".

Dzieki Panowie!

Tomek Skura"

Myślę że po prostu koledze się znudziły kolumny i ich barwa brzmieniowa i teraz chce coś zrobić tylko nie wie co.

Opowiem wam jedną sytuację z mojej branży IT.

Komputer o standardowych układach chłodzenia.

Modyfikacja miała obejmować wyciszenie komputera, polepszenie chłodzenia (polepszenie cyrkulacji powietrza).

Procesor AMD Athlon (Barton 3200+, 2 x 1024 DDR Kingmax 400MHz, 2 x Hdd Maxtor 160 Sata (Raid 1) DvDrw Plextor 716A vga Gainward 6800GT płyta głowna abit nf7s2.

Wyceniliśmy klientowi modyfikacje i się zgodził

na CPU Pentagram 100Cu

na most północny Zalman ZM-NB47J

most południowy (odwierty w MB Abit-a i ten sam zalman ZM-NB47J)

VGA to pentagram XC-70Cu+

chłodzenie hdd 2 x pasywny zalman ZM-2HC1 plus wentylator na przednim panelu 120mm cooler master rifle bearing low noise.

ram chłodzony pasywnie 2 x cooler master ram heatsink

maty wygłuszające BeQuiet-a (drogi badziew)

ogólnie kosztów komponentów nie pamietam ale cisza max, temp. super.

Po ok 6 miesiącach pan przychodzi i mówi ze coć nie tak z tym polepszeniem bo mu się coś tam zacina

ok o torzyliśmy komputer a tam syf i kiła panująca. było lato to wiadomo że ciepło ale do tego syf powodował przegrzewanie się sprzętu.

Powiedzieliśmy mu że to wina temperatury i brudu, a on ze nie chce takiego chłodzenia że się nie spodziewał że tak to teraz będzie działać i w ogóle to nas chciał w gazetach obsmarować że po pół roku tyle pieniędzy wydał i teraz to nie działa jak on chce.

Sytuacja podobna tylko w moim przypadku brud i letnia temperatura wywołała burzę w nocniku na 1 miesiąc bo to trwało 1 miesiąc. Niestety nasze słowa do pana nie docierały i tylko zrobił nam brzydka reklamę jacy to my wyduszacze kasy i nieuczciwi sprzedawcy (informatycy za dyche). Pan komputer sprzedał za kolejne 6 miesięcy komputer z fakturami innemu człowiekowi i ten do nas przyszedł bo mu jeden dysk padł na gwarancje. Otworzyliśmy kompa przy nim i jak zobaczył jaki wypas kupił wewnątrz to oszalał z wrażenia i po 2 tyg. dysk wrócił z gwarancji a nowy właściciel komputera był szczęśliwym posiadaczem nieźle z tuningowanego pceta.

Pozdrawiam wszystkich i pragnę dodać że to co się dzieje ta nagonka na Adama (nie znamy się osobiscie by nie było że stronuje) to się spotyka dosyć często w różnych branżach i z różnym oddźwiękiem.

Pozdrawiam

radas66

No to powracajac do tej opowiastki z IT, to na forach podajesz sie za kogos innego i obsmarowujesz konkurencje? :) albo np. kupiles lekko uzywanego laptopa ze zbita matryca a pozniej sprzedales jako nowego? :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

niestety teraz jest moda skakania klientow na sprzedawce,wykonawce oczywiscie w tym przypadku jest to bicie piany bo sprawe reguluje kodeks cywilny i umowa sprzedazy.

Mysle ze pomawiana firma/osoba/ w tym watku powinna konkretniej zareagowac na sytuacje lub zakonczyc udział w watku.

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

nie na pewno nic z takich rzeczy. ale nie wiadomo tak na 100% co sie stało z tym wysokim McGyver-a.

jak się coś w rozliczenie bierze to nawet połamać można i to nikogo nie powinno interesować.

Paranoja jakas, Mc masz racje, niesprawiedliwie Cie atakuja! A Ty Tomek Skura wstydzilbys sie, zamiast pienic na forum zacznij zarabiac pieniadze na kolumny ktore Cie zadowola na kolejnych kilka miesiecy...Niegrzeczny chlopiec!

Sluchania tez sie uczymy. Moze Tomek Skura nabral z czasem doswiadczenie i uslyszal slabosci kolumn, ktorych nie slyszal wczesniej. Uwazam, zarzucanie mu tego iz znudzil sie kolumnami i teraz krzyczy za rzecz nie do konca pewna.

Przyjecie postawy, ze wszystko co robi McGyver jest idealne tez uwazam za rzecz nie do konca pewna, bo nikt nie jest idealny.

Byc moze te kolumny byly zrobione najlepiej jak McGyver mogl je zrobic w owym czasie. Teraz i on ma wiecej doswiadczenia

Moze zamiast pojedynkow na slowa urzadzicie Panowie pojedynek na dzwiek: zrobcie odsluch.

to ze z czasem apetyt rośnie jest normalne i wskazane ale to że człowieka się wkłada do garnka z handlowczykami z allegro to jest nie fair. mnie także sie nie podobały brzmienia moich poprzednich kolumn a te co mam teraz grają jak potrzebuje. zapewne po czasie i te sprzedam lub zmodernizuje czas pokaże.

Parsecu i co mialby taki pojedynek udowodnic? Tu nie chodzi o to czy Mc zrobil te kolumny zle, czy dobrze- zrobil je idealnie dopasowane do preferencji(na tamten czas) Tomasza i chyba wyszlo mu to naprawde niezle, sadzac po wpisach pelnych zachwytu Pana Tomasza. Czy ma on teraz prawo atakowac konstruktora za to, ze zrobil cos na jego wlasne zyczenie? Faktycznie przypomina jego zachowanie kaprys dziecka, prawdziwy facet nie zalatwialby tego w taki sposob.

Tomek Skura ma prawo napisac, ze to co mu sie podobalo dwa lata temu nie podoba mu sie teraz. Jest to dobra historia by przestrzec innych niedoswiadczonych milosnikow dobrego dzwieku, ze nie wszytko jest idealne, ze tuning nie musi byc najlepszym na wszytko srodkiem.

Jednak obu kolegow oceniac przez pryzmat ich doswiadczen jakie mieli dwa lata temu. Jesli dwa lata temu McGyver zrobil kolumny najlepiej jak umial to nawet gdyby graly grzej od bazarowych to nie ma on zadnej winy, szczegolnie jesli Tomek Skura zaakceptowal je w owym czasie.

Pamietac jednak trzeba o tym, ze McGyver w owym czasie dosc aktywnie w swoich postach jako uniwersalna recepte na poprawe dzwieku kolum polecal zmiane zwrotnicy. Praktycznie kazdy wpis z zapytaniem o kolumny Tannoy byl przez niego odpowiadany rada o zmianie zwrotnicy. Nie bylo to nic innego jak slabo ukryta reklama, na ktora wielu odpowiedzialo wierzac, ze za male pieniadze moga miec swietnie brzmiace kolumny.

Moze wiekszosc ludzi korzystajacych z uslug McGyvera jest jest zadowolona z dzwieku jaki uslyszeli, czesc moze nie, inni moze z czasem zauwazyli jak Tomek Skura, ze cos im nie pasuje. Moze czesc nie chce sie przyznac, ze cos im nie pasuje. Przeciez jest tak ze wszystkim co kupujemy od jedzenia po domy.

Trzba dac McGyverowi kredyt za to, ze probowal pomoc, nawet jesli odplatnie, poprawic dzwiek, a o to nam wszystkim chodzi.

radas66, 24 Maj 2007, 15:59

>nie na pewno nic z takich rzeczy. ale nie wiadomo tak na 100% co sie stało z tym wysokim

>McGyver-a.

>jak się coś w rozliczenie bierze to nawet połamać można i to nikogo nie powinno interesować.

A moze chcesz kupic? Nowka nie smigana :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Ja też mimo wszystko bronię Adama McG ..sam popełniłem troche tuningów i nie jeden raz trafiłem na sytuacje gdzie cedek jedzie do gościa i słysze po czasie , ze kiedys grało chyba lepiej w końcu widzę cedeka w ogłoszeniach..i nowy właściciel przysyła mi maila z peanami jak jest bosko, jaka wspaniała maszyna....to co inaczej słyszą w Szczecinie a inaczej w Krakowie??....to min jedna z przyczyn dla której juz nie popełniam tuningów..po co sie użerać za pare marnych groszy Adam nie daj się!!

Niewiem o co chodzi, czlowiek byl zadowolony, chwalil sie tym na forum i w ogole. Minelo troche czasu, znudzilo sie i pretensje do MG.

Chociaz z drugiej strony, to Tomek mial kolumny sklepowe, a po tuningu byly juz z tanszymi glosnika przez co stracily swoja pierwotna wartosc. Ale jak tak Tomek sobie zyczyl to co MG mial zrobic? na sile mu cos wciskac? No nie. MG spelnil oczekiwania Tomka, zrobil tak jak chcial! wiec o to chodzilo, czyz nie?. Wiec jakie pretensje do MG? Zrobil swoja robote prawidlowo czego dowodem byl poczatek tego watku. Pretensje moga byc jesli MG popelnil jakis bledy w sztuce ale tutaj raczej o to sie nie rozchodzi.

Jak jak otrzymalem kolumny od MG tez mialem swoje widzimisie i kaprysy, ale nie plakalem publicznie z tego powodu na forum. Patrzac z dluzszego okresu czasu jest ok. A pozatym z MG dobry czlowiek, zawsze bede pamietac ze pokryl pewne sprawy ze swojej kieszeni za co ja powinienem zaplacic:)

Czy u McG mozna zamowic tuning klawiatury? Moja robi "klik-klik" a moje preferencje to "klik-klak".

Polej ja olejem na ktorym wczesniej smazyles kilkakrotnie frytki, a jesli to nie pomoze przylutuj jej Kochany "z baski" ", jesli to jej nie pomoze zawsze mozesz miec nadzieje, ze sie Tobie poprawi! Milego wieczoru zycze :D

narsiltm, 24 Maj 2007, 23:26

>Polej ja olejem na ktorym wczesniej smazyles kilkakrotnie frytki, a jesli to nie pomoze przylutuj

>jej Kochany "z baski" ", jesli to jej nie pomoze zawsze mozesz miec nadzieje, ze sie Tobie poprawi!

>Milego wieczoru zycze :D

Podaj nr konta przesle zaplate za tuning. No chyba, ze wezmiesz cos w barterze, np. lekko podniszczony klawisz SPACE... :D

A to tez juz sporo czasu w ogloszeniach....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

• 2 tygodnie później...

Przeczytałem ten wątek, marnując 2 godz. ale się ubawiłem po pachy. He... he...

Ale dobrze, że Tomek opisał tę sprawę, bo to pouczająca historia, naiwności ludzkiej i bezwzględnego jej wykorzystania przez predatora McG i Grze...

Gdyby McG był kompletnym laikiem to cały ten jego tuning byłby do przyjęcia, myślał, że da radę... ale nie dał.

Ale facet ma pojęcie co robi, więc cały ten jego tuning to było nabijanie naiwniaka w butelkę. Rozbawiło mnie to wstawienie trzech Miflexów, ciekawe, że w wytworach Studio16Hertz są duńskie Jantzeny. Może i Tomek był naiwny, ale moralnie postawa Panów McG i Grze jest nie do przyjęcia.

UCZCIWI LUDZIE TAK NIE ROBIĄ !!!

Polska to jednak ciekawy kraj.

Dobre ostrzeżenie dla wszystkich.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.