Skocz do zawartości
IGNORED

Polska. Wybory Prezydenckie 2025.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura  

69 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura

• Rafał Trzaskowski
      27
    • Karol Nawrocki
      42

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, Tadeiro napisał:

Cóż wiedziałem, że nie załapie... 😂

Ma jedynie słusznie ukierunkowane myślenie....tak się zapędził w tym oskarżaniu o złodziejstwo że konfę zaczął o to oskarżać.  "Złodziejii" pisze.....z "bulem" stwierdzam, nie ma dla niego "nadzieji"
🙂

8 godzin temu, wlodek71 napisał:

Mylący człowiek wstydziłby się przyznać do tego co napisałeś, bo to świadczy o podatności na ruską indoktrynację... Oni mają nawet określenie na takich - <<pożyteczny idiota>>.

Przecież to ty podając konkret o kwocie wolnej od podatku podajesz bzdety a on ciągle konkretami sypie.   🙂

8 godzin temu, wlodek71 napisał:

lud usłyszał, ze PiS podniósł do 30tyś.

To nie do wszystkich dotarło bo:

8 godzin temu, Pseudodrummer napisał:
8 godzin temu, stench napisał:

czekają jak najpierw Tusk podniesie kwotę wolną od podatku do 60 tys pln.

Tą,której Morawiecki,jak premier,nie podniósł?

8 godzin temu, przemak napisał:

Duda obiecał to już dziesięć lat temu, daj mu czas. 

Przypomnę a raczej należy powtórzyć, że tego Morawiecki nie obiecywał.

Rozumiem że zwolennikom Trzaskowskiego sianie dezinformacji przychodzi łatwo, ale nie sądziłem że tą samą drogą pójdą nawołujący tu do popierania Mentzena......ŻENADA!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, wlodek71 napisał:

Uwielbiam czytać takich, co po czasie wiedzą wszystko najlepiej...

Problem w tym że niektórzy opierają swą wiedzę na fejkach a ŻADNYCH prostujących to faktów nie przyjmują do wiadomości.

Smutnym jest to, że nie wydaje mi się że to ich stanowisko wynika tylko z braku wiedzy lub słabego czytania ze zrozumieniem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

37 minut temu, Maju napisał:

Rozumiem że zwolennikom Trzaskowskiego sianie dezinformacji przychodzi łatwo, ale nie sądziłem że tą samą drogą pójdą nawołujący tu do popierania Mentzena......ŻENADA!

No cóż, nie mają argumentów, to tylko to im zostało - swoją drogą, to nie rozumiem takiej postawy, żeby tak zawzięcie chronić kogoś, kto całą swoją politykę (Tusk>Trzaskowski...) oparł na kłamstwie, negatywnych emocjach, demagogii, populizmie... Czyżby te 8$ było tego warte?

@wlodek71
Nie posądzam tych o których pisałem o to.....ale zapalczywość w wypisywaniu wszystkiego co najgorsze o pisie i podpieranie się przy tym kłamstwami zastanawia.

O co @gałąż teraz w tym ostatnim wpisie chodzi, może dopiero 11 marca się dowiem.....  

Edycja:
Pewnie się nie dowiem, wpis wyparował.    🙂

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

45 minut temu, Maju napisał:

ale nie sądziłem że tą samą drogą pójdą nawołujący tu do popierania Mentzena......ŻENADA!

... Ale dzięki temu sytuacja się klaruje, coraz bardziej widać kto jest kim...

Godzinę temu, Maju napisał:

Jak mu tak w TVN czy w podobnym ścieku powiedzieli to taką "wiedzą" będzie się tu popisywać.

Ostatnio TVN dziwnie uczciwie się zachowuje; pochwalili nawet Nawrockiego, część z ich odbiorców pewnie jest w szoku🙂

10 minut temu, wlodek71 napisał:

część z ich odbiorców pewnie jest w szoku🙂

Mają się gdzie przenieść jakby stał się tam cud i na stałe zmieniła się tam narracja (wiadomo ocieplają wizerunek TVN w sprzedaży).....TVP w likwidacji zaspokoi ich potrzeby.   🙂

Edytowane przez Maju

Briefing prasowy Grzegorza Brauna w Poznaniu!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

2 godziny temu, Maju napisał:
11 godzin temu, przemak napisał:

Przypomnę a raczej należy powtórzyć, że tego Morawiecki nie obiecywał

Logiczne. Nie szkodzi, że nie na temat. 

nagrywamy.com

8 minut temu, przemak napisał:

Logiczne. Nie szkodzi, że nie na temat.

Logiczne to by było jakbyś potrafił wskazać co nie na temat napisałem.

Nie ma to jak stały w poglądach Nawrocki   jednego dnia siądzie z Pootinem do stołu, drugiego dnia zerwie z nim  stosunki dyplomatyczne.

Cały PiS stoi teraz w wielkim rozkroku ookrainsko-trampowym , jak taki Jaki co opowiada jaka ta Konfa antyookrainska a sami mają w szeregach takiego Czarnka który teraz wyparza sobie język na panu Z

Boże strzeż przed takimi politykami/partiami 

Taki Braun od x lat mówi to samo , da się? Da.

Juz w 2015 w poprzedniej kampanii  mówił że nie wyśle wojska na U , wszyscy mu wtedy w głowę pukali o czym on mówi 

Życie zweryfikowało komu należało puknąć w głowę 

Nie ma nic gorszego jak ocenianie kandydatów na prezydenta po wyrwanych z kontekstu zdaniach które się pojawiają w nieprzychylnych im mediach.....niektórzy tego nie dostrzegają. 

14 minut temu, przemak napisał:
16 minut temu, Maju napisał:

Logiczne to by było jakbyś potrafił wskazać co nie na temat napisałem.

Nie widać? No cóż... 

Co nie widać???
A raczej czego TY nie zauważyłeś a się czepiasz!

"Uważam, że w niedługim czasie kwota wolna od podatku powinna sięgać 8 tys. zł. To jest wielkie zadanie, które dzisiaj stoi przed władzą.

Umowa Programowa Andrzeja Dudy, 01.03.2015

Zrealizowana"

3 godziny temu, Maju napisał:

Ukryta Zawartość

Teraz dotarło?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

7 minut temu, Maju napisał:

Co nie widać???

3 godziny temu, Maju napisał:
11 godzin temu, przemak napisał:

Przypomnę a raczej należy powtórzyć, że tego Morawiecki nie obiecywał

"Czego/kogo" nie widać, to raz. Morawieckiego, to dwa. 

nagrywamy.com

12 minut temu, przemak napisał:

"Czego/kogo" nie widać, to raz

Celowo napisałem CO nie widać.
Mam uzasadniać dlaczego, może domyślisz się po dalszej części wpisu.

12 minut temu, przemak napisał:

Morawieckiego, to dwa. 

Liczyłem na twoją inteligencję i dostrzeżesz że odpowiedź na to co zawarte było w twoim wpisie w sprawie Dudy znajdziesz w linku. W poprzednim moim wpisie nawet to zacytowałem.....wszystko daremnie?

Zapytałem czy dotarło.....nie dotarło.  

Edycja:
Widać w tym wpisie że odpowiadałem nie tylko tobie i w KOLEJNOŚCI - najpierw temu co o Morawieckim głupoty pisał a linkiem tobie.....teraz jasne?

Edytowane przez Maju

Godzinę temu, costa brava napisał:

sami mają w szeregach takiego Czarnka który teraz wyparza sobie język na panu Z

Obecne nachalne polerowanie amerykańskiego berła przez PiSowców napełnia mnie po prostu obrzydzeniem.

Czy oni naprawdę liczą na jakąkolwiek pomoc USA w razie inwazji putlerowskiej na Polskę?

Nie. Europa wyciągnie kredki i zacznie malować chodniki a Trump zadzwoni do swojego przyjaciela (a może szefa???) Putlera i pogratuluje mu kolejnych zdobyczy.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Moderatorzy
6 minut temu, il Dottore napisał:

Czy oni naprawdę liczą na jakąkolwiek pomoc USA w razie inwazji putlerowskiej na Polskę?

Kilka czołgów mamy , jakiś samolot też. Jeśli do tego dojdzie status lizusowatego pinczerka Amerykanów to może wystarczy by nas nikt nie chciał kopnąć. Niekoniecznie trzeba sprawdzać. Czasem pozory robią swoje 🙂

1 godzinę temu, costa brava napisał:

Cały PiS stoi teraz w wielkim rozkroku ookrainsko-trampowym ,

Ja wiem czy to rozkrok ??? Od dawna nic nowego nie dajemy. Bazę lotniczną w Radzionkowie udostępniamy raczej USA. Mamy jakieś ruchy (czasem głupie) względem migrantów. I deklarujemy brak własnego bezpośredniego uczestnictwa w działaniach na terenie UKR. To chyba Francja chce swoje wojska wysyłać.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

13 minut temu, stench napisał:

To chyba Francja chce swoje wojska wysyłać.

Legia Cudzoziemska to są tacy goście, że nie powinni być trzymani bezczynnie zbyt długo.

A właśnie stracili pracę w Afryce, skąd ich kac*py wyniosły na butach.

Więc wysłanie ich do wUkrainy wydaje się sensowne.

Tymczasem ofensywa Zjednoczonego Frontu Gaśnicowego przetacza się przez Polskę!

Godzinę temu, Maju napisał:

Widać w tym wpisie że odpowiadałem nie tylko tobie i w KOLEJNOŚCI - najpierw temu co o Morawieckim głupoty pisał a linkiem tobie.....teraz jasne?

Jasne, potrzebna jest INTERPRETACJA. 

nagrywamy.com

Jeżeli hasło "Druga tura bez Bążura!" nie sprawdzi się to w drugiej turze należy głosować nawet na kołek w płocie, byle nie na Wysokiego Kandydata, bo to byłby ostateczny koniec Polski.

32 minuty temu, il Dottore napisał:

Obecne nachalne polerowanie amerykańskiego berła przez PiSowców napełnia mnie po prostu obrzydzeniem.

Nie. Europa wyciągnie kredki i zacznie malować chodniki a Trump zadzwoni do swojego przyjaciela (a może szefa???) Putlera i pogratuluje mu kolejnych zdobyczy.

Chciałem tylko zauważyć ze Trump nas JESZCZE nie sprzedał 

Mylisz Polskę z Ookraina co typowe

Na innych bym ani tyle nie liczył, no chyba ze mamy moce zakolegowac sie z ChRL 

5 minut temu, costa brava napisał:

Chciałem tylko zauważyć ze Trump nas JESZCZE nie sprzedał 

Dziś JESZCZE nie, ale co Marchewkowemu odbije jutro, to któż może zaręczyć?

Przecież po zachowaniu Trumpa i Vance'a w Gabinecie Owalnym było widać jasno, że ich zdaniem Europę Środkową zamieszkują podludzie i są to obszary przeznaczone wyłącznie do wyzysku i kolonizacji.

Demokraci może i mieli dżenderowego pyerdolca ale przynajmniej wysyłali broń i wprowadzali bezlitosne sankcje na kacapa.

Ach, gdybyż Ronald Reagan ożył!

Dużo teraz zależy od nas samych

Wbrew pozorom

tylko trzeba się określić po której stronie stoimy , czy Macarona i Merza czy Orbana i Trumpa 

Ale nie wszystko 

Ruscy mogą zażądać zbyt wiele za neutralność w sprawie iranskiej czy chińskiej,  a to są dla nich priorytety

• Moderatorzy
8 minut temu, il Dottore napisał:

i wprowadzali bezlitosne sankcje na kacapa.

Ale jakie bezlitosne. Chyba dla Węgier. Ruscy całkowicie wajchę przestawili na kierunek lądowy, południowo-wschodni. Zacieśnili współpracę z Chinami i Indiami (ile to % ludzkości) ?

Przypomnij że sprawy NS2 lobbowały Niemcy i teraz amerykańskie firmy.

To jest lekcja dla UE, że jesteśmy goło... i dla UKR, że Wuja Sama nie można bezkarnie okradać.

5 minut temu, costa brava napisał:

tylko trzeba się określić po której stronie stoimy , czy Macarona i Merza czy Orbana i Trumpa 

Największy problem jest taki, że ani Trump ani Macron/Merz nie są w stanie zagwarantować Polsce bezpieczeństwa.

I żadnej z tych stron tak naprawdę na naszym bezpieczeństwie nie zależy.

To my powinniśmy dbać własne bezpieczeństwo - a jak niby to zrobić, skoro kolejne rządy warszawskie też nic z tym nie robią?

Teraz, stench napisał:

Zacieśnili współpracę z Chinami i Indiami

Raczej - pozwolili się Chińczykom i Hindusom beztrosko dymać, bo przecież ceny surowców dla tych krajów to jest UŁAMEK tego co płaciła Europa. Na dziś śmiem twierdzić że kacapska produkcja surowców balansuje na granicy opłacalności.

Inaczej to bydlę Pieskow by tak nie wyło o zniesienie sankcji.

• Moderatorzy
11 minut temu, costa brava napisał:

Ruscy mogą zażądać zbyt wiele za neutralność w sprawie iranskiej czy chińskiej,  a to są dla nich priorytety

Mam nadzieję, że się jeszcze będą z kwartał bić z UKR, a potem na tyle się wypstrykają z czołgów i dronów, że odpuszczą.

Zresztą do Izraela płyną gigantyczne ilości amerykanskiej broni.

To może zwiastować mocny Blitzkrieg wyłączający Iran z rozgrywki i ewentualne wsparcie Ukrainy ale przez Izrael czyli za kasę, hipotekę i ziemie.

😞 a może też Ruscy zrobią rok przerwy, żeby teraz jak najbardziej dozbroić Iran . Wszystko zależy od tempa Izraelskiego ataku.

9 minut temu, il Dottore napisał:

Największy problem jest taki, że ani Trump ani Macron/Merz nie są w stanie zagwarantować Polsce bezpieczeństwa.

Nikt nie jest, zwłaszcza że u nas nikt na żaden front też się nie wybiera. Wojsko i pogranicznicy mają zakaz fotografowania i wypytywania nachodźców kim są. Takie mamy rządy. Więc kto pierwszy zacznie strzelać ???

4 minuty temu, stench napisał:

Więc kto pierwszy zacznie strzelać ???

kac*py. Przecież miałeś historię w szkole.

1 minutę temu, costa brava napisał:

Trump może nas " zaatakowac" przy pomocy 447 

Albo oddajemy komu trzeba albo broncie sie sami

Podobny numer jak z U 

Oczywiście.

Bo są nadludzie i podludzie. A Europę Środkową trzeba eksploatować.

Wtedy już naprawdę koniec złudzeń. Trzeba zakładać PRL 2.0, reaktywować PZPR i I Sekretarz Leszek Miller znowu na premiera.

• Moderatorzy
3 minuty temu, costa brava napisał:

Trump może nas " zaatakowac" przy pomocy 447 

Albo oddajemy komu trzeba albo broncie sie sami

Podobny numer jak z U 

A Chińczycy powiedzą że my się w sprawy polskich spadków nie wtrącamy. I do kogo będziemy się wtedy uśmiechać ?

TW Alek zaś na Prezydenta.

Szkoda że Kiszczak nie żyje - byłby idealny minister spraw wewnętrznych.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, il Dottore napisał:

Obecne nachalne polerowanie ukraińskiego berła przez @il Dottore napełnia mnie po prostu obrzydzeniem.

dziwni mnie,że jako miłośnik Ukrainy popierasz Brauna,który jej miłosnikiem nie jest.

Warto pomagać-z poszanowaniem własnego narodu.
Bo oddawanie Polski obcym za darmo,ani nie pomoże Ukrainie,ani nie uratuje nas przed niczym.

6 godzin temu, Maju napisał:

Przypomnę a raczej należy powtórzyć, że tego Morawiecki nie obiecywał.

Tak,w przypadku kwoty wolnej masz rację.
Morawiecki ja podniósł.
Oczywiście im bliżej było do wyborów,tym bardziej kwota rosła.

Cytat

Kwota wolna od podatku, czyli roczna wysokość podstawy opodatkowania wynikająca z kwoty zmniejszającej podatek określonej w skali podatkowej, od której nie jest pobierany podatek dochodowy, wynosiła w:

2007 r. – 3 013 zł,

2008 r. - 2016 r. – 3 089 zł,

2017 r. – 6 600 zł, przy czym w odniesieniu do dochodów rocznych przekraczających kwotę 6 600 zł kwota wolna malała, natomiast w przedziale dochodów od 11 000 zł do 85 528 zł była stała i wynosiła 3 089 zł, a dla dochodów powyżej 127 000 zł nie miała ona zastosowania,

2018 r. - 2021 r. – 8 000 zł, przy czym w odniesieniu do dochodów rocznych przekraczających kwotę 8 000 zł kwota wolna malała, w przedziale dochodów od 13 000 zł do 85 528 zł była stała i wynosiła 3 089 zł, a dla dochodów powyżej 127 000 zł nie miała ona zastosowania,

2022 r. – 30 000 zł.

Prosze o wykazanie,co nieprawdziwego mówiłem o Morawieckim:

14 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Morawiecki,który jest skazany prawomocnym wyrokiem jako kłamca,człowiek,który stręczył zielony ład,fit for 55,zamknięcie kopalń,lockdowny,Morawiecki,który kłamał i namawiał WŁASNYCH obywateli do szcepień:
-że chronią przed covid-kłamał
-że może się choruje,ale lekko-kłamał
-że się choruje,ale nie umiara-kłamał
-że szczep. jest sprawdzona i bezpieczna-kłamał
-zamykał całe sektory biznesu-a otwierał kauflandy i lidle
-zamykał szpitale doprowadzając do ponad 200 000 nadplanowych śmierci z powodu braku zabiegów planowanych

Ten człowiek zrobił to własnego narodowi-i to bez mrugnięcia okiem.
I jest teraz twarzą w sztabie Nawrockiego.

Były wieloletni doradca Tuska,który w Sowa i Przyjaciele mówił wiele razy:

"Ciemny lud wszystko kupi"
"Ludzie sa tak głupi-że to działa"

Pan,który chwalił i realizował plany Merkel,mówi dziś,że nie chwalił
Będzie nas bronił przed tym,co popierał jako doradca Tuska.
Za pomocą kandydata Nawrockiego.

Pan Morawiecki jest bardzo elastyczny w poglądach,co czyni go atrakcyjnym dla każdej strony zarządzającej.

Edytowane przez Pseudodrummer

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.