Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór subwoofera

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, powoli kompletuje kino ... przyjechał arcam avr11, przyjedzie Klipsch RC-64 III także czas na niby drugą (po centralnym) najwazniejszą rzecz w kinie czyli sub

Kwota do 5k pln ~~ ktoś coś ? (tak nadal się oszukuje iż każdy nie napisze, aby brać klipscha 1200 ... tylko że on jest ... ogromny... co mi przeszkadza)

Sub tylko i wylącznie do kina

https://www.audiostereo.pl/topic/168666-wyb%C3%B3r-subwoofera/

RP-1400SW 🙂 W tym budżecie 😉 Suby otwarte ogółem są duze. Warto też sprawdzić SVS PB-2000 Pro 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

23 minuty temu, tomwox napisał:

Mam na zbyciu 2000 Pro w idealnym stanie i dobrej cenie. Dorzucę kable audio Chorda i QED-a

a dobra cena to jaka jest?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

I jeszcze jedno …. Pomieszczenie ma niby 45m2 ale tak naprawdę część salonu to 25m2. Znalazłem na innym forum fajne porównanie i nie wiem jak patrzeć na wielkość salonu bo niby svs2000 wystarcza do takich 25m2 😉 ktoś podpowie ? 

1 godzinę temu, Ghotti napisał:

A svs3000? Nie ma dużej różnicy cenowej 

PB-3000 jest sporo droższy, chyba że patrzysz po używanych lub na model SVS 3000 Micro 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

2 godziny temu, Q21 napisał:

PB-3000 jest sporo droższy, chyba że patrzysz po używanych lub na model SVS 3000 Micro 🙂 

Albo patrzy na SB3000.... :) 

5 godzin temu, Ghotti napisał:

Cześć, powoli kompletuje kino ... przyjechał arcam avr11, przyjedzie Klipsch RC-64 III także czas na niby drugą (po centralnym) najwazniejszą rzecz w kinie czyli sub

Kwota do 5k pln ~~ ktoś coś ? (tak nadal się oszukuje iż każdy nie napisze, aby brać klipscha 1200 ... tylko że on jest ... ogromny... co mi przeszkadza)

Sub tylko i wylącznie do kina

3.5 tys. to dobra cena za tego PB 2000 Pro, zwłaszcza jeśli jeszcze jest na dłuższej gwarancji (5 lat na nowy). 

Do kina są właśnie ogromne suby, duża obudowa, bas reflex, wtedy jest większe ciśnienie i niskie zejście. Jak przeszkadza Ci wielkość to może lepszym wyborem byłby wybór 2 mniejszych subwooferów np 2x Klipsch RP1000. Jak chcesz bardzo mały to np z Anglii można spróbowac sprowadzić 2x BK XXLS400, kostka ok 40x40x40, obudowa zamknięta, ale jest całkiem mocny, a dwa to zrobią robotę konkretną. Sporo tańszy od SB2000 a podobna wydajność, jakość dźwięku. 

No nie bardzo.
Miałem bk monolith plus (chyba ze 40kg wagi) i svs sb3000, rozjechał go jak czołg, choć obudowa mniejsza i zamknięta.
Po tym mniemam, że bk 400, nie będzie absolutnie porównywalny do sb 2000

Nie wiem dlaczego aż tak bardzo odstawał Monolith, choć to że odstawał to nie niespodzianka. Może to była częściowo kwestia akustyki pomieszczenia i ustawienia. Suby z bas refleksem inaczej się zgrywają od zamkniętych, np mógł trochę na darmo pompować powietrze stojąc w tym samym miejscu gdy inny sub gra tam idealnie. Tak czy inaczej SB3000 odstaje mocno też od 1000 i 2000, czuć tą masę powietrza jaką przepycha. Ogólnie SVS SB (wszystkie) mają wyjątkowo mocne łupnięcie wyższego basu, bardzo wysokie wyniki 40hz+ >110db, SB3000 ma tam nawet 117db. Tu BK nie konkurują,  ale zejście, masa na dole jest. Tu XXLS400 wg mnie lepiej wypada od SB1000, który z kolei nie odstaje znacząco od SB2000. Precyzja i charakter dołu wg mnie lekko po stronie XXLS400, choć to ma znaczenie akurat bardziej w muzyce niż filmach.

reasumując zostały 2 na placu boju

klipsch 1400 vs PB!!! 2000 😄 może zapamiętam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

obydwa wielkie 🙂 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Ghotti

Masz jeszcze - 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  też duży ale trochę inaczej. 

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
13 minut temu, MarcinRejek napisał:

Ukryta Zawartość

To standardowa cena w DE 🙂 

Ukryta Zawartość

Na twoim miejscu zrobilbym proste porownanie parametrow / ceny/ wielkosci / dodatkow jak „dsp” / potencjalnych problemow ich poprzednikow , czy bylo ich sporo czy tez nie . Powodzenia

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Ghotti napisał:

To standardowa cena w DE 🙂 

Wiem... ale taniej niż w PL i nawet nie wiem czy by się któryś salon zbliżył do tej kwoty😉 bo wątpię by 1500-1800 dali by radę

2 minuty temu, MarcinRejek napisał:

Wiem... ale taniej niż w PL i nawet nie wiem czy by się któryś salon zbliżył do tej kwoty😉 bo wątpię by 1500-1800 dali by radę

w 3 sklepach jest za 4999 więc pewnie jeszcze można jakieś coś urwać 😉 powiedzmy na te 4700/4800 to juz nie ma wielkiejn różnicy w razie W gwarancja w polsce 🙂 ale nie wiem czy jednak nie bliżej mi do PB 2000 pro

Gość

(Konto usunięte)

Tylko wiesz to jest cena podana a jeszcze można by było ponegocjować, wiem że w tym sklepie jeszcze bym ugrał 5% bo kupowałem tam nie raz dla ludzi i mam u nich konto... 

A 5% może to nie dużo ale już się robi poniżej 4 tysi😉

Przy płatności przelewem to jest standard w DE z tego co widziałem 3-5% 😉 

np. 

Ukryta Zawartość

Abzgl. 3% Rabatt (-29,70 €) bei Überweisung (3% Rabatt) = 960,30 € bez pytania 😉 ale fakt pewnie można do nich jeszcze popisać czy można zrobić jakiś mały rabat 😉 

aczkolwiek chyba nie ma co się zastanawiać ... znalazłem SVS PB-2000 PRO za 4400 nowego ... 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Ghotti
Gość

(Konto usunięte)

Zapewne tak

Ja mam do tego sklepu co podałem 10 minut jazdy autem( 12,5km ) 

Kiedyś z tego sklepu przywoziłem R-115SW w ilości 2 sztuk w BMW e61 do Polski🫣 i powiedziałem nigdy więcej😂

No chyba że się odezwiesz do kolegi @T on testował te Klipsch-e i miał na sprzedaż te testowe modele... SVS też, na OLX i na allegro można te aukcje znaleść... chyba że już wszystko wyprzedał, bo nie śledzę aż tak bardzo jego poczynań

jak wyzej @MarcinRejek znalazłem nowego za 4400 svs pro 2000 także chyba nie ma co myśleć bo cena jak za klipscha 1400 z DE +/-

Edytowane przez Ghotti
Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Ghotti napisał:

jak wyzej @MarcinRejek znalazłem nowego za 4400 także chyba nie ma co myśleć bo cena jak za klipscha 1400 z DE +/-

Jak chcesz, mnie nic nie szkodzi by podjechać i spytać, z pracy mam 4km... Ale jak by co to służę pomocną ręką 

• Pokaż nowe odpowiedzi