Skocz do zawartości
IGNORED

Fosi V3 Mono. Witajcie w nowych czasach: mini klocki-maxi dźwięk

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, xajas napisał:

Do tego jeszcze taki dupsel j

Dej linka do tej stronki - dobre ceny tam.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

5 godzin temu, Gargan napisał:

Ta oferta dotyczy ex-demo.

To tak jakbyś kupował nowe BMW z salonu, ale z przebiegiem 300'000 km 😄

Ale te 300.000km zrobione na Amazonie przez  niespełnionego kierowcę rajdowego.

4 godziny temu, ryback napisał:

branza dyma

Tak, wiemy. Bo przyjść w środku zimy do cieplutkiego salonu, pooglądać, pomacać, pogadać ze sprzedawcą, godzinami słuchać hifi, ktorych i tak nie zamierzymy kupić jest cacy, ale zapłacić za to w marży już be.

-----

4 godziny temu, Allmr napisał:

potrzebuje wzmacniacza stereo z pilotem do którego podpiąłbym sobie kolumny podstawkowe. Chcę do tego podać sygnał z tv i dekodera, czyli de facto ma to robić za soundbar (tylko mam nadzieję lepszej jakości).

To obowiązkowo z hdmi ARC: będzie się włączać razem z TV i pilotem TV będziesz sterować godnością. Wszystkie źródła podłączasz do TV i po problemie. 

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

53 minuty temu, szymon1977 napisał:

To obowiązkowo z hdmi ARC: będzie się włączać razem z TV i pilotem TV będziesz sterować godnością. Wszystkie źródła podłączasz do TV i po problemie. 

No i tak sobie przeglądam i nie widzę z ARC, a to byłoby idealne rozwiązanie.
Mógłbym z tv i dekodera wyjść optykiem, ale wszystkie te wzmacniacze mają po 1 wejściu.

Przeglądałem tylko Fosi, szczerze mówiąc nie znam tych chińskich marek, tyle ich jest. Więcej chyba od chińskich samochodów.

Ale rzeczywiście Twoja propozycja spełnia wszystkie wymagania. Dzięki.

Edytowane przez Allmr
8 minut temu, Allmr napisał:

Przeglądałem tylko Fosi, szczerze mówiąc nie znam tych chińskich marek, tyle ich jest.

Ja też nie znam, a kilka marek lubi oferować klony tego samego produktu. SMSL to jedna z najstarszych i najbardziej cenionych marek,  miałem kiedyś DAC i był ok.

Na Forum lubiany jest jeszcze Sabaj.

Następny cenowo to chyba już będzie robiący furrorę Wiim.

8 minut temu, Allmr napisał:

Ale rzeczywiście Twoja propozycja spełnia wszystkie wymagania. Dzięki.

Pouszukaj w necie, czy nie ma jakiegoś chochlika. Jak kupisz to daj znać jak się sprawuje.

Edytowane przez szymon1977

9 minut temu, szymon1977 napisał:

SMSL AO300 ?

Fajny tem AO300.
ładny.
A mi sie takie cos podoba:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

15 minut temu, szymon1977 napisał:

robiący furrorę Wiim.

Mam wiima ultra, robi za streamer i transport do zewnętrznego dac'a. Bardzo przyzwoity. Synowi dawno temu kupiłem mini - taki tam grajek, do podstawowego systemu zupełnie sie nie nadaje.

Przejrzę co oni tam mają za wzmacniacze. Jeszcze raz dziękuję.

Edytowane przez Allmr
12 minut temu, Allmr napisał:

Mam wiima ultra, robi za streamer i transport do zewnętrznego dac'a.

To czemu nie Wiim Amp?

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

To czemu nie Wiim Amp?

na forum pisali,że nie wolno kupowac czy coś...:)

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

13 minut temu, Pseudodrummer napisał:

na forum pisali,że nie wolno kupowac czy coś...:)

Nie wolno... czyli, że co - trzeba?

3 minuty temu, imbryk82 napisał:

Jakiś niedrogi streamer polećcie do fosi (wzmacniacz+dac). Ale żadna malina. Taki plug&play.

Wysłane z 1+

streamer to zło

Godzinę temu, Allmr napisał:

Mam wiima ultra, robi za streamer i transport do zewnętrznego dac'a

Jakiego masz dac'a? I czy jest zauważalnie lepszy od tego w Wiimie?

Godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

streamer to zło

Mój człowiek! 😄 

Ja powiem tak: streamer to niepotrzebnie wydane pieniądze. Każdy ma przecież w domu peceta. Ja mam chyba 8 (już przestałem liczyć).

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Mój człowiek!  
Ja powiem tak: streamer to niepotrzebnie wydane pieniądze. Każdy ma przecież w domu peceta. Ja mam chyba 8 (już przestałem liczyć).
Ja nie mam. I nie chcę mieć. Zwłaszcza do muzyki.

Choć akurat moje pytanie dotyczyło czegoś, co mógłbym kupić córce, do jej stereo.

Wysłane z 1+

25 minut temu, il Dottore napisał:

Mój człowiek! 😄 

Kocham streamery za kompatybilność z popularnymi serwisami muzycznymi i częste aktualizacje. 

Tymczasem streamer:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

27 minut temu, imbryk82 napisał:

Zwłaszcza do muzyki.

Spoko, spoko! Nikomu życia nie zamierzam urządzać. 🙂 

Ja córce kupiłem gramofon. 😄 

Spoko, spoko! Nikomu życia nie zamierzam urządzać.  
Ja córce kupiłem gramofon.  
Gramofon już ma. Nie ma streamera.

Wysłane z 1+

4 minuty temu, imbryk82 napisał:

Gramofon już ma. Nie ma streamera.

Wysłane z 1+

Oddam swojej mój własny streamer, jak poczuje potrzebę. Znaczna degradacja jakości dźwięku w stosunku do PC. Stoi - nie używam.

49 minut temu, il Dottore napisał:

Mój człowiek! 😄 

Streamer to taki zubozony pecet,na słabszych podzespołach,okrojony z funkcji w stusunku do normalnergo,czy minipc,,z sofetm,w którym nie dokonamy zmian,i który za chwile będzie niewspierany-i włozony w ładna obudowę+jakis mały ekranik i apka na telefonik.
i cena x10

Ja wole pc/lapka/minipc.
Ale to się trzeba znać.

10 minut temu, imbryk82 napisał:

Temat jest o fosi audio 🙂

Wysłane z 1+

Z tego co wiem Fosi nie robi streamera,więc zadając takie pytanie robisz offtop

Wątków o streamerach,wiimach /A6/A8/A10 jest chyba kilkadziesiąt

Zapytałem o streamer do zestawu dzielonego fosi (ZA3 i ZD3). Dostałem wylew o wyższości PC nad streamerem i jeszcze kilku innych rzeczach. I spoko, to jest forum, można sobie dyskutować. Takie jest założenie. Ale nie pisz mi, proszę, że robię OT.

Wysłane z 1+

20 minut temu, imbryk82 napisał:

Zapytałem o streamer do zestawu dzielonego fosi (ZA3 i ZD3).

A to wszystko jedno. Bierz najtańszy. 🙂 

Mam nadzieję, że pomogłem.

A to wszystko jedno. Bierz najtańszy.  
Mam nadzieję, że pomogłem.
No właśnie. Najtańszy to jaki? Jakiś wiim? Może jakiś chińczyk z ali? Jest tam tego sporo. Pytam, bo może ktoś tu zestawiał fosi z jakimś tanim streamerem.

Wysłane z 1+

@imbryk82 nie pytaj się, który streamer będzie pasować brzmieniowo do twojego zestawu, tylko który ma najlepsze oprogramowanie i będzie aktualizowany przez najbliższe lata 😀

9 godzin temu, szymon1977 napisał:

To czemu nie Wiim Amp?

Bo z tego co widzę kosztuje 2000. Oczywiście można cały czas zwiększać budżet, tyko biorąc pod uwagę jakie ma być jego przeznaczenie u mnie, to nie wiem czy to ma sens.

8 godzin temu, sautor napisał:

Jakiego masz dac'a? I czy jest zauważalnie lepszy od tego w Wiimie?

Mam DIY na soekrisie i amanero, gram po USB. Moim zdaniem dac w wiim jest przeciętny, ale za to urządzenie wpięte jako transport robi robotę. Długie lata grałem z dedykowanego PC, od czasu do czasu sprawdziłem sobie jakiś streamer, ale nic nie pokonało zwykłego pc z foobarem. Ale wiim ultra jest naprawdę ok. A do tego nieporównywalnie większa wygoda użytkowania dla całej rodziny.

Bo z tego co widze…

Jesli masz iPhona albo iPada, ma byc tanio a jakosc nie jest najwazniejsza, to wystarczy stary uzywany AirPortExpress za kilka zlotych. Ma zabudowany DAC. Podlaczysz go kabelkiem jack/RCA do wzmacniacza, a muzyke streamowana przez iPhona wyslesz przez AirPlay na AirportExpress do wzmacniacza

Ukryta Zawartość

IMG_6069.thumb.png.53cdfec4c7416cc5ced44ecd5a474e41.png

Takie rozwiazanie uzywam nawet w aucie, i to od ponad 10 lat.

Btw.

Ten Airport Express ma tez wyjscie cyfrowe/optyczne, i wlasnie to wyjscie uzywam do zasilania procesora DAC/DSP

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi