Skocz do zawartości
IGNORED

Niedrogi tuner fm dab .

Rekomendowane odpowiedzi

Z racji na ubogą ofertę stacji dab+ ,czy nawet fm radziłbym zakup tunera oferującego również odbiór stacji radia internetowego .Da ci to szerszy dostęp do stacji radiowych. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jest tego więcej .Zanim wybierzesz ,poczytaj opinie.

Ukryta Zawartość

Trzeba podłączyć i wypróbować. Podejrzewam,ze radio internetowe zadziała ,ale ,to trzeba sprawdzić.

Wracając do radia dab+ ,tu szału nie ma w ofercie krajowych nadawców.Więcej stacji działa nadal w paśmie FM ,ale na jakość bym tu nie liczył .Dlatego kombajn ,jaki zaproponowałem ,zaoferuje więcej ,z racji możliwości wyboru wszystkich mediów,włącznie z możliwością odtwarzania plików w pamięci przenośnych oraz serwisu Spotify czy innych.

18 minut temu, yamfan napisał:

Posiadam jeszcze stary yamaha cdn 500 . Ale nie wiem czy sie nadaje jeszcze do czegokolwiek .

Tani i funkcjonalny może byc taki grajek/wynalazek. Dowiedziałem się o czymś takim na forum obok 🤭

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Teac T-R650DAB jak chcesz niedrogi. 

A jak chcesz drogi to taki jak na obrazku.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tani i dobry Denon TU-1800DAB

2 godziny temu, yamfan napisał:

A co powiecie na temat : kenwood KR W 8000 cd ,?

To jakiś amplituner. 

3 godziny temu, Gargan napisał:

Teac T-R650DAB jak chcesz niedrogi. 

A jak chcesz drogi to taki jak na obrazku.

Ukryta Zawartość

To jakieś kombo CD z Tunerem, do tego na rynek Prof z milionem guzików. 

4 godziny temu, yamfan napisał:

Posiadam jeszcze stary yamaha cdn 500

Z tego co wiem to posiada radio internetowe gdzie można wyszukać stacje w bardzo dobrej jakości. 

Ukryta Zawartość

?👈

1 minutę temu, Gargan napisał:

Rotel - jedna z nielicznych już marek, których produkty nie rozsypują się w dłoniach po pierwszych kilku dniach użytkowania 🙂👍

Nie no, chyba trochę przesadziłeś 🙂. Aż tak źle to raczej nie jest.

Godzinę temu, Gargan napisał:

Owszem, jest 🙂

W dodatku Rotel jest tani, czego nie można powiedzieć o niezbyt dobrze wykonanej konkurencji 🙂

Jakie marki masz tu głównie na myśli? 

@Mark75X mam na myśli inne 🙂 Zdążyłem zniechęcić się do 90% rynku. 

Rotel mogę tylko zarzucić, że jego brzmienie mnie nie zadowala. No i mogliby okoejać w fabryce wyświetlacze, bo nawet nowe są porysowane. Poza tym - przynajmniej seria 14 - twarde zawodniki.

@rafal735r różnie to bywa, ale jest zdecydowanie lepiej niż z UK. Tu to loteria.

25 minut temu, rafal735r napisał:

Japończyki chyba trzymają jakiś poziom. 

To fakt, a i opinie u samych serwisantów to potwierdzają. Jeśli będę z czasem wymieniał wzmacniacz na wyższy model, to aktualnie pod uwagę biorę głównie Marantza, np. Model 50. Raz, że jakość w powszechnej opinii oceniana lepiej, dwa charakterystyka tonalna, która bardzo mi odpowiada. 

Denon tu-1800 miał DAB bez plus czyli cisza...

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Nic. Tylko mają złą opinię na Zachodzie. 

Może się poprawili, bo Marantz/Denon i reszta Japonii teraz praktycznie całą produkcję u nich zamówili, więc jest kasa na rozwój. 

Zobaczymy co ludzie będą za jakiś czas pisać o tych sprzętach. Ale mam złe przeczucia skoro nawet złomiarze z UK wolą zamówić kondensatory u Włochów.

mają złą opinię na Zachodzie.

Tylko z drugiej strony to bardzo dziwne, by tak uznane marki wybrały beznadziejnej jakości komponenty, a więc kondensatory wykazujące jakąś regularną wadliwość. Wydaje się to wprost skrajnie niepojęte.

W dniu 28.12.2024 o 17:51, yamfan napisał:

Czesc . Jaki tuner radiowy fm dab+ , ? Posiadam wzmacniacz Vincent sv 237 , kolumny Focal Aria 948 .  Mysle nad Rotel t11 . Dzieki za propozycje .

Ja mam teac 301 dab cos tam.

Ma radio FM i DAB+
I jeszcze odtwarza CD
ma wyjście cyfrowe i po wyjściu cyfrowym także jest sygnał FM/DAB!

Ukryta Zawartość

No ale to mały klocek
A jak pełnowymiarowy to ten:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawą funkcja tego tunera jest to:

CD-P750DAB umożliwia cyfrowe nagrywanie z płyt CD i programów radiowych z anteny na karty SD i pamięci flash USB.

IMG_20241207_062428.jpg-800x600.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Pseudodrummer

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

2 minuty temu, Gargan napisał:

ja już nie wierzę w "uznane marki". 

Czyli co, należy przyjąć, że powszechnie cenione od lat brandy też schodzą na psy, celowo postarzając wyroby lub wybierając komponenty "zapewniające" uszkodzenie po upływie gwarancji? Przecież to droga do nikąd. Czy kupując wzmacniacz za 4-10 k, który "pada" po gwarancji, wybierzesz ponownie tę samą markę? Niczego nie kwestionuję. Po prostu mnie to dziwi. Może masz faktycznie pecha.

6 minut temu, Mark75X napisał:

należy przyjąć, że powszechnie cenione od lat brandy też schodzą na psy

Tak

6 minut temu, Mark75X napisał:

celowo postarzając wyroby lub wybierając komponenty "zapewniające" uszkodzenie po upływie gwarancji?

tak,to już udowodnione,np Samsung,HP i cała rzesza innych

Chyba tylko Wiktor Krzak tego nie robi...

7 minut temu, Mark75X napisał:

Przecież to droga do nikąd. Czy kupując wzmacniacz za 4-10 k, który "pada" po gwarancji, wybierzesz ponownie tę samą markę?

Taka,albo kupisz inną,a klienci innej kupią tą
Za parę lat wprowadzą "okres przydatności produktu."

Bielizna będzia miała np miesiąc,a tuner 2 lata.

Co to,kolega nie słucha tego,co globaliści od kilkudziesięciu lat mówią na konferencjach na całym świecie?
Skoro Schwab mówi
"nie będziesz niczego miał i będziesz zadowolony"-no to trzeba zniszczyć własność prywatną.

Wprowadzić zamiast tego abonament (streaming zamiast CD,winyli,kaset itp,fizycznych nośników które "mamy")
lub tą własność niszczyć (postarzanie produktu między innymi)
Nie przewiduje się w przyszłości człowieka,który będzie przez 40 lat "cos miał"

Oczywiście,to pieśń przyszłości rozłożona na lata,sam plan postarzania ma ponad 100 lat,ale małymi kroczkami...

Dotyczy to wszystkich dziedzin,a tym Audio

A że kosztuje 4-10k?
Będzie jeszcze drożej.
Jak ograniczyć własność?

Proste.
Cene podnieść.

ktoś powie-wolny rynek,różne firmy.
Prawda,zgranie tego wymaga czasu i pieniędzy.

Ale działa,powoli i dokładnie.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Drugi tydzień jestem szczęśliwym (powiedzmy) posiadaczem wzmacniacza, który producent wycenił na 18500 PLN i już wiem, że trzeba go będzie sprzedać po gwarancji. Tak jak byłem najarany na początku, bo z nim mój zestaw brzmi naprawdę dobrze (może najlepiej do tej pory) to im dłużej się nim posługuję i im dłużej przyglądam, to mam coraz więcej wątpliwości co do intencji producenta. To nie jest monster reciver ze Złotej Ery. To nie jest zaprojektowane, żeby trwać tylko żeby pokazać maksymalne osiągi w krótkim czasie użytkowania. Gwarancję wytrzyma. A potem... Jak klient ma pieniądze to nie będzie się przejmować i za 2 lata sobie kupi coś innego. A jak nie ma pieniędzy to niech znajdzie sobie inne hobby 🙂 Spacerować może po lesie na przykład 🙂 Buty i bilety do rezerwatu dużo tańsze od audio voodoo 😀

P.s. Piękne są ostrzeżenia w instrukcji obsługi. Jednak trzeba brać je serio 😄

A w tych samych pieniądzach można było zrobić naprawdę solidnego grata na dekady użytkowania... Ale po co?

Wiesz Kolego @Mark75X problem jest taki, że wszyscy robią to samo. Tak naprawdę nie masz gdzie uciec, bo zawsze coś jest spieprzone. Jak masz szczęście to nie będzie to wada męcząca. Ale jak masz pecha... To cóż 🤷

Godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

Samsung,HP

No właśnie zastanawiam się na ile marki takie jak np. Marantz, CA, Arcam, Nad, Audiolab, MF i wiele, wiele innych, a więc renomowane od lat, wyspecjalizowane w klasowym sprzęcie hi-fi, możemy jednak w prosty sposób postawić w tym samym rzędzie z takim Samsungiem, HP, Sony itp.

trzeba go będzie sprzedać po gwarancji.

Jeśli się nie mylisz, to faktycznie jest to przykre.

Piękne są ostrzeżenia w instrukcji obsługi.

Podaj jakiś przykład.

• Pokaż nowe odpowiedzi