Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Pmcomp

W jakich jednostkach i w ilu wymiarach zmierzysz współczynnik kształtu przepływów energetycznych?

Nie ma takich pojęć i nie ma o nich nikt pojęcia. 

A słychać.

W dniu 11.01.2025 o 09:11, pmcomp napisał:

Skoro jestes tak pewien swoich racji opartych na twoim doswiadczeniu to … zrob eksperyment, o ktorym pisze @haile.

Wystaw pliki, wszyscy posluchamy.

Czego?

W ilu wymiarach?

Chyba w %

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

8 minut temu, xetras napisał:

Przewody zasilające inż. Witolda Kamińskiego są m.in. w warszawskim audiopunkcie.

Nie wiem, co zmieniają, nie ma tych pojęć w słowniku ale to zmieniają.

Bo czesto lata przez nie sygnal audio. Przewodem PE.

Muszę przewietrzyć mój system…

Teraz, pmcomp napisał:

Bo czesto lata przez nie sygnal audio. Przewodem PE.

Uff. Nie mam poza kuchnią i łazienką żadnego uziemienia.

3 minuty temu, xetras napisał:

A słychać.

Co slychać?

Moze kwantowy przeplyw magii?

😉 

Edytowane przez pmcomp

Teraz, pmcomp napisał:

Co sluchać?

Moze kwantowy przeplyw magii?

Poprawę.

Mam ochotę na zakup któregoś, ale to po wypruciu ze ścian tego co jest obecnie.

14 minut temu, xetras napisał:

Nie musisz. Wystarczy, ze masz bolec PE np. na audiofilskiej listwie, do ktorej podlaczacz przewody zasilajace AC do urzadzen.

Uważaj zeby cię kiedyś jakieś urzadzenie audio nie zabilo.

12 minut temu, xetras napisał:

Poprawę.

Czego?

Edytowane przez pmcomp

12 minut temu, xetras napisał:

Nie wiem, co zmieniają, nie ma tych pojęć w słowniku ale to zmieniają.

Tak, najbardziej zmieniają to czego ludzkie ucho nie usłyszy nigdy...za to wyobraźnia i jej WIELKIE OCZY...😳😱

2 minuty temu, iro III napisał:

Tak, najbardziej zmieniają to czego ludzkie ucho nie usłyszy nigdy...za to wyobraźnia i jej WIELKIE OCZY...😳😱

I strach, ze sie nie slyszy czegoś co koledzy audiofile slyszą (albo mowią że slyszą).

Edytowane przez pmcomp

4 minuty temu, xetras napisał:

Poprawę.

Mam ochotę na zakup któregoś, ale to po wypruciu ze ścian tego co jest obecnie.

...i pamiętaj o tym, by tych nowych nie przykryć tynkiem - tynk "zjada brzmienie"!!!

Teraz, pmcomp napisał:

I strach

To było między wierszami, ale bardzo dobrze odczytałeś. 🙂

W dniu 11.01.2025 o 12:11, Jacchusia napisał:

Chcesz wnieśc pozew przeciw firmie, a dokładnie przeciwko stwierdzeniu ( bo to nie jest parametr) o tzw. "dociążeniu dzwięku" Chcę abys napisał na co się powołasz, Bo samo stwierdzenie, ze u ciebi tego dociazenia nie ma to chyba za mało.

Przypomniało mi się jak lekarze z fizykami kosztem muzyków i publiki ustalili że 440 Hz to norma i już.

Sąd zawsze wygra, nawet z bioróżnorodnością.

Aha, dociążenie to granitem lub betonem (imo).

4 minuty temu, iro III napisał:

pamiętaj o tym, by tych nowych nie przykryć tynkiem - tynk "zjada brzmienie"!!!

Tak, też to mną wtrząchło 🙂

12 minut temu, pmcomp napisał:
14 minut temu, xetras napisał:

Nie musisz. Wystarczy, ze masz bolec PE np. na audiofilskiej listwie, do ktorej podlaczacz przewody zasilajace AC do urzadzen.

Uważaj zeby cię kiedyś jakieś urzadzenie audio nie zabilo.

13 minut temu, xetras napisał:

Poprawę.

Czego?

Nie bedzie cietej riposty?

8 minut temu, xetras napisał:

Aha, dociążenie to granitem lub betonem (imo).

Żona dociążyła mnie w nocy kocem antystresowym, wtedy zrozumiałem co to znaczy być dociążonym 🙂 

PS. Ale kiedyś był gdzieś w sprzedaży piasek do dociążania kolumn.

8 minut temu, paww napisał:

PS. Ale kiedyś był gdzieś w sprzedaży piasek do dociążania kolumn.

Jak to gdzie … tam gdzie inne audiofilskie akcesoria np. audiofilska linia zasilajaca YDYp 3x2.5 … w Castoramie 🙂 .

Edytowane przez pmcomp

7 godzin temu, iro III napisał:

tynk "zjada brzmienie"!!!

Dlatego Wile obsesyjnie ekranuje swoje węże.

Mechaniczna.

Muzyka jest relacją (wzajemną)

W którymś momencie zamiast dźwięków jest muzyka - opowieść, pogadanka, przekaz, itd.

Opis zwykle jednak skupia się na technicznych dźwiękach.

Dlatego - mechaniczna.

Klejenie piosenki, czyli Łzy na próbie w 2000 roku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mordęga.

Ukryta Zawartość

Wystarczy podgłośnić, co jest zalecane w telewizyjnej zapowiedzi i Gary Moore jak żywy.

Ukryta Zawartość

Problem zasilania wtedy znika.

Wystarczy podgłośnić.

Ukryta Zawartość

A tak bardziej technicznie.

Jest twierdzenie Poyntinga...

Czyli zastosowanie przewodnika w którym nie ma strat na pole magnetyczne może zmieniać pole elektryczne.

Nie wiem, co to praktycznie zmienia a zwłaszcza co zmienia w brzmieniu.

dopiero teraz zobaczylem temat.

u mnie niestety jest podobnie od 215 do 255v - ja to rozwiązałem poprzez eaton 9135 5000VA pomiędzy siecią a systemem audio - nie jest to rozwiązanie idealne bo ups jest głośny i wylądował w osobnym pomieszczeniu. pomiędzy nim a systemem mam jakies 10m przewodu 3x6mm2. 

Z drugiej strony ups jest w pelni on line czyli regeneruje prad od zera i ma lepszy ksztaly sinusa niz popularne apc gdzie szczyty fali sa nie jako przycięte

wczesniej mialem regenerator power inspired ag500 - polecany na roznych zagranicznych forach, ale niestety dysponowal on zbyt mala moca po rozroscie systemu.

mam go w drugim systemie ale byc moze bede sie go pozbywal w lutym. 

TIdal Audio Contriva Diacera SE / Denafrips Terminator+ 12th / Denafrips arce / Monobloki Purifi 1et9040ba / Denafrips Athena / Velodyne Sc1250 +  Wilson Benesh Torus

W dniu 8.01.2025 o 22:08, rafał50 napisał:

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 agregat prądotwórczy 😁😁😁😁😁😁

Tylko trzeba wcześniej przefiltrować ropę, żeby brudy z paliwa nie przeszły do prądu.

Nie polecam Orlen. Na ropie z Orlenu wzbudza mi się bas. Shell najlepszy - szeroka sceną i słychać, że z dębową podłogą. Jeśli wolisz jesion to już musi być BP.

Aaaaaa kurcze nie pomyślałem o tym 🤣🤣🤣🤣🤣 na oktany też trzeba patrzeć,bo wtedy oktawy lepsze 😁 ad blue doda ogłady do dźwięku,jak jakiś tellurium Q blue 

4 godziny temu, xsnailx napisał:

pomiędzy nim a systemem mam jakies 10m przewodu 3x6mm2. 

Słonia na nim będziesz wieszać? 😂🫢😂

On wytrzyma 5 KW. Ciagniesz tyle?

Edytowane przez pmcomp

5 minut temu, pmcomp napisał:

Słonia na nim będziesz wieszać? 😂🫢😂

On wytrzyma 5 KW. Ciagniesz tyle?

skoro ups ma 5kva to i kabel musi byc konkret 😉 listwe mam z duzym iec 🙂

TIdal Audio Contriva Diacera SE / Denafrips Terminator+ 12th / Denafrips arce / Monobloki Purifi 1et9040ba / Denafrips Athena / Velodyne Sc1250 +  Wilson Benesh Torus

Gość

(Konto usunięte)

Szesc stron belkotu, a Ja sie nie dowiedzialem co to za 'brudy' sa w Tym pradzie bo jak mam cos wyczyscic to pierwsze musze wiedziec co to zabrudzilo aby to odpowiednim srodkiem potraktowac lub wiedziec skad o dranstwo sie bierze.
A tutaj po 6 stronach nic nie ma konkretnego co to za 'szlam' plywa w tym prundzie. Kolejny 'naukowy' watek na Tym forum.

Brudzi wiatr, deszcz, śnieg, siedzące ptaki na słupach,poza tym fale radiowe i telewizyjne i z sieci komórkowo internetowej, może tylko uratować bezpośredni przewód podziemny na bardzo głębokiej głębokości,najlepiej wiele metrów wgłąb,wprost do gniazdka,po drodze w mieszkaniu,przefiltrowany przez audiofilski bezpiecznik ,za minimum dwa tysiące złotych 🙂

Godzinę temu, Mr.Jones napisał:

Szesc stron belkotu, a Ja sie nie dowiedzialem co to za 'brudy' sa w Tym pradzie bo jak mam cos wyczyscic to pierwsze musze wiedziec co to zabrudzilo aby to odpowiednim srodkiem potraktowac lub wiedziec skad o dranstwo sie bierze.
A tutaj po 6 stronach nic nie ma konkretnego co to za 'szlam' plywa w tym prundzie. Kolejny 'naukowy' watek na Tym forum.

już na wstępie podałem rozwiązanie...ale autor tematu oznajmił..że nie ma na to czasu.

chce wydać kase na coś co niekoniecznie rozwiąże ''problem''.

jego sprawa.

Godzinę temu, tomek7776 napisał:

już na wstępie podałem rozwiązanie...ale autor tematu oznajmił..że nie ma na to czasu.

chce wydać kase na coś co niekoniecznie rozwiąże ''problem''.

jego sprawa.

Sądzenie się z operatorem sieci elektroenergetycznej to raczej nie jest dobry kierunek. Chyba że ktoś jest prawnikiem i inżynierem elektrykiem w jednym oraz ma sporo wolnego czasu. No i trochę ma zacięcie byłego ministra Antoniego Macierewicza 🙂 

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, rafał50 napisał:

Brudzi wiatr, deszcz, śnieg, siedzące ptaki na słupach,poza tym fale radiowe i telewizyjne i z sieci komórkowo internetowej, może tylko uratować bezpośredni przewód podziemny na bardzo głębokiej głębokości,najlepiej wiele metrów wgłąb,wprost do gniazdka,po drodze w mieszkaniu,przefiltrowany przez audiofilski bezpiecznik ,za minimum dwa tysiące złotych 🙂

Odpowiem Ci czyms z zycia wizietym, rodzina poprosila mi kiedys abym sie przyjrzal antenie satelitarnej wujostwa bo mu sygnal zanikal. Kiedys majac wolny czas zagladam i pytam sie co sie takiego dzieje wiec uslyszalem ze kwadraty wyskakuja na ekranie i nie ma obrazu od czasu do czasu i to sie dzieje od KIEDY sasiad zamontowal naziemna antene DVB-T na swoim budynku na przeciwko wuja i to SASIAD kradnie wujowi sygnal ta antena. .... Podchodze do anteny SAT wuja i widze kij drewniany na niej talerz SAT 90cm i to wszystko trytykami do poreczy balkonu przymocowane - lekko dotknac to ta konstrukcja sie buja i kreci .... . A winny SASIAD z jego antena bo juz wujowi to koledzy wyjasniali dlaczego brak obrazu.
Nie podjalem sie 'usuniecia' usterki bo pozniej jakby cos to uslysze na swoja prace w rodzinie 'dziwne rzeczy' podalem telefon do instalatora anten.

U mnie prąd jest od zawsze czysty.
Nie mam z niczym kłopotu.

Dobranoc.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

• Pokaż nowe odpowiedzi