Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA R-N803D monitory

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może któreś z nich są w pobliżu - byłoby łatwiej ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

3 godziny temu, Mazi audio napisał:

Dzień dobry z racji że zmieniłem pokój na mniejszy aż 10 m kw szukam monitorów używanych z jak najlepszym basem do YAMAHA R-N803D.

Cena do  3 tys zł 

Bardzo proszę o radę.

Standardowa polecajka ode mnie, można szukać stare modele Monitor Audio GS i GX, ale to trzeba szukać okazji.

3 godziny temu, Mazi audio napisał:

Dzień dobry z racji że zmieniłem pokój na mniejszy aż 10 m kw szukam monitorów używanych z jak najlepszym basem do YAMAHA R-N803D.

Cena do  3 tys zł 

Bardzo proszę o radę.

Jak najlepszy bas????

Zmienić Yamahę na wzmacniacz z dobrym basem. 

A jeśli jednak głośniki, to takie, które możliwie jak najmniej będą dodawały od siebie w zakresie niskich tonów. 

Cześć 🙂

Z nówek KEFy Q3 Meta mogą się fajnie sprawdzić. Z używanych szukałbym np. Amphion Argon0 😉 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

4 godziny temu, piotrek7 napisał:

Jak najlepszy bas????

A jeśli jednak głośniki, to takie, które możliwie jak najmniej będą dodawały od siebie w zakresie niskich tonów. 

Pietrek to jakie byś polecił ?

Zdecydowanie warto, bo skoro mieści się w budżecie. Jednak tym razem

w temacie basu może być zbyt obficie. 

Ale od czego są w razie czego gałki  w sprzęcie 😉 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

1 godzinę temu, Mazi audio napisał:

Mam możliwość odsłuchania bo mam  w miarę blisko takie

BMN - F2 co sądzicie warto?

W tych kolumnach jest fantastyczny przetwornik wysokotonowy Scan-Speak tekstylna kopułka 26mm, model D2604/833000 to Scan-Speak go przejął od  firmy Peerless (bardzo ceniony głośnik przez róznych producentów kolumn). Te paczki powinny zagrać fantastycznie z Twoim amplitunerem. Znam głośnik bo go mam w swoich paczkach tylko mam D2608 🙂

Edytowane przez Kris2024
W dniu 22.01.2025 o 13:47, Mazi audio napisał:

Cena do  3 tys zł 

Bardzo proszę o radę.

Polecam zostawić te głośniki co masz (nawet nie wiemy jakie) a sugeruję dokupić subwoofer, np SVS SB-1000Pro. U mnie 803ka z Dynaudio Emit M10  + SVS grała wyśmienicie w małym pomieszczeniu.

20 minut temu, piotrek7 napisał:

Nie będzie żadnego "umcyka". Będzie dudnienie i buczenie jak z taniego suba przeznaczonego do car audio 

taka jest  prawdziwa opinia osoby, która faktycznie wie o czym  pisze  

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Kris2024
W dniu 22.01.2025 o 13:47, Mazi audio napisał:

Cena do  3 tys zł 

Bardzo proszę o radę.

Mission QX2 lub OX2mk2

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

• 2 tygodnie później...
Godzinę temu, Mazi audio napisał:

Dzięki wszystkim da rady,mam nadzieję że mi się uda coś znaleźć.

Monitory: Opera Prima... z Yamahą to zagra bardzo dobrze .     ps Jestem fanem dwóch marek: Opera oraz ProAc, które graja bardzo kulturalnie i naturalnie.

Edytowane przez Kris2024
W dniu 23.01.2025 o 12:06, audioburak napisał:

w temacie basu może być zbyt obficie. 

Ale od czego są w razie czego gałki  w sprzęcie 😉 

Tylko, że jak przykręci bas zwykłym pokrętłem we wzmacniaczu, to może i usunie podbicie, ale też spłyci jego zejście. ... ale od czego są korektory parametryczne? 😉

W dniu 22.01.2025 o 17:35, piotrek7 napisał:

Jak najlepszy bas????

Jaki wzmacniacz ma "dobry bas"?

3 godziny temu, seba3002 napisał:

Jaki wzmacniacz ma "dobry bas"?

Pietrek jest znafcą (dobrego basu) cokolwiek to oznacza 😂😂😂😂.  A dla kazdego oznacza to cos odmiennego w zaleznosci od upodobań. Rozbawiają mnie ludzie, którzy nie wiedzą co pisza a pisza po to zeby pisać (i jestem pewny ze nigdy nawet nie posłuchał jak Yamaha gra.....)

Edytowane przez Kris2024
52 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

No jak idą podsłuchy jak coś było jak wygląda ten twój kalendarz odsłuchowy ?:)

No niestety niespodziewany zabieg uziemił mnie na razie w domu.

20 minut temu, Mazi audio napisał:

No niestety niespodziewany zabieg uziemił mnie na razie w domu.

Życzę w takim razie zdrowia. Oni jest najważniejsze. Sprzęt nie ucieknie. Nie zanosi się aby też drożał. 

25 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Życzę w takim razie zdrowia. Oni jest najważniejsze. Sprzęt nie ucieknie. Nie zanosi się aby też drożał. 

Dzięki wielkie.

W dniu 22.01.2025 o 17:17, Planeta Dźwięku napisał:

Monitor Audio GS

GS10 są fajne, ale trzeba wiedzieć, że mają poluzowany bas, a kolega chciał z jak najlepszym basem.

Ja bym zaproponował Acoustic Energy, albo Dynaudio.

22 minuty temu, juro napisał:

GS10 są fajne, ale trzeba wiedzieć, że mają poluzowany bas, a kolega chciał z jak najlepszym basem.

Ja bym zaproponował Acoustic Energy, albo Dynaudio.

Yamaha ma tendencję do lepszego grania przy podkręceniu potencjomentru mocy nieco głosniej  także sugerowałbym zwrócić uwagę na skuteczność kolumn. Mocno ponizej 90db radziłbym nie schodzić ....

Generalnie większość wzmacniaczy tak ma. Ale jedne mniej drugie bardziej.

Godzinę temu, juro napisał:

trzeba wiedzieć, że mają poluzowany bas, a kolega chciał z jak najlepszym basem.

Nie czepiam się tylko dopytam. Dobry bas to nie poluzowany? Tak by wychodziło. To jaki to dobry? A jak ktoś lubi miększy?

1 minutę temu, Piotr Sonido napisał:

Nie czepiam się tylko dopytam. Dobry bas to nie poluzowany? Tak by wychodziło. To jaki to dobry? A jak ktoś lubi miększy?

Poluzowany, znaczy nie do końca kontrolowany, niepunktualny. Miałem wrażenie, że nie nadąża za resztą pasma i odstaje jakością od średnicy, a zwłaszcza góry, stereofonii i sceny tych kolumn. "Miększy" vel. misiowaty bas może być jak najbardziej, co kto lubi, ale nie może chodzić własnymi ścieżkami. 

Godzinę temu, Kris2024 napisał:

Yamaha ma tendencję do lepszego grania przy podkręceniu potencjomentru mocy nieco głosniej  także sugerowałbym zwrócić uwagę na skuteczność kolumn. Mocno ponizej 90db radziłbym nie schodzić ....

Mówimy o monitorach do 10m2...

• Pokaż nowe odpowiedzi