Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki przekrój kabla zasilającego?

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, terminus napisał:

To było nie na miejscu.

Ale ze co takiego?

Moj kolega po ponad 30 latach gry na perkusji (bez stoperow) ma szumy w uszach i przytepiony sluch.

Ale dalej chetnie jezdzi na rockowe koncerty naglasniane 😉

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

W dniu 23.02.2025 o 12:25, Grzegorz7 napisał:

j. Podobną rolę pełnią namiętnie niegdyś zakładane na wszelkie kable koraliki ferrytowe...

Co najdziwniejsze ferryty są wszechobecne w czułej aparaturze medycznej 🙂 Że nie wspomnę o zasilaczach tych urządzeń i ekranowaniu. Istny kosmos w porównaniu do hajendowych konstrukcji audio🤓

Gościu leży na OIOM`ie podłączony kabelkami pod aparaturę. W nosie rurka... Mina przerażona...

Pielęgniarka pociesza, żeby się wyluzował. Operacja skończyła się sukcesem, już będzie tylko lepiej...

- ... O nie Siostro, martwię się czy te kabelki zagrają...? 

15 godzin temu, porlick napisał:

Często się zastanawiam, czy w audio jeszcze obowiązują prawa fizyki, bo można znaleźć w sieci "dowody" na to, że audio, to jakiś świat równoległy- pełen magii i innych cudów. 🤔

Co to,kolega nie zna Dragana i fizyki kwantowej?
A wstyd.
A podobno forum czyta.
😂
Fizyka kwantowa dopuszcza dwa stany na raz.
To czemu mądrość nie może istnieć w tym samym miejscu i czasie co głupota?
To jest tzw. audiosplątanie kwantowe.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

W dniu 18.02.2025 o 11:35, xajas napisał:

tak umocowany, by sie nie krzyzowal/dotykal z innymi.

Bardzo jestem ciekaw jaki wpływ na jakość słuchanej przez Ciebie muzyki ma fakt, że kable się nie dotykają i ba nawet się nie krzyżują. 

W dniu 24.02.2025 o 00:12, Pseudodrummer napisał:

To jakieś stare normy,które nie obowiązują-od kiedy Asura wynalazł kabel,który poprawia obraz i jeszcze oddaje część prądu.
Było o tym na forum.

Linki do filmików z obrazem z i bez solidniejszego kabla wstawiałem. Oddawanie ciemnych fragmentów obrazu miało więcej półtonów co jest bolączką większości telewizorów! nie samymi oczojebnymi nitami człowiek w KD żyje...

No i wkurzyłem co niektórych mierniczych bo głupi czajnik wpięty w listwę zasilaną moim kablem zagotowywał wodę szybciej o 4,3% niż czajnik wpięty bezpośrednio w ścianę

No nie wiem ile oddał prądu do elektrowni nie wpadłem na pomysł co by temat ogarniać bo i po co ?

Norm nowych na to żadnych nie ma za tym nie ściemniaj...

14 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Co to,kolega nie zna Dragana i fizyki kwantowej?
A wstyd.
A podobno forum czyta.

To kolega Maciej Kawecki innych mądrzejszych pyta i odpowiedzi polecam posłuchać

14 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Fizyka kwantowa dopuszcza dwa stany na raz

Gorzej, stanów może być więcej ale wg. innego profesora z USA nie może być wielu równoległych stanów tylko nowe powstające kaskadowo w wyniku przejścia przez kolejne czarne dziury

Edytowane przez ASURA

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

W dniu 25.02.2025 o 12:57, ASURA napisał:

No i wkurzyłem co niektórych mierniczych bo głupi czajnik wpięty w listwę zasilaną moim kablem zagotowywał wodę szybciej o 4,3% niż czajnik wpięty bezpośrednio w ścianę

Proszę Pana... Ale to bardzo proszę, o nie wypisywanie totalnych bredni. Należy też zmienić dealera, ale prośba pozostaje w mocy.

Edytowane przez terminus

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH; TURBO - Blizny [2025]

Mam dwa monobloki ok 200w każdy (max)-zużywaja przy moim słuchaniu jakies 7 wat sztuka (klasa D)
Mam lampę haiku,A,120w
Mam kable,nie wiem o jakim przekroju.

Gra,jestem zadowolony.
Dźwięk jest wspaniały.
Wrażenia i emocje-tak samo:)

Pozdrawiam oba obozy-Kablarzy i Antywoodoo!

Dobranoc!

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

12 godzin temu, terminus napisał:

Proszę Pana... Ale to bardzo proszę, o nie wypisywanie totalnych bredni. Należy też zmienić dealera, ale prośba pozostaje w mocy.

Proszę Pana ale należy się trochę douczyć to się proszę Pana zmieni zmieni światopogląd na wiele rzeczy.

Jest to w Pana gestii a decyzję co do douczenia zostawiam Panu

koniec OT

Godzinę temu, ASURA napisał:

Proszę Pana ale należy się trochę douczyć to się proszę Pana zmieni zmieni światopogląd na wiele rzeczy.

nauka to wiedza a swiatopoglad to zbior opinii - widac ze to kolega ma duze braki jak nie rozumie co pisze - przydaloby sie formalne wyksztalcenie jednak ;]

Edytowane przez Daniel_68412

Można skrócić o połowę i dać o polowe mniejszy przekrój , wyjdzie na to samo .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
4 godziny temu, Daniel_68412 napisał:

nauka to wiedza a swiatopoglad to zbior opinii - widac ze to kolega ma duze braki jak nie rozumie co pisze - przydaloby sie formalne wyksztalcenie jednak ;]

"kolegi: nikt nie pytał o zdanie "kolega" wraca tak jak był do ignorowanych

PA

• Pokaż nowe odpowiedzi